Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Montaj aer conditionat in balcon ...

joc idem Half Life gratis

PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!
 Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 

Clinica Anadolu - Cancer mamar

- - - - -
  • Please log in to reply
106 replies to this topic

#37
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,284
  • Înscris: 08.10.2015

 corinadaniela, on 26 octombrie 2016 - 15:24, said:

povestea asta ar trebui s-ajunga la ministrul sanatatii, la toata conducerea institutului fundeni, la toate congresele care se organizeaza la noi pe teme de tratare a cancerului...

Parca ei nu stiu cum e treaba in alte tari. De ce oare "alesii" nostrii aleg clinicile de afara cand e vorba de propria lor sanatate ?

Ar trebui sa fim si noi "alesi" ca doar le umplem buzunarele cu taxe si nu numai...

Edited by bumpocbum, 26 October 2016 - 20:04.


#38
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014

 lex404, on 26 octombrie 2016 - 13:16, said:

Sau privatizam totul (ca la japonezi). Si o sa fie mai bine, ca asigurarea privata va fi obligatorie

Uite-te mai aproape: Spania, Belgia, Germania, Olanda, etc.

In tarile cu sisteme de sanatate performante nu exista spitale de stat, sunt 100% private. Si functioneaza impecabil.

#39
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Nu am beneficiat/ locuit în ES/FR/DE/NL deci nu aveam de unde sti. Am dat un exemplu pe care-l stiam/ testat (bine, la japonezi e oarecum intr-o extremã fãcut sistemul. Are destule parti nasoale)

#40
GingisHan2015

GingisHan2015

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,349
  • Înscris: 23.02.2015
Itintea ,  hai cu  episodul  de asta seara omule ! Posted Image

#41
Silent_Runner

Silent_Runner

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 29.05.2004

 bumpocbum, on 26 octombrie 2016 - 20:02, said:

Parca ei nu stiu cum e treaba in alte tari. De ce oare "alesii" nostrii aleg clinicile de afara cand e vorba de propria lor sanatate ?

Vai, din motive de echidistanta politica! Vorba lui Reagan, dupa ce a fost impuscat si a ajuns la spital le-a spus medicilor care se pregateau sa-l opereze: ”Sper ca sunteti toti republicani!”
Saracu, atat si-a permis, Viena era departe rau.

#42
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007
Salut la toata lumea,
Legat de asigurarile de sanatate, ca in afara sunt numai private ca in alta parte sunt si de stat si private dar functioneaza, pot sa spun ca la turci nu stiu cat functioneaza aceste asigurari; habar nu am, nu am vorbit cu nimeni de acolo, stiu ca se venea la Anadolu si se decontau chimio si radio pe anumite asigurari dar nu stiu de care. Oricum la turci e mai altfel decat in Europa, adica acolo s-a stabilit ca spitalele trebuie sa fie spitale asa s-a facut, nu conteaza ca sunt de stat sau private. Este si un pic de dictatura acolo, de aceea nu vreau sa intru intr-un capitol care ar insemna sa facem politica in topicul asta. Ideea este ca daca iti permiti, eu recomand sa te duci la turci; de asemenea stiu si de Spania, sistemul de asigurari chiar functioneaza si stiu si despre ei ca au clinici si spitale super performante. Cumnatii mei traiesc in Spania si au avut cateva drumuri la spital si nu in orase mari si am ramas mut de ce mi-au povestit.
Dar sa revenim la oile noastre. Doctorul de familie, hai sa-i luam pe toti la rand, ce pana mea, merita: nu i-a dat concediu medical sotiei. Este doctorul nostru de familie de cand s-a nascut baiatelul nostru, adica de 14 ani. Ea este pediatra si am hotarat sa ne fie si doctor de familie. I-am spus despre ce este vorba si a zis ca nu stie cum sa ne dea concediu medical, nu stie care este procedura daca ea nu are nimic din tara la mana, nu stie. Pana mea, e cam batrana, nu o acuz, nu strig in gura mare ca ar fi intr-un fel, totusi, de 14 ani sa iei de la noi, la fiecare consultatie i-am dat si la a noastra si la copil, nu a fost data sa nu-i dam si chiar asa sa nu incerci macar sa te interesezi ce trebuie sa faci ? Ideea este ca nici nu putea sa dea un concediu pe altceva ca noi eram plecati din tara si se punea intr-o situatie naspa. Nu poti sa duci la servici ca esti racit dupa care sa vii c concediul de cancer, e clar ca primul e manarit. Asa ca... sotia si-a luat de odihna cele 2 saptamani pe care le-a stat in Turcia, bine ca mai avea zile de concediu. Cand am venit in tara ne-a dat trimitere la oncolog, oncologul ne-a dat concediu si cu acel concediu am fost inapoi la doctorul de familie sa-l vizeze. Pentru trimitere am fost eu, l-a vizat a fost nevasta-mea. Cand a vazut-o doamna doctor a inceput sa-i tremure glasul si sa o intrebe cum s-a putut intampla una ca asta. Pe nevasta-mea a busit-o plansul si a plecat imediat, a zis ca o sa vina si sa stea la taclale data viitoare. Stiti, e nasol, ca trebuie sa spui despre un om pe care il apreciezi, care stii ca ti-a ingrijit copilul, care a acceptat telefoane in noapte samd ca pur si simplu nu a reactionat cum trebuie. Ma trimitea pe mine la casa de asigurari sa intreb cum sa iau concediu medical pe cele 2 saptamani in care nevasta-mea a fost in Turcia la analize si operatie. Are, mai mult de 70 de ani, asa ca are "credite" mari la noi. Nu ne-am putut supara pe ea.

Vizita la oncolog. Ca sa ia acest concediu, trebuia parafa unui oncolog; pe deasupra, nevasta-mea vroia un oncolog aici in tara cu care sa se sfatuiasca, sa o consulte sa vada cum o duce, cineva cu care sa colaboreze, boala asta trebuie verificata, mai apare, nu mai apare, facem radio, facem chimio, ce facem ?
V-am spus la inceputul acestui post ca verisoara ei a facut cancer la san acum 6 ani. Ei bine, verisoara i-a zis ca are o doctorita oncolog foarte OK. Asa ca s-au dus la ea.
Pai hai sa va zic cum a fost atitudinea unui doctor oncolog, care nu este plin de figuri si care, probabil ii pasa de paciente:
- Doamna doctor o sa vin cu verisoara mea, sa o luati in evidenta la dvs si de asemenea pentru concediu medical. Ea tocmai s-a operat in Turcia, masectomie cu reconstructie.
- Pai hai sa facem in felul urmator, vino tu cu buletinul si cardul de sanatate ale doamnei, de asemenea si trimiterea de la doctorul de familie si ii dau eu concediu fara sa o vad, ca poate na, sa nu se infecteze pe aici prin spital, este proaspat operata, spune-i ca ne vedem data viitoare cand vine dupa concediu.
Asta a fost atitudinea, sa nu vina sotia ca e prea devreme sa intre in spital Posted Image Tare, nu ?
Cu toate astea, sotia s-a dus si a indragit-o mult pe doamna doctor; doamna doctor a luat la mana toate analizele din Turcia si le-a citit si le-a analizat, dupa care i-a spus sotiei ca vrea sa vada operatie. S-a uitat la operatie, a zambit si a spus:
- Sa stiti ca in Romania eu nu am vazut operatie asa facuta, mai avem pana acolo.
Sotia a intrebat-o legat de radio si de chimio, ce sa faca ? Raspunsul a lasat-o masca:
- Doamna mea, dupa ce am citit toate analizele, observatiile doctorilor de inainte si dupa operatie, am vazut acum si operatia, parerea mea este sa faceti ce zic oamenii aia ca sunt profesionisti.
Da, ok, sunt, numai ca sotia a vrut si parerea ei: radio la axila si chimio, trebuie sa fim siguri. Stia de oncotype dar a spus ca nu poate sa-l recomande pentru ca stie cat costa si ca nu este acoperit de asigurarile medicale din Romania. Bineinteles ca a zis sa-l facem daca avem posibilitatea.

Maine vine Metin in Bucuresti, mergem la control.

Se pare ca si turcii au dat cu mucii in fasole, cumva, la un moment dat. Exprimarea gresita, doctorul care nu trebuia, dracu stie. Ideea este, ca ei au spus ca in caz de masectomie, nu se va face radioterapie. Gresit, au vrut sa spuna ca in caz de masectomie, nu se mai face radioterapie la san dar nu are nici o legatura cu ganglionii santinela. Doctorul oncolog, dupa biopsia de la ganglioni, asa cum v-am spus, nu a vorbit decat de chimio. Pai ? Pai penis, ca acum 2 zile am primit e-mail de la turci, cum ca in urma intrunirii consiliului de medici, pentru pacienta ''X', adica nevasta-mea, se recomanda radioterapie la axila (25 de sedinte ) si chimioterapie profilactica. Ba chiar ca urmare a deciziei lor, la 2 ore primim si e-mail cu pretul pentru radioterapie, cele 25 de sedinte 11 mii de euro.

Pai stai ma fratilor, ca nu a fost vorba de asa ceva. Cum necum, au si intors-o pe nevasta-mea pe dos. Am dat telefon in Turcia si am facut un pic de scandal, la modul ca in consiliu nu fusese si oncologul care a urmarit-o pe nevasta-mea tot timpul si ca el nu a recomandat radioterapie. Azi am primit telefon de la oncologul care a urmarit-o pe nevasta-mea. El mi-a spus ca a fost plecat la intrunirea consiliului dar ca el este specialist pe chimio. Si ca noi in toata perioada asta am vorbit de chimio nu de radio. Ceea ce era oarecum adevarat; de asemenea a spus ca este perfect de acord cu acest radio, dat fiind ca unul din ganglionii santinela a fost atins. Mi-a raspuns si la intrebari, spunandu-mi ca Oncotype determina dezvoltarea cancerului in alte organe, prin urmare, indiferent de rezultatul lui, radioterapia trebuie facuta. De fapt, Metin, chirurgul care a vazut in operatie ce este acolo, a recomandat Radio, eu l-am auzit cand a spus la ultima consultatie, cand stia ca ne ducem la oncolog: EU nu cred ca va da decat putina radioterapie, nimic altceva.
Noi am crezut atunci ca a confundat radio cu chimio, de fapt nu, el a spus corect. Chirurgul a dat radio pe axila si oncologul chimio profilactic.

Pai ce sa va zic, se pare ca drumul e inca lung dar tot optimist am ramas. Cred ca o sa facem radio in RO. Avem se pare, niste relatii la un privat, nu ne asteptam sa dam de ele, a fost un noroc. Aaaa, apropo, relatiile respective, care va rog sa ma credeti nu au nici un interes material, ne-au spus: da, se poate si la stat, pe asigurarile de sanatate, dar ne cunoastem, asa ca nu aveti ce cauta acolo, este exclus. Cu alte cuvinte, radioterapia la stat...... trageti voi concluzia ca mie imi iese cu injuraturi. In alta ordine de idei, 25 de sedinte inseamna 5 saptamani, se fac 5 sedinte pe saptamana in zilele lucratoare; nu putem sta 5 saptamani in TR si chiar daca s-ar putea duce nevasta-mea acolo cu soacra-mea, de exemplu, ce ii zic copilului 5 saptamani ? Ca am divortat ? Ce dracu ii zic ? Si asa cred ca banuie numai ca este masa langa el tot timpul si nu ii pasa, are increderea ca nu i se poate intampla nimic rau.

Asa ca maine, avem o groaza sa-l intrebam pe Metin. Va tin la curent si va multumesc din suflet pentru cuvintele de incurajare.

Edited by itintea, 26 October 2016 - 21:51.


#43
thalia

thalia

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,934
  • Înscris: 07.11.2007
Sanatate multa sotiei. Sunteti un om tare bun ca ati stat si sunteti alaturi de ea.

M-ati pus serios pe ganduri cu nodulii pe care ii am. Pot sa va rog sa-mi spuneti ;la ce clinica o gasesc pe Dr Mirela Vasile?
Am o programare la Lesaru toooocmai in Iunie 2017.

multumesc

#44
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007

 thalia, on 28 octombrie 2016 - 12:40, said:

Sanatate multa sotiei. Sunteti un om tare bun ca ati stat si sunteti alaturi de ea.

M-ati pus serios pe ganduri cu nodulii pe care ii am. Pot sa va rog sa-mi spuneti ;la ce clinica o gasesc pe Dr Mirela Vasile?
Am o programare la Lesaru toooocmai in Iunie 2017.

multumesc
Buna, pe Mirela Vasile o gasesti la Gynecoland, exact asa este si site-ul. Clinica este pe langa rondul Cosbuc, gasesti programare la ea in cateva zile. Succes si vesti bune.

#45
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
La prima ecografie la san la dna dr Mirela Vasile, in anul 2010, totusi s-au vazut la ecogragie doi noduli. Cum oare in sase ani nu s-au dezvoltat si nu s-au extins in metastaze?  Stiu ca dureaza mult si e greu ca o celula normala sa isi schimbe metabolismul ca sa deviva maligna, dar am citit ca atunci cand se observa la eco deja cancerul e instalat.
Ai spus ca sotia fumeaza. S-a lasat? Cati ani a fumat?

#46
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007

 milovme, on 29 octombrie 2016 - 14:47, said:

La prima ecografie la san la dna dr Mirela Vasile, in anul 2010, totusi s-au vazut la ecogragie doi noduli. Cum oare in sase ani nu s-au dezvoltat si nu s-au extins in metastaze?  Stiu ca dureaza mult si e greu ca o celula normala sa isi schimbe metabolismul ca sa deviva maligna, dar am citit ca atunci cand se observa la eco deja cancerul e instalat.
Ai spus ca sotia fumeaza. S-a lasat? Cati ani a fumat?
Salut, in radiografia din 2010 Mirela Vasile a observat un tesut de 7 mm, tesut pe care ea l-a considerat suspect. De asemenea un altul de 5 mm. In locul tesutului de 7 mm pe care ea l-a considerat suspect, s-a descoperit un nodul de 7 mm in 2016. Cel de 5 mm nu mai era, a fost ceva care s-a retras, putea fi hormonal sau altceva. Al II-lea nodul de 5 mm, era mult mai aproape de cel de 7 mm.
Da, sotia a fost fumatoare, cred ca in jur de 20 de ani; 2 pachete de tigari la 3 zile, poate si mai putin.

#47
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
Are legatura cancerul mamar cu fumatul ?

#48
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007

 petre69, on 29 octombrie 2016 - 15:04, said:

Are legatura cancerul mamar cu fumatul ?
Ei asa spun, singura recomandare este sa nu mai fumeze; de asemenea exista zvonuri ca daca ai un cancer genetic, ar trebui cumva sa-l faci dupa 50, 60 de ani; dar daca fumezi cica se poate accelera viteza lui si poti sa-l faci mai devreme. Dar ... naiba stie daca nu cumva sunt doar speculatii.

#49
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,784
  • Înscris: 27.01.2009
Eu cred ca sunt speculatii

#50
milovme

milovme

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 814
  • Înscris: 01.11.2012
Itintea, multa sanatate sotiei. Am citit cum ca starea de spirit ar influenta aparitia bolilor si de aia intrebam. Daca in urma cu sase ani incepeau anumite modificari, poate cine stie, a fost mai bine dispusa, mai fericita, mai fara griji si se aia oare modificarile au fost mai lente. Eram curioasa daca persoanele mai nestresate, se imbolnavesc mai greu si daca totusi se imbolnavesc se pot vindeca gandind pozitiv?
Cand bunica mea a facut cancer, a murit la scurt timp dupa ce a aflat. Cand bunicul meu a facut cancer a mai trai aproape 7 ani, dar nu ia zis nimeni ca are cancer, el credea ca a racit la pescuit.
Mai am o verisoara pe care nu am cunoscut-o care a murit de cancer. Nici ei familia nu ia spus ca are cancer, tarziu s-au hotarat totusi sa-i spuna si a murit in nici o luna de cand a aflat. Fiecare a avut alt tip de cancer. Bunica de gat cu metastaze la ficat si oase, bunicul la plamani cu metastaze peste tot si verisoara la stomac cu metastaze la apancreas ( sau invers) si cap.
Petre69 tigarile nu mai sunt cum erau odata. Sunt pline de aditivi si substante toxice. Substantele din tigari altereaza adn-ul in timp. Plus zaharul in exces, ca zahar se pune in orice, plus pesticide pe fructe si legume, poluarea din orase, expunerea la soare, stresul, sedentarismul zi de zi, cat crezi ca rezista un om



#51
Groot

Groot

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,021
  • Înscris: 16.11.2014

 petre69, on 29 octombrie 2016 - 15:47, said:

Eu cred ca sunt speculatii

Care speculeaza ce? Daca speculeaza intarirea legilor impotriva fumatului, fine by me.

Vine o zi in care orice fumator regreta ca a pus tigara in gura.

#52
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007

 milovme, on 29 octombrie 2016 - 17:40, said:

Itintea, multa sanatate sotiei. Am citit cum ca starea de spirit ar influenta aparitia bolilor si de aia intrebam. Daca in urma cu sase ani incepeau anumite modificari, poate cine stie, a fost mai bine dispusa, mai fericita, mai fara griji si se aia oare modificarile au fost mai lente. Eram curioasa daca persoanele mai nestresate, se imbolnavesc mai greu si daca totusi se imbolnavesc se pot vindeca gandind pozitiv?
Cand bunica mea a facut cancer, a murit la scurt timp dupa ce a aflat. Cand bunicul meu a facut cancer a mai trai aproape 7 ani, dar nu ia zis nimeni ca are cancer, el credea ca a racit la pescuit.
Mai am o verisoara pe care nu am cunoscut-o care a murit de cancer. Nici ei familia nu ia spus ca are cancer, tarziu s-au hotarat totusi sa-i spuna si a murit in nici o luna de cand a aflat. Fiecare a avut alt tip de cancer. Bunica de gat cu metastaze la ficat si oase, bunicul la plamani cu metastaze peste tot si verisoara la stomac cu metastaze la apancreas ( sau invers) si cap.
Petre69 tigarile nu mai sunt cum erau odata. Sunt pline de aditivi si substante toxice. Substantele din tigari altereaza adn-ul in timp. Plus zaharul in exces, ca zahar se pune in orice, plus pesticide pe fructe si legume, poluarea din orase, expunerea la soare, stresul, sedentarismul zi de zi, cat crezi ca rezista un om
Hei, salut, da asa este, exemple asemanatoarea am si eu; din momentul in care a aflat s-au sfarsit cu zile; foarte putini reusesc sa pastreze o doza de optimism. Ce-i care isi accepta boala si trec in depresie sunt morti inainte sa-si faca cancerul de cap.

#53
itintea

itintea

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 52
  • Înscris: 16.05.2007
Salut,
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un doctor plastician ? In spate unde au fost drenele, s-a adunat lichid. Se pare ca se mai intampla dar vrem sa vedem un plastician.

#54
sygeplejersken

sygeplejersken

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 289
  • Înscris: 18.01.2010

 itintea, on 30 octombrie 2016 - 10:09, said:

Salut,
Ma poate ajuta cineva cu o recomandare de un doctor plastician ? In spate unde au fost drenele, s-a adunat lichid. Se pare ca se mai intampla dar vrem sa vedem un plastician.
Este ceva normal, se poate adune lichid (seroma) chiar si la doua luni dupa operatie. Nu este nevoie de un plastician, orice asistenta priceputa, care munceste la cirurgie poate drena lichidul cu un set seroma catheter wound drainage sau old fashion cu o seringa mare si un ac lung. Chestia este ca lichidul trebuie trimis la analize imediat, max o ora dupa ce s-a scos lichidul.




Edited by sygeplejersken, 30 October 2016 - 14:29.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate