Cele mai bune soiuri de struguri de masa
Last Updated: Oct 15 2021 18:33, Started by
gheo_55
, Dec 14 2016 16:11
·
0
#73
Posted 24 November 2017 - 21:22
Perla de Feredeu în mâna creatorului. Un soi obținut din încrucișarea soiurilor Silvania și Regina viilor. Are o aromă plăcută. Fotografia este făcută pe 20 noiembrie!!!
Attached FilesEdited by Otineu, 24 November 2017 - 21:23. |
#74
Posted 31 December 2017 - 13:41
As fi curios daca are cineva Codreanca si Black Magic daca e diferenta intre ele.
Ciumbrud ce are ? |
#75
Posted 31 December 2017 - 14:03
Sunt acelasi soi. Black Magic e o alta denumire comerciala a soiului Codreanca. Cel putin asa vad eu peste tot pe unde apare Codreanca apare si denumirea Black Magic in paranteza. Am Codreanca de la Ciumbrud si am avut anul asta ocazia sa gasesc in Lidl struguri din soiul Black magic. Nu am remarcat vreo diferenta intre ai mei si ai lor.
https://translate.go...nka&prev=search Edited by cotzi, 31 December 2017 - 14:16. |
#77
Posted 31 December 2017 - 15:32
cotzi, on 31 decembrie 2017 - 14:03, said:
Sunt acelasi soi. Black Magic e o alta denumire comerciala a soiului Codreanca. Cel putin asa vad eu peste tot pe unde apare Codreanca apare si denumirea Black Magic in paranteza. Am Codreanca de la Ciumbrud si am avut anul asta ocazia sa gasesc in Lidl struguri din soiul Black magic. Nu am remarcat vreo diferenta intre ai mei si ai lor. https://translate.go...nka&prev=search Esti sigur ca nu erau Moldova, la Lidl? Pe ladă asa scria. Au fost la vanzare, peste 30-40 de zile. |
#78
Posted 31 December 2017 - 15:54
Crisbud, absolut sigur. Vara asta in august, Lidl Campulung Moldovenesc. Eticheta era lipita pe tipla fiecarei caserole cu un ciorchine. Obisnuiesc sa ma uit din curiozitate la etichetele aplicate pe lazile cu fructe in special la mere, caise, prune, struguri, cirese etc... la citrice, fructe exotice si legume nu ma intereseaza...
|
#79
Posted 31 December 2017 - 15:57
De parcă vânzarea unui soi de struguri exclude vânzarea altui soi...
|
#80
Posted 11 March 2018 - 10:08
cotzi, on 06 septembrie 2017 - 12:03, said:
Noua ne plac mult strugurii Moldova si din acest motiv, dupa ce am plantat un butuc Moldova din care am mancat deja struguri foarte buni si bine copti, am mai plantat in primavara inca trei butuci si am pus si cativa butasi la inradacinat pentru ca am cereri de la cateva persoane. Ma intreb cum as putea sa-i pastrez mai mult pentru ca beci nu am, am demisol la casa dar e caldut (~17-19 grade) si uscat din cauza centralei termice si a boilerului cu toate tevile aferente. Am acolo un frigider care merge peste iarna, e ok la frigider? Daca-i las pe butuc ma tem ca mi-i papa graurii.... |
#82
Posted 11 March 2018 - 12:05
Nu ingheata in pod pentru ca atunci cand e frig afara caldura facuta in casa trece prin tavan( care probabil ca nu e izolat cine stie ce) si mentine peste zero...
Cu cat mai frig afara, cu atat mai multa caldura in casa. In plus, zaharul din fructe e destul de mult, mai ales ca se si stafidesc si concentratia creste. Zaharul actioneaza ca un antigel..e un mecanism pe care il folosesc multe plante ca sa nu degere. Fructe sau "legume" gen anumite soiuri de varza de exemplu...multe fructe de padure sau varza de frunza (gen kale) nordica si nu numai devin comestibile abia dupa 2-3 brume cand anumite enzime transforma hidratii de carbon complecsi( gen amidon) in hidrati simpli( monozaharide)...astfel apa din celule nu mai ingheata asa usor iar fructul sau frunza sau ce mancam de la planta aia devine mai putin astringent,mai putin "furajer" la gust, chiar dulceag... Porumbe, mosmoane, etc.. sau kale-ul ala de zona rece sunt aproape imposibil de mancat sau au un gust de sfecla pt porci...dupa 2 brume sunt super. Cam asa e cu strugurii astia, marul poate degera dar strugurele foartr greu... |
|
#83
Posted 11 March 2018 - 12:26
cotzi, on 11 martie 2018 - 11:15, said:
Nu ingheata? Datorită faptului că o țin răsfirată pe sfoara o parte de apa din ea se evaporă ,rămâne ceva care rezistă. Sunt boabe care mai cad din ciorchine pe o hârtie de sub .Acelea cedează sigur si datorita înghețului ,dar rămân comestibile ,nu se otetesc ,rămân dulci . |
#84
Posted 12 March 2018 - 00:54
Vox13, on 11 martie 2018 - 10:08, said:
Eu păstrez Moldova în podul casei care nu este izolat .Țin până la Paști dar se deshidratează puțin . Se stafidesc .Ii tin pe sfori întinse între căpriori . Soiul Moldova este un soi cu rezistență biologică ridicată. Particularitatea lui este că la momentul coacerii are o aciditate foarte ridicată. Pe timpul iernii aceasta îi permite să fie păstrat în condiții bune pe o perioadă mai lungă de timp comparativ cu alte soiuri. Prin martie-aprilie această aciditate scade și strugurii devin numai buni de consumat. Deci, nu concentrația mare de zahăr asigură păstrarea, ci aciditatea. |
#85
Posted 12 March 2018 - 10:08
Dar pe butuc se pastreaza bine Moldova? Daca ii prinde bruma mai sunt ok? Eu am deocamdata patru butuci altoiti si vreo cinci nealtoiti, deci nu ar fi struguri incat sa am nevoie sa-i urc in pod dar asa pana la prima zapada mi-ar place sa am ce ciuguli...
|
#86
Posted 12 March 2018 - 10:24
Nu sunt în măsură să-ți răspund la această întrebare. În cartea pe care o am eu nu este o astfel de mențiune. Pe de altă parte, strugurii de pe vițele plantate de mine cu câțiva ani în urmă dispar repede de pe boltă.
|
#87
Posted 12 March 2018 - 12:27
OK, cand voi ajunge la nivelul sa-mi prisoseasca o sa incerc ambele variante ca un experiment. Am vazut la cineva la mine in sat ca a lasat pe butuc vreo zece-cinspe ciorchini pe vita undeva sub streasina. Erau mari, frumosi. Disparea cand si cand cate un ciorchine, nu boaba cu boaba... I-a dus pana dupa anul nou. O sa-l intreb cand il vad cum au fost
|
|
#88
Posted 12 March 2018 - 20:03
Domnu specialistu, nu poti sa spui o parere sau o informstie de la specialistii din VC fara sa si scuipi?
Evudent ca nu. Te informez ca taranoii de prin zona mea pastreaza struguri hibrid fara probleme, unii cu deficit mare de aciditate. Iar pastrarea pe care o cerceteaza specialistii nu e in conditii de inghet, ca despre asta era vorba, pastrarea se face la rece dar cu plus, pe aia ii intereseaza pastrarea pt valorificare, la fel cum se pastreaza si alte fructe in camere.de frig eventual cu atmosfera controlata. |
#89
Posted 12 March 2018 - 20:56
Domnu parintele nu poți să scrii și cu cu deștele și nu cu tapaloagele. Așa, ca să nu mai facem eforturi să descifrăm hieroglifele măriei tale.
În altă ordine de idei, între opinia unui părerolog dintr-o zonă extraviticolă și opinia unui cercetător care lucrează în viticultură aleg varianta din urmă. Punct. |
#90
Posted 12 March 2018 - 22:02
Moldova se tine bine pe butuc dupa ce s-a copt. Nu trebuie lasati ochi supranumerar,altfel nu se coace lemnul.Se elimina o parte din inflorescente.In partea a doua a verii,mai ales pe seceta ,se trateaza de fainare.
|
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users