Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Cum va calculati caloriile?
Last Updated: Oct 24 2016 22:08, Started by
meroer
, Oct 24 2016 14:16
·
0
#1
Posted 24 October 2016 - 14:16
Salutare tuturor,
Din moment ce toata lumea stie cat de importanta este alimentatia pentru a avea rezultate la sala, vin cu o intrebare: cum va calculati caloriile pe care le consumati zilnic? Am descarcat cea mai populara aplicatie de genul, Myfitnesspal, dar m-am lovit de o problema: fiind romani (lol), mai mancam o ciorba, o sarma, o tocanita, o ciulama; chestiile astea cum le introducem in MFP? Cu omleta e usor, 3-4-5 oua etc Luam exemplul sarmalelor (nu, nu am mancat recent dar asta mi-a venit in minte ^^): sunt cel putin 10 variante pe care as putea sa le aleg, 189cal/100g, 287cal/100g, 154cal/100g Deci, voi cum procedati? |
#2
Posted 24 October 2016 - 14:41
meroer, on 24 octombrie 2016 - 14:16, said:
Salutare tuturor, Din moment ce toata lumea stie cat de importanta este alimentatia pentru a avea rezultate la sala, vin cu o intrebare: cum va calculati caloriile pe care le consumati zilnic? Am descarcat cea mai populara aplicatie de genul, Myfitnesspal, dar m-am lovit de o problema: fiind romani (lol), mai mancam o ciorba, o sarma, o tocanita, o ciulama; chestiile astea cum le introducem in MFP? Cu omleta e usor, 3-4-5 oua etc Luam exemplul sarmalelor (nu, nu am mancat recent dar asta mi-a venit in minte ^^): sunt cel putin 10 variante pe care as putea sa le aleg, 189cal/100g, 287cal/100g, 154cal/100g Deci, voi cum procedati? Edited by GradinariuD, 24 October 2016 - 14:41. |
#3
Posted 24 October 2016 - 14:42
meroer, on 24 octombrie 2016 - 14:16, said:
Salutare tuturor, Din moment ce toata lumea stie cat de importanta este alimentatia pentru a avea rezultate la sala, vin cu o intrebare: cum va calculati caloriile pe care le consumati zilnic? Am descarcat cea mai populara aplicatie de genul, Myfitnesspal, dar m-am lovit de o problema: fiind romani (lol), mai mancam o ciorba, o sarma, o tocanita, o ciulama; chestiile astea cum le introducem in MFP? Cu omleta e usor, 3-4-5 oua etc Luam exemplul sarmalelor (nu, nu am mancat recent dar asta mi-a venit in minte ^^): sunt cel putin 10 variante pe care as putea sa le aleg, 189cal/100g, 287cal/100g, 154cal/100g Deci, voi cum procedati? Aproximeaza, ia o medie. |
#4
Posted 24 October 2016 - 14:42
meroer, on 24 octombrie 2016 - 14:16, said:
Salutare tuturor, Din moment ce toata lumea stie cat de importanta este alimentatia pentru a avea rezultate la sala, vin cu o intrebare: cum va calculati caloriile pe care le consumati zilnic? Am descarcat cea mai populara aplicatie de genul, Myfitnesspal, dar m-am lovit de o problema: fiind romani (lol), mai mancam o ciorba, o sarma, o tocanita, o ciulama; chestiile astea cum le introducem in MFP? Cu omleta e usor, 3-4-5 oua etc Luam exemplul sarmalelor (nu, nu am mancat recent dar asta mi-a venit in minte ^^): sunt cel putin 10 variante pe care as putea sa le aleg, 189cal/100g, 287cal/100g, 154cal/100g Deci, voi cum procedati? Daca nu stii din ce sunt facute si care e ponderea fiecarei componente in masa sarmalei, nu ai cum sa calculezi. |
#5
Posted 24 October 2016 - 14:48
Pentru mancarurile care se repeta foarte frecvent am facut propriile "retete". In rest mai folosesc si aproximatii. +-50 de calorii nu or sa schimbe soarta universului.
Legat de treaba cu sportul si mancatul cat vrei - acum inteleg de ce vad multi sportivi "profesionisti" cu burti de bere. |
#6
Posted 24 October 2016 - 14:57
Din ochi.
Ideea e sa stii aproximativ cam cat mananci, nu sa le cantaresti cu lingurita. FanOnePlus, on 24 octombrie 2016 - 14:43, said:
P.S. Nu te ajuta cu nimic muschii, ca daca vine unu' cu un cutit, iti feliaza muschii |
#7
Posted 24 October 2016 - 15:12
FanOnePlus, on 24 octombrie 2016 - 14:43, said:
ca bine zici, unuii au devenit foarte obsedati. P.S. Nu te ajuta cu nimic muschii, ca daca vine unu' cu un cutit, iti feliaza muschii radoset, on 24 octombrie 2016 - 14:49, said:
salutare, o sa-ti faci muschi pe baza de soft si calcule ? ... facem pariu ca nu or sa te tina mult ? Chiar nu v-ati gasit alt topic in care sa trollati sau sa chestionati intentia autorului? In topicul asta nu e vorba de cine ma feliaza, cum fac muschii sau cat de mult o sa ma tina Cat despre R10, nu inteleg ce treaba are numaratul caloriilor cu traitul vietii. Nu e ca si cum as fi spus ca mananc numai paine cu sana Bagatorii in seama sa se abtina, multumesc celorlalti de pareri |
#8
Posted 24 October 2016 - 15:22
Nu m-am băgat în seamă aiurea, ți-am dat un sfat, să trăiești liniștit. Nu îți mai bate capul cu numărul caloriilor. Dacă pui pe tine, o vreme mănânci mai puțin până ajungi la greutatea dorită. E destul de simplu. Fără stres cu cântărit, notat, ținut evidență strictă.
|
#9
Posted 24 October 2016 - 15:50
GradinariuD, on 24 octombrie 2016 - 14:41, said:
Eu imi scriu pe hartie ce mananc, si daca e ceva extra adaug , tot timpul ma uit pe ambalaj sa vad valoare nutritionala sa stiu ce mananc si cand gatesc imi cantaresc mancarea si asa aflu exact cat mananc pe zi ! Si cand iti mai traiesti viata,daca te ocupi cu cantaritul,cititul si socotitul? |
#10
Posted 24 October 2016 - 15:52
Trasi prin inel, pensati, epilati. Barbati adevarati, ce penis mea!
|
|
#11
Posted 24 October 2016 - 16:13
#12
Posted 24 October 2016 - 16:27
Inca o observatie: daca nu ai chef sa stai sa adaugi toate componentele unei retete concentreaza-te pe elementele cu continut caloric mare. Adica 1 sfert de rosie, un sfert de ardei si un sfert de ceapa prea putin conteaza. Dar o mana de orez (nefiert) sau vreo 4 cartofi sau cateva felii de cascaval conteaza nu gluma.
Fa cateva retete si vei invata repede la ce anume sa fii atent si la ce nu. Si dupa cateva saptamani de myfitnesspal daca esti sincer la completare si pui tot ce mananci intre mese o sa vezi ca de fat problema de cele mai multe ori nu este de la masa principala. Ci de la ce "ciugulesti" printre. pana la urma myfitnesspal pe mine la asta m-a ajutat. Nu la masurat fix pe fix caloriile. Ci m-a facut sa realizez unde sunt problemele. Odata ce incepi sa iti formezi un meniu corect nu o sa mai ai nevoie de el. |
#13
Posted 24 October 2016 - 16:50
#14
Posted 24 October 2016 - 19:30
Bodybuildingul nu se "face" cu sarmale, ciorbe, piftele, torturi la ziua unor colegi, un covrig mancat pe fuga inainte de servici etc
Cel putin nu asa se face cand esti pasionat cu adevarat sau sportiv de performanta. Altfel poti manca aproape orice ca doar esti om obisnuit nu sportiv de performanta. Prima data cand am stat fata in fata cu un italian, vicecampion national de bodybuilding la el in tara nu mi-a venit sa cred ce dieta avea omul: piept de pui, piept de curcan, orez, cartofi copti, ton, unele legume, unele fructe, suplimente si apa plata. Fara paine, fara prajeli, fara prajituri, fara cheat day, alcool, fara nimic. Venise in Romania la viitoarea sotie si cumnatul l-a adus la sala. Mi-a zis ca i-au dat socrii niste bors cu perisoare si i s-a facut rau. Nu era adaptat pt. asa ceva. Apoi cand ne-a aratat fizicul sau...a fost prima data cand am vazut live acel "sant" dintre muschii abdominali, muschi abdominali care erau niste stanci. Atunci am inteles ca daca vrei cu adevarat rezultate trebuie sacrificii si ca acest sport nu se practica cu bani putini si cu alimentatie nepotrivita. Rezultatele sunt pe masura sacrificiilor facute, iti plac sarmalele....mai tii 2 luni in plus regim. |
#15
Posted 24 October 2016 - 22:08
Cand scopul e cresterea in masa musculara dieta e simpla. Principalul e sa depasesc cantitatea propusa de carbohidrati si proteine, grăsimile nu prea le mai socot ca sunt destule, vin odată cu proteinele.
La definire e destul de complicat, daca doresti rezultate nu prea merge cu aproximările. Ai nevoie de un deficit de câteva sute de kcalorii pe zi. E destul sa mănânci câteva sarmale pline de ulei in plus si azi nu ai facut nimic. Cand mergi pe aproximari ai tendinta sa lasi multe gustari nesocotite care se aduna. Este important sa ai un regim foarte bine calculat. Nici nu ma interesează numărul total de calorii ( pe care oricum nu-l poti socoti cu exactitate si nici nu-ti cunosti necesarul) pe cat ma interesează cantitatea de alimente. De exemplu îmi propun sa consum pe zi 500 g carne slaba, 300g branza, 3 oua, 100g mazăre, 300 g cartofi etc... Daca nu slăbesc nimic intr-o saptamana mai tai din portie. Edited by vinciun, 24 October 2016 - 22:09. |
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users