Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

Belvedere Residences / Belvedere Development Fabrica de Glucoza Bucuresti

- - - - -
  • Please log in to reply
233 replies to this topic

#145
razvan_quattro

razvan_quattro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 07.03.2008
Salut!
S au alocat anul acesta 15 mil, din partea PMB, pentru acest proiect.
Ar fi fantastic sa se si apuce de treaba!

http://mobile.hotnew.../stire/21672260

Exista si un grup pe  Facebook dedicat acestui proiect, unde viitorii proprietari si cei interesati impartasesc diferite informatii, idei, subiecte legate de acest ansamblu.
Se numeste :
Belvedere Residents - Fabrica De Glucoza
https://www.facebook...32391610138133/

Noroci!

Edited by razvan_quattro, 09 May 2017 - 09:51.


#146
Fastless

Fastless

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 260
  • Înscris: 08.05.2017

View Postrazvan_quattro, on 09 mai 2017 - 09:21, said:

Salut!
S au alocat anul acesta 15 mil, din partea PMB, pentru acest proiect.
Ar fi fantastic sa se si apuce de treaba!

http://mobile.hotnew.../stire/21672260

Exista si un grup pe  Facebook dedicat acestui proiect, unde viitorii proprietari si cei interesati impartasesc diferite informatii, idei, subiecte legate de acest ansamblu.
Se numeste :
Belvedere Residents - Fabrica De Glucoza
https://www.facebook...32391610138133/

Noroci!
Asa trece si pasajul prin Colentina si in cazul pasajului au fost emise decizii de punere in lucru a proiectului, in cazul Fabricii de Glucoza publicatia citata de tine spune ca "vrea sa aloce" si eu vreau multe, intreb, daca exista un act publicat in MO in acest sens?

In fine, nu mai vreau sa-mi raspundeti pt. ca oricum am impresia ca vorbesc doar cu angajati de la agentie.
Va fi al doilea mare proiect la care renunt din cauza unor informatii contradictorii.
Spor.

#147
razvan_quattro

razvan_quattro

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 58
  • Înscris: 07.03.2008
:)))
Multa sanatate si succes in continuare!


#148
Mister643

Mister643

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2017
Buna seara maestrilor,

Urmaresc piata imobiliara destul de atent de cel putin 2 ani de zile. De un an de zile am observat acest proiect, dar nu am fost pe faza sa prind preturile promotionale ale primei faze, asa ca am zis sa astept faza a doua. Daca acum un an puteai achizitiona un apartament de 2 camere tip studio la 49.000 EUR + TVA, acum au sarit la 55.000 EUR+TVA in faza a doua, dar am observat un trend general de crestere a pietei imobiliare. Daca inflatia (cosul agregat al bunurilor) calculata de BNR este sub 1%, inflatia pe segmentul imobiliarelor cred ca este de 10%-15%.

Inca o data, daca mai era nevoie, se reconfirma faptul ca programul criminal prima casa distruge orice sansa de a putea achizitiona un apartament la un pret decent. Din discutiile mele cu domnisoare corporatiste, ele nu se raporteaza la pretul de tranzactionare, ci la cuantumul ratei lunare. Adica chiar daca apartamentul costa 80.000 EUR si el n-ar face in conditii normale mai mult de 65.000 EUR, daca gagica isi permite rata lunara, pe ea n-o intereseaza ca cumpara un bun supraevaluat. Si culmea e ca aceste persoane (chiar daca distorsioneaza piata prin actiunile lor) iau decizii rationale din punct de vedere individual, fiindca atunci cand vii de la tara in capitala, ai de ales intre a plati chirie sau a plati rata la un imobil. In ambele cazuri, nu ai nimic de pierdut. Nu-ti mai poti permite chiria, nu o mai platesti. Nu-ti mai poti permite rata, ai pierdut bunul si avansul de 2.500 EUR. Paguba-n ciuperci. Daca avansurile insa ar fi consistente, acesti muppeti nu si-ar mai permite sa distorsioneze piata si ar gandi de 10 ori inainte sa contracteze un credit imobiliar.

In alta ordine de idei, cateva impresii de la fata locului. S-a inceput constructia (momentan la nivelul etajului 2) primei faze a complexului (cele doua blocuri initiale). Uitandu-ma in jur, ma simteam in camp, m-am umplut de praf, parca as fi fost in Greenfield. Peisajul in zona este apocaliptic. Eu vorbesc de impresia lasata la fata locului (nu ma refer la calitatea constructiei, fiindca momentan nu am ce analiza). Sigur, acum daca as compara feedback-ul meu cu standardele de viata ale celor veniti din Cuca Macaii in capitala, pesemne ca pentru ei poate fi un progres de la WC in curte la civilizatia mizerabila a unui oras aglomerat, zgomotos si jegos precum Bucurestiul. Dar pentru ei pana si asta este un lux. Pentru ei pana si un complex care in acest moment este imprejmuit de peisaje asemanatoare epocii de piatra par un vis frumos.

Acum referitor la potentialul zonei. Ca sa nu ne ferim de cuvinte grele, daca compari cu Berceni, Militari, Rahova sau alte cartiere din astea pe unde or mai locui tot felul de praduitori (mentionez ca locuiesc de aproape 30 de ani in Bucuresti dar n-am ajuns niciodata in viata mea, nici macar beat sau din greseala in Berceni sau Rahova, iar in Militari am ajuns de cateva ori si mi-am blestemat zilele), Fabrica de Glucoza ti se poate parea o zona buna. In realitate este o zona semi-mediocra, putin mai buna insa decat rahaturile ce se construiesc in proximitatea complexului lui Dinu Pescariu. De departe cea mai proasta zona din Bucuresti calitate/pret sunt maghernitele alea de stradute unde se construieste en-gros, in proximitatea Parcului Verdi. De ce zic asta? Fiindca vorbim de preturi de aproape 2000 EUR/mp pe niste zone puchinoase, fara trotuare, fara cai de acces, pline de rromi si unde daca nu ai masina esti mort (nu ai metrou, iar in jur nu circula decat tramvaiul 5, care este mai rar intalnit decat Fata Morgana in desert).

Acum, ca si potential investitional. Noi deja pornim de preturi de 1.400 EUR+TVA/mp util. Nu de alta, dar ca sa nu ne mintim singuri. Usor, usor, ne indreptam spre 2.000-ul din anii 2008, dar pana si atunci la 2.000 EUR/mp util vorbeam de anumite zone de lux, nu de Fabrica de Glucoza. Exista un principiu in economie, cumperi ieftin, vinzi scump. Cand noi deja vorbim de 1400 EUR/mp util in Fabrica de Glucoza la cum arata acum zona (adica infect), la primele blocuri ce urmeaza a fi construite (cele mai prost ca amplasare), asta inseamna ca atunci cand zona va fi gata amenajata preturile ar trebui sa sara undeva pe la 1700-1800 EUR/mp util ca sa marchezi un profit. Mi se pare science fiction, asta nu poate fi niciodata un pret de echilibru la o zona atat de jalnica. Singurul avantaj fata de alte complexe noi este relativa proximitate fata de metrou. E un mare semn de intrebare cat de mult conteaza sa fii in blocul 13 sau in blocul 1 daca tinem cont de minutele pe care le-ai parcurge pana la metrou. De asemenea, exista cladiri de corporatisti in proximitate, ceea ce inseamna ca te-ai putea gandi la o investitie pentru inchiriat. Dar te-ai putea gandi numai daca nu ai face un calcul al randamentului. Chiar vreau sa vad ce randament net obtine cineva cumparand cu 1400EUR/mp util ca sa inchirieze la niste sarmani care se vor caca pe ei sa dea si 350 EUR pe un studio. Am mari dubii ca scoti macar un 5% net.

P.S: Inca o golanie mi s-a parut cresterea pretului la locurile de parcare de la 5.500 EUR+TVA in faza 1 (la suprafata) la 7.500 EUR+TVA. Deci daca cumperi ca investitie, din start renunti la locul de parcare, ca doar nu bagi 9000 EUR ca sa stea un taran din Slatina venit in Bucuresti sa lucreze la corporatie care tot 300-350 EUR o sa-ti plateasca, ca n-are de unde sa scoata mai mult. Ceea ce face cu atat mai importanta calcularea exacta a proximitatii fata de metrou.

P.P.S: Cel mai bun pret/mp util este la galerii, ca investitie ar putea fi o optiune. Dezavantajul este faptul ca sunt umbrite (nu vei avea lumina aproape deloc) si la parter vor fi spatii comerciale (ceea ce ar putea afecta dpdv al zgomotului/agitatiei din zona).

Una peste alta, repet, deja vorbim de niste preturi de pornire foarte mari pentru abia faza a doua, fara sa se fi construit nimic deocamdata, cu un peisaj apocaliptic in zona si doar cu avantajul de a avea cat de cat o statie de metrou in zona si sedii de corporatii. Ca in rest, esti departe rau de tot de civilizatie. Repet, daca compari cu Greenfield sau cu Berceni/Militari poate ti s-o parea o duda, dar eu am alte standarde de viata in genere.

In cel mai rau caz, mi s-ar fi parut acceptabil 1400 EUR/mp util in Fabrica de Glucoza in conditiile in care

a) aveam deja largita strada pe 4 sensuri (inteleg ca vor fi 3.5m/sens, cate 2 trotuare de 5m cu iluminat stradal si 1m spatiu verde)

B) aveam deja macar un bloc construit complet (ca sa pot avea un termen de comparatie

c) imi iesea macar un randament net de 5% si un buffer pentru crestere de capital potentiala

Dar in acest moment noi vorbim doar de promisiuni de largire a benzilor (care si daca vor fi realizate, nu stim in ce stadiu vor fi si cum vor arata), vorbim doar de schite si randari ale apartamentelor si nimeni n-a vazut cum arata in realitate si vorbim de un pret de tranzactionare deja la limita superioara ce nu permite marja pentru cresterea de capital decat in parametri marginali (chiar daca tot ce s-a promis se va realiza si zona va arata impecabil). Daca te gandesti ca la asta mai adaugi costul unui loc de parcare (daca te decizi sa iei unul) si al mobilei (ca ori te muti singur ori inchiriezi, nu o sa stai cu casa goala), ne ducem inspre 75.000 EUR chiar si la un rahat de studio. Mai adauga provizioane pentru bad debts, costuri de reparatii, reamanajari interioare si iti da randament subunitar, precum dobanda de la banca. Mai bine investesti intr-un fond de obligatiuni si n-ai nici bataie de cap, ca tot acolo iesi. Si nu ai niciun risc sa-ti iei teapa.

#149
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Praduitorii din Berceni,Militaru,Rahova..
Cata modestie pe unii...

#150
DanClaudiu23

DanClaudiu23

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 15.01.2015
"Exista un principiu in economie, cumperi ieftin, vinzi scump" ... trecand peste tonul jignitor la adresa celor ce nu au avut "privilegiul" de a se naste/ creste in Bucuresti, eu zic sa le ceri banii inapoi alora de la Spiru Haret ca i-ai dat de pomana - daca atat ai inteles tu din economie. Plus ca muppets aia de le zici tu macar produc ceva, tu prietene esti doar un parazit ...

#151
Mister643

Mister643

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2017
@Dan Claudiu23 Pentru cultura ta generala, am mai multe facultati facute decat postarile tale pe acest forum (si niciuna terminata la privat).

In alta ordine de idei, degeaba bagatelizezi, principiul enuntat mai sus este unul foarte sanatos. Pare simplist, dar nu este, pe cat de simplu e in aparenta, pe atat de greu de aplicat de catre cei care si-au format o gandire care functioneaza dupa spiritul de turma. Cand nu mai judeci rational ci iti ajustezi actiunile si deciziile in functie de actiunile altora, nu doar ca esti influentabil, dar iti va fi imposibil sa respecti orice principiu (oricat ar parea de simplu).

Nu in ultimul rand, avand in vedere ca nu ma cunosti si nu stii nimic despre mine, cred ca este inadecvat sa emiti judecati de valoare despre mine. Chiar daca ai fi indrituit sa faci asta, nu este aici locul pentru a putea purta astfel de discutii. Poti aduce argumente fara sa recurgi la atacuri la persoana. Daca tie ti se pare vreun privilegiu sa fii nascut in Bucuresti, chiar daca am retinut tonul sarcastic, inseamna ca te simti foarte frustrat sa fii venit in capitala din zone limitrofe. Ori frustrarile astea le poti pastra, nu tin sa ti le confisc, dar crede-ma ca mie mi-e greu sa empatizez pana si cu persoanele de sex feminin, deci cu tine cu atat mai putin o voi face. Poate ca exista totusi o explicatie psihologica, cei care au trait in medii defavorizate au suferit traume si frustrari acute pe care cauta sa le compenseze (neavand acces la resurse) prin tot felul de programe de creditare care macar in aparenta sa-i aduca si pe ei la standardele unei societati civilizate. Sigur ca este doar o farsa, caci in realitate ei nu detin active, ci pasive, dar poate chestia asta obiectiva poate fi trecuta in derizoriu atunci cand discuti cu o domnisoara cu IQ subunitar pe care vrei sa o seduci cu un apartament cumparat cu credit in rate si cu masina in leasing. Pentru restul, exista cash ;)

O zi excelenta tuturor praduitorilor, noi astia mai modesti ne multumim cu ce putem, chiar daca viata fara credit nu-i ca iarna pe ulita de George Cosbuc? Tot cu ROBOR, tot cu ROBOR? Praduitorilor!

#152
DanClaudiu23

DanClaudiu23

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 30
  • Înscris: 15.01.2015
Nu am intentionat un atac la persoana prin postarea anterioara. Asa cum spui, nu ne cunoastem si nu putem aprecia decat pe baza ideilor enuntate pe forum. Ce nu pot intelege, totusi, este faptul ca tu consideri total eronat faptul ca o persoana prefera sa plateasca o rata la un credit, in detrimentul unei chirii care de multe ori e egala cu valoarea ratei. Mai mult, pui acest comportament pe seama unor frustari si/sau traume survenite ca urmare a faptului ca aceste persoane provin din medii defavorizate (mi-e greu sa vad legatura, dar poate stii tu vreo statistica). Cu tot respectul, o astfel de perceptie a realitatii ma depaseste ...

#153
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 31.10.2007
"acesti muppeti nu si-ar mai permite sa distorsioneze piata
veniti din Cuca Macaii in capitala, pesemne ca pentru ei poate fi un progres de la WC in curte la civilizatia mizerabila a unui oras aglomerat
tot felul de praduitori
un taran din Slatina venit in Bucuresti"

Mister643, cred ca tu ar trebui mai intai sa nu jignesti si abia apoi sa le ceri altora sa nu o faca.

sunt curios insa unde locuiesti in acest moment daca 3 zone mari din bucuresti ti se par nefrecventabile, iar un complex din nord este sub standardul tau.

ai dreptate cand spui ca programul prima casa (nu l-as numi criminal) a dus la cresterea preturilor. insa sectorul imobiliar este unul din putinele sectoare ale economiei care functioneaza. trebuia ajutat sa creasca pt ca nu vorbim doar de dezvoltatori. e vorba si de cei care traiesc de pe urma acestui sector (cei care vand materialele de constructie, cei din industria mobilei, etc...). preturile sunt exagerate, dar pana la urma e vorba de cerere si oferta. tot un principiu al economiei de piata.

am observat ca ai facut o analiza a profitabilitatii unei eventuale investiti intr-un apartament. trebuie totusi sa ai in vedere ca probabil 90% din cei care cumpara o locuinta intr-un complex nou o fac pt a locui acolo. nu pt a inchiria.

cand ai fost in greenfield si te-ai umplut de praf?
inteleg ca pt tine greenfield de exemplu e departe de civilizatie. dar ce inseamna civilizatie? claxoane, muzica data la maxim, metrou in apropriere?

#154
Groh

Groh

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,595
  • Înscris: 03.09.2008
Frustrari are oricine pe lumea asta.
Nu conteaza cata scoala,cate sau ce facultati ai.Deja un raspuns de genul:"am mai multe facultati decat ai tu posturi pe forumul asta"este un semn de frustrare.
Si un om cu mai multe facultati,eu personal consider ca are o pregatire,atat invatata in scoala cat si acasa.Iar daca ar fi existat o asemenea pregatire,multe fraze din acel post lung nu ar fi existat.
Si un alt gen de frustrare este sa judeci un om cu care nu esti de acord.


#155
Mister643

Mister643

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2017
@dexter_lab Pai ori e economie de piata, ori intervine statul sa distorsioneze piata? Eu vreau sa concurez cum spui tu, cerere si oferta, cu cei care au capital la cumpararea unui imobil.

Stii, e ca si cum te-ai duce la un interviu de angajare, ai avea o facultate reputabila, background solid si constati ca tot avantajul competitiv iti este anihilat si pleci pe pozitii egale cu un absolvent de Spiru Haret sau cine stie ce alta facultate facuta la misto.

Asa si aici, tu te chinui sa strangi bani, sa obtii capital ca sa concurezi pe urma inclusiv cu toti cei care nu au capital, desi este inechitabil. Intr-o piata pretul ar trebui sa fie dat exclusiv de intalnirea cererii cu oferta. In momentul in care cererea este umflata artificial nu ai cum sa concurezi cu un conglomerat financiar-bancar si ajungi la situatia aberanta in care ai de ales intre a cumpara o garsoniera cu 70.000 EUR (care in conditii normale nu ar valora mai mult de 40.000 EUR) sau a sta cu banii in banca la o dobanda de 1%. Lose-Lose situation, in ambele cazuri pierzi, in primul caz platesti prima de imbecil cumparand cu vreo 30.000 EUR mai scump decat valoarea reala a imobilului pe o piata nedistorsionata (ceea ce inseamna potential major de scadere de capital pe termen mediu si lung), iar in al doilea caz luand in calcul dobanda modica, inflatia si riscul de curs de schimb, din nou iesi in pierdere. Practic, pentru unii statul ofera posibilitatea de freerolling, in timp ce pe altii ii ingradeste sa poata fi participanti intr-o piata libera.

P.S: Eu locuiesc vis a vis de Parcul Circului si as fi interesat sa mai achizitionez un apartament tot in zona, dar oferta este 0 (nu exista apartamente de vanzare vis a vis de parc). Am fost cat pe-aci sa cumpar o garsoniera 8/8 pe Barbu Vacarescu, bloc in curs de reabilitare, 45mp utili, decomandata, renovata si complet mobilata, cu o vedere splendida asupra stadionului Dinamo, costa 50.000 EUR dar am zis ca poate apar oferte mai bune (poate chiar de 2 camere). Cred ca era ideala ca investitie, era chiar vis a vis de cladirea de birouri de pe colt (Barbu Vacarescu colt cu Lacul Tei). Daca mi s-a parut putin cam exagerat pretul la 50.000 EUR avand in vedere etajul dar la un pret destul de decent de 1.100 si ceva/mp util, iti dai seama ca nu o sa dau cu 20.000 EUR mai mult pe o garsoniera in Baneasa, fara metrou, cu suprafata mai mica si zona infinit mai proasta.

P.P.S: In Greenfield am fost o singura data, mai mult din curiozitate. Este departe, accesul greoi, multe blocuri inghesuite construite in camp, apartamente semidecomandate si relativ meschine, nu mi-a placut.

Eu insa nu inteleg o chestie, noi avem spor natural negativ, migratie mare a tinerilor in vest, cei batrani mor si o sa ramana o gramada de apartamente vechi goale cu care te poti sterge la cur, care este explicatia pentru care in acest timp preturile cresc in continuare in loc sa scada? Adica nu are nicio logica si nicio noima. Singura explicatie ar fi afluxul mare de provinciali an de an, ceea ce inseamna ca exista o densitate foarte mare a populatiei fix in Bucuresti. Deci cu ce exagerez cand zic ca ne vom trezi cu toti taranii in capitala? Mie nu imi arde de jigniri, dar e o realitate.

Edited by Mister643, 01 June 2017 - 10:46.


#156
ApostolulAndrei

ApostolulAndrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 378
  • Înscris: 23.04.2017
Mister643, tu intelegi bine fenomenele economice, dar ai un stil de exprimare atat de infumurat cand te adresezi noua muritorilor de rand care nu traiesc vizavi de Parcul Circului incat ne e greu sa te luam in serios.
Probabil crezi ca persoanele care traiesc in cartiere precum Drumul Taberei, Militari sau Berceni sunt suboameni si ar trebui sa intre cu pasaport in centrul orasului.

Prima Casa nu e un program criminal, e un program care incurajeaza bancile sa crediteze persoane pe care nu le-ar credita daca nu ar exista o garantie de la stat. Si pentru ca o economie ca sa functioneze are nevoie de creditare si de oameni care sa fie "fortati" sa mearga la munca pentru creditele alea. Plafonul maxim e de 66 de mii de euro si in general cine apeleaza la prima casa nu mai are inca 20-30 de mii de euro pusi deoparte ca sa iti strice tie planurile imobiliare.

Eu unul consider cresterea constanta a preturilor din ultimii 2 ani ca fiind rezultatul a 2 factori:
-> joburi mai bine platite la care are acces mai multa lume (inclusiv "taranii" veniti din provincie care nu cresc la Parcul Circului precum cei din familii nobile cum esti tu) si inclusiv mai multi bani in piata
-> dobanzile aproape de zero la depozite care impinge lumea spre investitii in detrimentul economiilor

Ce nu intelegi tu e ca nu toti oamenii cumpara pentru investitie, ci majoritatea vor sa se mute in ele si sa nu ii prinda 40 de ani stand in chirie, iar criteriile de cumparare sunt diferite in functie de necesitatile fiecaruia. Sa fii iubit!

#157
Mister643

Mister643

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2017
ApostolulAndrei Asa mare e plafonul? Credeam ca e mai mic, pe la 50.000 EUR. Pai e suficient ca bula sa se creeze in jurul apartamentelor de pana in 70.000 EUR, adica ceea ce se si intampla, ca o garsoniera sa sara de la un pret de echilibru de 40.000 EUR inspre 70.000 EUR ca pe urma toate preturile se ajusteaza pe baza efectului de contagiune. Daca o garsoniera ajunge sa coste 70.000 EUR, niciun proprietar individual sau dezvoltator nu o sa-ti vanda intr-o zona similara un apartament de 2 camere cu mai putin de 100.000 EUR. Ar fi aberant.

La fel, daca preturile se duc in sus pe un segment de nisa, respectiv piata imobilelor eligibile pentru prima casa, asta va afecta pretul tuturor imobilelor per ansamblu. Desi s-ar putea sa nu fie singurul factor, iti dau totusi in exemplu. Prin 2012/2013, se construiau niste bloculete de 4 etaje vis a vis de Parcul Circului, chiar pe Lacul Tei (unul din ele este chiar cel cu Farmacia Tei). Daca acelea costau atunci 130.000 EUR, aceleasi apartament pleaca astazi de la 179.000 EUR. De ce? Pentru ca preturile se ajusteaza la conditiile pietei. Si pe buna dreptate, ar fi si nedrept sa coste la fel cu un apartament de 3 camere din Regie sau prin ce zone marginale si periferice se mai construieste in prezent. Deci exista un efect de bumerang care afecteaza toata piata, de aceea eu cred ca programul Prima Casa este nociv pentru cei care vor sa achizitioneze un imobil la un pret decent. Acum, eu cred ca si cei care achizitioneaza ca rezidenta si nu ca investitie, ar trebui sa se gandeasca la pretul/mp util si alti indicatori. Dar nu o fac dintr-un singur motiv, nu pentru ca scopul este cel locativ si nu investitional, ci pentru ca ei nu vin cu niciun aport de capital si au un singur criteriu, cuantumul ratei lunare, iar calculul pe care il fac, comparatia cu o chirie este fix efectul de freerolling pe care acest program il creeaza pentru un anumit segment (iata ca destul de semnificativ, undeva peste 80% din totalul tranzactiilor imobiliare).

P.S: Nu stiu unde vezi tu job-urile alea bine platite, chiar nu-mi dau seama, dar poate ca eu sunt biased nefiind angajat. Pe de alta parte, mie nu mi se pare ca piata muncii este una care sa justifice bunastarea, in afara de IT nu prea stiu unde se castiga bine. Si cum bine spunea cineva, nu pot fi toti IT-isti.

P.P.S: Argumentul cu depozitele este si nu este valabil, este valabil in ideea in care esti stimulat sa cauti alternative la economisire, nu este valabil in ideea in care numai un cretin si-ar scoate banii din banca sa cumpere pe upswing. Eu de pilda am pierdut vreo 1.000 EUR din diferenta de curs de schimb in ultimele luni, marchez in pierdere faptul ca tin banii in banca dar daca as cumpara acum un imobil cu plata upfront, cu tot potentialul discount pentru plata integrala, tot imi iau o teapa de 25.000 EUR. Deci ce prefer? Sa pierd 1.000 EUR din diferenta de curs de schimb sau 25.000 EUR achizitionand un bun care, odata cu eliminarea programelor socialiste de creditare, nu vor mai valora cat am dat eu pe ele.

P.P.S: Va dau un singur exemplu, am fost acum ceva vreme la o gagica care statea in New Town Residence (cel mai frumos complex rezidential pe care l-am vazut pana acum, la standarde vestice as zice) si daduse pe el 160.000 EUR (upgrade imobiliar) contractand in plin boom in 2008 un credit in franci elvetieni. Apartamentul mi-a placut mai mult ca gagica, ce-i drept, dar daca stai bine sa te gandesti e aberant sa dai 2.000 EUR/mp util total pe un apartament de 60 mp decomandat cu 18mp terasa in Baba Novac/Dristor. Acelasi apartament astazi probabil ca poate fi achizitionat cu 110.000 EUR la revanzare. Sigur ca bula inca nu s-a format pe deplin, preturile vor mai creste in prezent pana bula se va sparge si vom asista la o noua criza. Pe de alta parte, e cel mai prost moment sa cumperi acum, chiar daca te stimuleaza creditacii cand ii vezi pe toti cum se inghesuie. Mie niciodata nu mi-a placut sa stau la coada. Asta e motivul pentru care la All Inclusive in Grecia incepeam de fiecare data cu desertul, continuam cu felul 1 si aperitivul. Never underestimate the underdog!

Edited by Mister643, 01 June 2017 - 11:58.


#158
dexter_lab

dexter_lab

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,390
  • Înscris: 31.10.2007
proiectul prima casa a aparut in timpul crizei pt a impulsona piata imobiliara. ar fi fost normal sa se opreasca odata ce a trecut criza, economia a inceput sa mearga. dar e un program care da bine la public si poate aduce voturi. din pacate politicul la noi dicteaza foarte mult cum merge economia.

50.000 garsoniera la etajul 8 mi se pare imens.

legat de greenfield, accesul este relativ greoi. dar nu mi se par blocuri inghesuite. poate ai fost cand era doar partea veche, dar astea noi imi par chiar aerisite. oricum, mult mai aerisite fata de ce gasesti in bucuresti. e departe de a fi perfect, dar cand am achizitionat mi s-a parut ca e peste orice altceva ce am vazut si imi permiteam.

nu de putine ori un taran e mai respectuos decat unu crescut la oras. eu sunt venit din provincie in bucuresti si ma simt jignit de fiecare data cand vad comentarii cum ca vin aia din provincie la noi in bucuresti. nu toti cei care vin din provincie aici vin pt ca sunt niste rupti in fund. eu am venit la 28 de ani pt ca am primit o oferta de la o firma. altfel ramaneam in arad ca imi era foarte bine.

si legat de cei care fac credite, asta e situatia. sunt foarte putini care isi permit sa puna bani deoparte pt un apartament. cat timp bancile vor da credite, cat timp vor fi oameni care sa le acceseze preturile in imobiliare vor ramane ridicate.

altfel sunt deacord cu tine. preturile sunt ridicate, conditiile oferite nu sunt chiar la cel mai ridicat nivel. dar care e alternativa? de aceea trebuie sa fi foarte atent cand achizitionezi o locuinta. eu am umblat aproape un an de la un dezvoltator la altul, de la un apartament vechi la altul pana m-am hotarat la greenfield.

Edited by dexter_lab, 01 June 2017 - 12:38.


#159
Mister643

Mister643

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 17.05.2017
Ce va spuneam? Si habar nu aveam de riscul sistemic identificat de BNR in raportul asupra stabilitatii financiare. Dar e de bun simt sa-ti dai seama ce va urma.

Economia României trebuie să facă față unui nou risc, cel al unei creșteri accelerate a prețurilor la activele imobiliare, avertizează viceguvernatorul BNR, Liviu Voinea, în ultimul raport asupra stabilității financiare, dat publicității de către Banca Națională. Preţurile apartamentelor din marile oraşe din România au crescut cu 1,2% în aprilie, comparativ cu luna precedentă, în timp ce scumpirea medie din ultimul an este de aproape 8,8%, arată datele publicate luni de portalul imobiliare.ro.

"Un risc nou este dat de accelerarea preturilor activelor imobiliare, de aproximativ 7% in ultimul an, peste pragul de 6% stabilit de metodologia Comisiei Europene. Exista posibilitatea unei expansiuni a pietei imobiliare", a mai spus Liviu Voinea, in conferinta de prezentare a Raportului BNR asupra Stabilitatii Financiare.

#160
sovu

sovu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 414
  • Înscris: 29.05.2015

View PostMister643, on 01 iunie 2017 - 11:54, said:

La fel, daca preturile se duc in sus pe un segment de nisa, respectiv piata imobilelor eligibile pentru prima casa, asta va afecta pretul tuturor imobilelor per ansamblu. Desi s-ar putea sa nu fie singurul factor, iti dau totusi in exemplu. Prin 2012/2013, se construiau niste bloculete de 4 etaje vis a vis de Parcul Circului, chiar pe Lacul Tei (unul din ele este chiar cel cu Farmacia Tei). Daca acelea costau atunci 130.000 EUR, aceleasi apartament pleaca astazi de la 179.000 EUR. De ce? Pentru ca preturile se ajusteaza la conditiile pietei. Si pe buna dreptate, ar fi si nedrept sa coste la fel cu un apartament de 3 camere din Regie sau prin ce zone marginale si periferice se mai construieste in prezent.

Inteleg opinia ta, totusi pentru mine zona asta pe care o lauzi e foarte aglomerata si destul de plina de rromi si rromeli. 130K era mult atunci, e mult si acum... Nu e cu nimic peste zona Regie de care amintesti... Sper ca accepti si tu parerea mea.
In rest sunt de acord, Prima Casa si restul masurilor sunt luate tocmai pentru a supraincalzi economia, ce va ajunge o bula ce se va sparge.

#161
LauCalin

LauCalin

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,143
  • Înscris: 08.12.2008
@Mitster, eu as fi curios unde stai tu si cati ani are imobilul unde stai, daca aia din  Greenfield stau in praf ( :D ), iar aia care se muta din Slatina in Bucuresti vad pentru prima data WC in casa. Stii, cu multi din astia a ajuns Bucurestiul mare "scula". Iar aia contribuie intr-o masura destul de mare la bugetul local -> dezvoltarea orasului. Sunt chestii care se leaga intre ele. Iar daca zici ca ai destule facultati, ar fi trebuit sa-ti dai seama singur, inainte sa scrii o afirmatie deplasata.
Pe de alta parte ai dreptate intr-un fel. Nordul este din ce in ce mai scump, nu pentru ca ar fi constructiile mai bune (asta eu cred ca de multe ori e o prostie), ci pentru ca e mai dezvoltat. Si cand spun dezvoltat, nu ma refer la infrastructura care a devenit depasita fata de cum s-a dezvoltat dpdv economic zona respectiva. Celalalte zone au pierdut teren in ultimii 10-15-20 ani, pentru ca erau bazate mai mult pe industrie grea (23 August, IMGB, Republica). De care acum s-a ales praful. Este unul din motivele pentru care multi s-au indreptat din orasele "fantoma" (Resita, Vulcani, Petrosani etc) spre orasele mari (Timisoara, Cluj, Craiova, Iasi etc) sau foarte mari, Bucurestiul. Inevitabil orasele astea care au acaparat oameni, au trebuit sa se dezvolte pentru a face fata. Problema este ca aceste orase au fost luate cu asalt intr-un timp destul de scurt, iar unele sisteme nu fac fata (de ex. cel al transportului). Acum 10 ani Fabrica de Glocuza nu era asa "sufocata" de trafic. In prezent e alta treaba. Si e doar un exemplu. Deci inainte sa faci afirmatii care nu isi au locul, nu ar fi rau sa te gandesti de doua ori. Mai ales ca nu esti un pustan.

#162
soft0811

soft0811

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,896
  • Înscris: 24.03.2005

Quote

Primăria Generală a Bucureştiului a semnat joi contractul cu socierea Straco Grup - Tracon - Primacons Group pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizarea şoselei Fabrica de Glucoză, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Conform contractului, lucrările presupun lărgirea Şoselei Fabrica de Glucoză între Calea Floreasca şi Şoseaua Petricani, de la o bandă pe sens la câte două benzi pe fiecare sens şi reconfigurarea intersecţiei cu str. Barbu Văcărescu, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de circulaţie la intrarea în Bucureşti de pe autostrada A3', a mai precizat Primăria.

Durata de execuţie este de 18 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului este de 48.228.719.48 lei.
http://www.economica...oza_139764.html

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate