Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd

Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk
 TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...
 Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)
 Abonati Qobuz?

transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...
 

Problemă personală ce durează de mult timp

- - - - -
  • Please log in to reply
27 replies to this topic

#1
dannyetlv

dannyetlv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 13.08.2016
Bună!
Încerc să mă auto-ajut cu o problemă. De foarte mult timp am problemă cu gândurile sinucigașe. Nu am reușit foarte mult să le rezolv fiindcă nici nu mi-am dorit foarte mult, mă rog, au fost mai multe chestii. Eu sunt, adică încerc să fiu un tip concret, orientat pe soluții. În ultima vreme chiar îmi doresc să trec peste asta, să nu mă tot victimizez. Am sunat până acum de 3 ori la ARPS (Alianța Română de Prevenție a Suicidului), o dată anul trecut fiindcă nu mai puteam iar de celelalte două dăți săptămâna asta. Mi-am dat silința pe cât de mult ca discuțiile cu ei să fie utile.  Fără a divaga de la subiect, precizez că le-am spus că am de foarte mult timp stări foarte sus și foarte jos, de extaz și agonie le-aș numi. În cele de extaz sunt tot timpul zâmbăreț, râd întruna. Eu ador bancurile și imaginile amuzante. În cele agonie, când ajung îmi vine să închei cu tot, nu aș vrea să mai fiu chiar deloc fericit (niciodată! Așa simt). Precizez că am convingerea de ateu, deci nu doresc să primesc sfaturi legate de credință, să mă rog la niște zei sau sfinți. Sunt ateu și-atât, închei acest subiect (nu de alta dar am rătăcit MULT prea multă vreme în acest subiect, m-am învârtit într-un cerc vicios). Ultima oară când am sunat la ARPS și le-am spus de cele două stări ale mele care au loc de mult timp mi-au zis că pot încerc prin psihoterapie dar ar fi bine să merg la un psihiatru ca să îmi dea ceva medicamente pentru aceste dezechilibre chimice (așa parcă le-a numit, sau cel puțin așa am reținut eu). Le-am zis că mă sperie ideea de psihiatru. Bine, aici este mai mult faza de cum gândesc cam toți din jurul meu legat de cel care merge la psiholog sau psihiatru (ăla e NEBUN). Însă...nici ideea de psihiatru nu mi se pare de neglijat total, fiindcă îmi amintesc un fragment dintr-o discuție cu psihologul de la universitate: "-Stai. Dacă îți rupi piciorul trebuie să-l pui în gips. Cu sănătatea mintală de ce să nu fie la fel? Nu e fizic ci e psihic  -Exact". Momentan sunt în vacanța de iarnă (mai am două săptămâni). La universitate am înțeles că din ianuarie vine un psiholog nou (cel vechi a plecat din vară). Mi-am zis că mă voi duce la el, fiindcă este gratuit pentru mine ca student, NU am nimic de pierdut, dar îmi pun condiția să lucrez cu mine, ca fiecare ședință să fie utilă, să nu simt că pierd timpul degeaba. Dacă ea îmi recomandă voi vizita și un psihiatru.
Legat de psihiatru...prin anul 2 de facultate am fost dus la psihiatrie (nu de la vreo tentativă de suicid, a venit după mine ambulanța, mă luaseră niște tremurături, mă rog) unde mi-a fost pus diagnosticul "tulburare de personaliate de tip emoțional instabil". Mi-a dat să iau Olanzapină Actavis. Am luat de câteva ori și am abandonat-o. Șișa când am ieșit din psihiatrie mă simțeam rău, simțeam că pluteam.
