Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Intersectie in T - cand si de ce ...

Dezvoltatorul imobiliar mi-a mont...

electrovana
 Autorizare ANRE inginer electric

recomandari facultati de informat...

Restituire permis dosar penal alc...

Soluții curațare ulei a...
 Diferența calitații a c...

La mulți ani @Courage!

Nu se deschide, pornește, ni...

Sfat achiziție laptop 2 in 1...
 Problema generator benzina

Sfat achizitie tractor McCormick/...

Spalarea hainelor care nu au fost...

Renault Laguna
 

(Crono)Termostate cu acces de pe internet... exclus Nest

* * * * * 1 votes
  • This topic is locked This topic is locked
104 replies to this topic

#1
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014
Eu folosesc de mai bine de un an un termostat Netatmo.

Super multumit. Cel mai misto e ca poti sa il controlezi de la distanta cu smartfonul, vezi cate grade ai in casa si cate sunt afara, la sfarsitul lunii primesti email cu situatia (numarul de ore) de functionare a centralei, etc.

#2
robys

robys

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 07.08.2006

View Posttraian_stc, on 18 octombrie 2016 - 14:13, said:

Eu am avut q7 o iarna si a functionat perfect. Acum am Momit Home si imi vine sa dau cu el de pereti.

Buna ziua

Puteti sa-mi spuneti, va rog, ce probleme aveti cu Momit Home si de ce sunteti nemultumit de el? Si eu intentionam sa iau acest model impreuna cu extensie wireless, dar n-am prea gasit review-uri despre el si nu stiu daca sa nu ma orientez spre alt model.

Multumesc
Robert

#3
Calitri

Calitri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 11.05.2014
Buna seara,

Aztazi am primit coletul, cu termostatul ambient POERSmart+Gateway. Am luat cu 365 RON de pe girocompany.
Am primit si un CD, cu vreo 6 pdf.-ur, cu descrierea produsului in LB ROMANA!!
Ce sa zic....pana acuma sunt foarte multumit!
Calitate materialelor este super ok, releu si antenna din emitator sunt super ok. (pe termostat si Gateway nu l-am desfacut).
Are o astfel de antena: http://www.goodluckb...er-module-.html

Despre programara: este foarte simplu de programat, cu aplicatia  Android/iOS (eu am iOS)
Plus are foarte multe satari...

Cate poze despre app, si termostat:

Attached File  2016-10-25 19.08.06.png   173.43K   190 downloadsAttached File  2016-10-25 18.38.42.png   130.97K   191 downloadsAttached File  2016-10-25 20.44.07.jpg   286.73K   194 downloads
Attached File  2016-10-25 20.45.00.jpg   278.71K   195 downloadsAttached File  2016-10-25 20.45.36.jpg   295.27K   203 downloadsAttached File  2016-10-25 20.44.31.jpg   239.88K   190 downloads

Deci pana acuma sunt multumit!
+ are 3 ani garantie

Edited by Calitri, 25 October 2016 - 20:37.


#4
kondas

kondas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 01.10.2014

View PostCalitri, on 25 octombrie 2016 - 20:29, said:

Buna seara,
.....
Deci pana acuma sunt multumit!

Spune-mi, daca ai desfacut si montat Gateway, atunci cand routerul se inchide (sau restart), dupa se conecteaza automat la router? sau trebuie sa fii (acasa) langa router/Gateway?

#5
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,386
  • Înscris: 03.09.2008
Eu am alt model dar daca routerul isi da restart,evident se conecteaza automat.
Pe de alta parte,probabil stii ca daca pica netul,termostatul functioneaza normal,conform ultimilor setari,doar ca nu mai vezi tu pe telefon ce se intampla.

Ultimelor!:)

#6
Calitri

Calitri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 11.05.2014

View PostKONDASAS, on 26 octombrie 2016 - 10:20, said:

Spune-mi, daca ai desfacut si montat Gateway, atunci cand routerul se inchide (sau restart), dupa se conecteaza automat la router? sau trebuie sa fii (acasa) langa router/Gateway?


Se conecteaza automat!

#7
automatecasa

automatecasa

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 140
  • Înscris: 20.10.2016

View PostCalitri, on 25 octombrie 2016 - 20:29, said:

Aztazi am primit coletul, cu termostatul ambient POERSmart+Gateway...
Te rog, merge din local, cu internetul fix oprit? Telefonul conectat la WiFi nu la 3G.
Multumesc

#8
Calitri

Calitri

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 135
  • Înscris: 11.05.2014
Deci Gateway trebuie sa fie conectat permanent la WiFi.
Daca nu ai net acasa, termostatul functioneaza ca si un termostat normal, cu ultimele setari...
In cazul telefonului nu conteaza, daca e conectat le WiFi sau la 3g...


#9
ionutz72

ionutz72

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,060
  • Înscris: 26.06.2005

View PostGroot, on 01 noiembrie 2016 - 17:21, said:

Suntem aproape in 2017. Normal ca iti iei ceva wifi cu control prin smartfone.
De ce nu asta ? Posted Image
Se gaseste si in Ro pe mai multe site-uri.
Poate pare ceva banal (nu cunosc cum functioneaza celelalte), dar din ce s-a povestit aici,as completa, ca am gasit in app un control interesant, printr-o iconita (gen flacara) prin care ai control ca releul receptorului termostatului a cuplat efectiv.
Adica ,la locatia unde este montat,daca termostatul nu a comunicat wireless cu receptorul care comanda on/off nu se aprinde iconita de flacara (in rosu).
Dupa ce termostatul comanda `on` catre receptor, acesta trimite un feedback inapoi catre termostat, respectiv catre aplicatie si vezi efectiv ca centrala lucreaza. Testat cu si fara receptor alimentat la 220v.
PS: locatia unde este montat,nu este locuita Posted Image
Attached File  Screenshot_2016-11-02-07-53-31.png   190.35K   132 downloadsAttached File  Screenshot_2016-11-02-07-55-53.png   231.03K   126 downloads

#10
kondas

kondas

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 958
  • Înscris: 01.10.2014
@Calitri asta nou si-a pierdut semnalul vreodata? Sunt aproape 2 sapt.
Cum lucreaza?

#11
bigjulian

bigjulian

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 26.02.2007
Salutare tuturor,

@Calitri, ionutz72, sau oricine mai are acest dispozitiv in dotare ..vreau sa achizitionez termostatul wireless PoerSmart ...dupa mai multe cautari m-am gandit sa ii dau o sansa.
Cum vi se pare dupa scurta perioada de utilizare ...este ok? are probleme cu semnalul?...ati intampinat/descoperit alte hibe?

Mci,

#12
raduk

raduk

    Instalatorul de Iași

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,330
  • Înscris: 30.09.2007
Dat fiind interesul tot mai mare pentru aceste (crono)termostate, propun acest topic pentru simplu fapt că nu există unul pentru (crono)termostatele cu acces de pe internet.

Edited by Daco_Get, 08 November 2016 - 08:28.
Foarte bun topicul!


#13
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,639
  • Înscris: 01.10.2004
Eu am un Termostat Bosch CT100 http://www.centralet...sch-ct100-p1005 si il folosesc pe o Bosch Condens 3000 W.
Merge si pe net, si pe Wi-Fi.
Interesant ca si gadget, are tot felul de utilitati, printre care si suplinirea senzorului de exterior, isi ia singur de pe net temperatura din locatia declarata (si descoperita de el, prin GPS). Cand intru in meniul lui imi arata temperatura exterioara si localitatea.
Usor de conectat (prima oara, cand m-a intreabat una-alta), dupa care ai controlul asupra centralei de oriunde. L-am conectat pe telefonul meu, nu am incercat sa vad daca mai suporta si un al doilea telefon.
Inca nu m-am bagat sa-i modific programele presetate. In documentatie scrie ca are si un senzor de prezenta, invata programul persoanelor din zona in care este amplasat, si face oarece optimizari.

Deocamdata are 2 saptamani de utilizare, nu am avut timp sa-l studiez, il folosesc la nivel basic. Ramane sa ma obisnuiesc cu el si sa descopar, in timp, tot ce stie sa faca.

Edited by claudiu1, 07 November 2016 - 20:49.


#14
Materium

Materium

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,148
  • Înscris: 23.02.2005
Eu il am degeabeaba. E un Salus. Degeaba ii zic sotiei ca e prea mult 26 de grade. Imi explica ca atunci cand centrala e setata la 21 pentru ea e mult prea frig, la 26 e perfect! Deci indiferent de cat de inteligent si capabil e aparatul daca sefiul vine si spune, foarte frumos ca stii sa faci multe eu tot vreau 26 de grade TOT TIMPUL, un termoostat cu bimetal pe fir facea acelasi lucru.

#15
fabian7ro

fabian7ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 13.01.2011
Si eu aștept cat mai multe review's despre poer.vroiam să iau momit dar poer pare mai răspândit .

#16
fabian7ro

fabian7ro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 959
  • Înscris: 13.01.2011
Poer e în studiu pt achiziție. E cel mai ieftin cred si pare a se achita cu brio de sarcini .vedem .

#17
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,265
  • Înscris: 14.12.2007
http://www.romstal.r...500-p52117.html

#18
claudiu1

claudiu1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,639
  • Înscris: 01.10.2004
Nu am precizat ca cronotermostatul Bosch CT100 este cu fir si a fost instalat  in mufele BUS de pe placa de baza.
La concurenta, ca dotare, mai era o serie de alte cronotermostate (sau automatizari), precum Bosch FR 120 http://www.centraleb...ch-FR-120-Bosch , Bosch FB 100 http://www.centraleb...ch-FB-100-Bosch , Bosch FW 200 http://www.centraleb...ch-FW-200-Bosch si or mai fi si altele, dar la astea m-am oprit ca documentare. Toate se pot monta direct pe centrala sau independent.

Amuzant (daca nu trist) este ca in pozele de centrale Bosch Condens 3000 multe site-uri le arata cu asa cronotermostate/automatizari, precum poza din textul de prezentare de la http://www.calorserv...8-BOSCON3WZWB28 (unde scrie in clar Panou de comanda Bosch Heatronic III) sau utima poza de la http://instalatiisan...8-3e-erp-28-kw/ , dand impresia ca centrala este dotata standard cu asa ceva. Ori Bosch Heatronic III este in placa de baza, ca dotare standard, si nu un accesoriu care se monteaza din fabrica sau ulterior, si nu are un panou de comanda propriu. Cand am cumparat centrala am intrebat daca este dotata cu displayul respectiv, prezentat in imagini ca Bosch Heatronic III, mi s-a spus ca da. Cand am scos din ambalaj centrala intre butoane avea un panou orb, am intrebat la comerciant de ce nu are displayul respectiv, acesta a intrebat, la randul lui la distribuitor, care i-a raspuns ca centrala are Bosch Heatronic III. Intre timp am sunat la un alt comerciant din Bucuresti, care in prezentare afisa o poza explicita cu displayul ca fiind de Bosch Heatronic III, si i-am intrebat daca au la vanzare asa ceva, precum in pozele de prezentare. Au raspuns ca da. Cand am primit raspunsul de la comerciantul de la care luasem eu centrala, cum ca centrala are Bosch Heatronic III, eu le-am indicat site-ul unde scria in clar ca displayul este de la Bosch Heatronic III. Nu au stiut ce sa mai zica, asa ca mi-au dat nr. de telefon de la un specialist al importatorului, care mi-a explicat ce si cum, ca displayul este de la un accesoriu si Bosch Heatronic III nu are asa ceva, este optional daca se pune/cumpara sau nu, iar Bosch CT100 face cam ce imi trebuie mie, adica control si programare centrala. Dupa cateva zile a disparut poza de pe site-ul cu pricina, dar la alti comercianti a ramas, precum la cei de mai sus.
Morala - unii comercianti nu stiu ce vand si preiau in prezentare date si poze fara legatura cu subiectul/obiectul in cauza.

Si inca ceva - cronotermostatul Bosch CT100 luat de mine si gama de automatizari mentionata mai sus este una dedicata, functionand numai cu placile de baza cu magistrala BUS din gama Bosch sau Buderus.

Edited by claudiu1, 08 November 2016 - 07:49.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate