Taxa radio-tv (Germania)
Last Updated: Oct 05 2018 12:33, Started by
zyraxes27
, Nov 29 2016 23:19
·
0

Posted 08 September 2017 - 14:45

Bun topic. Tocmai mi-am amintit ca trebuie sa platesc GEZ-ul.
![]() |
Posted 08 September 2017 - 14:58

Pai nu mai exista. Amu se numeste ARD ZDF Deutschlandradio Beitragsservice.
|
Posted 04 October 2018 - 13:26

Buna
ok stie cineva cum se poate plati o astfel de factura atata timp cat nu am cont bankar in germania? |
Posted 05 October 2018 - 08:34

Daca ai primit o asemenea factura trebuie sa scrie pe acolo si un numar de telefon de contact. Suna si intreaba la ei, e cel mai sigur.
Insa situatia para putin posibila. Ca sa primesti o asemenea factura trebuie sa fii inregistrat la Rathaus pe adresa respectiva. Ca sa fii inregistrat trebuie sa ai un job, iar ca sa ai job trebuie sa ai un cont bancar. |
Posted 05 October 2018 - 08:54

giuliani, on 05 octombrie 2018 - 08:34, said:
Daca ai primit o asemenea factura trebuie sa scrie pe acolo si un numar de telefon de contact. Suna si intreaba la ei, e cel mai sigur. Insa situatia para putin posibila. Ca sa primesti o asemenea factura trebuie sa fii inregistrat la Rathaus pe adresa respectiva. Ca sa fii inregistrat trebuie sa ai un job, iar ca sa ai job trebuie sa ai un cont bancar. Pentru ca intrebarea mea era cum pot sa platesc , nu de ce, nu cum sa scap de ea, ci doar cum sa o platesc m-as bucura daca cine stie germana bine poate sa ofere un raspuns mai exact ar fi ok. Multumiri |
Posted 05 October 2018 - 09:00

Pe factura ai un cont. Mergi la banca la o casierie si intreaba cum poti sa depui bani in contul in care trebuie sa faci plata. Nu toate filialele bancare au casierie, insa un Sparkasse sau un Volksbank, Commerzbank etc tot gasesti.
Edited by giuliani, 05 October 2018 - 09:02. |
Posted 05 October 2018 - 10:55

strainul1964, on 05 octombrie 2018 - 08:54, said:
Exact , sunt student, sunt inscris la Rathaus , e normal sa primesc aceasta chitanta pentru ca asa mi-am fixat sa platesc o data la 3 luni . Pentru ca intrebarea mea era cum pot sa platesc , nu de ce, nu cum sa scap de ea, ci doar cum sa o platesc m-as bucura daca cine stie germana bine poate sa ofere un raspuns mai exact ar fi ok. Multumiri - prin SEPA, dar ptr asta ai nevoie de un cont bancar (btw: depinde de cat ai de gand sa stai ptr studiu, de ce nu deschizi un Studentenkonto? La majoritatea bancilor este gratuit) - prin Ueberweisung/Einzahlung. Fiecare Landesrundfunkanstalt are contul ei, deci depinde de Bundesland-ul unde locuiesti. Alternativ, in locul tau asa as proceda, poti folosii contul comun, care este la Postbank: Alternativ koennen Sie auch das gemeinsame Konto aller Landesrundfunkanstalten nutzen. Postbank Koeln Kontonummer: 123 456 503, Bankleitzahl: 370 100 50 IBAN: DE85 3701 0050 0123 4565 03, BIC: PBNKDEFFXX Deci mergi la o filiala Postbank (trebuie sa ai una in apropiere) si spui ca doresti sa platesti in contul de mai sus suma XY Euro. Modalitatea asta ar trebuii sa fie gratuita. Daca mergi la ghiseul unei banci oarecare si spui ca vrei sa faci un transfer, costa de la aprox 5 euro in sus. Apropos, daca esti student, poti fi eventual scutit. Si conteaza si unde si cum locuiesti, de ex Studentenwohnheim, WG, numai o camera inchiriata etc. Ai jos mai multe informatii despre. https://www.rundfunk.../index_ger.html Attached FilesEdited by Passenger001, 05 October 2018 - 11:07. |
Posted 05 October 2018 - 11:49

multumesc pentru raspuns, o sa meg la post bank , exact asta era ca la comerzbank au cerut 15euro , iar prin banca din tara 20 euro la fiecare plata , transfer.
|
Posted 05 October 2018 - 12:33

din pacate nici varianta cu mersul direct la Postbank nu este gratuita, costa 6,00 euro... vezi la punctul 3.1.1.
Cum am spus mai sus, un cont la banca + un card girocard/maestro sunt sfinte in Germania. Iar ca student nu costa nimic. Attached FilesEdited by Passenger001, 05 October 2018 - 12:33. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users