Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
tavan fals rigips

Ce preferați: produse mai scumpe ...

Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...
 Joc Drone

Dropshipping

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !
 Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font

problema ping in jocuri online

Problema calculator
 Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?
 

Un 4x4 accesibil

- - - - -
  • Please log in to reply
163 replies to this topic

#127
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
... observ ca sunt f multi care compara mere cu pere.
Land Rover - regele offroad? Ce film e asta? Ce inseamna offroad? Sa ne linistim. E un 4x4, care in stare buna te incanta, dar cati gasesc unul in mintile lui, sau cat de de adanc trebuie sa bagi mana in buzunar ca sa stai linistit.

#128
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006
Faza cu "mintile lui" e mai penibila decat "bolidul a demarat in tromba" si subiectul e o vechitura de 20 de ani.
Ce inseamna masina in mintile lui? Masina nu are minte, este un asansamblu de compomente mecanice, electrice, etc.
Daca te referi la anumite piese uzate, ele se pot repara si ramai cu o masina buna spre deosebire de o jucarie "in mintile ei" care tot o jucarie ramane. Dar sa nu-mi spui ca Jimny de 20 de ani nu are piese uzate ca incepe sa se umfle rugina din ele de atata ras.

Edited by Kroghy, 22 December 2016 - 22:38.


#129
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

View PostKroghy, on 22 decembrie 2016 - 22:03, said:

Suzuky e o marca low cost cu vanzari mici care face masini foarte simple dpvd tehnic, exact cum face Dacia. Land Rover ingroapa toate modelele Suzuky la un loc pentru ca Suzuky face numai modele mici, ieftine si slabe tehnic si calitativ si cel mai mare model al lor este egal cu cel mai mic model Land Rover.

Mergi cu un  Jimny echipat de off-road si mai vorbim.... Am remarcat ca te pricepi la off-road ca la injectoarele PD de pe BKP !!!
Alea care sunt pe masina ta si nu se strica niciodata. Dar au fost schimbate "preventiv" dupa ce ai ramas in mijlocul drumului. !!!
Las-o balta....

View PostKroghy, on 22 decembrie 2016 - 22:33, said:

Masina nu are minte,
Esti sigur ??? Parca am auzit de ceva calculatoare de proces...

Edited by bumpocbum, 27 December 2016 - 01:29.


#130
rexkroki

rexkroki

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,191
  • Înscris: 24.11.2006

View PostKroghy, on 22 decembrie 2016 - 22:03, said:

Suzukyi e o marca low cost cu vanzari mici care face masini foarte simple dpvd tehnic, exact cum face Dacia. Land Rover ingroapa toate modelele Suzukyila un loc pentru ca Suzukyi face numai modele mici, ieftine si slabe tehnic si calitativ si cel mai mare model al lor este egal cu cel mai mic model Land Rover.

Cum le stim noi pe toate... ca nu stim nici macar cum se scrie e irelevant...  Posted Image

#131
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006
Studiez de ceva timp piata si singurele Jimny ce arata bine la anii lor (si pret !!!) sunt cele din Anglia si unele vandute in Sibiu gen asta sau asta . Problema e ca Sibiul e cam departe de mine si nu pot da "o fuga" sa ma conving cu ochii mei daca sunt in regula insa am observat ca cu toate ca arata cel mai bine si sunt cele mai ieftine , se vand cel mai greu. Care ar putea fi cauza si care ar fi testele principale ce trebuie facute la un Jimny cu cuplaj manual . Ma duc si cu ea intr-un service local dar poate sunt mana in mana si nu-mi spun adevarul. Unde trebuie sa ma uit de rugina si care sunt componentele mai sensibile ? Multumesc !

#132
DKWraith

DKWraith

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 126
  • Înscris: 04.07.2010
De ce nu intrebi unde trebuie, http://forum.club4x4...y.php?549-Jimny ?

#133
disturbed

disturbed

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 574
  • Înscris: 12.01.2007
Cu vanzatorul din primul anunt am intrat de cateva ori in contact. Tot timpul mi s-a parut marfa peste pretul pietei si foarte rigid la negocieri. Am vazut la un moment dat o Vitara la el, care abia se tinea, scotea fum ca "locomotiva", dar in anunt toate lucrurile erau roz. Cu toate astea de foarte multi ani vinde acelasi tip de masini, deci ii merge. Cu siguranta aduce si masini bune si mai putin bune. Probabil ca nici el nu stie stare exacta a masinilor si de multe ori afla odata cu clientii unele aspecte.
Al doilea anunt e o gluma proasta. Incepand cu termenul "Cherry Edition" pana la valoarea taxei, e o combinatie de minciuni si cocalarisme care m-ar impiedeca sa pun mana pe telefon sa vad ce poate sa mai inventeze vanzatorul.
E normal ca fiecare sa isi laude marfa, dar se recurge imediat la minciuna, din disperarea de iesi in evidenta, pentru a vinde.
In cautarea suzukiul meu am vazut foarte multe masini in stare "perfecta", ireprosabile, fara pic de rugina si in multe nici nu m-am suit  cand am constatat diferenta enorma dintre realitate si descrierea din anunt. Poate din cauza asta nu se vand.
Nu iti fa iluzii ca vei gasi masina in stare perfecta. Ia ceva cu motor/transmisie bune, cat mai putina rugina (la Jimny atentie la sasiu). Alte aspecte le rezolvi tu.
Mergi si vezi ceva din zona ta in prima faza, sa intri in contact cu masina. Apoi ai sa iti faci o idee si daca ai timp si cref de drumuri si de pierdut bani pe teste, mergi si in alta parte. Poti apela la comunitatea 4x4 ca sa afli informatii de alte masini care sunt departe de tine, sa nu bati drumul chiar degeaba.

#134
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006
Da , am fost aseara sa vad unul mai aproape si vanzatorul spunea ca-i perfect insa in realitate era putred pe dedesubt :(:(:( . Avand in vedere bugetul limitat si necesitatile mele , acum m-am orientat spre Grand Vitara 1.6 2003-2005 cu volan pe dreapta. Am gasit ceva chiar bunicel insa nu prea sunt lamurit cum e cu inscrierea. Daca nici din asta nu gasesc fara rugina cred ca ma orientez spre un atv mai nou si un costum pentru temperaturi mici si gata.

#135
bolo

bolo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,012
  • Înscris: 01.11.2005
Japoneze vechi fara rugina cam greu de gasit,de obicei asta e motivul pentru care se vand afara unde nu treci controlul tehnic daca ai sasiul gaurit.
Volanul pe dreapta e mai periculos decat numerele de Bg !

Edited by bolo, 22 January 2017 - 13:32.


#136
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006

View Postbolo, on 22 ianuarie 2017 - 13:31, said:

Volanul pe dreapta e mai periculos decat numerele de Bg !
Daca traiesti intr-un oras aglomerat e periculos dar daca stai in varful muntelui unde drumurile sunt praf si un Jimny cu volan pe stanga dar ruginit maxim e mult mai periculos (pentru viata mea in primul rand!!) fata de o Vitara de Anglia , mai tanara cu 5 ani si fara gram de rugina. Si eu ii detestam pe cei cu volan pe dreapta insa trebuie sa fiti constienti ca mai conteaza si soferul caci degeaba conduce "pe partea buna" daca depaseste ca un bou . Eu sunt dispus sa-mi asum riscul asta si voi merge muuuult mai prudent decat cu volanul pe stanga. In cel mai rau caz eu as interzice masinile cu volan pe dreapta pe drumurile nationale dar cred ca-i o prejudecata ce tine mai mult de cocalarii ce le conduc insa nu trebuie generalizat, sunt soferi intre soferi.

#137
Kroghy

Kroghy

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,974
  • Înscris: 06.01.2006
Daca nu au bani de masian cu volan pe partea care trebuie atunci mai bine cauta alta solutie. Masina cu volan pe dreapta este premeditare.

#138
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006

View PostKroghy, on 22 ianuarie 2017 - 22:09, said:

Daca nu au bani de masian cu volan pe partea care trebuie atunci mai bine cauta alta solutie. Masina cu volan pe dreapta este premeditare.
Si care ar fi solutia aia , cal si caruta ? Atat timp cat e un lucru absolut legal nu inteleg de ce-i asa grav. Cum spuneam , eu intentionez sa o folosesc doar prin hartoapele satului si decat sa iau un harb care poate ramane fara frane si cine stie ce se poate intampla , nu e mai corect sa iau o masina corespunzatoare tehnic ??? Nu fac depasiri , nu merg cu 100/h asa ca ........nu plecati cu idei preconcepute. Si pana la urma , cate accidente ati vazut cu masini din Anglia de se generalizeaza asa ??? Eu vad ca majoritatea sunt cu BMW-uri cu volan pe stanga....... Oricum decizia am luat-o dupa ce am condus asa ceva si nu-mi pare chiar o nenorocire. Ca idee , incercat stand in dreapta la o masina normala sa va inchipuiti ca ati fi la volan si sunt putine cazurile cand veti avea nevoie sa fiti pe partea "corecta" si situatiile alea se pot remedia cu o oglinda periscopica sau un copilot....Posted Image

#139
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006
De ieri sunt fericitul posesor al unei GV 1.6 4x4 2004 3 usi dar din pacate bugetul nu mi-a permis sa iau una cu volan pe stanga in toate mintile asa ca am facut acest compromis avand in vedere ca o folosesc mai mult pe drumuri de tara (si munte pe deasupra). Am condus-o de la Baia Mare pana in Vrancea si pot spune ca am trecut prin toate testele posibile la un volan pe dreapta (aglomeratii , serpentine , ceata , noapte) . Mi-a fost mai greu primii km pana am reusit sa semnalizez de unde trebuie (dadeam mereu de stergatoare) si in rest mi-am tinut banda , nu m-am bagat in depasiri periculoase si am ajuns cu bine. Cel mai rau e ca unii soferi te trateaza cu dispret si daca am luat un viraj mai incet (nu tinea neaparat de volanul pe dreapta , doar ca e mai greu cand schimbi masina sa apreciezi corect daca te incadrezi bine sau nu ) m-a claxonat unul din spate , atat de lung ca nici daca-i taiam calea cu una cu volan pe stanga nu facea asa urat. In rest , pana acum sunt foarte multumit de consum , am bagat OMV 98 si mi-a luat cam 6.8/100 dar recunosc ca n-am depasit 100km/h si media nu cred ca sare de 60 la ora . Acum nu stiu ce sa fac , sa bag mereu de 98 sau sa merg pe 95 ca-i mai ieftina. Singura problema care am descoperit-o la masina (nu stiu daca-i chiar o problema) e ca la o pornire la -15 grade s-a auzit un harcait prin cutie/grup insa disparea cand calcam ambreiajul si dupa cateva minute dupa ce s-a mai incalzit motorul a disparut complet. Sa se fi congelat uleiul prin angrenaje sau ce-o fi fost ? Astazi la -7 nu prea s-a mai auzit , doar daca ascultai cu atentie. Sper sa nu fie ceva grav caci pana acum schimba perfect si cuplarea e fara repros. Imi trebuie curea de transmisie si alte maruntisuri si inca n-am gasit un site cu piese de Grand Vitara , doar cateva piese imprastiate pe mai multe magazine. Sa ne auzim cu bine.
Apropo , am luat masina cu bulbar si praguri de inox insa as vrea sa le dau jos ca-s inutile. Cine vrea si ofera pret bun le poate cumpara.

#140
shymano

shymano

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,867
  • Înscris: 27.04.2010
De obicei, benzina mai "buna" e consumata si mai repede.
La mine are consum mai bun cu 95 decat cu 98, 99+, 100 ... 1.6 FSI.

Edited by shymano, 28 January 2017 - 09:16.


#141
johnnydanut

johnnydanut

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,541
  • Înscris: 26.11.2006
Am constatat ceva la masina si nu stiu daca e un defect sau "asa face toate" . Daca am cuplat 4x4 si virez foarte strans si cu viteza mica (la o parcare laterala , sa zicem) imi pare ca masina se misca foarte greu ca si cum s-ar intepeni transmisia iar daca trec pe 4x2 merge usor . La viteze mai mari nu mai am senzatia asta . Stie cineva daca-i normal asa sau e vreo problema ?

#142
Tarzy

Tarzy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,637
  • Înscris: 28.11.2001
este normal, ... si nu este deloc indicat sa folosesti 4x4 pe teren care nu necesita 4x4 ...

#143
dacuburebista

dacuburebista

    Still Active Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,450
  • Înscris: 30.09.2003
și totuși sunt mașini cu 4x4 permanent, nu?
Posted Image

#144
dan78rom

dan78rom

    in omnia paratus

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,070
  • Înscris: 28.02.2008
Mhm, sint, da' n-au cutie de transfer.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate