Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Conservare Ghebe la borcan?
Last Updated: Oct 23 2016 17:33, Started by
ddaannii
, Oct 15 2016 22:13
·
0
#19
Posted 16 October 2016 - 08:28
Ghebe nu sunt toxice, au doar o subtanta care te trimite la buda. Se fierb doar 15 minute, nu mai mult, dupa care elimina un mucilagiu vascos care se spala si se storc.
Merg in zacusca cum am scris, insa exista si alte metode de conservare. |
#20
Posted 16 October 2016 - 08:45
Sunt si ciuperci toxice depinde daca le cunosti eu am mancat si ciuperci prajite direct pe plita de la soba cu sare
|
#21
Posted 16 October 2016 - 09:18
Culeg ciuperci de 10 ani, am nenumarate carti/determinatoare. In romania exista ciuperci toxice, insa sunt foarte putine mortale.
Ghebele sunt greu de confundat pt ca prezinta inel pe picior, un val ca o panza de paianjen sub palarie si la baza piciorului si niste scoame sus pe palarie. Ghebe tomnatice gigantice, mai atipice de cele de iarba pe care le stiti, insa comestibile si astea. [ http://i.imgsafe.org/328ca34eef.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ][ http://i.imgsafe.org/328fef25e0.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] |
#22
Posted 16 October 2016 - 11:13
Armillaria mellea
Observații: Este o ciupercă bună, dar numai după ce este bine fiartă și se aruncă apa. În stare crudă sau insuficient fiartă poate provoca tulburări gastrointestinale grave. În timpul fierberii emană un miros de leșie și apa se înnegrește, dar este un fenomen normal. După fierbere se pretează aproape la orice rețetă și mod de conservare. Dacă este culeasă după ce a dat înghețul sau este congelată în stare crudă, substanțele toxice își amplifică efectul. Este una din ciupercile care pun probleme culegătorilor datorită variabilității ridicate: diferențe mari de culoare, exemplare solitare sau grupuri masive, piciorul foarte subțire sau foarte robust. Sursa: despreciuperci.ro |
#23
Posted 16 October 2016 - 12:13
96Flo, on 16 octombrie 2016 - 07:03, said:
Am conservat saci intregi de ghebe in anii trecuti.Anul acesta nu s-au facut in zona noastra, trebuie curatate, fierte bine cca. 1 ora, scurse, spalate in cateva ape si dupa sarate bine cu sare neiodata, puse in borcane cu putina sare deasupra , capsate si cam atat, tin si doi ani. La congelator dispare miezul, cand se dezgheata se simt foarte jitoase. |
#24
Posted 16 October 2016 - 19:40
Cine a cules o singura data ghebe, nu are cum sa nu le recunoasca!
Attached Files |
#25
Posted 16 October 2016 - 20:47
Am fost azi și nu am găsit decât 2 ghebe,in2 sapt.poate apar și aici.Menționez ca sunt în DE.
Mai cautam... |
#26
Posted 19 October 2016 - 14:36
Am observat si eu ca congelate nu sunt grozave, devin atoase. Dupa pareara mea cea mai simpla si eficienta metoda e puse la borcan sterilizate.
Eu procedez asa: se fierb cam 30 minute, se 'streacoara' cu apa rece ca sa se duca baloseala. Apoi se pun in borcane cu filet, si se sterilizeaza (eu fac asta la foc mic in cuptor, tin pana incep sa vad bule de aer ca ies de pe fund, dar se poate face si in apa fierband, etc). Nu e nevoie de sare, dar poate fi si pusa. Tin foarte bine. 2-3 ani macar. Eu in DE am gasit, duminica, dar putine. Or sa apara ele, vremea se anunta tot umeda. Edited by zipcode, 19 October 2016 - 14:36. |
#30
Posted 20 October 2016 - 14:57
[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/Nj1wmepKHHw?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
|
#31
Posted 20 October 2016 - 17:55
Tot citindu-vă, nu mi-ați dat de ales și am luat drumul pădurii.
Asta-i ce am aflat pe un trunchi de stejar căzut: IMG_9740.JPG 311.31K 26 downloads Rugămintea mea la voi este următoarea: la tomberon să le așez în pungă, ori în tigaie cu unt să le dau oleacă de culoare apoi să le trântesc câteva ouă? ps: nu îmi dați sfaturi aiurea, următorul moderator de pe agricolă va fi și mai rău... |
#32
Posted 20 October 2016 - 18:07
Ca sa fie identificate ciupercile alea e nevoie de poze cand sunt proaspete, asa nu-si poate da nimeni seama ce ai in farfurie. Ghebe nu-s sigur.
Eu nu as manca ce ai acolo Astea cu lamele pot avea tot felul de toxine periculoase, ca daca erau cu pori tubulari erau sanse doar sa stai pe wc vreo doua zile, dar scapai cu ficatul intact. Minim asa ceri identificare, dar la unele e necesara si sectiune: IMG_2045.JPG 340.39K 9 downloads IMG_2046.JPG 323.39K 9 downloads IMG_2048.JPG 270.22K 9 downloads IMG_2061.JPG 280.93K 9 downloads IMG_2062.JPG 347.45K 9 downloads IMG_2063.JPG 364.42K 9 downloads |
#33
Posted 20 October 2016 - 18:14
|
#34
Posted 20 October 2016 - 18:24
Nu te descuraja, mergi si maine la padure... dar fa poze la fata locului.
|
#35
Posted 20 October 2016 - 19:27
Mizule, vad ca esti din orasul meu natal, si ne pasioneaza ciupercile.
In pozele tale ai balusca molidului sau Gomphidius glutinosus si o macrolepiota (poate procera/mastodoida/rhacodes). Am nevoie de mai multe poze ). Cat despre farfuria scaiba, americanii le zic oysters mushrooms, un fel de pleurotus. Edited by Deenman, 20 October 2016 - 19:28. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users