Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...
 Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...
 ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu
 Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3
 

Accident din vina neglijentei companiei de apa din oras

- - - - -
  • Please log in to reply
179 replies to this topic

#163
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,796
  • Înscris: 20.10.2015
Nu conteaza scoala de soferi decat pentru a fi calificat sa-ti castigi permisul.

PS
Si eu mai fac tampenii uneori

#164
Bogonici

Bogonici

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 22
  • Înscris: 16.06.2014

 MembruAnonim, on 14 decembrie 2016 - 11:14, said:

Cu ceva pagini Ă®n urmă mă Ă®ntrebam cum de maşina lovită a putut opri iar iniţiatorul nu. Nu am primit nici un răspuns la această dilemă.
Am precizat intr-un mesaj anterior faptul ca si masina respectivului a alunecat pe gheata,insa datorita faptului ca in fata sa se afla un loc de parcare liber,el a avut spatiu suficient ca sa se poata opri.

Din pacate nu am asigurare casco pentru masina.Dupa cum am precizat,este primul eveniment in care am fost eu vinovat in intreaga mea cariera de sofer.Sunt atent mereu la volan si nu ma las distras de alte lucruri.De data asta s-a intamplat sa am parte de un eveniment neasteptat si nefericit in acelasi timp.Masina este un Mercedes din anul 2012.

Am ales sa facem intelegere amiabila in vederea reparatiei.Vreau sa se rezolve mai repede toata situatia si sa vad ce mai este de facut in continuare.

Ps:cand ninge,ploua,burniteaza,carosabilul este umed/alunecos.In momentele astea este normal sa existe riscul crescut de a derapa.In cazul meu,(temperatura era de 2 grade celsius in acel moment,desi in noaptea precedenta au fost sub 0),faptul ca am intalnit gheata pe carosabil(carosabil uscat),care nu se formase din conditii naturale,a reprezentat motivul pentru care s-a produs aceasta intamplare.Acum voi vedea ce mai este de facut in continuare.

 alexa32, on 13 decembrie 2016 - 23:40, said:





E  secret sa ne spuna marca ;)
Ne-am da seama imediat ...
Nu cred ca marca masinii pe care o conduci este importanta pentru a caracteriza o persoana.Daca in functie de acest detaliu alegi persoanele din jurul tau,atunci imi pare sincer rau.Te asigur ca nu sunt vreun negricios cu ceafa lata.

Pentru mine banii ca sa imi repar masina nu reprezinta o problema,insa ma deranjeaza faptul ca aceasta problema(cat si cele 2 produse inaintea aparitiei mele in acel loc) ar fi fost foarte usor evitata daca celor de la compania de apa le-ar fi luat mai putin de 5-6 luni(si inca nu s-a rezolvat nimic)pentru a repara o teava fisurata,a carei existenta a fost reclamata si era cunoscuta.

Este mai mult o problema de etica decat una financiara pentru mine.Poate ca forumul nu este cel mai potrivit loc unde sa ceri sfaturi in legatura cu unele probleme.Am intalnit pe aici multi soferi de curse,cercetatori ce urmaresc modul de franare al autovehiculelor in diverse conditii sau oameni care pur si simplu se plictisesc.

#165
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Bogonici, în prima postare ai spus că a oprit ca să parcheze. Acum vii și spui că s-a oprit în parcare. Indiferent de ce și cum s-a întâmplat, mașina aia a oprit în distanță mai mică decât a ta. Ca să poți spera la o soluție favorabilă în procesul cu regia de apă va trebui să ai o explicație la această oprire mai scurtă.
Înțelegerea amiabilă presupune automat ca unul din cei implicați să-și asume responsabilitatea pentru producerea accidentului. În momentul în care ai semnat acea amiabilă ai mai redus o dată șansele de a-ți recupera paguba.
Părerea mea este că nu ai nici o șansă să convingi un judecător că este vina regiei de apă în producerea accidentului.

#166
maximg

maximg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,658
  • Înscris: 07.11.2007
Sint curios cite plingeri penale s-au facut impotriva lui Mos Craciun , pt ca ieri a fost un polei infernal in Bucuresti ...

#167
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,796
  • Înscris: 20.10.2015

 Bogonici, on 14 decembrie 2016 - 16:28, said:

este primul eveniment in care am fost eu vinovat in intreaga mea cariera de sofer.
Sunt atent mereu la volan si nu ma las distras de alte lucruri.
De data asta s-a intamplat sa am parte de un eveniment neasteptat


Pai daca erai atent, evenimentul nu mai era neasteptat.
Data viitoare incerci sa iti gasesti un loc de evitare in cazul in care apar evenimente neasteptate.

 Bogonici, on 14 decembrie 2016 - 16:28, said:

faptul ca am intalnit gheata pe carosabil(carosabil uscat),care nu se formase din conditii naturale,a reprezentat motivul pentru care s-a produs aceasta intamplare.

Faptul ca nu ai fost atent.
Ai inceput bine, asumandu-ti vina. Inveti, mergi mai departe.
Poti actiona in justitie primaria, poate, poate...

#168
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,744
  • Înscris: 26.08.2008

 Bogonici, on 14 decembrie 2016 - 16:28, said:

Din pacate nu am asigurare casco pentru masina.
Masina este un Mercedes din anul 2012.  
Este cam ghinion de nesansa din pacate.
Si de neinteles pentru mine, care am avut casco timp de 10 ani la o masina in mod cert mai ieftina decat cel mai ieftin Mercedes nou - si am tinut (mai alse in ultimul interval de timp) de casco asta mai mult pentru situatii care se puteau rezolva pe regres.

Sa te iei tu in procese cu Regia de apa... consum financiar si nervos imens.
Am avut o speta / un eveniment cu masina, rezolvat pe casco si ei s-au indreptat asupra primariei unui sector si unei regii (unii trebuiau sa semnalizeze si ingradeasca o lucrare, primaria daduse avizele si trebuia sa supervizeze santierul...). Firma de asigurari a castigat definitiv abia dupa 7 ani (de la data producerii evenimentului).

Edited by BlueKing-69, 14 December 2016 - 21:26.


#169
titoo

titoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,225
  • Înscris: 19.03.2007

 cobi1, on 11 decembrie 2016 - 00:40, said:

Io zic sa-l dai in judecata pe boul ala care a parcat ca a a indraznit s-o faca pe o portiune de drum cu gheata ..

P.S. Daca erai sofer , bagai in R si accelerai zdravan , nu faceai accident , cum nu esti sofer prea experimentat  sfatul meu e sa umbli iarna , pe jos ca face mai bine la buzunar !
Sper ca nu ai permis, ceea ce faci in jocurile de pe calculator sau consola nu se recomanda in real lives. Daca proceda asa cum il sfatuiesti tu "ca un sofer adevarat ce esti" , paguba ar fi fost mult mai mare, "radea"si alte masini ce erau parcate . Asa ca e mai bine sa aplici singur sfatul dat altora "sa umbli iarna , pe jos ca face mai bine la buzunar" !!!

Pentru initiator
Ai sanse minime sa castigi in instanta, dar merita sa incerci. Una peste alta, sunt doar niste fiare indoite, se putea mai rau, daca iti sarea in fata un copil .

#170
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008
Si eu aș încerca. Îți iei un avocat, îi dai vreo 500 de lei și eventual un procent din despăgubire și vezi ce iese. Sunt și eu curios.

#171
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Şi se trezeşte cu 4-5 mii lei cheltuieli de judecată depuse de avocatul companiei de apă doar în faza de fond. Şi pentru cine nu crede, recordul în materie de cheltuieli pe care l-am văzut a fost în 2008 de 10.000 lei onorariu avocaţial de reprezentare în faza de promovare a cererii de punere în executare a unui titlu executoriu, sau mai pe înţelesul tuturor, a luat avocatul sentinţa definitivă şi irevocabilă, s-a dus cu ea la executor şi a completat şi semnat cererea de punere în executare. Pentru 30 minute de activitate a încasat 10.000 lei.

#172
caiuscorneliu

caiuscorneliu

    Lazy Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,353
  • Înscris: 06.02.2008
Da. Doar ca institutiile statului pot fi reprezentate doar in anumite conditii de avocati din exterior. Daca nu au motive temeinice prin care sa arate instantei ca departamentul lor juridic nu îi poate reprezenta contractul cu un avocat este nul.
La fel si in cazul onorariului. Daca e privata compania (sa aiba capital majoritar privat, altfel nu) într-adevăr te poti astepta si la ce zici tu.

(1) Autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale si locale, indiferent de modul de finantare si subordonare, societatile nationale, companiile nationale si societatile comerciale cu capital integral sau majoritar de stat, precum si regiile autonome care au in structura organizatorica personal propriu de specialitate juridica nu pot achizitiona servicii juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare


(2) In situatii temeinic justificate, in care activitatile juridice de consultanta, de asistenta si/sau de reprezentare, necesare autoritatilor si institutiilor publice prevazute la alin. (1), nu se pot asigura de catre personalul de specialitate juridica angajat in aceste entitati, pot fi achizitionate servicii de aceasta natura, in conditiile legii

Edited by caiuscorneliu, 15 December 2016 - 13:35.


#173
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015
Ţi-ai răspuns singur cu alin. 2. E simplu să se justifice necesitatea angajării unui avocat mai ales când nu se cheltuie nimic. Desigur, nu e obligatoriu să se întâmple aşa şi să piardă doar banii pe care-i dă propriului avocat dar tot e destul.

Edited by MembruAnonim, 15 December 2016 - 13:53.


#174
vacaroz

vacaroz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.02.2008
pentru initiatorul topicului.
o cunostinta, iarna a cazut ca bolovanul intr-un sant. si-a spart vreo 2 dinti.... era multa zapada si nu a vazut chipurile desi groapa era mare si puteai deduce imediat ca e ceva putred acolo.
acolo se faceau niste lucrari de infrastructura pt retelele de apa calda etc. a dat in judecata compania pt ca acea groapa nu a fost semnalizata corespunzator si a castigat procesul!
tu ca institutie cand faci lucrari pe domeniul public, drum, etc ai obligatia sa semnalizezi ca atare si sa remediezi toate problemele care pot crea discomfort etc etc. cu atat mai rau cand iti pune integritatea sau bunul tau personal in pericol. cred ca e si logic de altfel...

#175
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

 Bogonici, on 11 decembrie 2016 - 00:00, said:

...am aflat ca stratul de gheata de pe carosabil a aparut din vina spargerii unei conducte ...
News Flash !!! Soc !!! Incredibil !!!

Apa ingheata la 0 grade.
Ca sa-ti poti recupera paguba, trebuie sa-L dai in judecata pe Dumnezeu, pentru ca permis sa vina frigul la tine in UK.
Poti sa-i dai in judecata si pe cei care au permis construirea unei parcari in acel loc, pentru ca altfel nu tamponai pe nimeni.
La fel de bine ii poti da in judecata pe toti posesorii de permise de conducere din lume, ca sa poti circula nestingherit si sa nu ai in cine sa te proptesti.

Shit happens mate! Daca nu belesti ochii, belesti portofelul.

#176
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 vacaroz, on 15 decembrie 2016 - 16:25, said:

tu ca institutie cand faci lucrari pe domeniul public, drum, etc ai obligatia sa semnalizezi ca atare si sa remediezi toate problemele care pot crea discomfort etc etc.
De unde ai dedus că se făceau lucrări și nu erau semnalizate?

#177
vacaroz

vacaroz

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.02.2008

 MembruAnonim, on 15 decembrie 2016 - 18:31, said:

De unde ai dedus că se făceau lucrări și nu erau semnalizate?
bine
atunci regia de apa sau cine dracu o fi acolo, avand o avaria a fi trebuit sa o remedieze sau semnalizeze. nu e o cauza naturala, e o cauza creata de neglijenta omului

#178
EscapE13

EscapE13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,353
  • Înscris: 18.01.2016

 ericmario, on 15 decembrie 2016 - 16:47, said:


News Flash !!! Soc !!! Incredibil !!!

Apa ingheata la 0 grade.
Ca sa-ti poti recupera paguba, trebuie sa-L dai in judecata pe Dumnezeu, pentru ca permis sa vina frigul la tine in UK.
Poti sa-i dai in judecata si pe cei care au permis construirea unei parcari in acel loc, pentru ca altfel nu tamponai pe nimeni.
La fel de bine ii poti da in judecata pe toti posesorii de permise de conducere din lume, ca sa poti circula nestingherit si sa nu ai in cine sa te proptesti.

Shit happens mate! Daca nu belesti ochii, belesti portofelul.
stai cuminte la locul tău ca ne stuchi telefoanele :))

#179
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Va ce? Stuchi? Posted Image

#180
Bogdansv1

Bogdansv1

    Nauc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,278
  • Înscris: 13.03.2015

 ericmario, on 16 decembrie 2016 - 17:16, said:

Va ce? Stuchi? Posted Image

Regionalism ce inseamna scuipi...

a stuchi=a scuipa

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate