Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...
 Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 

Conservare Ghebe la borcan?

- - - - -
  • Please log in to reply
40 replies to this topic

#1
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011
Ma duc mâine la cules de ghebe,dacă dau de ele revin și cu foto.
Care știe cum se pun la borcan?
În oțet nu îmi plac deloc,poate conservate dar cum?
Părinții mei le-au pus mereu la murat.Sunt bune dar poate mai merge și altfel.

#2
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,135
  • Înscris: 22.05.2003
Bunica le taia si le lasa la uscat.
Cand avea nevoie de ele, le hidrata.

#3
petre69

petre69

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 35,785
  • Înscris: 27.01.2009
Ai grija ce culegi

#4
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Fierte 15 min in apa clocotita cu sare si 1 lingura de otet dupa care portionate si bagate la congelator.

O alta varianta ar fi straturi de ghebe fierte cu sare neiodata la borcan.

Azi am cules putine ghebe insa am gasit mai multe pitarci/galbiori.

O alta varianta de conservare ar fi zacusca de ghebe (ceapa/ ardei/ ghebe/vinete/ulei/condimente).

Edited by Deenman, 15 October 2016 - 22:17.


#5
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011

View PostAdm, on 15 octombrie 2016 - 22:15, said:

Bunica le taia si le lasa la uscat.
Cand avea nevoie de ele, le hidrata.
Am vrut sa întreb de uscat sincer dar am zis ca oi zice o prostie.

#6
pink_flamingo

pink_flamingo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,712
  • Înscris: 27.05.2016
Zacusca de ghebe.

#7
gladiatore

gladiatore

    Moldovean !! Ceva probleme ???

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 01.10.2016
Ghebe ........pe cand eram inca in Romania .....fierte si la borcan cu un pic de sare ,nu uita o frunza de vita de vie deasupra ......cica le tine proaspete ,obiceiuri babesti ,dar la noi ...erau mereu fragede si credeai ca-s culese eri .

#8
cris_ncs

cris_ncs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,807
  • Înscris: 12.01.2007

View Postpink_flamingo, on 15 octombrie 2016 - 22:20, said:

Zacusca de ghebe.

Imi ploua in gura ! Nu am mai mancat de mult zacusca de ciuperci .

#9
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,823
  • Înscris: 10.12.2006
Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare.

#10
gladiatore

gladiatore

    Moldovean !! Ceva probleme ???

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,449
  • Înscris: 01.10.2016

View PostMizu, on 15 octombrie 2016 - 22:37, said:

Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare.
Eu am mancat si uscate ,cred ca lasate la uscat pierd acea proprietate ,si devin comestibile . Parerea mea .

#11
ddaannii

ddaannii

    Haiduc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 26.04.2011

View PostMizu, on 15 octombrie 2016 - 22:37, said:

Nu stiu cum merg ghebele la uscat (Armillaria mellea) din moment ce sunt toxice in stare cruda si provoaca o diaree de nu te mai ridici de pe wc doua zile. Ghebele se fierb 20 de minute inainte de consumare.
Pai uscate pentru păstrarea lor....presupun ca nu le halești uscate.
E ca și cu merele,când vrei sa le consumi le pui în apa,după aia la gătit.

Edited by ddaannii, 15 October 2016 - 22:47.


#12
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,054
  • Înscris: 10.09.2005
Aveti mare curaj. Eu unul nu as manca ceva cules de pe camp nici sa ma plateasca cineva

#13
Mizu

Mizu

    moroșan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,823
  • Înscris: 10.12.2006
Unele nu ai cum sa le confunzi cu ceva otravitor.

Si oricum, putine ciuperci sunt mortale. Spre exemplu aia rosie cu pete albe (amanita muscaria) provoaca foarte rar deces, exista chiar persoane care o culeg si mananca frecvent dupa ce o prepara termic.

Ciuperca care omoara mai des e amanita phaloides, care atunci cand e mica poate fi confundata cu mai multe comestibile, mai ales delicatesa amanita rubescens. Dar si confuzia asta... e subiectiva de culegator.

#14
TheStarkestTruthMatters

TheStarkestTruthMatters

    Semper Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,012
  • Înscris: 09.12.2015
Păstrează-le la loc liniștit, luminos și cu verdeață :priest: :bye: :skull:
Dumnezeu să vă ajute să vă feriți de "bolândăici" și alte ciuperici "gheboase" și letale

#15
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Varianta cea mai gustoasă...e fierte-n ulei pînã dispare apa , după o minuțioasã spãlare sub jet. Cele mai faine's cele cît dej'tu mic maxim.
Borcãnelele apoi date la coptor pentru vidare.
Merg cu
Simple
Mãligã
Pîne
Orez
Fripturã
Oo
Barabule
Sau toate la un loc...o adunare generalã de zile mari!!!

View PostTheStarkestTruthMatters, on 16 octombrie 2016 - 02:09, said:

Păstrează-le la loc liniștit, luminos și cu verdeață Posted Image Posted Image Posted Image
Dumnezeu să vă ajute să vă feriți de "bolândăici" și alte ciuperici "gheboase" și letale
Decît pulpe americane, prefer ghebuțele...așa letale cum sunt ele...mãcar nu-mi fac sînii mari...

Edited by sarac.lipit, 16 October 2016 - 03:00.


#16
96Flo

96Flo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 518
  • Înscris: 18.03.2014
Am conservat saci intregi de ghebe in anii trecuti.Anul acesta nu s-au facut in zona noastra, trebuie curatate, fierte bine cca. 1 ora, scurse, spalate in cateva ape si dupa sarate bine cu sare neiodata, puse in borcane cu putina sare deasupra , capsate si cam atat, tin si doi ani. La congelator dispare miezul, cand se dezgheata se simt foarte jitoase.

Edited by 96Flo, 16 October 2016 - 07:04.


#17
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Pai si ce gust mai au dupa fiert 1 ora si clatit de nu stiu cate ori..

#18
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,549
  • Înscris: 16.03.2004

View Postpetre69, on 15 octombrie 2016 - 22:15, said:

Ai grija ce culegi
Stai liniștit, că le cunoaște, știe ce culege!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate