Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Sfat privind achiztia unei masini...

Nu pot seta frecventa RAM la 3200...

Inlocuire țeava principala a...

Vopsea membrana difuzoare
 sarea la sac

Volkswagen Jetta (Sfat / Pareri)

Recomandare caști pentru inot

imprimante Altex
 Cazier judiciar online

Banane

Robot pornire auto

vanzare auto PF catre PJ - la dis...
 Tensiune instabila generator Panzer

Identificare tip conector auto

Cronica carcotașilor vindea ...

eroare declaratie 100
 

cum stric intentionat o baza de date (msaccess)

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
trebuie sa "belesc" cumva o baza de date pentru a putea capta eroare "unrecognized database format" si astfel sa-mi verific codul aferent situatiei.
am nevoie pentru ca in procesul de backup fac si o compactare a bazei de date si aceasta operatiune poate deteriora structura bazei de date.
astfel ca pasii logici sunt urmatorii:
1. inchid db
2. fac o copie
3. compactezi db original
4. ma conectez la ea
4.1 daca nu primesc mesajul de eroare
  - fac backup pe server
4.2 daca da erore de conectare
- folosesc copia de la pasul 2 pentru a inlocui db-ul stricat
- creez un log pe care il trimit pe email
- urmaresc sa vad daca problema apare de fiecare data sau foarte frecvent, incercand sa vad care este cauza procesului

daca apare rar (zeci sau sute de situatii) ignor situatia si o trec "la si altele" Posted Image

deci? cum pot strica intentionat o baza de date
multumesc pentru sugestii

Edited by nexusm, 02 November 2016 - 14:43.


#2
adisz

adisz

    Targu Mures

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,457
  • Înscris: 07.11.2006
Te-au dat ei afara sau te-au prins cu fofarlica?

#3
alexcrist

alexcrist

    Watchdog

  • Grup: Moderators
  • Posts: 8,907
  • Înscris: 02.02.2006
Iei orice fișier, de orice tip, un MP3 de exemplu, și-l folosești pe post de bază de date. Sigur o să-ți apară eroarea aia.

Sau deschizi fișierul de bază de date cu un editor text (notepad++) și modifici/ștergi ceva pe la început, să strici antetul. Dar prima variantă (de mai sus) n-ar trebui să dea greș.

Edited by alexcrist, 02 November 2016 - 14:46.


#4
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011

View Postadisz, on 02 noiembrie 2016 - 14:45, said:

Te-au dat ei afara sau te-au prins cu fofarlica?
nu tata este aplicatia mea, nu exista nicun "ei"

View Postalexcrist, on 02 noiembrie 2016 - 14:45, said:

Iei orice fișier, de orice tip, un MP3 de exemplu, și-l folosești pe post de bază de date. Sigur o să-ți apară eroarea aia.

Sau deschizi fișierul de bază de date cu un editor text (notepad++) și modifici/ștergi ceva pe la început, să strici antetul. Dar prima variantă (de mai sus) n-ar trebui să dea greș.

mersi, uite ca la folosirea unui alt fisier nu m-am gandit
saru-mana

#5
radu_me

radu_me

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 640
  • Înscris: 07.07.2003
Pui la un fiser txt extensia *.mdb (sau *.accdb) si incerci sa te conectezi la el. Nu trebuie sa strici o baza reala.

#6
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
se poate inchide subiectul, solutiile sunt cele propuse de colegi

multumesc

#7
arg

arg

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,785
  • Înscris: 19.09.2005
Depinde cat de destept este programul, poate ii deschide si un mp3

#8
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,878
  • Înscris: 01.03.2013
https://xkcd.com/327/

#9
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,888
  • Înscris: 30.07.2003
Schimbi un octet prin .mdb

#10
Nenea Zap

Nenea Zap

    Zuperman

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,895
  • Înscris: 10.04.2006
Drop la schema.

#11
aeon

aeon

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,482
  • Înscris: 05.08.2002
beleaua cu stricarea mdb-ului apare des in Acces, in special din cauza intreruperilor din retea
o solutie ca sa apara mai rar (chiar deloc daca esti norocos :)) este sa folosesti splitarea, adica un mdb stocat pe retea cu tabelele si altul local, pe fiecare computer, care sa contina forme, rapoarte , macrouri, vba.. si doar link-uri catre tabelele din retea
partea cu copierea pe local se rezolva usor cu un .bat, chiar la fiecare pornire a unui user, fara tabele sunt fisiere de mici dimensiuni si le copiaza in 2-3 sec

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate