Second Opinion
Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale. Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit. www.neurohope.ro |
Conservare Ghebe la borcan?
Last Updated: Oct 23 2016 17:33, Started by
ddaannii
, Oct 15 2016 22:13
·
0
#1
Posted 15 October 2016 - 22:13
Ma duc mâine la cules de ghebe,dacă dau de ele revin și cu foto.
Care știe cum se pun la borcan? În oțet nu îmi plac deloc,poate conservate dar cum? Părinții mei le-au pus mereu la murat.Sunt bune dar poate mai merge și altfel. |
#2
Posted 15 October 2016 - 22:15
Bunica le taia si le lasa la uscat.
Cand avea nevoie de ele, le hidrata. |
#4
Posted 15 October 2016 - 22:16
Fierte 15 min in apa clocotita cu sare si 1 lingura de otet dupa care portionate si bagate la congelator.
O alta varianta ar fi straturi de ghebe fierte cu sare neiodata la borcan. Azi am cules putine ghebe insa am gasit mai multe pitarci/galbiori. O alta varianta de conservare ar fi zacusca de ghebe (ceapa/ ardei/ ghebe/vinete/ulei/condimente). Edited by Deenman, 15 October 2016 - 22:17. |
#5
Posted 15 October 2016 - 22:18
#7
Posted 15 October 2016 - 22:20
Ghebe ........pe cand eram inca in Romania .....fierte si la borcan cu un pic de sare ,nu uita o frunza de vita de vie deasupra ......cica le tine proaspete ,obiceiuri babesti ,dar la noi ...erau mereu fragede si credeai ca-s culese eri .
|
#8
Posted 15 October 2016 - 22:29
#9
Posted 15 October 2016 - 22:37
Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare.
|
#10
Posted 15 October 2016 - 22:39
Mizu, on 15 octombrie 2016 - 22:37, said:
Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare. |
|
#11
Posted 15 October 2016 - 22:45
Mizu, on 15 octombrie 2016 - 22:37, said:
Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare. E ca și cu merele,când vrei sa le consumi le pui în apa,după aia la gătit. Edited by ddaannii, 15 October 2016 - 22:47. |
#12
Posted 16 October 2016 - 00:20
Aveti mare curaj. Eu unul nu as manca ceva cules de pe camp nici sa ma plateasca cineva
|
#13
Posted 16 October 2016 - 00:51
Unele nu ai cum sa le confunzi cu ceva otravitor.
Si oricum, putine ciuperci sunt mortale. Spre exemplu aia rosie cu pete albe (amanita muscaria) provoaca foarte rar deces, exista chiar persoane care o culeg si mananca frecvent dupa ce o prepara termic. Ciuperca care omoara mai des e amanita phaloides, care atunci cand e mica poate fi confundata cu mai multe comestibile, mai ales delicatesa amanita rubescens. Dar si confuzia asta... e subiectiva de culegator. |
#14
Posted 16 October 2016 - 02:09
Păstrează-le la loc liniștit, luminos și cu verdeață
Dumnezeu să vă ajute să vă feriți de "bolândăici" și alte ciuperici "gheboase" și letale |
#15
Posted 16 October 2016 - 02:56
Varianta cea mai gustoasă...e fierte-n ulei pînã dispare apa , după o minuțioasã spãlare sub jet. Cele mai faine's cele cît dej'tu mic maxim.
Borcãnelele apoi date la coptor pentru vidare. Merg cu Simple Mãligã Pîne Orez Fripturã Oo Barabule Sau toate la un loc...o adunare generalã de zile mari!!! TheStarkestTruthMatters, on 16 octombrie 2016 - 02:09, said:
Păstrează-le la loc liniștit, luminos și cu verdeață Dumnezeu să vă ajute să vă feriți de "bolândăici" și alte ciuperici "gheboase" și letale Edited by sarac.lipit, 16 October 2016 - 03:00. |
|
#16
Posted 16 October 2016 - 07:03
Am conservat saci intregi de ghebe in anii trecuti.Anul acesta nu s-au facut in zona noastra, trebuie curatate, fierte bine cca. 1 ora, scurse, spalate in cateva ape si dupa sarate bine cu sare neiodata, puse in borcane cu putina sare deasupra , capsate si cam atat, tin si doi ani. La congelator dispare miezul, cand se dezgheata se simt foarte jitoase.
Edited by 96Flo, 16 October 2016 - 07:04. |
#17
Posted 16 October 2016 - 07:40
Pai si ce gust mai au dupa fiert 1 ora si clatit de nu stiu cate ori..
|
#18
Posted 16 October 2016 - 08:08
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users