Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Merita achizitionat DFSK Fengon 5...

Pret actual invelitoare

Probleme baterie Samsung A54

Schema statie auto Renegade REN 1...
 Magazine IT de incredere

Parere SKODA Octavia 3 2.0TDI 150CP

Achizitie telefon 1000-1200lei

Unde gasesc o lampa buna pe gaz?
 Consulta specialiștii... Und...

Fostul director al Frontex: Comis...

Construire anexa lipita de casa

Ce folositi pentru urina mirosito...
 Socializare in prezenta copiilor

Cont Samsung A32

Hotarare definitiva a instantei, ...

Laptop office 2500 lei
 

modificare tema wordpress

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
Vreau sa folosesc o tema wordpress free care are cateva neajunsuri si as avea nevoie de ajutor in a o modiifica. Concret ar fi vorba de o intarziere la rularea unor sliduri, de un buton LOAD MORE la afisarea unei categorii cu articole si o dezactivare de tema responsive pentru a putea utiliza un modul simplu de mobile.
Multumesc anticipat

#2
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
care e tema?

#3
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
http://demo.themegri.../?theme=Envince

#4
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Nu faci bine daca dezactive responsivul, te taxeaza atat Google cat si utilizatorul.

Cel mai bine e sa customizezi tema stock. Iti trebuie doar html, css si ceva php(optional ceva javascript).Cu astea faci si butonul pt Load More(display block/none la un div,ar fi o idee , nu mai flolosesc Wordpress ci Joomla).La teme free esti dependent de developer, daca nu-ti mai da update...Sub Joomla eu folosesc temele stock, pe ele le customizez.In plus sunt simple, usor de customizat, ai 7 randuri de php(o duci usor unde vrei),0 javascrip , cine stie ce balarii de care nu ai nevoie ai in spate in tema asta aleasa.Cele mai rapide si simple teme pe care poti realiza cu adevarat ceva rapid si cu ajutor in mare parte css sunt cele stock.In plus sunt i mai sigure.

Tema este pe bootstrap, las-o asa, eventual modifica din css ce nu-ti convine/nu se incadreaza corect/bug developer.Uita-te peste bootstrap pe http://www.w3schools.com/bootstrap/ , cred ca am dat bine link-ul, vei descoperi ce poate face.

Edited by ionutz_joe2009, 08 November 2016 - 03:43.


#5
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
ok, partea cu mobile nu ma deranjeaza dar cel mai grav este ca sliderul se misca prea repede si nu se pot citi titlurile de la articole. Ar trebui un delay la afisare de vreo 5-10 secunde pina apare al doilea slider cu 5 titluri. Asta am incercat si inca nu am reusit.
In rest pare ok tema.

#6
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Daca vrei, poti pune in tema o detectie pt mobile.Iti pot da scriptul pt detectie, e in php.Iti mai pot da inca unu care creaza o variabila cookie , detectie o seteaza automat pe mobil daca e cazul(daca browserul este pe mobil, citeste agentul).In footer se mai baga un script, cu un buton in html modifici variabila cookie manual(treci din mobil in desktop si invers).Pe baza variabilei cookie incarci un fisier css in care schimbi ce vrei din tema(o treci din csss sa intre in varianta de coloane desktop).

ex css pe tema ta:

@media (max-width 780px) {

#pg-32-0 .panel-grid-cell, #pg-32-1 .panel-grid-cell, #pg-32-2 .panel-grid-cell, #pg-32-3 .panel-grid-cell {
float: none; /*initial in tema*/
width: auto;/*initial in tema*/
float: left;/*modificat de mine*/
   width: 50%;/*modificat de mine*/
}
}

Trebuie sa investighezi la ce @media elementele html iau valori stiluri css pt mobil.Faci un fisier css. Toate stilurile css incadrate sub @media pt mobil/tableta   le modifici cum am facut eu(eu in exemplu am pus rapid un float si un width, trebuie investigat bine si verificat tot ce pui in acel css, e ceva de munca).

Incarci acel css creat de tine cu ajutorul variabilei cookie. ex:


<?php if ($responsive_cookie  == "mobile") : ?>
incarca fisier css, cod creare pozitie widget sau ce cod vrei tu in varianta mobil


<?php endif ?>

Poti incadra orice script php cu coditia if si variabila cookie pt varianta mobil sa descktop, te poti lega de ea peste tot, nu omori serverul plus browserele aiurea.


Cam asta ar fi in mare ce ar trebui sa faci pt a o aduce intr-un mod ceva mai elegant la varianta desktop pe mobile.Poate o sa vina altcineva cu o varianta mai ok.In varianta mea, pbl e la variabila cookie, trebuie sa o excluzi cumva de sub cache.Avantaje: poti face f rapida incarcarea pt mobile ,excluzi tot ce nu vrei sa apara pe mobile, cu display none ele tot se incarca.

Sliderul...nu m-am uitat, in ceva cod javascript/jqueri trebuie sa umbli. Nu se poate face doar in css.Un exemplu , are nevoie de java , tu  ai alta mancare de peste acolo, trebuie sa cauti.

http://www.w3schools...s_slideshow.asp

Edited by ionutz_joe2009, 08 November 2016 - 18:58.


#7
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Nimic?Nu esti "bataus"  , ma asteptam sa ceri indicatii noi.Am hotarat sa-ti dau idei dupa ce am vazut ca inca incerci.Ce faci acum?Nu merge asa, e ultima oara cand dau indicatii/solutii.Pierd timpul degraba...

Edited by ionutz_joe2009, 09 November 2016 - 04:46.


#8
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
cu sliderul ma chinui. intradevar doar din css cu ceva delay nu am reusit.
incerc acum cu javascript. la restul modificarilor am renuntat.

#9
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Nu poti doar css, css nu este capabil de asa ceva, se face din j&#097;v&#097;script sau jquery.Trebuie sa modifici parametrul pt delay.Cauta si invata, doar asa reusesti.

Ps: peremi-se ca are bug?In mod responsiv nu mi-a mai afisat sliderul...(sau e pt speed mobile)poate ca am testat in graba si ma insel.Oricum, sliderul ala trage multe resurse.Mi-a incins un Mac instantaneu,te sfatuiesc sa tenunti la el cu tot.Tranzitiile alea papa multe resurse din gpu.

NU AI NEVOIE DE SLIDER PT UN SITE CURAT SI BINE OPTIMIZAT PT RESURSE+ VITEZA.il doare in cot pe Google de skiderul tau...Articolelele le pui altfel in evidenta, cu alte module statice.

Edited by ionutz_joe2009, 09 November 2016 - 05:25.


#10
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
In plus, nici utilizatorul nu va sta sa te uite intr-un slider mai mul de 2 sec.De aia este si setata la 2-3 sec.Nu prea isi are rostul sliderul acolo(este un moft care te trage in jos la indexare) , trebuie bagagat decat unde este imperios necesar(nu in cap tema in primul rand, ex loc bun jumatate articolol).

Edited by ionutz_joe2009, 09 November 2016 - 05:48.


#11
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
Si eu m-am gandit ca mananca resurse cu invartirile alea.
Apare bine pe mobile, poza mare este sus si cele 4 mici apar sub.
Practic pot sa las doar ultimele 5 articole pe un singur slider si atunci e static. Oare si asa manaca resurse multe? E totusi frumos ca design si l-as lasa.

#12
xxvirusxx

xxvirusxx

    Retired

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,441
  • Înscris: 11.11.2005

View Postdthguy, on 08 noiembrie 2016 - 01:22, said:

Concret ar fi vorba de o intarziere la rularea unor sliduri...

Vezi si tu in fisierele .js (java script).
Exemplu: (speed)

Attached Files


Edited by xxvirusxx, 09 November 2016 - 20:29.


#13
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
am incercat sa modific js
am studiat bxslider.com
am incercat si cu delay la css si cu pause la js si nu se intampla nimic.
mai studiez

#14
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Urmeaza pasi:

.... /themes/evidence/js/jquery.bxslider.min.js


Ai in el:


/**
* bxSlider v4.2.5
* Copyright 2013-2015 Steven Wanderski
* Written while drinking Belgian ales and listening to jazz
* Licensed under MIT (http://opensource.org/licenses/MIT)
*/
!function(a) {
var b = {
mode: "horizontal",
slideSelector: "",
infiniteLoop: !0,
hideControlonend: !1,
speed: 500,
easing: null,
slideMargin: 0,
startSlide: 0,
randomStart: !1,
captions: !1,
ticker: !1,
tickerHover: !1,
adaptiveHeight: !1,
adaptiveHeightSpeed: 500,
video: !1,
useCSS: !0,
preloadImages: "visible",
responsive: !0,
slideZIndex: 50,
wrapperClass: "bx-wrapper",
touchEnabled: !0,
swipeThreshold: 50,
oneToOneTouch: !0,
preventDefaultSwipeX: !0,
preventDefaultSwipeY: !1,
ariaLive: !0,
ariaHidden: !0,
keyboardEnabled: !1,
pager: !0,
pagerType: "full",
pagerShortSeparator: " / ",
pagerSelector: null,
buildPager: null,
pagerCustom: null,
controls: !0,
nextText: "Next",
prevText: "Prev",
nextSelector: null,
prevSelector: null,
autoControls: !1,
startText: "Start",
stopText: "Stop",
autoControlsCombine: !1,
autoControlsSelector: null,
auto: !1,
pause: 4e3,
autoStart: !0,
autoDirection: "next",
stopAutoonclick: !1,
autoHover: !1,
autoDelay: 0,
autoSlideForOnePage: !1,
minSlides: 1,
maxSlides: 1,
moveSlides: 0,
slideWidth: 0,
shrinkItems: !1,
onSliderLoad: function() {
return !0
},
onSlideBefore: function() {
return !0
},
onSlideAfter: function() {
return !0
},
onSlideNext: function() {
return !0
},
onSlidePrev: function() {
return !0
},
onSliderResize: function() {
return !0
}
};


Nu ma lasa sofpedia sa pun tot codul, e luat direct din tema demo(link dat de tine).
Modifica speed: 500, cu speed: 1000   si vezi ce iese.In fisierul astra tre sa te joci.Mai ai si adaptiveHeightSpeed: 500, bafta!


IMPERIOS NECESAR!!!! Curata cache browser dupa ce faci modificarea in fisier!!!!Sper ca nu ai pornit cache-ul la Wordpress.Daca da, opresti cache Wordpress, dai o curatare cache broser si apoi verifici siteul.Veifici cu inspect element fisierul.js, trebuie sa vezi valoarea setata de tine.

Edited by ionutz_joe2009, 10 November 2016 - 19:22.


#15
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
Asta am facut ore intregi ...
Nu are niciun efect vizibil modificarea nici in sus nici in jos la cele 2 speed
Teoretic, dupa cum am studiat, pause este cel care imi da mie intarzierea de care am nevoie pentru a putea fi citite titlurile. DIn start este 4000. Orice modificare am facut, in sus si in jos nu a a avut efect. nici daca am scris sub forma 8e3 sau 8000 nu s-a intamplat nimic. Practic nici cei 4000 nu se respecta.
Singurul parametru care am reusit sa-l modific si sa vad efect a fost sa opresc rotirea automata. Pe manual porneste ultimul slide si se roteste pina ajunge la cel mai vechi slide si ramane acolo. Deci si manual e inutil, nu arata ultimele 5 titluri ci 6-10 sau 11-15 sau ... Poate daca mai modific ceva parametru, de genul auto ca sa nu mai porneasca ...
Nu stiu ce sa-i mai fac, am verificat cu inspect de fiecare data.
Cred ca ai trebuie modificat ceva pentru a lua in considerare parametrul pause care se vede clar ca nu are 4 secunde nici in varianta oficiala si totusi asa este setat.
Totul pare asa de simplu, modifici niste parametri si gata si cand colo ... nu merge .
si pe situl bxslider.com totul este foarte simplu, modifici parametrii si gata. Ce or fi facut indienii nu stiu inca ...

#16
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Bug?Daca ai golit cache sau mai ales daca vezi cu inspect ca in bxslider.jquery.js(parca asa se numea)  valorile setate de tine se poate sa fie un bug.Mai mult eu nu am verificat, teoretic de acolo trebuia sa schimbi si sa se vada efectul.Are ceva bug mai jos in acel js...

#17
dthguy

dthguy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 185
  • Înscris: 22.10.2007
Am verificat de fiecare data si practic acum am lasat valorile modificate si tot asa merge ... sunt multi parametri acolo ... mai o sa incerc sa modific starea la citiva care par a avea efect de genul control sau autodelay

faza tare este ca le-am scris la indieni ca nu e bine cu viteza la slider si or zis ca necesita modificari care costa ... i-am intrebat cam cat ... au raspuns 150$ cu tot cu posibilitatea sa dai click pe numele categoriei si sa vezi toate articolele din acea categorie ...deci 150$ pentru aceste doua lucruro care normal trebuia sa fie standard la o tema , hai sa nu zicem free dar nici cea pro de 59 de dolari nu are aceste optiuni ...

#18
ionutz_joe2009

ionutz_joe2009

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,034
  • Înscris: 26.01.2011
Pai nu degeaba-i free :)).Tre sa inspectezi tot acel .js si sa-l "repari".

Edited by ionutz_joe2009, 11 November 2016 - 00:08.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate