Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Conserva de peste facuta acasa
Last Updated: Oct 20 2020 18:18, Started by
Rao633
, Nov 04 2016 21:14
·
0
#19
Posted 05 November 2016 - 00:02
@Rao633,nu sunt preocupat să mă răfuiesc cu nimeni este doar opinia ta,dar toată lumea bucătarilor profesioniști știe că peștele se prepară într-un sfert de oră,de ce trebuie să-l fierb 7 ore,să-i distrug gustul ???.Poți găti peștele și la 90°C timp de mai multe ore nu trebuie musai să fiarbă,rețetă pe care o voi încerca,dar să-ți spun un amănunt important și anume faptul că am un sterilizator/fierbător electric de 2 Kw în care îmi intră 14 borcane mari de 800gr.și vreo 12 litri de apă,programabil timp și temperatură,cu display care pot să-l las toată ziua (am 3Kwp fotovoltaic) și curentul este moka,de aceea consider că peștele poate fi preparat crud direct la borcan timp de 5-6 ore,dar nu la temperaturi de 120°C,cel mult 100°C pentru că distrugi bunătate de vitamine și minerale.
Edited by Viorelsolar, 05 November 2016 - 00:04. |
#20
Posted 05 November 2016 - 01:38
Nu vad de ce te-ai complica mai ales pentru cantitate asa mica. Baby hering gasesti la orice market de cartier, e 10 lei kilu'.
Apropo, asta se poate manca si crud. |
#21
Posted 05 November 2016 - 01:49
Eu imi fac hering marinat cam tot timpul, nu fac mult, un borcan de 800 gr la o luna (cam 3 saptamani dureaza marinarea).
Cumpar doua bucati file hering (este hering mai mare cam la 20 cm), toc julien o ceapa cat pumnul, un morcov, juma frunza dafin, 10 boabe piper, o lingurita sare si 50 gr otet. Tai pestele bucati, morcovul rondele cat mai fine, si asez in borcan alternativ ceapa cu peste, cu morcov, boabe de piper pina se umple bine. Apoi pun otetul cu sarea dizolvata in acesta. Completez cu apa la ras. Pun capacul, agit borcanul si la frigider. Mai agit borcanul la saptamana. Am incercat ultima data cu sardine, nu au consistenta heringului, devin moi. Am incercat si varianta cu lamaie, dar mie nu-mi place gustul, prefer cu otet. Edited by keta, 05 November 2016 - 01:52. |
#22
Posted 20 October 2020 - 18:18
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users