Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior
 ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...
 

Termometru... Fata Morgana

- - - - -
  • Please log in to reply
7 replies to this topic

#1
luuc

luuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 18.11.2007
În descrierea metodei contraceptive, care presupune măsurarea temperaturii bazale se menționează un termometru special, cu plaja de măsură între 36-38. N-am găsit în farmacii, n-am găsit la cabinete de planning, n-am găsit la producători de termometre. Fata Morgana?! Mă poate ajuta cineva cu o informație concretă? Multumesc! Inserez articolul, nu menționez sursa deoarece apare în mai multe site-uri și nu știu sursa-mama

Metoda temperaturii bazale - metodele anticonceptionale naturale
Metodele naturale de contraceptie (sau planificarea naturala) se bazeaza pe recunoasterea zilelor fertile ale femeii, zile in care se poate produce o sarcina si evitarea contactelor sexuale in aceasta perioada sau sa se recurga la celelalte mijloace anticonceptionale (prezervativ, diafragma).

Metoda temperaturii bazale reprezinta metoda care determina perioada fertila prin masurarea temperaturii corpului.

Actiune : se evita intalnirea dintre spermatozoizi si ovul prin renuntarea la contacte sexuale in perioada in care ovulul ar putea fi fecundat.

Folosire : masurarea temperaturii corpului se face cu un termometru special, cu scara extinsa intre temperaturile de 36 si 38 de grade Celsius, pentru a determina si cele mai mici cresteri ale temperaturii corporale (temometrele obisnuite au scala cuprinsa intre 34 si 42 de grade Celsius). Temperatura este masurata de dimineata, dupa trezire, in pat, in stare de repaos. Temperatura poate fi luata axilar (sub brat), oral, vaginal sau rectal. Este recomandata masurarea temperaturii rectal sau vaginal. Dar indiferent de locul unde este masurata, el trebuie sa fie intotdeauna acelasi. Pe cale orala termometrul trebuie tinut sub limba timp de 5 minute, in rect sau vagin - 3 minute iar axilar - 5 minute. Daca nivelul mercurului este intre doua gradatii se inregistreaza gradatia inferioara.

Temperatura din perioada preovulatorie este egala sau mai mica de 36,6 grade si creste in jurul momentului ovulatiei (eliberarea ovulului), perioada in care femeia poate ramane insarcinata. Prin observarea atenta a curbei temperaturii pe parcursul a mai multe cicluri menstruale, poate fi stabilit relativ exact momentul ovulatiei.

Temperatura bazala trebuie masurata pe parcursul mai multor cicluri menstruale pentru a vedea unde apare un model de tipul crestere - maxim - platou - scadere care sa indice ovulatia si care este temperatura de maxim. Temperatura bazala creste cu 0,2 - 1,5 grade. Statisticile arata ca in marea majoritate a cazurilor (83 %) temperatura creste brusc, in 15 % din cazuri temperatura creste treptat de-a lungul mai multor zile iar in 2 % din cazuri cresterea temperaturii este in scari.


Eficienta : relativa.

Avantaje : metoda naturala de contraceptie bazata pe masurarea temperaturii corpului este lipsita de nocivitate, nu are nici un fel de efecte secundare, poate fi folosita ocazional, nu reprezinta nici o interventie pe corp, are pretul scazut, invatarea ei poate ajuta cuplul sa o foloseasca atat la contraceptie cat si la conceptie, nu exista probleme de revenire a fertilitatii.

Dezavantaje : sunt numerosi factori care pot influenta temperatura bazala : masuratori incorecte (la ore diferite), oboseala (temperatura trebuie masurata numai dupa 4 - 5 ore de odihna), somn agitat, stress, modificari ale mediului, boala (inflamatii la nivelul altor organe sau sisteme). In aceste cazuri cresterea temperaturii nu este legata de procesul ovulator. Metoda nu poate fi folosita imediat ci necesita o perioada de timp pentru a fi invatata si pentru a se strange suficiente date. Nu este recomandata femeilor cu cicluri menstruale neregulate. Unele femei considera masurarea anala sau vaginala inconfortabila.

In cazul folosirii abstinentei periodice, intervalele de timp in care trebuie evitat contactul sexual, sunt lungi (10 - 15 zile in fiecare ciclu menstrual), necesita instruire considerabila pentru utilizare corecta, eficienta poate scade foarte mult in cazul in care nu exista cooperare si hotarare din partea ambilor parteneri.

De unde se procura : termometre si foi de diagrama se gasesc in farmacii sau cabinetele de planificare familiala.

Metodele naturale de contraceptie pretind o disciplina si un stil de viata regulat. O faza intensa de invatare si de practicare atenta a acestei metode sunt conditiile unei preveniri sigure a conceptiei. Metodele naturale de contraceptie pot fi recomandate numai femeilor care isi cunosc bine corpul si au un ciclu regulat. Metodele naturale de contraceptie sunt foarte nesigure pentru fetele tinere, al caror ciclu nu s-a stabilizat inca, sau pentru femeile care nu au un ciclu regulat.

Nici o metoda naturala de contraceptie nu protejeaza impotriva infectiilor cu transmitere sexuala.

Nici una din metode nu actioneaza prin intreruperea evolutiei unei sarcini preexistente.

Decizia asupra metodei anticonceptionale potrivite trebuie sa fie luata impreuna cu medicul. El este cel care va face evaluarea starii de sanatate a femeii si va decide asupra situatiilor speciale, a conditiilor deosebite sau a contraindicatiilor.

#2
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Termometrul medical este foarte bun, dar sa aibe precizie mare.

Poti sa cauti Cyclotest.

Edited by pasilla, 08 November 2016 - 13:24.


#3
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009
incearca cu un termometru digital cu varf flexibil, cu precizie de masurare cat mai mare.
http://www.dotari-me...metru-2404.html

cyclotest costa de vreo 4 ori mai mult decat cel de sus.
http://www.ramai-ins...-cyclotest.html

ar trebui sa intrebi la o farmacie ce vinde si produse/accesorii de tehnica medicala.

#4
loock

loock

    Unas

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,662
  • Înscris: 29.03.2006
Cyclotest Lady fabricat de UEBE este termometrul pe care-l cauti (14,95 E ).

Altfel, daca nu ai un ciclu foarte neregulat, poti sa iei o marja de cateva zile, in care introduci "termometrul" doar rectal...

#5
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014
Se gasesc fesuri la magazin, nu stiu de ce o femeie ar face asa ceva.

#6
luuc

luuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 18.11.2007
Multumesc CorineiDaniela pt ca nu a postat... la kilogram. Am ales varianta 2. Atuuri: avertisment pt descărcarea bateriei și memorarea ultimei înregistrări. De 4 ori...      e-adevarat -- nu atât atuurile, cât confortul psihic: neprețuit!
Realizez, și cu această ocazie cât de puțin este încurajată contracepția naturala. Poate cineva demarează un proiect pe această temă.
Revenind neobsesiv la titlul topicului, pe acel termometru cu scala 36-38, l-a văzut cineva? Cine-l produce? Este digital sau cu mercur/inlocuitori?

#7
corinadaniela

corinadaniela

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 11,524
  • Înscris: 05.06.2009

View Postluuc, on 08 noiembrie 2016 - 23:17, said:

Multumesc CorineiDaniela pt ca nu a postat... la kilogram. Am ales varianta 2. Atuuri: avertisment pt descărcarea bateriei și memorarea ultimei înregistrări. De 4 ori...   e-adevarat -- nu atât atuurile, cât confortul psihic: neprețuit!
Realizez, și cu această ocazie cât de puțin este încurajată contracepția naturala. Poate cineva demarează un proiect pe această temă.
Revenind neobsesiv la titlul topicului, pe acel termometru cu scala 36-38, l-a văzut cineva? Cine-l produce? Este digital sau cu mercur/inlocuitori?

nu cred ca acel termometru-fantoma pe care il cauti este din sticla, model clasic (cele cu mercur nici nu se mai comercializeaza, de ani buni), imagineaza-ti ca nu e safe deloc.
cu siguranta este digital, cu varf flexibil, rezistent la lichide si cu precizie mare de masurare si afisare.
sa stii ca si primul termometru pe care ti l-am indicat tot pentru masurarea temperaturii bazale este...iti afiseaza valoarea temperaturii, cu doua zecimale.
nu e cine stie ce inginerie ca un termometru digital sa te avertizeze cand i se descarca bateria sau sa memoreze valorile masurate...am avut unul no-name pentru copila, cumparat din supermarket (interex pe acea vreme), avea aceleasi functii si a costat foarte putin.
dar, in fine, daca doresti sa platesti si marca/reclama/marketingul pe langa functiile normale pentru un termometru digital, e ok.

#8
luuc

luuc

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 18.11.2007
Nu plătesc marketingul pentru ca a fost prost: din România nu se mai poate comanda produsul.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate