Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Fals/ uz de fals?

Credit pe cartele

Nu pot sa prelungesc un domeniu, ...

Sfc scannow blocat la 99 la suta
 hdd 2,5" sata 250GB unallocat...

Comparatie consum inverter vs non...

Hidrofor defect arunca apa inapoi...

Apa la sticla din sticla
 Întrebuințare telefoane vechi...

Dacia Lodgy sau Dacia Docker ?

Valeriu Nicolae

Exista vreun dezavantaj la constr...
 Senzori de miscare ce nu aprind l...

Problema martori semnalizare dire...

Senzori de miscare cu lampi ce se...

Samsung soundbar
 

Trecere de la analogic la digital?

- - - - -
  • Please log in to reply
29 replies to this topic

#1
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014
Salut! Am un televizor LCD HD primit care sta degeaba prin casa, nu are dvb-c/t si nu-l pot folosi cu analogicul de la rds(vede cu purici). Vreau sa intreb daca pot comanda un decodor HD pastrand in continuare abonamentul analogic sau trebuie sa fac trecerea pe digital? Diferenta de pret am vazut ca nu e mare, deci cativa lei in plus pentru digital sau chiria pt decodor ar fi cam tot aia.

Trecerea pe tv digital implica ceva schimbare de cabluri sau trebuie doar sa ma adresez celor de la rds si se rezolva?

#2
nicu131

nicu131

    Bad Motherfucker

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,633
  • Înscris: 12.02.2008
Dai 4 lei pentru trecerea la digital.
Decodorul hd il primesti gratuit in custodie.
Raman aceleasi cabluri.

#3
159

159

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,609
  • Înscris: 22.05.2016

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 17:35, said:

Vreau sa intreb daca pot comanda un decodor HD pastrand in continuare abonamentul analogic sau trebuie sa fac trecerea pe digital?

Indiferent de tipul de abonament, pe cablu vei avea acelasi semnal ca si acum: analogic + digital (DVB-C).

#4
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014

View Post159, on 19 octombrie 2016 - 17:47, said:

Indiferent de tipul de abonament, pe cablu vei avea acelasi semnal ca si acum: analogic + digital (DVB-C).
Tocmai de asta intrebam, mai am un tv cu dvb-c/t si prind toate posturile HD.

#5
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,772
  • Înscris: 01.12.2001

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 17:35, said:

nu-l pot folosi cu analogicul de la rds(vede cu purici).
Cheama-i sa verifice instalatia. Pe analogic trebuie sa vezi "binisor", insa nu cu pureci.

#6
Sef-chenko

Sef-chenko

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,577
  • Înscris: 17.04.2006

View Postnicu131, on 19 octombrie 2016 - 17:45, said:

Raman aceleasi cabluri.

Depinde ce are acum prin casa.

#7
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014

View Postdorin_2k, on 19 octombrie 2016 - 17:54, said:

Cheama-i sa verifice instalatia. Pe analogic trebuie sa vezi "binisor", insa nu cu pureci.
Se vede binisor pe unele canale, pe altele nu, un decodor cred ca ar rezolva problema.

View PostSef-chenko, on 19 octombrie 2016 - 17:56, said:

Depinde ce are acum prin casa.
Am un ACCEOC sau cum s-o numi chestia aia din care pleaca si tv-ul si internetul.

Edited by A-d-r-i-a-n, 19 October 2016 - 18:01.


#8
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,772
  • Înscris: 01.12.2001

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 17:59, said:

Se vede binisor pe unele canale, pe altele nu, un decodor cred ca ar rezolva problema.
Decodorul doar pt deigital.
Daca vrei analogic, chema-i sa verifice. Trebuie si pe analogic sa se vada bine pe toate.

#9
Neaceasca85

Neaceasca85

    Power grid enthusiast

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 89,547
  • Înscris: 14.10.2008
Iarasi mizeria de EoC.

#10
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 17:35, said:

Salut! Am un televizor LCD HD primit care sta degeaba prin casa, nu are dvb-c/t si nu-l pot folosi cu analogicul de la rds(vede cu purici). Vreau sa intreb daca pot comanda un decodor HD pastrand in continuare abonamentul analogic sau trebuie sa fac trecerea pe digital? Diferenta de pret am vazut ca nu e mare, deci cativa lei in plus pentru digital sau chiria pt decodor ar fi cam tot aia.

Trecerea pe tv digital implica ceva schimbare de cabluri sau trebuie doar sa ma adresez celor de la rds si se rezolva?
Salut A-d-r-i-a-n,
Poti face trecerea pe abonamentul de tip digital,cablurile raman aceleasi,adica mai exact cablul coaxial este utilizat pentru ambele pachete,daca nu ai echipamente precum decodor sd/hd/cam ci+ primul este inclus gratuit,poti alege spre exemplu un decodor hd gratuit.
Ca sa poti beneficia de acel decodor HD ai nevoie de abonamentul digital nu se poate pe cel analogic.
Informatii suplimentare despre serviciul digital oferit de rcs&rds sunt prezente aici: http://www.rcs-rds.r...&pachet=digital

#11
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,658
  • Înscris: 30.07.2003

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 17:35, said:

nu are dvb-c/t si nu-l pot folosi cu analogicul de la rds(vede cu purici)
Are cablul ceva in scurt, contacteaza-i (eventual sa mai puna un amplificator pe traseu).

Edited by neagu_laurentiu, 19 October 2016 - 18:11.


#12
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
In cazul in care sunt probleme cu calitatea imaginii pe analogic poti nota o sesizare pentru verificarea cablului si a conexiunii.
De regula trebuie verificat cablul bine si mufarea lui este foarte importanta.

#13
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014
Am cumparat cablu nou si situatia e aceeasi.TV-ul cu tuner digital vede perfect tot si cel CRT de asemenea.

Multumesc pentru raspunsuri, o sa trec pe digital si o sa cer si decodorul ala.

Edited by A-d-r-i-a-n, 19 October 2016 - 18:17.


#14
VladutzU2013

VladutzU2013

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,557
  • Înscris: 21.01.2013
In momentul in care faci aceasta modificare in punctul de prezenta vei putea comanda si acel decodor hd,pe langa acel decodor vei avea acces si la mai multe programe ai detalii pe site.

#15
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,772
  • Înscris: 01.12.2001

View PostA-d-r-i-a-n, on 19 octombrie 2016 - 18:13, said:

TV-ul cu tuner digital vede perfect tot si cel CRT de asemenea.
Daca un TV CRT analogic functioneaza bine, problema e la TV-ul tau. Repara-l.

#16
A-d-r-i-a-n

A-d-r-i-a-n

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 849
  • Înscris: 26.09.2014

View Postdorin_2k, on 19 octombrie 2016 - 18:21, said:

Daca un TV CRT analogic functioneaza bine, problema e la TV-ul tau. Repara-l.
Pe hdmi/vga conectat la laptop/pc vede perfect, are nevoie de ceva extern ca sa-l ajute pe partea de tv.

#17
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 40,658
  • Înscris: 30.07.2003
Sunt tunere de tot felul in piata, poti cumpara unul dar fara cei de la RCS nu vei viziona pe cele codate (nu-s multe la nr.).

#18
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,772
  • Înscris: 01.12.2001
Ori cumperi un tuner pt analogic ori il repari.
Recomand totusi sa treci pe un receiver digital

Edited by dorin_2k, 19 October 2016 - 18:32.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate