![]() |
Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Flacon pastrat in pozitie nerecomandata de prospect
Last Updated: Oct 21 2016 09:24, Started by
bleujandarm
, Oct 20 2016 20:45
·
0

Posted 20 October 2016 - 20:45

Buna seara.
De ce pe majoritatea prospectelor de medicamente lichide este mentionat : "Atentie! A se pastra flaconul in pozitie verticala" Ar putea exista reactii intre solutie si capacul de plastic al flaconului? |
Posted 20 October 2016 - 21:00

Ca sa nu curga continutul in cazul in care capacul nu e bine inchis.
|
Posted 20 October 2016 - 21:31

Buna seara. De ce pe majoritatea prospectelor de medicamente lichide este mentionat : "Atentie! A se pastra flaconul in pozitie verticala" Ar putea exista reactii intre solutie si capacul de plastic al flaconului?
Ca sa nu curga continutul in cazul in care capacul nu e bine inchis. Edited by missionnad, 20 October 2016 - 21:32. |
Posted 20 October 2016 - 21:36

Multumesc pentru cele doua raspunsuri. Chiar si cel de-al doilea dat de missionnad nu pare a fi atat de grav precum cel banuit de mine de care "ma feresc sa aflu" ca ar fi cel real.
|
Posted 21 October 2016 - 07:36

Poa' sa existe si reactii, care sa strice capacul nu neaparat substanta. De exemplu, eu tin (culcat) in masina un recipient cu sapun lichid. Din cand in cand trebuie sa inlocuiesc dopul (de PET, clasic) pentru ca il gasesc crapat. Noroc ca sapunul are consistenta unui gel.
|
Posted 21 October 2016 - 09:24

Buna seara. De ce pe majoritatea prospectelor de medicamente lichide este mentionat : "Atentie! A se pastra flaconul in pozitie verticala" Ar putea exista reactii intre solutie si capacul de plastic al flaconului? pe langa raspunsurile celorlalti, eu cred ca exista si o alta explicatie, la fel de logica : majoritatea flacoanelor / sticlutelor sunt cu diametru rotund. daca ai pastra sticlutele / flacoanele culcate, s-ar putea rostogoli de pe masa / din dulap sau pe unde le mai tin oamenii de obicei, existand riscul sa se crape/sparga flaconul sau capacul. in plus, daca le tii culcate, nici nu vezi ce scrie pe eticheta, ma refer la denumirea medicamentului. pentru ca multe flacoane seamana intre ele atat la forma si culoare, difera eticheta. dar la ce medicamente ai intalnit tu aceasta precizare ? eu nu-mi amintesc sa fi citit asa ceva in prospectul diverselor medicamente/siropuri pentru copii (panadol, nurofen, aerius, mucosolvan, samd). despre medicamentele (lichide) pentru adulti nu ma pot pronunta, slava domnului ca inca nu avem nevoie de medicatie zilnica....dar nici mult nu mai este pana acolo :-))) Edited by corinadaniela, 21 October 2016 - 09:30. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users