![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Dimensiuni cod bare
Last Updated: Nov 08 2016 11:20, Started by
mihai_costea
, Nov 07 2016 12:07
·
0

Posted 07 November 2016 - 12:07

Buna ziua. Am si eu o nelamurire cu privire la codul de bare inscriptionat pe etichetele diferitor ambalaje. Lucrez de putin timp in Corel draw, cu acela wizard creez codul de bare. Acesta vine cu dimensiunea standard (38.1 x 27.73 mm). Pe care bineinteles trebuie sa-l redimensionez in functie de pozitionare si marimea etichetei.
1. Exista anumite dimensiuni standard care pot fi citite de aparat sau atata timp cat este doar scalat (tras din colt) functioneaza pe orice dimensiune? Stiu ca la codurile de bare se citeste partea alba, nu liniile negre. 2. Daca ii modific dimensiunea pe verticala-il aplatizez- (axa y), distantele intre respectivele spatii albe fiind aceleasi teoretic ar trebui sa functioneze chiar daca ajunge la dimensiuni foarte mici. Gresesc? Incerc sa ma lamuresc daca codul de bare depinde sau nu de o anumita dimensiune standard sau poate fi citit indiferent de redimensionarea folosita. Multumesc. |
Posted 07 November 2016 - 12:39

Daca este tiparit foarte fin, adica sa fie delimitate zonele alea dintre linii, poate fi citit si la dimensiuni mici (ex. 2cm lungime, 0.5 inaltime).
Vezi ca este un font cu care poti face codurile de bare, idautomation ... faceam in excel dar trebuia sa il bag intre stelute (*), altfel nu mi-l citea pda. Dimensiunea nu conteaza atat de mult cat conteaza imprimanta care listeaza codul ala. Am avut probleme cu codurile tiparite aiurea, la modul foarte sters, sau lipit stramb, iar cele care sunt sub tipla de plastic (exceptand tigarile, acolo tipla aia vine foarte fix peste cod) se citesc mai greu. Bafta |
Posted 07 November 2016 - 14:01

Nu-l generezi corect (presupun ca atunci cand il aduci in Corel, este Object, nu vector).
Nu are importanta dimensiunea, atata timp cat spatiile dintre linii sunt OK. Adica acel code de bare este scalat proportional, nu deformat. Si il poti face la ce dimensiune vrei tu. Daca-mi dai un user si passwd de TeamViewer, iti arat cum se face. Sau iti explic la tel, daca imi dai PM cu nr. tau. |
Posted 07 November 2016 - 14:11

Nu-l generezi corect (presupun ca atunci cand il aduci in Corel, este Object, nu vector). Nu are importanta dimensiunea, atata timp cat spatiile dintre linii sunt OK. Adica acel code de bare este scalat proportional, nu deformat. Si il poti face la ce dimensiune vrei tu. Daca-mi dai un user si passwd de TeamViewer, iti arat cum se face. Sau iti explic la tel, daca imi dai PM cu nr. tau. 1. Daca exista una sau nu. 2. Daca poate fi scalat sau nu. 3. Daca poate fi deformat (pe orizontala sau verticala) sau daca nu. Acestea sunt nelamuririle mele. |
Posted 07 November 2016 - 14:16

1. Nu exista dimensiune standard.
2. Poate fi scalat. 3. Din cate stiu eu, daca il deformezi, nu il mai poti citi. 4. Fa-i ce vrei, printeaza-l, si incearca sa-l citesti cu telefonul. Daca il recunoaste, esti OK. |
Posted 08 November 2016 - 08:20

când lucrezi în industria grafică cel mai urât e să deformezi obiectele...
- dacă ai nevoie, scalează proporțional - poți micșora înălțimea codului de bare până la 7 mm (adică din lungimea liniilor) - asigură-te că respecți indicațiile clientului sau ale tipografiei - in lipsa indicațiilor precișe și exprese, vezi legea etichetării - respectă mărimea fonturilor succesuri! Edited by dacuburebista, 08 November 2016 - 08:21. |
Posted 08 November 2016 - 11:20

Nu-l aduc in Corel de nicaieri, am cifrele cu care il generez prin wizard-ul din corel. O data generat, e la dimensiunea specificata mai sus. Nu asta era problema sau nelamurirea mea. Ci dimensiunea standard a acestuia. 1. Daca exista una sau nu. 2. Daca poate fi scalat sau nu. 3. Daca poate fi deformat (pe orizontala sau verticala) sau daca nu. Acestea sunt nelamuririle mele. 2. La codurile liniare nu contează înălČ›imea. Pot fi scalate. Pot fi tăiate pe înălČ›ime Edited by DaculScoril0, 08 November 2016 - 11:23. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users