Amprecizat de asta fiindcă am luat în calcul ce mi-a spus tipa de la ARPS. Am citit prospectul medicamentului de aici http://www.csid.ro/m...abile-11427376/
Și mi-a atras atenția fragmentul ăsta de pe siteul de mai sus: "Olanzapină Actavis este utilizat pentru tratamentul unei afecțiuni cu simptome cum ar fi starea de bună dispoziție exagerată, faptul de a avea excesiv de multă energie, de a avea nevoie de mult mai puțin somn decât de obicei, de a vorbi foarte repede cu fugă de idei și, uneori, cu iritabilitate severă. Este, de asemenea, un stabilizator de dispoziție care previne apariția ulterioară a variațiilor extreme ale dispoziției, în sens pozitiv și negativ (deprimare) asociate cu această afecțiune."
M-am regăsit în special în "starea de bună dispoziție exagerată, faptul de a avea excesiv de multă energie",   "de a vorbi foarte repede cu fugă de idei și, uneori, cu iritabilitate severă." (iritabilitate severă se referă că aș fi nervos când vorbesc, adică dur?), "Este, de asemenea, un stabilizator de dispoziție care previne apariția ulterioară a variațiilor extreme ale dispoziției, în sens pozitiv și negativ (deprimare) asociate cu această afecțiune" (cred că, ce am zis extaz și agonie)
De fapt...cred că m-am regăsit în toate.
Medicamentul ăsta mi-e luat de anul trecut, data expirării e 8/2016. Nu-l mai iau odată fiindcă mă gândesc că ar trebui să vorbesc mai întâi ori cu un psihiatru, ori cu un farmacist, odată fiindcă este expirat și chiar NU plănuiesc să mă sinucid luându-l (serios!).
Ceea ce mă frământă acum este ce să fac ca să nu mai am variații din-astea în cele două săptămâni de vacanță, să trec de zilele astea până pot ajunge la psihologul de la universitate cu mai puțin durere (chiar nu vreau să-mi mai fac rău, mi-a ajuns).
Legat de medicamente din ce ba am citit sau văzut pe net, ba am discutat cu cineva, am înțeles că efectul placebo poate face toată treaba medicamentelor, deci dacă aș lua...orice comestibil cu gândul puternic că mă va trata mă va ajuta. Însă este doar la nivel de idee, de "Este chiar posibil așa ceva?" sau "Ce-ar fi dacă?" și nici nu am convingerea absolută că așa ceva funcționează. Sau cum ar trebuie să gândesc.
Așadar, întrebarea mea (sau mai bine zis întrebările mele), dacă mă puteți ajuta cu un răspuns, este în primul rând, dacă considerați că medicamentul ăsta este pentru mine, dacă, chiar m-ajută (în căutările mele pe net  odată m-am diagnosticat singur cu "tulburare maniaco-depresivă", apoi psihologul de la universitate, legat de diagnostic, mi-a spus cum că el mai degrabă s-ar gândi la cel dat de la psihiatrie, fiindcă ei sunt în domeniu, decât ce am găsit pe net), apoi cum aș putea să fac să trec mai ușor zilele astea până ajung la universitate, la psiholog, , apoi, dacă e posibil, cum aș putea să îmi administrez, să zic așa, efectul placebo ca să mă pot vindeca eu singur (atât mama cât și frate-meu mi-au zis că mă pot vindeca singur, nu i-am crezut, cred că sunt vorbe goale dar faza asta cu placebo și efectul lui asupra creierului, deci efectul gândurilor de vindecare asupra creierului mi-a dat de gândit, mi-am zis că i-aș putea da o șansă).

#2
modoran

modoran

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,392
  • Înscris: 08.02.2011
Vrei sa te sinucizi, dar esti ingrijorat de efectele medicamentului ala sau ca e expirat ?  Crezi ca te crede cineva ?

#3
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,894
  • Înscris: 27.01.2016
Bai dar e plin forumul de topice cu sinucigasi. Eu cred ca ar trebui dedicata o arie speciala.

#4
Ploiesteanul2015

Ploiesteanul2015

    Cel mai iubit dintre ploieșteni

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,681
  • Înscris: 13.09.2015
Încearcă la Fundaţia Estuar au cei mai buni specialişti în psihologie & psihiatrie şi totul este GRATUIT !!!  :)

#5
Reynolds

Reynolds

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,998
  • Înscris: 01.03.2006
Asa aveti un talent sa-i stea omului sarmaua-n gat de sarbatori...

Edited by Reynolds, 24 December 2016 - 20:51.


#6
NelsonMandravela

NelsonMandravela

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,567
  • Înscris: 10.01.2012
Caută specialiști care se ocupa cu din astea:

Quote

Among both depressed and schizophrenic patients methylfolate significantly improved clinical and social recovery.

Eventual, dacă ai răbdare, s-ar putea să rezolvi problema cu mai multe alimente crude, caz particular sucurile verzi.

O altă pistă ar putea fi alergia/intoleranța la grâu și gluten.

Quote

La vârsta de 10 ani, a călătorit peste ocean şi a consumat zilnic alimente cu grâu timp de o săptămână, din cauza unei lipse a opţiunilor fără gluten la destinaţie. La o săptămână după reîntoarcerea în Noua Zeelandă, dispoziţia per ansamblu s-a înrăutăţit, şi spunea aproape în fiecare zi că vrea să se sinucidă, ceva ce nu mai fusese exprimat verbal până atunci.

După cum se poate observa, cel mai probabil "speialiștii" de la cabinetul de după colț, servesc pacienții cu alte delicatese. Recomand prudența pentru oricine citește aici și are simptome psihiatrice.

Edited by NelsonMandela, 24 December 2016 - 21:09.


#7
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Treaba ta este serioasă dar rezolvabila. Toți avem probleme și ne trec prin cap tot felul de gânduri. Eu însă la câtă treaba am nu le mai dau importanță. Cred că este și unul din rezultatele tehnologie care ne ține departe de semeni.
Sfatul meu este sa îți faci de lucru și când vii seara acasă și pici de oboseală nu îți mai trece nimic prin cap. Eu, intr-o perioada mai dificila am lucrat munca de jos intr-un service auto. Apoi m-am reîntors la meseria mea dar mi-a făcut mult bine. Și acum mai merg la băieți din când în când și mai surubaresc. Mă destreseaza teribil.

#8
nt30per

nt30per

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 477
  • Înscris: 16.11.2016

 dannyetlv, on 24 decembrie 2016 - 20:24, said:

Bună!
Î
Ai tai si-au dat acordul? Au bani de inmormantare?

#9
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,509
  • Înscris: 16.03.2004

 dannyetlv, on 24 decembrie 2016 - 20:24, said:

când am ieșit din psihiatrie mă simțeam rău, simțeam că pluteam.

asta e o senzație ...din contra, foarte plăcută! Posted Image

#10
myshyk

myshyk

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,812
  • Înscris: 26.11.2006

 Testosteron, on 24 decembrie 2016 - 20:41, said:

Bai dar e plin forumul de topice cu sinucigasi. Eu cred ca ar trebui dedicata o arie speciala.

Si care sa tina o legatura directa si rapida cu un psiholog si cu o firma de pompe funebre, aleasa prin licitatie publica, pentru cazul ca psihologul da rateu

#11
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Dupa primele doua propozitii am dat scroll down si gata. Am citit topicul.

Trebuie sa facem ceva cu softpedia ca in ultima vreme vad ca tot felul de oameni traiesc cu impresia ca e un fel de vraci forumul. Care vindeca de toate, de depresie, diverse boli, necazuri in dragoste, produse necorespunzatoare si magazine reclamate si lista poate continua.
Daca fac intr-o zi o selectie, ne speriem.

@dany, ia zi tu, cati ani ai, din ce oras esti, studii, ce lucrezi, situatie familiala. Nu ma intereseaza identitatea ta ci ma intereseaza daca e pe bune ce spui sau esti doar troll ca si matale ai contul de curand facut si...
Vad ca mai ai niste probleme. Ai fi putut face un singur topic unde sa spui tot ce nu corespunde din punctul tau de vedere si cineva priceput sa incerce sa te indrume in directia corecta.

#12
dannyetlv

dannyetlv

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 622
  • Înscris: 13.08.2016

 Ploiesteanul2015, on 24 decembrie 2016 - 20:50, said:

Încearcă la Fundaţia Estuar au cei mai buni specialişti în psihologie & psihiatrie şi totul este GRATUIT !!!  Posted Image
Mersi de răspuns. Am intrat pe site însă cu ce mă pot ei ajuta? Plus că nu sunt din București (la contact am găsit că în București se află sediile), sunt din județul Alba și după vacanța revin în Alba Iulia. Sau îi pot contacta pe site, mă pot ajuta cu ceva?
Îmi poți da mai multe detalii, te rog mult de tot? M-am uitat aici http://www.estuar.or...undatiei-estuar dar nu au niciun sediu în Alba Iulia.

 serginho74, on 24 decembrie 2016 - 22:41, said:

Dupa primele doua propozitii am dat scroll down si gata. Am citit topicul.

Trebuie sa facem ceva cu softpedia ca in ultima vreme vad ca tot felul de oameni traiesc cu impresia ca e un fel de vraci forumul. Care vindeca de toate, de depresie, diverse boli, necazuri in dragoste, produse necorespunzatoare si magazine reclamate si lista poate continua.
Daca fac intr-o zi o selectie, ne speriem.

@dany, ia zi tu, cati ani ai, din ce oras esti, studii, ce lucrezi, situatie familiala. Nu ma intereseaza identitatea ta ci ma intereseaza daca e pe bune ce spui sau esti doar troll ca si matale ai contul de curand facut si...
Vad ca mai ai niste probleme. Ai fi putut face un singur topic unde sa spui tot ce nu corespunde din punctul tau de vedere si cineva priceput sa incerce sa te indrume in directia corecta.
Nu sunt troll. Cu ce am scris în topic nu se glumește, părerea mea. Am 21 de ani. Sunt din județul Alba, fac facultatea de Informatică în Alba Iulia, sunt în anul 3, deci termin anul viitor. Nu lucrez momentan nimic, nu am lucrat niciodată până acum, primesc pensie de urmaș după taică-meu cât timp fac studiile (voi face și masterul aici tot pe info). Situația familială: tatăl este mort, am tată vitreg, maică-mea se ocupă doar cu agricultura, nu lucrează niciunde, veniturile ei sunt de la APIA pentru vaci și pământ.
Ce altceva te interesează? Nu mă ascund. Nu văd vreun motiv să m-ascund.
Am aceste probleme de mult timp și încerc să-mi fac timp și răbdare să le rezolv, că dacă nu acum, atunci când?

#13
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016

 dannyetlv, on 24 decembrie 2016 - 23:08, said:

Mersi de răspuns. Am intrat pe site însă cu ce mă pot ei ajuta? Plus că nu sunt din București (la contact am găsit că în București se află sediile), sunt din județul Alba și după vacanța revin în Alba Iulia. Sau îi pot contacta pe site, mă pot ajuta cu ceva?
Îmi poți da mai multe detalii, te rog mult de tot? M-am uitat aici http://www.estuar.or...undatiei-estuar dar nu au niciun sediu în Alba Iulia.


Nu sunt troll. Cu ce am scris în topic nu se glumește, părerea mea. Am 21 de ani. Sunt din județul Alba, fac facultatea de Informatică în Alba Iulia, sunt în anul 3, deci termin anul viitor. Nu lucrez momentan nimic, nu am lucrat niciodată până acum, primesc pensie de urmaș după taică-meu cât timp fac studiile (voi face și masterul aici tot pe info). Situația familială: tatăl este mort, am tată vitreg, maică-mea se ocupă doar cu agricultura, nu lucrează niciunde, veniturile ei sunt de la APIA pentru vaci și pământ.
Ce altceva te interesează? Nu mă ascund. Nu văd vreun motiv să m-ascund.
Am aceste probleme de mult timp și încerc să-mi fac timp și răbdare să le rezolv, că dacă nu acum, atunci când?

Dany, nu-i asculta pe smecherasii astia softpedisti, sunt tari in gura dar sa dea un sfat util nu stiu. In legatura cu problema ta, este bine sa contactezi alti specialisti in psihologie, eventual psihiatrie. Te-ai gandit ca ai tulburare bipolara?

#14
TLGTLC

TLGTLC

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,700
  • Înscris: 27.06.2007
Viața este complicată pentru toți. Deși pare că unora le merge bine doar pare! Trebuie să găsești să faci ceva altfel o dai în bărci și nu este bine. Înainte când aveai o problema mai găseai pe cineva cu milă să te ajute, acum, mila este un sentiment străin. Ori te ajuți singur, ori te infunzi!
Crezi că dacă apelezi la nu știu ce instituții, fundații să îți rezolvi problema te vor ajuta? Alea sunt făcute să mănânce și gura lor ceva. Ele fac bani din asta iar cei care lucrează o fac pentru bani. Am avut de-a face cu ele și ăsta e adevărul.
Ajută-te singur! Fă-ti de lucru și apoi găsești pe cineva cu care să îți faci un rost în viață.
Chiar, ai remarcat vreun pic de milă în răspunsurile primite?

#15
alexpet

alexpet

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,358
  • Înscris: 07.05.2007

 dannyetlv, on 24 decembrie 2016 - 23:08, said:

Nu sunt troll. primesc pensie de urmaș după taică-meu cât timp fac studiile (voi face și masterul aici tot pe info).
deci ai planuri de viitor pentru cel putin cativa ani de acum in colo, m-am linistit, credeam ca vrei sa te sinucizi acum.....

#16
cristi_71

cristi_71

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,157
  • Înscris: 07.07.2008

 modoran, on 24 decembrie 2016 - 20:38, said:

Vrei sa te sinucizi, dar esti ingrijorat de efectele medicamentului ala sau ca e expirat ?
Pai ce vrei bre, sa-l taie cacarea in timp ce se sinucide?

 alexpet, on 24 decembrie 2016 - 23:43, said:

m-am linistit, credeam ca vrei sa te sinucizi acum.....
Cum dracu sa se sinucida azi, ca-i sambata. Se apuca si el de luni, ca omul gospodar.

#17
Axel2015

Axel2015

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 716
  • Înscris: 10.02.2016

 cristi_71, on 24 decembrie 2016 - 23:49, said:

Pai ce vrei bre, sa-l taie cacarea in timp ce se sinucide?


Cum dracu sa se sinucida azi, ca-i sambata. Se apuca si el de luni, ca omul gospodar.

Cat de amuzant esti. Du-te la Stand Up Comedy ca acolo te plateste Capatos macar.

#18
Freddy12

Freddy12

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,493
  • Înscris: 15.09.2010
Depresia apare in sezonul rece din cauza lipsei luminii. Cumpara-ti o lampa terapeutica de la Beurer si stai minim o ora pe zi la 50cm de lampa. Dar e bine sa te duci la psihiatru fiindca depresia netratata are consecinte grave si esti tanar, ai toata viata inainte. Alte metode pentru a iesi din depresie ar fi sa petreci mai mult timp cu prietenii, sa faci un sport, sa ai un hobby, sa-ti iei un catel sau o pisica de care sa ai tu grija si nu in ultimul rand sa pui osul la munca pe undeva fiindca obosit fiind nu vei mai avea dispozitie pentru ganduri negre.
Uite un site care te-ar putea interesa si ajuta.
https://www.depresiv.ro

Edited by Freddy12, 25 December 2016 - 00:21.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate