![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
Televizoare OLED [discuții doar despre OLED]
Last Updated: Dec 10 2023 12:29, Started by
AndreiNR
, Nov 15 2016 11:36
·
214

Posted 14 December 2020 - 10:38

Mda, am mers putin mai inapoi cu cititul si vad ca toata lumea spune ca BX e altceva fata de Q80T ...
|
Posted 14 December 2020 - 11:17

In mod evident, abia Q90-ul are ceva sanse intr-o comparatie. Mergi pe BX, este superior.
|
Posted 14 December 2020 - 11:26

LG OLED55B9SLA, Ultra HD 4K, HDR, 139 cm .... 4217 lei. Merita?
PS deja stoc epuizat. Edited by Redogs, 14 December 2020 - 11:28. |
Posted 14 December 2020 - 11:59

Mda, am mers putin mai inapoi cu cititul si vad ca toata lumea spune ca BX e altceva fata de Q80T ... |
Posted 14 December 2020 - 12:22

Redogs vezi ca bx il poti obtine pe la pretul de 4950 lei la al***... de acolo am luat eu aseara. Poti cumpara si in rate daca nu ai diferenta, dar tu stii cum e mai bine pentru bugetul tau. Ca sa iti raspund la intrebarea de mai sus: da, merita oled-ul in locul la q80. Poti cauta pe net si sa intrebi si in magazine. Omu de la magazin a zis ca s-au intors multi cu q-uri in garantie dupa 2 ani ca se duce display-ul. Poate a zis asta sa ma influenteze sa aleg oled-ul, nu stiu, dar asta e ce mi-a zis. Cat de fiabil o sa fie? O sa aflu dupa 2-4-6 ani:)
Am pus momentan pe modul de cinema pentru ca m-am uitat la niste filme. Pe modul asta se vad filmele mult mai bine. Multumesc mult de ajutor:) Oare exista ceva tutorial pentru calibrare profi la oled-ul bx? Am cautat pe internet si nu prea am gasit. Va rog sa ma ajutati daca stiti voi ceva tutorial pentru ca eu cred ca nu il folosesc la capacitatea lui maxima |
Posted 14 December 2020 - 12:26

Daca l-ai luat de la Altex, sa-i faci extragarantie, sa iti acopere burn-in si dupa cei doi ani standard oferiti de LG.
|
Posted 14 December 2020 - 12:29

Burn-in nu apare doar daca tv-ul e folosit preponderent pe aceeasi imagine? Share de pe laptop sau daca e folosit foarte foarte mult?
|
Posted 14 December 2020 - 12:34

Oare exista ceva tutorial pentru calibrare profi la oled-ul bx? Am cautat pe internet si nu prea am gasit. Va rog sa ma ajutati daca stiti voi ceva tutorial pentru ca eu cred ca nu il folosesc la capacitatea lui maxima Nu, si explicatia este simpla. Poti sa faci geometria rotilor in fata blocului? Nu, pentru ca-ti lipseste aparatura, la fel si cu calibrarea profesionala. Tot ce poti face tu la TV sunt reglaje, mai mult sau mai putin reusite. Da-le PM celor doua persoane care pot realiza calibrarea (fiind din Cluj il poti apela direct pe @Calin_fdx, sau @Jean-Luc_Picard) Edited by dba, 14 December 2020 - 12:36. |
Posted 14 December 2020 - 12:46

Redogs vezi ca bx il poti obtine pe la pretul de 4950 lei la al***... de acolo am luat eu aseara In schimb am ratat sansa vietii ... a fost OLED55B9SLA la acelasi magazin la 4.217 lei pentru cateva minute, dar m-a pus dracu sa intreb aici si pana am scris, a fost stoc epuizat ![]() Oare ar mai putea scadea pretul prin ianuarie la BX sub 4950 ? Edited by Redogs, 14 December 2020 - 12:48. |
Posted 14 December 2020 - 13:36

Oare exista ceva tutorial pentru calibrare profi la oled-ul bx? Am cautat pe internet si nu prea am gasit. Până și să-ți prepari singur un fel de mâncare mai sofisticat poate să rezulte la primele încercări într-un eșec. Unde mai pui că te dotezi cu toate ustensilele, nu tocmai ieftine, apoi le folosești o dată pe an sau mai rar. Edited by Jean-Luc_Picard, 14 December 2020 - 13:34. |
|
Posted 14 December 2020 - 14:47

Stau cu el in cos si am aceeasi nedumerire: BX sau Q80T. E o diferenta de 900 lei aproximativ intre ele, s-ar merita efortul? DA !!!!!
LG OLED55B9SLA, Ultra HD 4K, HDR, 139 cm .... 4217 lei. Merita? PS deja stoc epuizat. si mai mult ca BX, la acel pret !!!!!! |
Posted 14 December 2020 - 15:18

DA !!!!! si mai mult ca BX, la acel pret !!!!!! |
Posted 14 December 2020 - 15:26

Nou sigilat pe alt_ _ . A fost pentru cateva momente, l-am pus in cos, am bagat codul de reducere de 10% si pana am scris aici, cand am revenit era stoc epuizat. Trebuia sa trimit comanda si apoi vedeam ce si cum. Invatatura de minte
![]() |
Posted 14 December 2020 - 15:43

Era super bun la pretu ala. aia da reducere diferenta intre cel care spui tu si ce am luat eu e la procesor, gen 2 cel de care vorbesti tu si gen 3 la procesor cel luat de mine. Si mie mi-l dadea cel al tau la 4617, DAR mi-l dadea pe cel expus in magazin si nu am vrut
|
|
Posted 14 December 2020 - 15:55

Da, chiar era cu adevarat o oferta buna nu fake-uri. Eh, nu ma grabesc, mai astept, trebuie sa mai fie oferte si cred ca in ianuarie-februarie vor mai scadea putin preturile. Deocamdata stau cu banii in dulap.
|
Posted 14 December 2020 - 16:34

Vineri a ajuns tv-ul,de data asta cel care trebuia! L-am montat cu ajutorul prietenului care urma sa ia xf-ul si spre surprinderea mea,nu am putut pune picioarele sub forma de lame,asa cum aparea intr-o poza.Am desfacut pana si partea metalica,insa nu poate fi rearanjata in asa fel incat tv-ul sa aiba 7cm inaltime,fapt pentru care o sa am nevoie de ceva modificari pentru ca nu mai am loc sa pun playerul (deja tin amp stereo pe jos).Ambalat a fost ca oricare alt lcd cumparat pana acum,Samsung sau Sony.Se tot vorbea de o folie pe ecran,insa nu am intalnit asa ceva la unul din cei doi producatori pana acum.Telecomanda RMF-TX611E functioneaza in totalitate pe A8,deci si butonul cu microfon.Dupa ce i-am facut update si am rulat ceva filmulete pe diferite culori (nu am obervat pixeli cu probleme),am umblat prin meniu si am facut ceva teste atat pe cablu,cat si cu materiale video.Puse unul langa celalalt,in modul Custom,oled-ul este foarte intunecat,in conditiile in care lcd-ul era la 15 luminozitate,iar oledul la 50 (maxim),cel putin asta a fost prima impresie.Cam cine s-a mai plimbat pe langa ele pe durata comparatiei,a avut tendinta sa creada ca xf-ul este de fapt oled. Cu Peak Luminance pe Low prinde viata,altfel pare ca si cum ar avea un filtru gri peste toata imaginea, si abia in felul asta ai curajul sa te atingi de Brightness.Fara aceasta functie activata,nici albul nu e prea alb,cel putin mie asa mi s-a parut.Chiar daca in continuare xf-ul era mai luminos,se putea observa destul de usor ca fiecare culoare pe oled era prezentata altfel,iar pe lcd era atat de luminata,incat aparea parca stearsa.O sa ma mai documentez legat de Peak Luminance,de care Calin a spus ca ar trebui tinut pe off pentru SDR.Totusi,pe rtings spre exemplu,spun ca l-au calibrat cu Peak Luminance pe High pentru SDR.,iar Vincent recomanda sa fie lasat pe Medium.Modul Custom cu setarile default,vine cu Peak Luminance pe Medium,insa pare prea luminat asa.Gamma pe xf in Custom e -1,iar pe oled am vazut ca este pe -2! Pe cablu tv cam totul se vede mai bine,desi n-am dat pe PrimaTv,insa Comedy Central mi s-a parut mai clar,iar Digi24,la prima vedere,parca avea alt bitrate pe oled.In scurta comparatie cu niste scene din filme,am mai observat urmatoarele: culori mai profunde si mai uniforme,imaginea are o alta adancime pe oled,se vede parca "mai in interiorul lui",tenul fetei in Lucy,pe xf aparea mai galbui,pe oled obrajii aveau o culoare naturala in care puteai vedea si acel roz al pielii.Pe 4k hdr chiar nu ma asteptam sa fie asa spectaculos,asta pentru ca xf-ul imi parea destul de intunecat cu filme hdr.Nu am avut cum sa le compar cu material 4k hdr,mi se dezlipise mufa sata la un rack in dimineata in care l-am primit,motiv pentru care nici nu le-am mai filmat unul lanaga celalalt,asa cum aveam in plan,plus ca A8-ul mereu accesa fisierul video mai repede decat xf-ul.BFI functioneaza parca fara sa mai intunece imaginea in treapta 1,iar tot ce tine de miscare e sublim,au mai scos din optiunile care te incurcau.Per total,un procesor mai bun decat pe xf.Media playerul este mai rapid si cu mai multe informatii afisate legate de fisier,insa tot apare sutitrarea incadrata pe un fond negru,dar norocul meu ca nu voi folosi playerul intern.Pe partea de smart cat si in meniu,se misca mult,mult mai rapid decat xf,deci si aici se vad imbunatatiri! Nu stiu cine se plangea de meniu,insa eu unul n-am avut absolut nici o problema cu meniul nou,accesat de o telecomanda noua,unde doar de butonul de Guide dau mai greu.In plus este mult mai usor de folosit decat pe seriile vechi.Iti poti aduce in prim plan setarile la care vrei sa umbli des,care sa-ti apara la o simpla apasare de buton,fara sa mai fie nevoie sa le cauti prin meniu.Exemplu ar fi functia de audio out to audio system,la care inainte ajungeai prin home-settings-audio-audio output si apoi selectai. Pe partea audio diferentele sunt si mai mari decat la panou,lucru care ma incanta,desi pentru filme am sistem audio dedicat.Legat de filmele Dolby Vision de pe Netflix,banuiesc ca modul corect este Dolby Vision Dark,nu?Aseara am incercat si eArc,ca tare eram curios sa vad daca o data la luna,sau 2 luni cand mai vad eu ceva pe Netflix,sa pot scoate atmos din tv in receiver si spre surprinderea mea,in 30 de sec totul functiona asa cum imi doream.Entuziasmul a luat insa sfarsit atunci cand am vrut sa ascult muzica de pe pc,caci nu mai aveam sonor in boxe,ci in tv. Dezactivarea functiei eArc din tv n-a rezolvat nimic fara dezactivarea functiei si din receiver,lucru care apoi mi-a dat ceva peste cap la driverele audio,pentru ca nimic nu mai suna cum trebuie.Un update la driverele audio a rezolvat problema asta si cam atat.Practic nu voi putea scoate audio din tv prin eArc in acelasi fel in care foloseam iesirea optica din tv,alegand audio out-audio system atunci cand doream sunet in receiver.Ar trebui ca de fiecare data cand vreau atmos prin eArc sa activez functia atat in tv cat si in receiver si sa scot un eventual cablu optic din tv care duce in receiver,pentru ca pana la urma,pentru 5.1 din tv in receiver,e mult mai putin deranj pe optic.O alta varianta ar fi sa incerc din nou tot ce tine de eArc,dar cu pc-ul oprit,sa vad cum se comporta cel din urma.Ramane sa conectez si playerul la el si sa incep sa urmaresc niste filme,pentru ca pana acum n-am reusit sa vad decat un singur episaod dintr-un serial.Per total sunt multumit,diferente sunt intre ele la toate capitolele cu un mare plus,in dreptul oledului.Probleme ar fi momentan pe cablu,unde vad ca dupa fiecare noapte,incepe sa dea rateuri cu lista de programe,adauga si cele sterse,nu mai vrea sa mute canalele,afiseaza alta informatie decat postul memeorat,insa sper sa se rezolve curand ca am vazut ca sunt mai multe persoane cu problema asta.nici in Guide,daca esti pe postul nr 1 si vrei sa te duci la ultimul post,nu mai poti naviga in sus,trebuie sa mergi in jos,pana ajungi la postul cautat.Pretul a fost ok,5850 lei din care ar trebui sa-mi dea 265 in puncte si consider ca diferentele intre xf si xg ar fi fost mai mici.Pentru o diferenta de 1350 de lei,sunt sigur ca A8 a fost o alegere mai buna decat XH9505,aici nu mai pun si telecomanda care la A8 a reprezentat un cost in plus!
|
Anunturi
▶ 7 user(s) are reading this topic
4 members, 3 guests, 0 anonymous users
spy0nu, Printdivision, Phonyx, Sa_Fugim