Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
O primavara frumoasa, de martisor

Hils Titanium

Pareri despre (diverse) noi magaz...

Ardere butan
 Ce restrictii presupune economia ...

Ce e mai important pe termen lung...

Video editat

Imposibil de portat vodafone-digi...
 Pilotaj drone - curs obligatoriu?...

Probleme submersibila

Utilizatorii de servicii de comun...

Notificare Anaf pentru venituri d...
 Router WiFi care sa stie VLAN si ...

ETL one to many relationship from...

Trust Wallet

Inmulțire pomi cu flori (meliferi...
 

Televizoare OLED [discuții doar despre OLED]

* * * * - 27 votes
  • Please log in to reply
40496 replies to this topic

#16381
hariseldon01

hariseldon01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 07.10.2018

View Poststeaua23, on 15 decembrie 2020 - 22:12, said:

Mereu a fost asa,ca tv-ul sa apara in lista la audio devices,nu Yamaha,si nu doar acum ca am activat eArc! Merci pt ajutor,o sa mai fac niste teste zilele astea
dar de ce ai tv-ul la default si nu avr-ul??? daca e legat la avr? interesant...

#16382
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View Posthariseldon01, on 16 decembrie 2020 - 04:56, said:


dar de ce ai tv-ul la default si nu avr-ul??? daca e legat la avr? interesant...
Pentru ca avr-ul nu apare in lista,apare ultimul din lant,monitorul! Niciodata de cand am receiver (sunt la al 5-lea) n-a fost altceva in lista aia decat tv-ul,Samsung sau Sony!

#16383
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009
PC - RECEIVER - TV cu eArc activat,am sunet in boxe doar cat este tv-ul pe audio out - audio system (sau cu tv-ul inchis),daca trec audio out din tv pe tv speakers,atunci nu mai am sunet in boxe.Practic nu pot avea sunet in ambele,in acelasi timp,in boxe de pe pc si pe tv de pe cablu!

Edited by steaua23, 16 December 2020 - 10:24.


#16384
MediumPlayer

MediumPlayer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,333
  • Înscris: 11.08.2016
S-ar putea sa fie normal sa nu-ti mearga cum iti doresti. Pana la urma, si Windows-ul are limitele lui.

#16385
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostMediumPlayer, on 16 decembrie 2020 - 10:32, said:

S-ar putea sa fie normal sa nu-ti mearga cum iti doresti. Pana la urma, si Windows-ul are limitele lui.
Da si eu cred ca e de la Windows.El cauta monitorul,de asta nici nu prea functioneaza audio atunci cand tv-ul e inchis.Singura varianta ar fi sa trec pe optic si sa renunt la hdmi din pc,pentru ca nu cred ca se va schimba ceva legat de windows! Asta ar insemna sa las totusi hdmi-ul si sa-l folosesc ca audio output doar atunci cand am de verificat ceva cu DTS-HD MASTER si restul formatelor care nu incap pe optic,iar cablul optic sa-l folosesc doar pentru muzica (95% din cazuri) pentru 2.0 si in felul asta voi avea si tv-ul pe eArc si-l voi putea si inchide,chiar daca vreau sa ascult muzica!
Asa ca mai ramane o singura dilema,daca exista diferente de calitate la iesire optica de pe o placa de baza (Asus Maximus Hero Alpha) in comparatie cu o placa de sunet dedicata, Asus sau Creative (sau ceva prin usb la optic?)!

Edited by steaua23, 16 December 2020 - 10:46.


#16386
caspicul

caspicul

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 02.08.2004

View Postdepashitu, on 12 decembrie 2020 - 16:06, said:

Intrebare pt posesorii de CX: Am fibra de 300 Mbps, dar CX-ul  prin wifi, pe download, nu duce mai mult de 60 Mbps (urca pe la maxim 70, apoi scade si se stabilizeaza la 60), iar la upload maxim 150 Mbps (urca pe la 190 si apoi scade si se stabilizeaza pe la 150). E ceva normal sau e o problema la mine? Mentionez ca celelalte device-uri merg perfect spre viteza maxima, iar reteaua nu e aglomerata.
Pe CX ul meu daca ii dau fast.com in browser pur si simplu crapa. Nici nu poate duce la sfarsit testul. Pe netflix merge fluent, conectat la router 5 Ghz, abonament 1gbps rds.

#16387
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,559
  • Înscris: 04.10.2014

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 10:42, said:

Da si eu cred ca e de la Windows.
Dacă ai ști cât sunt de la Windows. Pe video și audio e praf.

#16388
MediumPlayer

MediumPlayer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,333
  • Înscris: 11.08.2016

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 10:42, said:

Asa ca mai ramane o singura dilema,daca exista diferente de calitate la iesire optica de pe o placa de baza (Asus Maximus Hero Alpha) in comparatie cu o placa de sunet dedicata, Asus sau Creative (sau ceva prin usb la optic?)!
Daca asta e placa de baza (https://rog.asus.com...pha-model/spec/), greu de zis. Fiind, totusi, o placa de baza din cele mai scumpe, ar trebui ca driver-ul audio sa fie destul de bun. Producatorii placilor de baza au inceput sa puna cipuri audio mai rasarite de cativa ani, chiar si la modele din gama medie (iar Asus a ta e din gama superioara). Nu am experiente cu Asus Supreme FX, asa ca singura cale e sa testezi cu o placa audio dedicata (pe PCI-E sau USB), fie cumparata, fie de la vreun prieten. Doar asa iti poti da seama de diferente.

Eu am pe placa de baza Gigabyte B550 Aorus PRO cipul Realtek ALC1220 si, comparat cu Asus Xonar U3 (USB, placa audio din 2011, dar foarte buna si in ziua de azi), nu am sesizat diferente. Pe ambele mi se pare ca se aude foarte bine.

Dar fiecare cu urechea lui. Cel mai bine testezi tu, daca ai cum, fara sa cumperi dinainte.

A, si vezi ca unele placi audio au chiar cipul Realtek ALC1220, gasit pe multe placi de baza actuale (ca a mea de mai sus). Deci sa nu te astepti ca gasesti super-cipuri pe placi audio de cateva sute de lei. Te uiti la specificatii. Depinde si ce suma ai de cheltuit.

Quote

Dacă ai ști cât sunt de la Windows. Pe video și audio e praf.
Exact. Nu faci nimic cu ce e integrat in Windows. Trebuie mereu sa schimb manual din driver sursa audio, in functie de ce am nevoie: optic (pt PC), casti sau AUX (pt TV). Windows-ul nu e facut sa stie sa faca mai multe lucruri in acelasi timp cu sursele audio.

Edited by MediumPlayer, 16 December 2020 - 11:27.


#16389
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostJean-Luc_Picard, on 16 decembrie 2020 - 11:19, said:

Dacă ai ști cât sunt de la Windows. Pe video și audio e praf.
De asta am renuntat de la primul lcd sa mai vad filme de pe pc!

@MediumPlayer Da,aia este placa de baza!

Edited by steaua23, 16 December 2020 - 11:35.


#16390
Viore_lIulian

Viore_lIulian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 17.06.2015

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 10:42, said:

Asa ca mai ramane o singura dilema,daca exista diferente de calitate la iesire optica de pe o placa de baza (Asus Maximus Hero Alpha) in comparatie cu o placa de sunet dedicata, Asus sau Creative (sau ceva prin usb la optic?)!


Nu ar avea de ce, pentru ca semnalul e digital, asa incat DAC-ul si amplificarea ies din discutie in procesarea audio.

#16391
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,516
  • Înscris: 25.04.2016

View Poststeaua23, on 15 decembrie 2020 - 22:50, said:


Eu cred,dar ascult si muzica si a costat cu mult mai mult decat un oled,chiar daca ascult de pe pc,insa o fac pentru usurinta cu care pot accesa fisierele.O sa gasesc eu o cale sa le impac pe toate!
Am zis in ideea ca am observat ca ai zis ca ai ceva "probleme" cu imaginea (cam inchisa).

#16392
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostViore_lIulian, on 16 decembrie 2020 - 12:16, said:




Nu ar avea de ce, pentru ca semnalul e digital, asa incat DAC-ul si amplificarea ies din discutie in procesarea audio.
Da,asa ar trebui sa fie! Totusi o diferenta intre hdmi si optic,parca am sesizat cand am mai facut o proba,cu acelasi semnal ajuns in receiver!in fine,o sa-i dau eu de capat.Astazi am sa sun la Sony sa vad ce-mi spum de faza cu posturile tv,vad ca mai mult de 24 de ore nu raman asa cum le salvez de pe stick.

View PostMMike, on 16 decembrie 2020 - 12:43, said:


Am zis in ideea ca am observat ca ai zis ca ai ceva "probleme" cu imaginea (cam inchisa).
In comparatie cu XF9005 cu 15 luminozitate in Custom si Gamma -1,iar pe oled 50 luminozitate Gamma -2 (default) si Peak luminance pe off,da,este cam intunecat.Cu Peak Luminance pe Low,atunci e cu totul altceva.

#16393
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,516
  • Înscris: 25.04.2016
Mai bine umbla la gama, incearca -1 sau 0.

#16394
hariseldon01

hariseldon01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,385
  • Înscris: 07.10.2018

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 09:50, said:

Pentru ca avr-ul nu apare in lista,apare ultimul din lant,monitorul! Niciodata de cand am receiver (sunt la al 5-lea) n-a fost altceva in lista aia decat tv-ul,Samsung sau Sony!
na nu stiu ce sa zic...ar trebui sa te uiti pe la pc, ca poate acolo e problema...

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 10:15, said:

PC - RECEIVER - TV cu eArc activat,am sunet in boxe doar cat este tv-ul pe audio out - audio system (sau cu tv-ul inchis),daca trec audio out din tv pe tv speakers,atunci nu mai am sunet in boxe.Practic nu pot avea sunet in ambele,in acelasi timp,in boxe de pe pc si pe tv de pe cablu!
pai, acum, cred ca inteleg ce scrii...desi nu sunt sigur...nici nu ai cum sa mearga sunetul si pe boxe si pe boxele tv-ului, intr-un timp...esti acum pe hdmi arc...nu pe optic. nici la lg, nu merge optiunea, boxe externe plus boxe tv, cand esti pe arc/earc. doar boxe tv sau prin avr ...nici nu stiu de ce sa mearga simultan, de altfel. pe optic, cred ca se poate, dar pe hdmi arc/earc, sigur nu.
deci ori ai din pc, sunet pe tv, ori ai sunet de pe pc la avr si boxe...ambele NU vor merge impreuna in acelasi timp, de pe pc...cel putin nu cu hdmi arc/earc... daca pui inapoi pe optic, probabil nu o sa ai atmos pe avr...deci trebuie sa alegi.

Edited by hariseldon01, 16 December 2020 - 14:27.


#16395
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,516
  • Înscris: 25.04.2016

View Poststeaua23, on 16 decembrie 2020 - 12:48, said:

In comparatie cu XF9005 cu 15 luminozitate in Custom si Gamma -1,iar pe oled 50 luminozitate Gamma -2 (default) si Peak luminance pe off,da,este cam intunecat.Cu Peak Luminance pe Low,atunci e cu totul altceva.
La mine pe LG CX pana acum, nu am simtit nevoia pe SDR sa activez Peack Brightness (care cred ca face acelasi lucru si pe Sony peack luminance). Iar seara nici nu poate fi vorba, nici macar pe low. Seara stau cu oled light pana in 35 (din 100), (cu o lumina slaba in camera).

#16396
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,559
  • Înscris: 04.10.2014
Of. Am mai scris-o. E mare diferență între LG și Sony la implementarea OLED-ului. Nu contează că e același panou, e altă filozofie de construcție și parametrizare.

#16397
grofudaniel

grofudaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.08.2008
Gata, am trimis comanda pentru 65CX. Dacă tot fac o cheltuiala, măcar sa merite.
E ceva specific ce trebuie verificat la el la prima pornire (in afara de pixeli cu probleme)?

#16398
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,516
  • Înscris: 25.04.2016

View PostJean-Luc_Picard, on 16 decembrie 2020 - 15:46, said:

Of. Am mai scris-o. E mare diferență Ăźntre LG și Sony la implementarea OLED-ului. Nu contează că e același panou, e altă filozofie de construcție și parametrizare.
Da. Ma interesa ca vs A8 cu CX de exemplu. E diferenta la afisarea imaginii, (apropo de luminuozitate) ?

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate