Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Samsung Galaxy Fit 3

Cumparare baterie pentru un motor

Angajare -job

Telefoane DS Vodafone
 Mp4 car se reseteaza in timpul de...

Ati castigat vreodata ceva? Loto,...

Shogun!

Initiativa europeana pentru taxar...
 Instalare centrala de apartament ...

V-ați culturalizat cu ajutorul te...

Monitor

Boala mar
 Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri

F.Charm - La inalțime
 

Televizoare OLED [discuții doar despre OLED]

* * * * - 27 votes
  • Please log in to reply
40458 replies to this topic

#16363
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009
Daca e activata functia eArc,nu mai am sunetul de pe pc in boxe,ci in tv! Pc-ul fiind conectat prin hdmi la receiver,o sa caute mereu monitorul! O sa mai fac o proba cu el inchis,insa uneori merg ambele si problema ar ramane,cumva.Probabil o sa trec pe cablu optic,insa asta vine cu alte limitari,chiar daca ar fi nesemnificative avand in vedere ca doar verific filmele pe pc!Nu stiu cum e la Lg,eu am spus care a fost prima impresie langa xf,cu Peak Luminance pe off.Brightness este pana la 50,insa nu e deloc aceeasi intensitatea ca la lcd intre trepte.Cu Peak Luminance pe Low,este altceva,pe Medium deja prea agresiv (asta cu sdr,ca pe hdr trece automat pe max).Probleme cu posturile tv nu am avut la Sony pana acum,insa asta are si cum am mai zis,nu sunt singurul.Sper sa se rezolve pe viitor.pur si simplu daca sta inchis mai multe ore,dupa ce-l deachid am alta lista de canale care oricum nu functioneaza.
Modul Eco este oprit si totul este legat cum trebuie la receiver.La cate cabluri sunt,stiu bine cum vine fiecare.Pentru eArc din Yamaha hdmi 1 out la hdmi 3 in tv.
@Mike Nu-mi luam qled! Daca nu alegeam A8,mergeam pe XG9505!
Pe wireless atinge 298 Mbps in 5ghz cu un router Asus,pe cablu nu am testat.

Edited by steaua23, 15 December 2020 - 01:39.


#16364
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,255
  • Înscris: 23.05.2003

View Postbastian_no1, on 14 decembrie 2020 - 23:40, said:


In nemernicia mea ma gandesc ca poti face treaba asta (calibrare) din pasiune sau pt bani.
Sigur, numa' ca pasiunea nu tine de foame.
Mi-ar place si mie ca mecanicul meu sa stea calare pe masina mea din pasiune si sa-i spun un multumesc la sfirsit. Sau instalatorul. Sau electricianul. Sau...
Sau si mai bine, du-te la job-ul tau si spune-le ca o faci din pasiune si nu-ti trebuie banii lor. :D
Asa in general romanul se pricepe la toate si daca nu reuseste cauta si o mocangeala ceva ca e descurcaret.

Revenind la calibratori, pe linga scoala, scule, experienta le mai trebuie si un ochi ager si o minte brici ca sa scoata ce-i mai bun din rezultatele masuratorilor.
Sunt sigur ca le place ceea ce fac, au o pasiune, dar munca lor trebuie platita.

#16365
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,542
  • Înscris: 04.10.2014
Și mai trebuie multă experiență, pentru că fiecare fabricant și fiecare model are chichițe care pot duce în final la un rezultat suboptimal dacă aplici mecanic niște pași.
Colegul nostru are impresia greșită că se poate calibra fără scule și software într-o secvență universal valabilă de operații simple aplicabile de cineva fără nicio pregătire sau experiență, dar pe care conspirația calibratorilor o ține ascunsă.

View Posthariseldon01, on 15 decembrie 2020 - 00:43, said:

analogia e c-am fortata...
Nu e doar forțată (fără „cam”), dar induce ideea că nimeni nu trebuie să mai ofere servicii pentru doritori. Adică trebuie să-și spargă creierii să determine procedura optimă de face ceva, după care să pună la dispoziție tot rezultatul cercetării și (auto)educării gratis la dispoziție, deopotrivă cu ustensilele necesare, celor care nu au dorit să-și spargă creierii (sau să depună alt gen de muncă) în vreun fel. Ar fi posibil dacă te-ai duce la piață și ti-ai umple sacoșele gratis cu cele mai bune produse alimentare. Un fel de comunism în care fiecare muncește după posibilități (chef) și primește după nevoi (pretenții).

#16366
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 06.09.2004
@steaua23: incearca sa schimbi cablul HDMI, poate ai unul care nu e 2.0

#16367
Viore_lIulian

Viore_lIulian

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 17.06.2015

View Postdepashitu, on 15 decembrie 2020 - 00:03, said:

Revin cu intrebarea pt posesorii de CX: Am fibra de 300 Mbps de la RDS pe Archer C6, dar CX-ul  prin wifi 5ghz, pe download, nu duce mai mult de 60 Mbps (urca pe la maxim 70, apoi scade si se stabilizeaza la 60), iar la upload maxim 150 Mbps (urca pe la 190 si apoi scade si se stabilizeaza pe la 150). Cu aceleasi setari, pe LG C9 mergea cu 130 Mbps pe download. Testul l-am facut cu browser-ul dedicat pe RDS test speed, neavand Netflix. Nu stiu cu ce alta aplicatie sa il testez, fara sa fiu limitat de aplicatiile LG. Am observat ca pe youtube se incarca f greu fisiere 4k si nu se vad cursiv.
E ceva normal sau e o problema la mine? Mentionez ca celelalte device-uri merg perfect spre viteza maxima, iar reteaua nu e aglomerata.
Sunt inca in perioada de retur si as putea sa-l restitui daca e o problema doar la mine.

Incearca pe ethernet direct, dacai ai router-ul in proximitatea TV-ului. In felul asta, eu nu am avut niciodata probleme, totul se incarca instantaneu, fara buffering ori intarzieri. Stiu ca placa de retea integrata este inferioara la viteza, dar ca stabilitate, nu se compara.

#16368
Reactor2015

Reactor2015

    ReMember

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,692
  • Înscris: 06.01.2015
Oled LG C7 a afișat că este program de service pentru înlocuire a unei plăci cu componente.

#16369
korbus

korbus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 445
  • Înscris: 08.06.2005

View Postdepashitu, on 15 decembrie 2020 - 00:03, said:

E ceva normal sau e o problema la mine? Mentionez ca celelalte device-uri merg perfect spre viteza maxima, iar reteaua nu e aglomerata. Sunt inca in perioada de retur si as putea sa-l restitui daca e o problema doar la mine.

Iti raspunsesem acum vreo 2 ore, dar vad ca au fost sterse de-a valma o multime de postari, chiar fara nicio legatura cu flame-ul legat de calibrare. Problema cred ca e la tine. Mie imi merg brici si pe wired si pe wireless YouTube 4K si Netflix, fara buffering si sacadari. Nu cred ca e TV-ul de vina, in locul tau as face teste cu un alt router si/sau cablu de retea.

#16370
Jean-Luc_Picard

Jean-Luc_Picard

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,542
  • Înscris: 04.10.2014

View Postkorbus, on 15 decembrie 2020 - 18:13, said:

au fost sterse de-a valma o multime de postari
Au dispărut toate în care apărea numele agitatorului, chiar dacă unele erau la obiect tehnic (lista de standarde după care se determină imaginea corectă, adică aceea care a fost de fapt produsă de autori). Nu știu dacă „mătura” a prins și ceva nevinovați, pentru că nu am urmărit cu atenție fiecare comentariu.

#16371
korbus

korbus

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 445
  • Înscris: 08.06.2005
In a mea nu era absolut nimic legat de subiectul respectiv sau cei implicati in discutie. A fost victima colaterala Posted Image

#16372
MediumPlayer

MediumPlayer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,333
  • Înscris: 11.08.2016
La fel si in cazul meu, in care am incercat sa-l ajut pe steaua23 cu problema sunetului. Ba chiar am avut 2 postari: cea initiala si cea in care i-am mai zis o data, tocmai pt ca am fost sigur ca prima postare s-a pierdut in cearta cu akkay. Ambele postari au disparut.

Asadar, mai incerc pt a treia si ultima oara: colegul steaua23 ar putea incerca sa verifice setarile de sunet ale PC-ului, sa vada ce are default. Sunt mari sanse sa fie TV-ul, pt ca a conectat un dispozitiv nou la PC, iar "desteptul" de Windows 10 i-a pus automat sunetul default pe TV. Cu TV-ul conectat la PC, ar trebui sa schimbe sunetul default pe dispozitivul care trebuie, dupa care Windows ar trebui sa tina minte setarea. Si trebuie sa faca asta la fiecare instalare de Windows. E posibil sa se dea peste cap sunetul chiar si de la vreun update al Windows-ului, asa ca trebuie iar intervenit manual.

#16373
isr2002

isr2002

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 06.09.2004

View Postkorbus, on 15 decembrie 2020 - 18:13, said:

Iti raspunsesem acum vreo 2 ore, dar vad ca au fost sterse de-a valma o multime de postari, chiar fara nicio legatura cu flame-ul ...

View PostJean-Luc_Picard, on 15 decembrie 2020 - 18:20, said:

Au dispărut toate în care apărea numele agitatorului, chiar dacă unele erau la obiect tehnic (lista de standarde după care se determină imaginea corectă, adică aceea care a fost de fapt produsă de autori). Nu știu dacă „mătura” a prins și ceva nevinovați, pentru că nu am urmărit cu atenție fiecare comentariu.

View PostMediumPlayer, on 15 decembrie 2020 - 21:35, said:

La fel si in cazul meu, in care am incercat sa-l ajut pe steaua23 cu problema sunetului. Ba chiar am avut 2 postari: cea initiala si cea in care i-am mai zis o data, tocmai pt ca am fost sigur ca prima postare s-a pierdut in cearta cu akkay. Ambele postari au disparut....

Au si moderatorii limitele lor...  Doar nu crezi ca au citit tot.

#16374
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostMediumPlayer, on 15 decembrie 2020 - 21:35, said:

La fel si in cazul meu, in care am incercat sa-l ajut pe steaua23 cu problema sunetului. Ba chiar am avut 2 postari: cea initiala si cea in care i-am mai zis o data, tocmai pt ca am fost sigur ca prima postare s-a pierdut in cearta cu akkay. Ambele postari au disparut.

Asadar, mai incerc pt a treia si ultima oara: colegul steaua23 ar putea incerca sa verifice setarile de sunet ale PC-ului, sa vada ce are default. Sunt mari sanse sa fie TV-ul, pt ca a conectat un dispozitiv nou la PC, iar "desteptul" de Windows 10 i-a pus automat sunetul default pe TV. Cu TV-ul conectat la PC, ar trebui sa schimbe sunetul default pe dispozitivul care trebuie, dupa care Windows ar trebui sa tina minte setarea. Si trebuie sa faca asta la fiecare instalare de Windows. E posibil sa se dea peste cap sunetul chiar si de la vreun update al Windows-ului, asa ca trebuie iar intervenit manual.
Mereu a fost asa,ca tv-ul sa apara in lista la audio devices,nu Yamaha,si nu doar acum ca am activat eArc! Merci pt ajutor,o sa mai fac niste teste zilele astea

#16375
MMike

MMike

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,495
  • Înscris: 25.04.2016
Pe primu loc e imaginea, important e sa te impaci cu ea, apoi sunetu.

#16376
grofudaniel

grofudaniel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 810
  • Înscris: 16.08.2008

View PostMediumPlayer, on 15 decembrie 2020 - 21:35, said:

La fel si in cazul meu, in care am incercat sa-l ajut pe steaua23 cu problema sunetului. Ba chiar am avut 2 postari: cea initiala si cea in care i-am mai zis o data, tocmai pt ca am fost sigur ca prima postare s-a pierdut in cearta cu akkay. Ambele postari au disparut.

Asadar, mai incerc pt a treia si ultima oara: colegul steaua23 ar putea incerca sa verifice setarile de sunet ale PC-ului, sa vada ce are default. Sunt mari sanse sa fie TV-ul, pt ca a conectat un dispozitiv nou la PC, iar "desteptul" de Windows 10 i-a pus automat sunetul default pe TV. Cu TV-ul conectat la PC, ar trebui sa schimbe sunetul default pe dispozitivul care trebuie, dupa care Windows ar trebui sa tina minte setarea. Si trebuie sa faca asta la fiecare instalare de Windows. E posibil sa se dea peste cap sunetul chiar si de la vreun update al Windows-ului, asa ca trebuie iar intervenit manual.

Câteodată poate fi doar ghinion. Vechiul cal de bătaie de pe care mai băgăm filme de pe tarabă îmi tăia sunetul din soundbar dacă ii conectam cablul hdmi direct în TV. Nu doar ca nu se mai auzea ceva în soundbar atunci când sursa era PC-ul, cu și când sursa era TV-ul. A mers doar trecând cablul hdmi întâi prin soundbar și apoi arc între soundbar și TV. Nici acum nu-mi pot explica logic de ce se întâmpla asta, am încercat vreo 4 hdmi-uri iar de pe laptop-uri a mers fără probleme.

Edited by grofudaniel, 15 December 2020 - 22:59.


#16377
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostMMike, on 15 decembrie 2020 - 22:31, said:

Pe primu loc e imaginea, important e sa te impaci cu ea, apoi sunetu.
Eu cred,dar ascult si muzica si a costat cu mult mai mult decat un oled,chiar daca ascult de pe pc,insa o fac pentru usurinta cu care pot accesa fisierele.O sa gasesc eu o cale sa le impac pe toate!

#16378
depashitu

depashitu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 30.09.2005

View Postkorbus, on 15 decembrie 2020 - 18:13, said:

Iti raspunsesem acum vreo 2 ore, dar vad ca au fost sterse de-a valma o multime de postari, chiar fara nicio legatura cu flame-ul legat de calibrare. Problema cred ca e la tine. Mie imi merg brici si pe wired si pe wireless YouTube 4K si Netflix, fara buffering si sacadari. Nu cred ca e TV-ul de vina, in locul tau as face teste cu un alt router si/sau cablu de retea.
Pana la urma am testat cu Internet Speed 2 din magazin Lg, cum mi-au spus cei de la relatii clienti Lg, si am in download 270 Mbps, ceea ce e ok. Ma surprinde ca prin browserul dedicat, este limitat de Lg pana la 50-60 Mbps.

#16379
MediumPlayer

MediumPlayer

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,333
  • Înscris: 11.08.2016

View Poststeaua23, on 15 decembrie 2020 - 22:12, said:

Mereu a fost asa,ca tv-ul sa apara in lista la audio devices,nu Yamaha,si nu doar acum ca am activat eArc! Merci pt ajutor,o sa mai fac niste teste zilele astea
Eu am pus accentul pe ce e setat default, nu daca apare TV-ul sau nu in lista de dispozitive. Este normal sa apara in lista, de vreme ce Windows-ul "stie" ca prin HDMI se transmite si sunet. Cu dispozitivele default trebuie "sa te joci".

Edited by MediumPlayer, 15 December 2020 - 23:39.


#16380
steaua23

steaua23

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,324
  • Înscris: 25.10.2009

View PostMediumPlayer, on 15 decembrie 2020 - 23:38, said:


Eu am pus accentul pe ce e setat default, nu daca apare TV-ul sau nu in lista de dispozitive. Este normal sa apara in lista, de vreme ce Windows-ul "stie" ca prin HDMI se transmite si sunet. Cu dispozitivele default trebuie "sa te joci".
Default,e tv-ul,ca altceva nu prea e!

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

16 user(s) are reading this topic

4 members, 11 guests, 1 anonymous users

andreicri, RFL, Jean-Luc_Picard, SiriusFPS

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate