Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Întrebare înființare firma

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

#1
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Bună ziua. Sper ca am postat unde trebuie, dacă nu, îmi cer scuze.
Ca sa nu va plictisesc voi trece direct la subiect. De câteva luni, cam 5, activez în domeniul gazduirii web, jocuri, vps, etc. În momentul de față am doar un site și sunt într-un program de afiliere cu o firma din România. Practic prin site-ul meu, vând produsele lor, cu acordul lor, și ei îmi oferă comision + reduceri de preț + factura fiscala pe numele clienților mei. Treaba îmi merge mai mult decât bine, fapt pentru care as dori sa continui sub același nume, dar sa îmi înființez propria firma, sa fiu independent și sa nu mai stau după alții. Totul a început ca o joacă, dar deja devine ceva serios. Acum ceva timp, vreo 4-5 ani, tatăl meu, împreună cu vărul meu și-au făcut o mica afacere în domeniul apiculturii și au beneficiat de fonduri europene nerambursabile. Tatăl meu a plecat în străinătate și a lăsat afacerea varului meu care a dus-o la pământ. Asta e alta problema, prin care ajung la întrebarea mea:

Dacă îmi fac firma pe domeniul meu (hosting),ce program de finanțare as putea alege? Firma nu este încă înregistrată, deci nu e nici o problema dacă va fi srl srl-d, af sau altceva. Am văzut diverse tipuri de finanțare prin fonduri europene nerambursabile, diferite în funcție de tipul firmei. Care ar fi cel mai avantajos? Am găsit momentan asta:

http://www.startupca...treprinderi.htm

Pare foarte avantajos, nu știu încă dacă sunt eligibil. Voi contacta un avocat oricum, însă as dori sa știu dacă cineva a mai aplicat pentru vreun tip de finanțare europeană și care ar fi cel mai convenabil. Mulțumesc.


#2
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
Tu pentru ce ai nevoie de finantare mai exact? Ca sa-ti cumperi echipamente? Ca sa organizezi cursuri? Vei face productie? La ce vei folosi, mai exact, banii aia? (asta nu intreb eu, ci va trebui sa raspunzi la intrebarea asta in proiect)

Ce-ti pot spune de-acum, in lipsa mai multor detalii din partea ta, este ca majoritatea programelor de fonduri pun niste conditii gen sa ai minim 1-2 angajati pentru minim 3-5 ani. Pentru o firma la inceput, care n-are cine stie ce plan de afaceri, e cam greu sa sustina o conditie de genul asta. Si atentie, fondurile or fi nerambursabile, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa le dai inapoi daca ei constata ca nu ai respectat conditiile programului. Si vor verifica la sange, crede-ma.

Edited by Michidoo, 18 October 2016 - 18:41.


#3
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Știu asta, banii vor fi dedicati afacerii complet, de la echipamente, licențele de funcționare, tot. De nerespectarea programului nu se pune problema. Asa cum și ei verifica la sânge, și eu vreau sa fiu cât se poate de corect din toate punctele de vedere. Eu Ă®ntrebam doar ce program de finanțare este mai avantajos. De angajați iar nu e problema. Din câte am înțeles, în funcție de program este nevoie de 1, respectiv 2 angajați.

Edited by Porcell, 18 October 2016 - 18:50.


#4
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Nu vad cum asta

View PostPorcell, on 18 octombrie 2016 - 17:07, said:

Am văzut diverse tipuri de finanțare prin fonduri europene nerambursabile, diferite în funcție de tipul firmei.
te poate ajuta sa atingi acest

View PostPorcell, on 18 octombrie 2016 - 17:07, said:

sa fiu independent și sa nu mai stau după alții
scop.

#5
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Prin independent ma refeream sa nu mai stau sa cerșesc factura de la alții. Cu ce ma ajuta finanțarea? Cu nimic, de aia sunt interesat de ea, eu și restul firmelor. Cum cu ce? Ajuta Ă®n cumpărarea de echipamente și dezvoltarea la un nivel ridicat a afacerii (ridicat cel puțin Ă®n domeniul asta). Pentru cine nu cunoaște, ca sa ai profit trebuie sa investești, cu cap și nu puțin. La asta ajuta finanțarea.

Edited by Porcell, 18 October 2016 - 18:57.


#6
OriginalCopy

OriginalCopy

    I'm harmful, fear me please! :))

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 27,268
  • Înscris: 10.08.2006
Pai independent tot nu vei fi, tot va trebui sa dai socoteala la altii, ba chiar mai multa socoteala si mai mult stres de cat ai acum.

Eu daca as fi in situatia ta, as mai strange putin din buci, as pune bani la saltea, si as face bootstrapping pe baza afacerii actuale in paralel cu afilierea momentana, din proprii bani.

#7
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Știu ce ma așteaptă, știu ce presupune sa fii persoana juridica. Am rude care sunt. Problema e ca vreau sa fiu legal cu tot, fără afiliere cu vreo firma. ĂŽn plus, afacerea Ă®ncepe sa Ă®mi meargă foarte bine, și nu pot oferi Ă®ncredere clienților prin colaborări de genul asta. Dacă apare o problema la un dedicat ce spun clientului? Așteptati sa sun la ceilalți sa vad care e problema? Vreau sa dezvolt ceva frumos Ă®n domeniul asta, prin sisteme proprii nu inchiriate sau prin afilieri. Am nevoie de finanțare pentru ca astea costa, și nu puțin. Mai direct de atât nu am cum sa fiu. As putea sa scriu ideea completa, dar ar fi prea mult de citit și nu cred ca sta nimeni sa citească.

Edited by Porcell, 18 October 2016 - 19:17.


#8
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
ai facut planul de afaceri? Macar asa, o schita?

Iti spuneam de angajat(i) pentru ca reprezinta o cheltuiala. Ai, nu ai profit (apropo, ai calculat cand vei intra pe profit?), trebuie sa-l platesti pe omul ala. Un salariu de 1500 lei inseamna 2500 lei pentru tine, cu taxe cu tot. Cat castigi acum lunar? 1000-2000 euro? Din start, 2500 pleaca catre angajat, timp de 2-3 ani. Concedii de odihna, medicale, cand nu-ti munceste nimeni pentru banii aia, dar tu tot trebuie sa-i scoti de undeva. Chirie? Trebuie sa-i oferi conditii, un spatiu de birou, toaleta etc. Altfel, reclamatie la ITM si amenda incepe de pe la 10.000 lei (vei avea cum sa dai banii astia?). Deci chirie inca 200-300 euro, impreuna cu salariul avem aproape 1000 euro. Cat iti mai ramane tie?

Nu te amagi ca din finantare vei plati salarii si chirie. Nu-s asa de fraieri sa plateasca d-astea. Doar echipamente si costuri de constructie/modernizare spatiu in care-ti desfasori activitatea (cel putin asta scrie pentru exemplu dat de tine).

Nu zic ca este imposibil sa reusesti ceva. Dar trebuie sa iei te uiti cu foarte mare atentie la toate aspectele, apoi sa vorbesti cu un consultant (avocatul n-are nicio treaba). De ce crezi ca rata de absorbtie a fondurilor e asa de mica in RO?
1. Pentru ca se iau foarte greu (sau unora li se pare greu si renunta) si
2. Pentru ca nu lasa mult loc de furat si atunci devin neinteresante pentru conationalii nostri.

Edited by Michidoo, 18 October 2016 - 19:28.


#9
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
ĂŽnțeleg unde bați, din ce am Ă®nțeles unul din angajați as putea fi eu. Exact ca la toate firmele din România. Dar de ce as avea nevoie de un spațiu Ă®nchiriat când afacerea se desfășoară exclusiv online? La mine nu asta e intenția sa fug cu banii ca altii de care îmi vorbești. Din păcate gândirea multor romani în direcția asta se îndreaptă.

Edited by Porcell, 18 October 2016 - 19:36.


#10
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008
Nici n-am zis ca vei fugi cu banii. Important e sa reusesti sa ai profit timp de mai multi ani la rand, in tot acest timp respectand conditiile puse de finantator.

Eu am vazut mai multe firme renuntand sa ia fonduri pentru echipamente de productie din urmatoarele motive:

- li se cerea sa aiba 2-4 angajati timp de cativa ani, or dupa calculele lor, nu reuseau sa sustina salariile astea timp de atatia ani (in productie, nu stii niciodata cand merge, cand nu mai merge, cand pica preturile din cauza concurentei etc)
- li se cerea sa plateasca ei echipamentele si apoi, pe baza facturii, isi primeau banii (intr-un termen variabil, de la cateva luni la 1 an)
- li se cerea sa dea seama pentru fiecare leuţ cheltuit/incasat si li s-a parut prea mare bataia de cap
- s-au simtit constransi sa duca afacerea cativa ani + responsabilitatea angajatilor, cand, daca n-ar fi avut fonduri, ar fi putut sa se reorinteze oricand ar fi vrut si ar fi putut vinde echipamentele usor (daca le-ai luat pe fonduri, nu prea le mai vinzi asa usor)

Astfel incat firmele astea si-au luat echipamente pe linia de credit de la banca si toata lumea a fost fericita. Atentie, unii dintre ei aveau o ruda care tocmai cu asta se ocupa, cu proiecte pe fonduri (si a facut bani frumusei din comision), ar fi mers cu proiectul la sigur si cu toate astea (sau tocmai din cauza asta) au decis ca nu merita.

Edited by Michidoo, 18 October 2016 - 19:47.


#11
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Acum după ultimele doua posturi nu pot decât sa îți mulțumesc pentru răspuns. Ma voi informa cu atenție înainte sa fac vreun pas. Nu ma grăbesc nicăieri, vreau sa studiez amănunțit toate posibilitățile pentru a nu face greșeli.

#12
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Cum adica nu ai nevoie de spatiu la firma de hosting?
Dar serverele unde stau? In bucatarie langa aragaz sau sub chiuveta?

Eu tot nu inteleg ce afacere spui ca ai... erai reseller neoficial pentru o firma sau pur si simplu aveai un site cu linkuri afiliat si cand facea click cineva pe link si cumpara ceva (domeniu/hosting) iti ofereau comision?

Edited by alym, 18 October 2016 - 20:50.


#13
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Am primit deja răspunsurile ce ma interesau. Pentru restul voi consulta un specialist. Și nu, nu în bucătărie. Într-un centru de date, dacă știi ce este ala. Nu am spus ca vreau sa construiesc asa ceva, pentru ca pentru a face propriul centru de date am nevoie cel puțin de 100 000 euro. Nu asta vreau, sunt destule care asigura colocare în condiții optime.

#14
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Intrebam asta deoarece pentru un centru de date aveai sanse sa obtii fonduri europene (desigur daca erai bazat, pentru ca trebuie sa ai bani ca sa realizezi asa ceva), dar doar pentru a deschide o firma si un site slabe sanse... si oricum mai mare ar fi bataia de cap, mai ales avand in vedere ca tu de fapt nici nu vrei sa ai o afacere traditionala, ci mai degraba un PFA sa lucrezi de acasa tu.

Deaceea primii candidati la fondurile europene in anumite domenii (precum cel in care vrei tu) sunt cei ce au vechime in domeniu sau sunt deja realizati financiar si pot sustine si din bani personali afacerea, dar daca pot sa acceseze fonduri de ce sa nu faca pe fonduri.

#15
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Dar de unde știi dumneata domnule ce vreau sa fac? De ce as vrea pfa? Eu unul nu m-am gândit asa departe sa cumpăr sute de servere și sa realizez un centru de date. E o investiție extrema și nu știu cine finanțează asa ceva.

#16
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Pentru ca ai spus mai sus ce vrei... reciteste ce ai scris si daca tu intelegi altceva...

#17
Porcell

Porcell

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 40
  • Înscris: 01.07.2016
Vreau sa realizez o firma de hosting cu dedicate proprii trimise spre colocare pentru ca ma descurc foarte bine Ă®n domeniu. Nu vad unde am scris ca vreau sa Ă®mi fac centru de date. Lafel ca și ceilalți Ă®n domeniul asta, asta vreau. Un centru de date pentru mine nu Ă®nseamnă 3 servere Ă®n garaj cum Ă®nseamnă pentru mulți. De aceea spun ca este o investiție foarte mare. Acum Ă®nțelegi ce vreau? O firma normala de hosting lafel ca toate celelalte. Pentru ca deja sunt cautat și nu mai vreau sa depind de alții ca sa emit o factura. Te rog, dacă nu știi ceva despre domeniul acesta sa nu sari asa pe mine. Mulțumesc.

Edited by Porcell, 18 October 2016 - 21:21.


#18
alym

alym

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 234
  • Înscris: 25.08.2016
Nu stiu de ce ai interpretat ca "sar asa pe tine". Si nu am spus ca vrei centru, ci dimpotriva, ca vrei o firma de apartament, de casa... sa lucrezi de acasa, iar pentru asa ceva fonduri europene nu gasesti in acest domeniu.
Ca sa faci o firma o faci destul de rapid cu cateva sute de euro... ca ce ai nevoie pentru a face vanzarile inteleg ca deja ai. Si apoi te faci reseller official la acelasi provider de acum, ca banuiesc ca acum in realitate tu esti in reseller neoficial din moment ce eviti subiectul. Tot nu inteleg unde gasesti clientii asta asa multi si esti foarte cautat, ca de obicei in domeniu se fuge de intermediari...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate