Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Cele mai bune soiuri de struguri de masa
Last Updated: Oct 15 2021 18:33, Started by
gheo_55
, Dec 14 2016 16:11
·
0
#91
Posted 12 March 2018 - 22:08
XXX repet: pastrarea se refera la pastrarea in "conditii de pastrare"... eu am vorbit despre inghetare, adica pastrare in conditii IMPROPRII.
2 lucruri care nu au legatura unul cu altul si prin urmare parerea domnilor savanti e iRELEVANTA in context, XXX
Edited by scaiba, 12 March 2018 - 22:46.
|
#92
Posted 12 March 2018 - 22:40
XXX
parintele, pe 11 martie 2018 - 12:05, a scris:
In plus, zaharul din fructe e destul de mult, mai ales ca se si stafidesc si concentratia creste. Zaharul actioneaza ca un antigel..e un mecanism pe care il folosesc multe plante ca sa nu degere. QED
Edited by scaiba, 12 March 2018 - 22:47.
|
#93
Posted 13 March 2018 - 13:51
Era vorba ca strugurii nu degera/ingheata in pod, asta era intrebarea lui Cotzi...
Nu acidul impiedica inghetarea ci zaharurile si chestiunea e valabila pt multe specii, daca citesti despre emcanismele prin care diverse plante rezista la temperaturi sub limita inghetului afli..daca nu..nu. Specialistii discuta despre pastrare in conditii normale, adica fara inghet. Caliatatile de pastrare ale fructelor ( si nu numai) tin de cu totul alti factori... Ca in acest caz e vorba ca strugurii se pastreaza sau nu mult timp e o discutie, subiectul era pornit pe marginea intrebarii lui Cotzi daca strugurii pastrati in pod ingheata sau nu... Poti avea -15 in noiembrie si poti avea in pod si soiuri care nu se pastreaza pana in ianuarie-februarie, nici acelea nu ingheata... 2 discutii total distincte . cotzi, pe 11 martie 2018 - 11:15, a scris: Nu ingheata? QED. |
#94
Posted 13 March 2018 - 15:17
parintele, pe 13 martie 2018 - 13:51, a scris:
Nu acidul impiedica inghetarea ci zaharurile si chestiunea e valabila pt multe specii, daca citesti despre emcanismele prin care diverse plante rezista la temperaturi sub limita inghetului afli..daca nu..nu. Specialistii discuta despre pastrare in conditii normale, adica fara inghet. Iar în cazul concret discutat chiar tu ai spus că în podul casei nu se pune problema de îngheț. parintele, pe 11 martie 2018 - 12:05, a scris:
Nu ingheata in pod pentru ca atunci cand e frig afara caldura facuta in casa trece prin tavan( care probabil ca nu e izolat cine stie ce) si mentine peste zero... |
#95
Posted 13 March 2018 - 15:37
Tovarase, e cum spui tu..probabil ca stii mai bine la ce am raspuns eu.
Iata cum incepe postul meu "Nu INGHEATA pt ca...."...temp din pod...IN PLUS ...adica partea cu zaharul acopera si situatia in care prin vreun pod temperatura scade sub zero...poate nu stii dar la tara omul incalzeste o camaruta si poate strugurii ii pune deasupra camerei neincalzite din capatul celalalt al casei...acolo temperatura se duce mult sub zero uneori.. . Cand am vorbit eu de PASTRARE numai tu cu puterea imaginatiei stii. Nu vorbeam cu ilustra-ti personalitate si parca noi doi convenisem mai demult sa ne ignoram, te rugasem pe cat posibil sa te abtii sa depasesti niste limite ale bunului simt..as aprecia daca alta data mi-ai ignora "tampeniile de pseudo...cum ziceai"..expune parerile specialistilor de la Valea Calugareasca sau de aiurea fara sa faci referire la persoana mea, te rog. |
#96
Posted 13 March 2018 - 16:13
În primul rând, nu ți-am permis niciodată să folosești apelativul tovarășe în discuțiile cu mine. Ai aprobare de la scaiba cumva?
În al doilea rând, te-am citat exact, nu m-am jucat cu frazele sucind-o ca la Ploiești, așa cum faci tu acum. În al treilea rând, eu nu am ce să convin cu tine. Aici este forum în care se presupune că se difuzează informații corecte. Și este de bun simț să intervin atunci când am informații că lucrurile stau altfel decât ce se afirmă. Presupunând că aș fi făcut o convenție cu tine, ar însemna să fiu imoral față de ceilalți colegi de discuție. Să știu că o afirmație este eronată, iar eu să tac. N-ai să vezi așa ceva din partea mea. În al patrulea rând, nu ai căderea să-mi vorbești tocmai tu de bun simț. Eu nu te-am făcut niciodată mârlan așa cum ai făcut-o tu aseară. În mod normal, ar fi trebui să stai un pic pe bară, dar lucrurile se văd altfel prin curu Banatului, iar cel desemnat s-a limitat doar să dea cu guma. Consecința este că acum recidivezi într-o altă formă. |
#97
Posted 13 March 2018 - 16:59
Voi nu aveți limită.
Nici unul, nici celălalt. Un punct pentru fiecare și o zi de pauză. Rectific, trei puncte la stimabilul Otineu. Că așa-i el, dacă-i intră ceva-n cap, nimeni nu-i mai scoate. |
#98
Posted 13 March 2018 - 17:48
cotzi, pe 11 martie 2018 - 11:15, a scris:
Nu ingheata? Aoleu prieteni, daca stiam ce iese mai bine ma jucam cu tesla, dar nu aia a lui Elon... pe care mi-o suge reaza forumul... Am vorbit cu vecinul, cel cu strugurii de sub streasina si raspunsul e ca... NU. Asa ca, daca mai raman ceva strugurasi Moldova in toamna o sa incerc in pod la toamna/iarna. Pana la urma s-or intelege si zaharul si acidul care ce si cum, eventual or pune umarul impreuna sa-i tina bine sa-mi fac o pofta in ajun de Anul Nou... Pace si prietenie Edited by cotzi, 13 March 2018 - 17:53. |
#99
Posted 18 December 2018 - 21:26
Un like mi-a adus aminte de postul asta. Asadar, Moldova au fost cam acri anul asta. Si nu numai ei, si Napoca. Ploaie multa, mult prea multa, soare putin, am mai desfrunzit si am avut totusi cativa ciorchini mancabili dar nu la fel de buni ca in 2016-2017. Evident ca varianta cu podul a picat. Adica podul e ok dar strugurii acri au ramas inghetati pe butuc,...
|
#100
Posted 12 February 2020 - 11:57
A gustat sau are cineva in gradina Kismis Moldavskij, Thompson Seedless sau Jupiter? Sunt soiuri fara samburi si as dori sa le achizitionez dar nu stiu nimic despre aroma lor.
Multumesc. |
|
#101
Posted 12 February 2020 - 15:45
Referitor la Jupiter e bine de stiut ca majoritatea butasilor care se comercializeaza la noi sub denumirea Jupiter sunt de fapt Rhea, cu originea in Slovacia si nu in USA cum ar trebui sa fie. Diferentele se vad si dupa struguri si dupa frunze chiar din poze. Eu am cumparat Jupiter dar din pacate e Rhea si nu pot sa zic ca imi place. Nu exceleaza la gust si nu are aroma. In plus se cam lipeste botrytisul de el.
Despre soiul Jupiter cel real AICI se zice ca are aroma de muscat si labrusca, (aroma specifica hibrizilor) Deci, atentie ce cumparati. In rest nu am ce sa spun de celelelte soiuri, nu le-am gustat. Edited by cotzi, 12 February 2020 - 15:50. |
#102
Posted 07 March 2020 - 14:05
Probabil diferenta intre Constanta si Suceava ca si conditii climaterice e foarte mare Cotzi. Eu am mancat anul trecut vreo 10 ciorchini de Moldova undeva pe la 15 septembrie .... o minunatie .... foarte dulci poate a fost si 2019 un an mai bun pentru struguri in orice caz eu mi-am schimbat drastic parerea despre soiul Moldova .... este ok, singurul fapt care m-a uimit este ca a fost printre cele atacate de mana spre toamna dupa ce am incetat sa stropesc. Era la fel de atacata ca si Muscatul de Hamburg desi eu traiam cu impresia ca e rezistenta la asa ceva. Am un butuc de Muscat de Poloske care nu avea nici o treaba cu mana desi era plantat printre cele afectate.
Edited by gabiroa, 07 March 2020 - 14:08. |
#103
Posted 07 March 2020 - 15:11
Pai anul trecut si la mine au fost ok. Cred ca te referi la postarea mea din 2018. Dar anul trecut au fost dulci in special cei din partea superioara a butucului pentru ca au avut mai mult soare. Via mea e sustinuta de gardul din plasa si are expunere sudica. Pe terenul de alaturi pana acum vreo doi ani s-au cultivat mai mult paioase sau porumb dar un soi ceva mai rustic dupa cum arata cultura care permitea luminii sa ajunga bine la via mea. De cativa ani terenul este cultivat cu un hibrid mai nou si se face o padure cu peste 2,5m inaltime, mai ales ca la noi in mai si iunie si uneori in prima jumatate de iulie ploua fest... n-am ce face, o sa incerc sa urc via la 3m daca au de gand sa continue cu astfel de culturi. Si-apoi cand s-or intoarce vecinii de tot din Italia ma tem ca vor face o livada si-atunci cred ca va trebui sa caut alt loc pentru vie. Asta e...
|
#104
Posted 07 March 2020 - 16:04
Anul trecut am avut si eu probleme cu mana dar hamburgul ,ceaslaua ,otonelul si muscatul poloski ia durut la basca,n-au avut probleme
|
#105
Posted 08 March 2020 - 15:43
Azi am descoperit ca butucul de Chasselas Rose a inceput sa planga
Attached Files |
|
#106
Posted 18 March 2020 - 08:39
Prezentarea soiurilor medii-tarzii de vita de vie pentru struguri de masa din Gradina Ursilor
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/0w2zfgt2SDA?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#107
Posted 18 March 2020 - 11:08
Prezentare soiuri timpurii de vita de vie pentru struguri de masa |
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/erBTyG2dLsg?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#108
Posted 18 March 2020 - 22:46
Acum mai multe soiuri...
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/aDB697wS_6k?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users