Pot sa-mi vizitez studenta in USA?

Posted 17 November 2016 - 04:28

Fiica mea a primit full scholarship de la o universitate de langa Cleveland(Ohio) incepand cu august 2017.
Intrebari: 1. Pot s-o vizitez acolo? 2. Si daca da, ce tip de viza am nevoie? Pe ce perioada de timp e valabila? 3. Avand in vedere ca locuim in Germania, pot obtine aceasta viza de aici sau trebuie sa merg in Romania? Multumesc anticipat pentru raspunsuri. |
Posted 17 November 2016 - 05:17

Fiica mea a primit full scholarship de la o universitate de langa Cleveland(Ohio) incepand cu august 2017. Intrebari: 1. Pot s-o vizitez acolo? 2. Si daca da, ce tip de viza am nevoie? Pe ce perioada de timp e valabila? 3. Avand in vedere ca locuim in Germania, pot obtine aceasta viza de aici sau trebuie sa merg in Romania? Multumesc anticipat pentru raspunsuri. Trebuie mers la Consulatul USA din Germania |
Posted 17 November 2016 - 07:30

Ai cetatenie germana? Daca da, nu iti trebuie viza daca iesi cu pasaportul german. Restul il afli de la consulat, cum ti-a indicat Tsunnnami.
|
Posted 17 November 2016 - 07:44

Poti sa te duci la ce ambasada din ce tara vrei, desi ei prefera tara de bastina.
Viza e turistica, B2, de obicei pe 10 ani. Vezi ca sint niste intrebari la care trebuie sa raspunzi "bine" (ai job care te asteapta, eventual proprietati etc ca sa arati ca nu vrei sa imigrezi) desi plecind din germania nu cred sa fie mai mult de o formalitate. Asteapta-te la ce e mai rau (adica sa te trateze ca pe hotii de cai) si nu te lasa impresionat. E mai bine asa si sa nu ai nici o problema decit sa ai vreun soc. |
Posted 17 November 2016 - 08:07

Pentru ca, cel mai probabil, nu aveti pasaport german, va trebui sa aplicati pentru viza, in Romania. Asteptati-va la un proces umilitor, in care sa fiti tratatat ca ultimul potential imigrant.
|
Posted 17 November 2016 - 08:19

Pentru ca, cel mai probabil, nu aveti pasaport german, va trebui sa aplicati pentru viza, in Romania. Asteptati-va la un proces umilitor, in care sa fiti tratatat ca ultimul potential imigrant.
Poti sa te duci la ce ambasada din ce tara vrei, desi ei prefera tara de bastina. Viza e turistica, B2, de obicei pe 10 ani. Vezi ca sint niste intrebari la care trebuie sa raspunzi "bine" (ai job care te asteapta, eventual proprietati etc ca sa arati ca nu vrei sa imigrezi) desi plecind din germania nu cred sa fie mai mult de o formalitate. Asteapta-te la ce e mai rau (adica sa te trateze ca pe hotii de cai) si nu te lasa impresionat. E mai bine asa si sa nu ai nici o problema decit sa ai vreun soc. cee fain ii cand dai sfaturi si nu ai nici macar habar despre ce vorbesti. Mergi la ambasada si cere toate detaliile, ca daca te iei dupa astia de pe forum iti iei campii. |
Posted 17 November 2016 - 08:39

Dat fiind ca nici tu nu stii nimic, de unde stii ca noi batem cimpii?
Ambasada spune niste chestii de baza, nu iti da sfaturi "practice". Romania inca are nevoie de viza printre altele si ca e plin de d-astia care s-au dus la ambasada fara sa stie ce e cu ei si au picat procesul. |
Posted 17 November 2016 - 08:56

daca vreti sa dati sfaturi, veniti cu ceva concret, nu cu presupuneri ca sa va luati la cearta pe urma.
|
Posted 17 November 2016 - 09:26

Posted 17 November 2016 - 09:27

Cei de la ambasada au o procedura, nu lucreaza dupa ureche.
1. daca minti se prind, pentru asta sunt super pregatiti si antrenati, si sa terminat povestea 2. sa nu vrei sa emigrezi ilegal: atitudine (vezi pct.1) si sa poti demonstra ca ai la ce sa te intorci. 3.therorismul, nu este cazul la romani. Edited by arg, 17 November 2016 - 09:28. |
Posted 17 November 2016 - 09:46

In cel mai rau caz astepti un an pana poti merge in Canada cu pasaportul si va intalniti la Toronto.
|
|
Posted 17 November 2016 - 10:11

Pentru ca, cel mai probabil, nu aveti pasaport german, va trebui sa aplicati pentru viza, in Romania. Asteptati-va la un proces umilitor, in care sa fiti tratatat ca ultimul potential imigrant. |
Posted 17 November 2016 - 10:27

Pentru ca, cel mai probabil, nu aveti pasaport german, va trebui sa aplicati pentru viza, in Romania. Asteptati-va la un proces umilitor, in care sa fiti tratatat ca ultimul potential imigrant. Nu-i adevarat. Eu cand a trebuit sa plec in USA pentru ceva sedinte cu un santier, a fost de ajuns sa ma duc la ambasada SUA din Oslo. Oricum trebuie sa aplici pe internet si sunt niste proceduri standard. In functie de cetatenie trebuie sa mai completezi un formular in plus daca imi aduc aminte bine. Dupa ce platesti primesti datele valabile in care te poti prezenta la ambasada. Acolo ti se iau amprente si ti se pun cateva intrebari referitoare la vizita, de exemplu numele persoanei cu care te intalnesti si datele de contact ca ei sa poata verifica si cateva intrebari din formularul completat pe internet. Oricum treaba a mers repede desi era in perioada Craciunului si in 3 saptamani am obtinut viza ( B1 daca nu ma insel ) pe 10 ani. Vezi ca pentru viza trebuie sa aplici pe site-ul abasadei din tara rezidenta, adica aici Edited by tehnics, 17 November 2016 - 10:37. |
Posted 17 November 2016 - 10:30

Nu-i adevarat. Eu cand a trebuit sa plec in USA pentru ceva sedinte cu un santier, a fost de ajuns sa ma duc la ambasada SUA din Oslo. Oricum trebuie sa aplici pe internet si sunt niste proceduri standard. NU ai nici o treaba cu Romania Si daca nu umbli cu tampenii merge super repede si curat. Trebuie sa pleci de la ideea ca nu ai nici un drept, nu esti special, esti un simplu om. Ca te pun sa lasi telefonul la poarta si ai de asteptat 15-45min asta e, face parte tot din verificare. |
Posted 17 November 2016 - 10:46

Si daca nu umbli cu tampenii merge super repede si curat. Trebuie sa pleci de la ideea ca nu ai nici un drept, nu esti special, esti un simplu om. Ca te pun sa lasi telefonul la poarta si ai de asteptat 15-45min asta e, face parte tot din verificare. Legat de lucrurile lasate la poarta, mie mi-au luat si cureaua de la pantaloni...si umblam cu mainile in buzuar sa nu imi cada pantalonii in vine ![]() |
Posted 17 November 2016 - 10:46

Eu am luat-o de la consulatul din München, bineînțeles cu programarea online prealabila si plata in avans tot online a taxelor pt viza. A durat cca 45 minute, cateva intrebari de baza, foarte civilizat. Trebuie sa ia pașaport biometric, il lași acolo si-l primesti inapoi prin posta cu viza aplicata in cca o saptamana.
|
Posted 17 November 2016 - 11:19

Ai cetatenie germana? Daca da, nu iti trebuie viza daca iesi cu pasaportul german. Restul il afli de la consulat, cum ti-a indicat Tsunnnami.
Poti sa te duci la ce ambasada din ce tara vrei, desi ei prefera tara de bastina. Viza e turistica, B2, de obicei pe 10 ani. Vezi ca sint niste intrebari la care trebuie sa raspunzi "bine" (ai job care te asteapta, eventual proprietati etc ca sa arati ca nu vrei sa imigrezi) desi plecind din germania nu cred sa fie mai mult de o formalitate. Asteapta-te la ce e mai rau (adica sa te trateze ca pe hotii de cai) si nu te lasa impresionat. E mai bine asa si sa nu ai nici o problema decit sa ai vreun soc.
In cel mai rau caz astepti un an pana poti merge in Canada cu pasaportul si va intalniti la Toronto.
Nu-i adevarat. Eu cand a trebuit sa plec in USA pentru ceva sedinte cu un santier, a fost de ajuns sa ma duc la ambasada SUA din Oslo. Oricum trebuie sa aplici pe internet si sunt niste proceduri standard. In functie de cetatenie trebuie sa mai completezi un formular in plus daca imi aduc aminte bine. Dupa ce platesti primesti datele valabile in care te poti prezenta la ambasada. Acolo ti se iau amprente si ti se pun cateva intrebari referitoare la vizita, de exemplu numele persoanei cu care te intalnesti si datele de contact ca ei sa poata verifica si cateva intrebari din formularul completat pe internet. Oricum treaba a mers repede desi era in perioada Craciunului si in 3 saptamani am obtinut viza ( B1 daca nu ma insel ) pe 10 ani. Vezi ca pentru viza trebuie sa aplici pe site-ul abasadei din tara rezidenta, adica aici
Si daca nu umbli cu tampenii merge super repede si curat. Trebuie sa pleci de la ideea ca nu ai nici un drept, nu esti special, esti un simplu om. Ca te pun sa lasi telefonul la poarta si ai de asteptat 15-45min asta e, face parte tot din verificare.
Eu am luat-o de la consulatul din München, bineînțeles cu programarea online prealabila si plata in avans tot online a taxelor pt viza. A durat cca 45 minute, cateva intrebari de baza, foarte civilizat. Trebuie sa ia pașaport biometric, il lași acolo si-l primesti inapoi prin posta cu viza aplicata in cca o saptamana. Edited by Optimistul98, 17 November 2016 - 11:21. |
|
Posted 17 November 2016 - 11:34

I s-a spus fiicei de catre antrenorul universitatii ca trebuie sa plateasca pentru asigurarile medicale suma de 1150$/an, bani care o sa-i primeasca tot de la ei. Intrebare, aceasta asigurare e full, completa pt toate cazurile de imbolnaviri si interventii chirurgicale ?
Sincer, mi se pare si asa f. mare valoarea pt un an . Aici in Germania ti se opreste aprox 10% din salariu/luna si chiar daca lucreaza o singura persoana in familie, toti membrii familiei indiferent de numarul lor primesc asigurare peuntru orice tip de boala si interventie chirurgicala. Dupa ce am citit postarile voastre despre asigurari am ramas uimit, nu inteleg de ce sistemul american de sanatate este atat de scump? Sa nu-mi spuna cineva ca doctorii de acolo si staff-ul medical este platit de cel putin 3 ori mai mult decat in Germania si de aceea sunt aceste costuri exorbitante, pentru ca nu o cred... Poate sa-mi explice si mie cineva de ce sunt asigurarile de sanatate atat de scumpe in State? Mai este o alta tara in lumea asta cu asigurari atat de mari? |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users