Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...
 Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?
 Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok
 Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras
 

instablilitate wi-fi, si baterie praf

- - - - -
  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1
TheRipper0607

TheRipper0607

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 649
  • Înscris: 14.11.2015
Salut,
Am un laptop asus, nu cel mai puternic, dar nici foarte praf, 4 GB RAM, 2 GB placa video, procesor quadcore 2.16 GHz, care face ce am eu nevoie...., cumparat acum un an, freeDOS.
Am instalat pe el mai multe versiuni de windows, majoritatea 8.x sau 10.
Acum am instalat windows 8, cu upgrade la windows 8.1 din windows update. Folosesc de cca o luna, si nu am avut probleme.
Vineri seara, problema. Odata la 3 minute, aparea semnul "!" pe reteaua de wireless, si trebuia sa ma deconectez si conectez iar, si tot asa, odata la 3 minute.
Am sunat la RDS, au venit, au constatat ca e de la device-ul meu. Pe telefon, aceeasi retea de wifi, viteza de 200+ mb/s, pe laptop maxim 50, desi inainte ducea 100.
O alta problema,
Bateria. Daca pana acum tinea 3+ore, navigat pe net si filme, acum tine maxim 1.5ore, in acelasi conditii, nici macar in standby nu atinge 3 ore.
Ar putea fi aceste probleme legate de vreun update care nu-i face bine? Ar trebui sa reinstalez windowsul, sau sa schimb versiunea de windows?


Multumesc

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,111
  • Înscris: 22.05.2003
Intai schimba routerul, apoi vezi daca e de la laptop.

#3
TheRipper0607

TheRipper0607

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 649
  • Înscris: 14.11.2015

View PostAdm, on 21 noiembrie 2016 - 09:10, said:

Intai schimba routerul, apoi vezi daca e de la laptop.
nu are cum sa fie de la router, au fost cei de la rds si au facut teste, e ok.
acelasi router, conectat la alt device, totul era ok...

#4
arbuneaionut

arbuneaionut

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 943
  • Înscris: 17.11.2016
1 - probleme cu placa wireless din laptop, am patit situatia asta odata si eu si s-a rezolvat in service prin inlocuire. ma deconecta fara motiv de la reteaua wireless cu toate ca instalasem toate versiunile de drivere posibile
2 - autonomia bateriei ti-a scazut ca n-ai avut grija de ea, bateriile astea actuale nu trebuiesc tinute non-stop la alimentare, cand ajunge la 100% trebuie sa scoti mufa de alimentare din laptop si sa o lasi sa se descarce pana ajunge undeva la 20% iar apoi o bagi iar la reincarcat. daca nu respecti aceasta regula iti poti strica autonomia bateriei si in cateva luni..asa ca mare atentie de acum incolo cu bateria aia... si o ora jumate mai este ok

#5
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,111
  • Înscris: 22.05.2003
Trebuie sa izolezi problema.

1. Routerul.
2. Placa WIFI, iar pentru asta poti folosi de test o distributie Linux Live.
3. OS

#6
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,521
  • Înscris: 07.02.2003
Nu e de la router, placa de pe laptop probabil (o varianta) nu stie de PSM (power save) si crapa periodic... cand trebuie sa se culce sau sa se scoale.

Attached File  psm.jpg   31.94K   17 downloads

#7
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002

View Postarbuneaionut, on 21 noiembrie 2016 - 09:37, said:

...
2 - autonomia bateriei ti-a scazut ca n-ai avut grija de ea, bateriile astea actuale nu trebuiesc tinute non-stop la alimentare, cand ajunge la 100% trebuie sa scoti mufa de alimentare din laptop si sa o lasi sa se descarce pana ajunge undeva la 20% iar apoi o bagi iar la reincarcat. daca nu respecti aceasta regula iti poti strica autonomia bateriei si in cateva luni..asa ca mare atentie de acum incolo cu bateria aia... si o ora jumate mai este ok

prostii, bateria se tine in laptop, laptop-ul se foloseste asa cum ai nevoie, adica il tii in priza 10 ani continuu sau il incarci de 100 de ori pe zi ca esti mereu pe fuga
nu balarii cu scoate alimentare, tine bateria in dulap (eventual in frigider Posted Image)

#8
c_anicai

c_anicai

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,286
  • Înscris: 25.01.2007
nu stiu cum e la laptopuri cu placile wireless integrate insa mie mi-au picat sau sunt instabile toate stickurile usb, doua tplink 150 si 300 si un tenda 150, sunt nevoit sa ma folosesc de vechile belkin

#9
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
TheRipper0607: pana nu demult cineva s-a decis sa arunce un DLINK 635 .... ca este instabil.
si ca dupa o perioada este incapabil sa aloce IP-uri. Zic mai sa fie da sa puna mandea mana pe el.

si la mine tot figuri...
DDWRT sau OpenWRT sau chestii din astea nu "stie" asa ca ce era de facut.
am luat de pe PlayStore aplicatia asta (este FREE si nu are nici macar o singura reclama ! .... cool nu ?)
am analizat si mutat routerul pe banda cu cele mai mici interferente.

Apoi dupa o perioda de teste am tras urmatoarea concluzie.
daca resetez si las active benzile, b,g si n .... dupa cateva zile nu mai aloca IP-uri sau pierde capacitatea de a aloca IP-uri din senin !
daca il restez merge din nou cateva zile poate 2 sapt chiar. Apoi iar il apuca hatitele.

Intr-un final m-am prins ca daca il doar cu banda N fara nimic altceva (nici "g" nici "b")
merge de dududie fara nici o problema !!! Hmmmmm.... Ce zici ? Ti-am dat o sugestie ?!

Banuiesc ca routerul este al tau ! Sau este al celor de la RDS ?

deasemnea, cand iti apare ! pe laptop .... vezi daca pe telefon te poti deconecta de la router si reconecta fara probleme !

Edited by Mihai_3, 21 November 2016 - 13:11.


#10
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,521
  • Înscris: 07.02.2003

View PostMihai_3, on 21 noiembrie 2016 - 13:04, said:

(este FREE si nu are nici macar o singura reclama ! .... cool nu ?)
E cool dar nu merge pe nici un tel si tableta de-a mea... are niste cerinte ciudate se pare, merg pe analyzer-ul clasic.

"Această aplicație este incompatibilă cu toate dispozitivele dvs."

#11
Mihai_3

Mihai_3

    我會回來的...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,040
  • Înscris: 26.04.2007
eu am Galaxy S6, cu marchmellow 6
imi arata si distanta aproximativa pana la router (dreptunghi rosu)
ce este cu roz este sters de mine ca fiind irelevant.
Attached File  Screenshot_20161121-145856.png   93.08K   12 downloadsAttached File  Screenshot_20161121-145857.png   92.4K   9 downloads
iar in permisions dupa cum vezi aplicatia nu cere nici o permisie..

dar sa revenim la subiect,
ceea ce spun eu mai sus nu este obligatoriu sa fie adevarat pentru initiator
este doar o sugestie care o poate incerca in speranta ca gaseste stabilitatea de care are nevoie.
merita incercat.

Vis-a-vis de baterie, performanta bateriei este discutabila intotdeauna.
eu as zice sa desfasoare teste de anduranta si sa isi noteze datele dealungul a cateva luni.
asa isi da seama ce si cum mai exact.

TheRipper0607: ce router ai ?

Edited by Mihai_3, 21 November 2016 - 15:12.


#12
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Am si eu un laptop Asus la care, la fel, se deconecteaza WiFi-ul din senin sub Windows 10 (pe Windows 8.1 functioneaza perfect). Uneori nu vrea sa se conecteze la router dupa incarcarea sistemului, alteori dupa revenire din sleep. De obicei nu-si mai revine decat dupa un restart. Cand eram pe Treshold 2 se rezolva cu Disable si iar Enable la adaptorul WiFi. Pe AU (Redstone) nu mai tine treaba. Troubleshooterul, de asemenea, nu rezolva nimic - cica sa repornesc modemul, dar alte dispozitive se conecteaza bine merci la router... Gateway-ul raspunde la ping.
Fenomenul se manifesta indiferent la ce punct de acces ma conectez. Ce am mai constatat este ca uneori routerul ba apare, ba dispare din lista de conexiuni. De fapt, intreaga lista se goleste, apoi cauta iar conexiuni posibile, le gaseste, dar dupa cateva secunde din nou dispar.
Daca am noroc, atunci functioneaza fara intreruperi timp de cateva ore. Dar de regula, problema apare o data la cateva minute sau zeci de minute in timp ce pe oricare alt calculator sau tableta legatura la Internet ramane stabila (sunt client UPC).
Nu am explicatii pentru aceasta situatie, mai ales ca pe Windows 8.1 nu am probleme.

#13
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
explicatia e simpla: driverele
pune altele (nu neaparat cele mai noi, pur si simplu incearca altele)

belea similara am cu un asus dar la partea video, cateodata nu mai iese din sleep, ramane un ecran negru (windows 10, instalat de vreo 2 saptamani "curat", toate update-urile la zi)
dupa cateva incercari am gasit un driver intel de prin 2015 care merge foarte bine, acum am sleep tot timpul Posted Image

Edited by aeon, 21 November 2016 - 16:00.


#14
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Da, de regula sunt driverele de vina. Dar in cazul meu am epuizat toate variantele posibile in materie de drivere. Si nu doar WiFi-ul este cu probleme. BlueTooth-ul la fel (acum il tin dezactivat). USB-urile la fel - doua au crapat, dar dadeau semne de duca inainte de iesirea laptopului din garantie, celelalte doua ramase fac figuri sub Windows 10 cand folosesc mouse wireless (trebuie sa reconectez receiverul ca sa functioneze iar, indiferent de setarile de Power Management).

Alta problema este ca laptopul iese periodic singur din sleep, desi nu exista wake timers si nici nu permit tastaturii sau mouse-ului sa trezeasca laptopul din sleep. Problema asta a ramas tot o enigma: http://forum.softped...-sleep-aleator/

Existau mai multe probleme, dar majoritatea s-au rezolvat nemainstaland ATK Package.

Parerea mea este ca unele laptopuri Asus sunt pur si simplu incompatibile cu Windows 10 si cauza principala o reprezinta placa de baza si/ sau buguri in BIOS/ UEFI, deoarece au astfel de probleme si unii utilizatori de desktopuri cu placi de baza Asus. Probleme apar de regula la cei care au laptopuri sau placi de baza mai noi de la Asus, deoarece cele vechi erau in regula. Desigur ca la calitatea tot mai proasta a placilor de baza de la ei se mai adauga si calitatea execrabila a software-ului de la Asus care se observa cel mai bine pe Windows 10. (Din cauza acestor probleme am ajuns sa folosesc mai des cu Windows 10 laptopul mai vechi, un Dell, desi are o configuratie mult mai slaba).

#15
TheRipper0607

TheRipper0607

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 649
  • Înscris: 14.11.2015
Multumesc de ajutor

#16
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,487
  • Înscris: 05.08.2002
am avut ceva succes cu lapuri-uri asus si win 10 instaland "curat" windows 8.1 (cel cu care a venit default laptop-ul si unde merge bine) si apoi upgrade la win 10
varianta instalarii direct, "curat", de win 10 ducea la belele diverse (video, usb, taste speciale nefunctionale, wireless tampit..)

#17
TheRipper0607

TheRipper0607

    Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 649
  • Înscris: 14.11.2015
merci de sfaturi.
am incercat win10, dar eroare, incercat sa revin la win 8.1, dat eroare si acum am 7, si aici raman
Problema cu viteza pe wireless rezista, cred ca ar trebui sa schimb placa de retea....
cat costa una decenta+montat pe laptop? idei?

#18
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013

View PostTheRipper0607, on 22 noiembrie 2016 - 23:19, said:

cat costa una decenta+montat pe laptop? idei?

Este aici arie: http://forum.softped...nd-achizitiile/

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate