Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Conserva de peste facuta acasa
Last Updated: Oct 20 2020 18:18, Started by
Rao633
, Nov 04 2016 21:14
·
0
#1
Posted 04 November 2016 - 21:14
Salut tuturor!
Am primit in seara asta in jur de 3 kg de hering baby. Pestii sunt intregi, si au calibrul celor din conservele pe care le cumparam din market. Ma gandesc asadar sa fac acasa niste conserve bune de peste, in borcan, pe care sa le pastrez la rece. Totusi, nu vreau sa fie zacusca, ci sa semene mai indeaproape conservelor din comert. Aveti cumva ceva retete complete (inclusiv cantitati)? As vrea sa incerc mai multe retete, nu doar clasicul peste in suc propriu cu sare. Multumesc! |
#2
Posted 04 November 2016 - 21:25
Ceva de genul acesta.
https://www.retetecu...-sos-tomat-9302 Eu mi-am fiert pestele in oala sub presiune. l-am pus in borcan si am turnat ulei peste el. L-am mai bagat la cuptor sa se sterilizeze borcanul si aia a fost. Nu stiu cat rezista in timp deoarece i-am mancat in 3 zile si eram doar curios daca reusesc sa fac. |
#4
Posted 04 November 2016 - 21:33
3kg nu e mult. Pune-i in pungi la congelat (insa sa nu-i lasi mai mult de 1 luna sa zicem).
Apoi ii faci la gratar sau prajiti cu ulei, mamaliga si usturoi |
#5
Posted 04 November 2016 - 21:51
Am citit și m-am crucit pe acea rețetă aiuristică,auzi la el să fierbi peștele 6 ore,păi ăla mai este pește sau pastă ???,Eu fac zacuscă de pește toamna,pe lângă cea tradițională și în loc de vinete pun bucățele de pește macrou dezosat,anul ăsta am folosit 12 kg de pește în rest aceeași rețetă cu ardei capia copți pe plită,ceapă,roșii,gogoșari iar peștele îl las să fiarbă separat într-o oală,iar din momentul în care începe să clocotească apa cu condimente,piper,foi de dafin,câțiva căței de usturoi,ulei de măsline,îl las 15 min iar apa trebuie să fie doar cât să acopere peștele tăiat pe lungime și bine așezat în oală,după care peștele se desface manual de oase,iar cu un sfert de oră după ce este gata zacusca se adaugă peștele mărunțit și supa strecurată în care a fiert,apoi se sterilizează ca orice conservă.Este o zacuscă delicioasă care poate fi servită ca atare sau adăugată peste,orez,paste,cartofi natur etc.La fel se poate proceda și preparat cu sos tomat sau ulei,niciodată să nu încercați să-l preparați direct în sos tomat,pentru că se va lipi de orice vas,este bine să-l preparați prin fierbere cu condimente,apoi dezosat,așezat frumos în borcane,adăugat ulei de măsline,sau sos tomat până se umple borcanul și apoi sterilizat .Cei din industrie nu au timp de rețete elaborate,de aceea totul este procesat rapid sub presiune cu adaos de oțet iar oasele devin moi ca o pastă,dar peștele nu va avea niciodată gustul delicios pe care-l facem noi în bucătărie,vă garantez asta !
Edited by Viorelsolar, 04 November 2016 - 22:06. |
#7
Posted 04 November 2016 - 21:54
Viorelsolar, on 04 noiembrie 2016 - 21:51, said:
Am citit și m-am crucit,auzi la el să fierbi peștele 6 ore ???,Eu fac zacuscă de pește toamna și în loc de vinete pun pește macrou,anul ăsta am folosit 12 kg de pește în rest aceeași rețetă cu ardei capia copți pe plită,ceapă,roșii,gogoșari iar peștele îl las să fiarbă separat într-o oală,iar din momentul în care începe să clocotească apa cu condimente,piper,foi de dafin,câțiva căței de usturoi,ulei de măsline,îl las 15 min iar apa trebuie să fie doar cât să acopere peștele tăiat pe lungime și bine așezat în oală,după care peștele se desface de oase,iar cu un sfert de oră după ce este gata zacusca se adaugă peștele mărunțit și supa strecurată în care a fiert,apoi se sterilizează ca orice conservă.Este o zacuscă delicioasă care poate fi servită ca atare sau adăugată peste paste,orez,cartofi natur etc. Nu trebuie sa te miri domnule. Si eu am fiert 7 ore fitofag mare,cu oase mari,groase...ca asa se prepara. |
#8
Posted 04 November 2016 - 21:56
Cand bagi condimentele in apa in care fierbe balena, trebuie sa ai grija la cantitati si cat le lasi acolo. Dafinul in exces il amareste. Eu am preferat sa il fierb doar cu sare. Dar poti sa il faci o pasta sarata pe care sa o pastrezi la frigider. Merge cu paine prajita si unt.
|
#9
Posted 04 November 2016 - 22:00
As vrea sa urmez un procedeu clasic, adica pestele sa il pun crud in borcane, impreuna cu boabe de piper, sare, legume si ce o mai fi sa fie, apoi sterilizare (dunst) la cuptor timp de mai multe ore.
Cei de la fabricile de conserve nu gatesc pestele in prealabil, acesta punandu-se crud in cutiile de conserva. Cam asa as vrea sa procedez si eu. |
#10
Posted 04 November 2016 - 22:04
Dap, mere și așa, numai că trebuie să aștepți până îşi face acidul acetic treaba.
Vreo două săptămâni. |
|
#11
Posted 04 November 2016 - 22:08
SheHateMe, on 04 noiembrie 2016 - 21:25, said:
Ceva de genul acesta. https://www.retetecu...-sos-tomat-9302 Eu mi-am fiert pestele in oala sub presiune. l-am pus in borcan si am turnat ulei peste el. L-am mai bagat la cuptor sa se sterilizeze borcanul si aia a fost. Nu stiu cat rezista in timp deoarece i-am mancat in 3 zile si eram doar curios daca reusesc sa fac. Nu ar merge asa? scaiba, on 04 noiembrie 2016 - 22:04, said:
Dap, mere și așa, numai că trebuie să aștepți până Ă®şi face acidul acetic treaba. Vreo două săptămâni. Adica lasi pestele inainte la marinat, apoi il pui in borcane? Sau cum? |
#12
Posted 04 November 2016 - 22:22
Sunt mai sceptic din fire și vroiam sa ma asigur ca e fiert și nu ma otrăvesc singur.
|
#13
Posted 04 November 2016 - 22:26
@Rao:
Da' dacă-l pui la marinat cum zici, direct în borcan, crezi că tușește? În borcan am pus numai merluciu, bucăți mari. Exact cum spui: apă, oțet, sare, piper, boabe de muștar, ceapă albă, dafin, morcovi. Și peștele, desigur. Vreo două-trei săptămâni durează până dispar oasele complet. |
#14
Posted 04 November 2016 - 22:34
scaiba, on 04 noiembrie 2016 - 22:26, said:
@Rao: Da' dacă-l pui la marinat cum zici, direct Ă®n borcan, crezi că tușește? ĂŽn borcan am pus numai merluciu, bucăți mari. Exact cum spui: apă, oțet, sare, piper, boabe de muștar, ceapă albă, dafin, morcovi. Și peștele, desigur. Vreo două-trei săptămâni durează până dispar oasele complet. Da, dar atunci dezavantajul e ca pestele va fi acru. Nu mai seamana cu o conserva din comert. |
#15
Posted 04 November 2016 - 22:35
DJPocaitul, on 04 noiembrie 2016 - 21:54, said:
Nu trebuie sa te miri domnule. Si eu am fiert 7 ore fitofag mare,cu oase mari,groase...ca asa se prepara. Poți să-l fierbi și 70 de ore !,pe mine nu mă deranjează rețeta dumitale,fiecare să-l gătească cu orele până nu va mai avea nici o legătură cu gustul de pește !.Eu prepar pește la borcan de 5 ani,așa că am ajuns să am oarece experiență iar din borcanele mele am dat și altora care sau minunat de gust și mi-au cerut rețeta,conserve care se păstrează bine mersi ani de zile în cămara mea ! Edited by Viorelsolar, 04 November 2016 - 22:36. |
|
#16
Posted 04 November 2016 - 22:53
Viorelsolar, on 04 noiembrie 2016 - 22:35, said: Poți să-l fierbi și 70 de ore !,pe mine nu mă deranjează rețeta dumitale,fiecare să-l gătească cu orele până nu va mai avea nici o legătură cu gustul de pește !.Eu prepar pește la borcan de 5 ani,așa că am ajuns să am oarece experiență iar din borcanele mele am dat și altora care sau minunat de gust și mi-au cerut rețeta,conserve care se păstrează bine mersi ani de zile Ă®n cămara mea ! Viorel, vad ca esti mai preocupat sa raspunzi/sa te rafuiesti cu colegii de forum, decat sa ma ajuti sa stabilesc o reteta de conserva. Va fi un experiment pentru mine, asa ca am nevoie de sfaturi. Spuneam ca as dori sa iasa o conserva - mancare, nu zacusca, nu peste murat. Si intrebam cum ar fi sa gatesti pestele direct in borcan, crud, cu legume crude si condimente. Borcanele asezate intr-o tava cu apa, la cuptor la 120 de grade, timp de mai multe ore. Ce parere ai? |
#17
Posted 04 November 2016 - 23:46
SheHateMe, on 04 noiembrie 2016 - 21:25, said:
Eu mi-am fiert pestele in oala sub presiune. Daca fierbi baby hering in oala sub presiune, il faci terci. @Rao, daca e mic mic incearca si o reteta de boquerones en vinagre, gasesti pe youtube. E simplu de facut, si daca e mic, nu cred trebuie sa-i scoti sira spinarii, otetul se ocupa de treaba asta. |
#18
Posted 04 November 2016 - 23:52
balauru69, on 04 noiembrie 2016 - 23:46, said: Daca fierbi baby hering in oala sub presiune, il faci terci. @Rao, daca e mic mic incearca si o reteta de boquerones en vinagre, gasesti pe youtube. E simplu de facut, si daca e mic, nu cred trebuie sa-i scoti sira spinarii, otetul se ocupa de treaba asta. Mersi mult, dragonule! |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users