Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...

Montaj aer conditionat in balcon ...
 Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...

joc idem Half Life gratis
 

Sinodul eretic din Creta 2016

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
114 replies to this topic

#1
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
"Ecumenismul este o mișcare mondială a Sionismului internațional și are ca unic scop cucerirea politică și religioasă a lumii.

Ecumenismul religios de astăzi este o mișcare de unire, pentru început, a ereticilor apusului cu ortodoxia. Într-o a doua fază se are în vedere unirea tuturor religiilor întru-una singură, uriașă, într-o panreligie. Scopul ultim, însă, este ca creștinismul, și în special ortodoxia, singura care deține adevărul, să dispară în acest malaxor. Se urmărește, așadar, ca în ultimă fază a acestui plan întunecat să fie substituită închinarea adusă Lui Dumnezeu cu cea adusă satanei."

Ecumenismul fără mască – erezia tuturor ereziilor : https://ortodoxiasin...uror-ereziilor/

Părintele Sava Lavriotul (de la Mănăstirea Marea Lavră - Athos) se află în România împreună cu doi monahi români de la schitul românesc Prodromu. Ei au dat pe față ceea ce oficialii BOR din România ascund de câteva luni, dovedind că hotărârile sinodului din Creta sunt deviate de la învățătura autentic ortodoxă. Ecumeniștii din România au răspândit zvonuri prin care se încearcă discreditarea acestora în fața credincioșilor ortodocși din țară. Ei au venit în România cu binecuvântarea superiorilor duhovnicești, fiind invitați de către asociația culturală ASTRADROM. Referitor la cele afirmate în timpul conferințelor, monahii își asumă responsabilitatea integral și sunt dispuși să stea față în față cu cei care le aduc acuze. Părintele Sava ne mai spunea: “Doresc, și chiar îi invit pe cei care au obiecții în privința noastră, să avem discuții publice despre sinodul din Creta și despre venirea în România. Nu am nimic de ascuns și chiar m-aș bucura să lămurim lucrurile față către față”.

Părinții athoniți au venit în România cu un mesaj clar și concis prin care aduc un suflu patristic de susținere a învățăturii autentic ortodoxe. Părinții au venit fiind invitați de asociația culturală ASTRADROM, iar de prezența lor s-au bucurat foarte mulți credincioși din orașele prin care au trecut. Ne-am fi dorit ca oficialii Bisericii să susțină acest demers, nu să-l boicoteze; cu atât mai mult că ei au adus o învățătură ortodoxă vie bazată pe mărturiile Sfinților Părinți ai ortodoxiei universale. Am rămas surprinși când am aflat de la credincioși din Oradea și Beiuș că sunt preoți care răspândesc zvonuri false printre enoriași, prin care să-i denigreze pe invitați. Acestea au fost legate si de canonicitatea monahilor veniți să conferențieze. Cu siguranță, cel mai deranjant fapt al venirii lor este subiectul dezbătut, lucruri care nouă ni s-au ascuns de către mai marii noștri ierarhici spunânduni-se că în Creta nu s-ar fi schimbat nimic din învățătura Sinoadelor canonice ale Bisericii Ortodoxe. Din nefericire, fanatismul ecumenist a ajuns până acolo încât cei care spun adevărul să fie denigrați și sabotați. Dar omul compromis nu mai are puterea să fie sincer, iar pentru a ascunde mizeria în care trăiește aruncă cu noroi în cei care aduc un fir de lumină.

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/CzqQb_zTVlU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Relațiile Bisericii Ortodoxe cu ansamblul lumii creștine (Document oficial) : http://basilica.ro/s...cument-oficial/

-in documentul oficial de pe Basilica se vorbeste despre :
"promovarea unităţii creştine în lumea contemporană" - de parca Ortodoxia a pierdut unitatea
"participarea ortodoxă la mişcarea pentru restaurarea unităţii cu ceilalţi creştini " - nu intoarcerea lor la ortodoxie prin lepadarea ereziilor si prin botez
"Dialogurile teologice bilaterale actuale ale Bisericii Ortodoxe şi participarea sa la Mişcarea Ecumenista" - miscare eretica
" denumirea istorică a altor biserici şi confesiuni creştine eterodoxe" - cum sa-i numim biserici pe eretici

"11. Metodologia urmată în timpul desfăşurării dialogurilor teologice are drept scop rezolvarea diferenţelor teologice care au fost moştenite din trecut sau a eventualelor diferenţieri apărute mai recent şi căutarea elementelor comune ale credinţei creştine. " - minimalismul dogmatic , asta vor ecumenistii
-16. "Unul din principalele organisme ale Mişcării Ecumenice contemporane este Consiliul Mondial al Bisericilor (CMB). Anumite Biserici Ortodoxe au fost membre fondatoare ale acestui Consiliu şi, mai apoi, toate Bisericile Ortodoxe locale au devenit membre. există şi alte organizaţii intercreştine şi organisme regionale, precum Conferinţa Bisericilor Europene (KEK), Consiliul Ecumenic al Bisericilor din Orientul Mijlociu şi Consiliul Panafrican al Bisericilor. Acestea, alături de CMB, îndeplinesc o misiune importantă pentru promovarea unităţii lumii creştine. Biserica Ortodoxă a Georgiei şi cea a Bulgariei s-au retras din Consiliul Mondial al Bisericilor, prima în 1997, iar a doua în 1998, fiindcă aveau o părere proprie despre activitatea Consiliului Mondial al Bisericilor şi, drept urmare, ele nu participă la activităţile intercreştine desfăşurate de CMB şi de alte organizaţii intercreştine.
17. Bisericile Ortodoxe locale, membre ale CMB, participă pe deplin şi în mod egal la organismul Consiliului Mondial al Bisericilor şi contribuie, prin toate mijloacele care le stau la dispoziţie, la promovarea coexistenţei paşnice şi a colaborării cu privire la principalele provocări socio-politice. " - deci BOR participa in mod egal la CMB - alaturi de toti ereticii
-"Nicio biserică nu este obligată să îşi modifice eclesiologia, după accederea la Consiliu… Mai mult, din includerea în Consiliu, nu rezultă că fiecare Biserică este obligată să vadă celelalte biserici ca biserici în adevăratul şi deplinul sens al cuvântului” (Declaraţia de la Toronto, §2)." - deci ereticii nu vad ortodoxia ca Biserica deplina, si atunci nu vor reveni la ortodoxie prin renuntarea la erezii si prin botezul ortodox

#2
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
prietene... frate crestin... BOR e autocefala!!! you know what this means?

Edited by Nero-d, 15 October 2016 - 17:55.


#3
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 17:46, a scris:

Se duce dracului lumea voastra, pe scurt.
Fuga mare sa construiti Catedrala Mantuirii Voastre, ca se anunta vremuri grele! Posted image

Edited by ericmario, 15 October 2016 - 18:00.


#4
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Sinodul eretic de la Creta : http://cartearomanea...e-la-creta.html

"Vă este frică de o aşa-zisă "schismă", care, în realitate nu e schismă, dar de erezia care vă desparte de Dumnezeu nu vă este frică?
Ia mai gândiţi-vă o dată: Cine sunt cei care fac schismă în biserică cu adevărat? Cei care au intrat în C.M.B. şi sunt ecumenişti şi au semnat tot felul de documente eretice, iar în final - cei care au semnat la sinodul tâlhăresc din Creta, ori cei care merg pe linia dreaptă a Sfinţilor Părinţi şi a celor 7 sinoade ecumenice şi păstrează în continuare învăţătura sănătoasă şi neştirbită?
canonul 15 al sinodului I-II de la Constantinopol din anul 861
"cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor [ episcopi ,mitropoliţi, patriarhi] pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinţi, Fireşte adică, de comuniunea cu acela care propovăduieşte eresul în public şi cucapul descoperit îl învaţă în Biserică, unii ca aceştia nu numai cănu se vor supune certării canoniceşti, desfăcându-se pe sineşide comuniunea cu cei ce se numeşte episcop chiar înainte decercetarea sinodicească, ci se vor învrednici şi de cinsteacuvenită celor ortodocşi. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pepseudoepiscopi şi pe pseudoînvăţători şi nu au rupt cu schismăunitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme şi de dezbinări.

"În cadrul sinodului, delegaţia B.O.R. a semnat toate documentele propuse, inclusiv pe cele cuprinzând prevederi neortodoxe, în privinţa cărora mai mulţi teologi şi ierarhi au tras un semnal de alarmă. Amintim aici doar controversatul document intitulat „Relaţiile Bisericii Ortodoxe cu restul lumii creştine”, document potrivit căruia ar exista mai multe „Biserici Creştine” din care ar face parte şi Biserica Ortodoxă.
Delegaţia română şi-a asumat, totodată, şi multiplele referiri la „Biserici” şi „Confesiuni”, care contravin învăţăturii Bisericii Ortodoxe, mărturisită prin Crez ca fiind Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică a lui Hristos.
Delegaţia română şi-a asumat, totodată, şi multiplele referiri la „Biserici” şi „Confesiuni”, care contravin învăţăturii Bisericii Ortodoxe, mărturisită prin Crez ca fiind Una, Sfântă, Sobornicească şi Apostolească Biserică a lui Hristos.

Recunoaşterea pe linie oficială a ecumenismului s-a reflectat şi în eliminarea din discuţiile preliminare a termenilor de „schismatic” şi „eretic”, înlocuirea termenului „eretic” cu „neortodox”, precum şi acceptarea monofiziţilor, catolicilor şi protestanţilor drept „biserici istorice”.
Sf. Fotie cel Mare, Patriarhul Constantinopolului, în Epistola I către papa Nicolae, amintea că „există doar o singură Biserică a lui Hristos, Apostolească şi Sobornicească. Nu mai multe, nici măcar două. Iar celelalte sunt sinagogi ale celor ce viclenesc şi sinod al răzvrătiţilor.""

Manastirea Lacul Frumos 27 august 2016 partea 1/5 - despre sinodul eretic din Creta : http://cartearomanea...ugust-2016.html

-canonul 15 al sinodului I-II de la Constantinopol din anul 861
"cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâi stătătorul lor [ episcopi ,mitropoliţi, patriarhi] pentru oarecare eres osândit de sfintele sinoade sau de Părinţi, Fireşte adică, de comuniunea cu acela care propovăduieşte eresul în public şi cu capul descoperit îl învaţă în Biserică, unii ca aceştia nu numai că nu se vor supune certării canoniceşti, desfăcându-se pe sine de comuniunea cu cel ce se numeşte episcop chiar înainte de cercetarea sinodicească, ci se vor învrednici şi de cinstea cuvenită celor ortodocşi. Căci ei nu au osândit pe episcopi, ci pepseudo episcopi şi pe pseudoînvăţători şi nu au rupt cu schismă unitatea Bisericii, ci s-au silit să izbăvească Biserica de schisme şi de dezbinări."

-BOR daca va vota,ratifica documentele sinodului din Creta va aduce schisma in Biserica, va aduce tulburare mare
-episcopul Varsanufie nu a dat un raspuns oficial fata de sinodul din Creta,a evitat,si atunci parintii de la Manastirea Lacul Frumos au oprit pomenirea lui [exista o criza in Biserica ecumenismul, semnarea documentelor eretice de la Creta,...si episcopul Varsanufie trebuia sa se pronunte in aceasta privinta ]
-sfintii parinti luptau si pentru o litera,un cuvant , pentru ca daca se modifica ceva cat de mic in credinta ,se modifica intreaga credinta
[Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)
“Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, in felul acesta o falsifica; la fel si in credinta cea adevarata, acel care va schimba chiar cit de putin in ea, o vatama pe toata. Caci daca, pe de o parte, dogma este rastalmacita, si inger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa. “Daca episcopul sau clericul este viclean in chestiunile credintei, atunci fugi si leapada-te de el, nu numai ca de un om, ci chiar si inger din cer de-ar fi.”

-prin documentele sinodului din Creta a fost legalizat ecumenismul [erezia tuturor ereziilor]
-religia oficiala a BOR- din pacate-este sincretismul religios, adica amestecul dintre dogmele ortodoxe curate si alte elemente straine
-episcopul hierotheos vlachos nu a semnat documentele sinodului din Creta

#5
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011
ce kkt de sanse sa aiba tara asta daca ce-i ce-o populeaza pun inca botul la zisele bisericii.
nu fiti tampiti, credinta e una, biserica este alta, iar bor-ul e ... vai mama lui.

#6
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
Manastirea Lacul Frumos 27 august 2016 partea 2/5 - despre sinodul eretic din Creta : http://cartearomanea...016-partea.html

"-sinodul din Creta este eretic pentru ca prezinta legiferarea ecumenismului [erezia tuturor ereziilor]
-in documentele sinodului din Creta se face referire la CMB (Consiliul mondial al bisericilor), organizatie de tip protestant
-a disparut termenul de eretic, adica nu e politicos sa le zicem eretici ci "biserici istorice" [catolicii,greco-catolicii,monofizitii,protestantii nu sunt Biserici ci sunt eretici]
-se vorbeste de dialoguri inter-crestine,inter-religioase , care nu sunt Evanghelice ,Sfintii Parinti nu stateau la dialog cu ereticii, dupa prima si a doua mustrare ii dadeaua anatemei, ca sa fereasca pliroma Bisericii [totalitatea credincioșilor] de a merge pe calea ereticilor, si in acelasi timp sa-i trezeasca pe eretici sa vina la ortodoxie
-mitropolitul hierotheos vlachos a zis ca nu s-il imagineaza pe Sfantul Vasile cel Mare stand de vorba la masa cu arienii si discutand probleme sociale sau minimalism dogmatic
-intreruperea pomenirii episcopului nu e schisma ,ci ingradirea de episcopul eretic, prin ramanerea in Biserica [la muntele Athos de mai multe ori s-a intrerupt pomenirea unor ierarhi]
-unitatea Bisericii este acolo unde este Adevarul,Hristos , acolo unde nu e adevar,sau adevarul e amestecat cu minciuna acolo nu mai e Hristos
-parintii de la Manastirea Lacul Frumos s-au dezis de documentele de la sinodul din Creta pentru a ramane in Biserica, pt ca exista o singura Biserica, o singura credinta [cea ortodoxa], si un singur botez [cel ortodox]
-Sfantul Maxim Marturisitorul a intrerupt comuniunea cu patriarhia Constantinopolului care era in erezie, Sfantul Teodor Studitul,Sfantul Grigorie Palama au intrerupt pomenirea, nu au ramas in comuniune cu ereticii
-interuperea pomenirii ierarhilor e o practica intalnita in Biserica ortodoxa, chiar patriarhul Nestorie din Constantinopol nu a mai fost pomenit de ieromonahi pt ca nu vroiau sa ramana in comuniune cu cineva care le stramba credinta, si nu considerau ca prin aceasta se face schisma

-invatatura eretica a sinodului din Creta, care e erezia: cei care s-au departat de ortodoxie si-au pierdut unitatea, isi pot regasi unitatea ereticii doar prin revenirea la ortodoxie, renuntand la erezii si primind botezul ortodox
-in textul "relatiile Bisericii ortodoxe cu restul lumii crestine" se precizeaza faptul ca Biserica ortodoxa e cea Una Sfanta Soborniceasca si Apostoleasca, dar ca recunoaste alte confesiuni si biserici istorice
-acest text ne baga in ceata ereziei ,se foloseste limbajul dublu,schizofrenic , se accentueaza mersul catre unitate, prin Consiliul Mondial al Bisericilor, care e protestant,deci ortodoxia e considerata o bucatica in CMB
-apare ideea de Biserica deplina [cea ortodoxa], in raport cu bisericile nedepline,care au erezii dar totusi se considera ca se pogoara si acolo [la eretici] Duhul Sfant
-deci cu alte cuvinte nu-i mai denumim eretici ,ii denumim biserici,spunem ca au lipsuri dar ca prin acest dialog -care nu e gasit la Sfintii Parinti - ii ducem sa se uneasca , dar noi vedem ca dialogul a dus la distrugeri in partea ortodoxa, Balamand [Documentul de la Balamand a pregatit terenul invataturii conform careia „biserica catolica” este sora a bisericii ortodoxe], chambesy [unde monofizitii au fost considerati ortodocsi ], deci Biserica ortodoxa ,prin acest dialog, neortodox, diplomatic a pierdut din invatatura sa [exista diavolul relativismului, adica eu afirm ca sunt ortodox in Biserica adevarata, dar pe ceilalti nu ii mai numesc eretici, adica aflati in anatema]
Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073)“Pazeste-te, fiule, de cei cu credinta strimba si de toate discutiile lor, caci si pamintul nostru s-a umplut de ei! Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mintui sufletul.

#7
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 18:04, a scris:

Sinodul eretic de la Creta : http://cartearomanea...e-la-creta.html

....şi cu capul descoperit .....
.
  Ma poti lamuri ce insemnatate are capul descoperit sau acoperit?

#8
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

Vizualizare mesaje_miron, pe 15 octombrie 2016 - 18:14, a scris:

  Ma poti lamuri ce insemnatate are capul descoperit sau acoperit?

in sensul in care preotul,episcopul...in Biserica,la predica raspandeste erezia,erezia ecumenista,adica direct,pe fata

Manastirea Lacul Frumos 27 august 2016 partea 3/5 despre sinodul eretic din Creta : http://cartearomanea...016-partea.html

-un episcop este un supraveghetor al turmei, el are o datorie fata de credinciosi,preoti, diaconi,mireni , are o datorie de ai apara de erezie
-parintii de la Manastirea Lacul Frumos prin intreruperea pomenirii episcopului nu vor sa se rupa de Biserica ortodoxa, nu vor sa creeze o schisma , ci ei raspund la criza creata de erezie, de sinodul eretic, pt ca vor sa-si mantuiasca sufletele
-sinodul din Creta adopta sincretismul religios si astfel se intampla doua mari nenorociri
-populatia ortodoxa care nu are constiinta dogmatica cade in acest sincretism, nu-si mai dau seama ca trebuie sa ramana in Biserica ortodoxa ca sa se mantuiasca [ Sfintul Cuvios Teodosie de la Pecerska (+1073) “ Numai cel ce traieste in Credinta Ortodoxa isi va mintui sufletul "]
-a fost abrogat canonul 72 care zicea clar ca orice casatorie intre ortodocsi si eretici e interzisa [Canonul 31 de la Laodiceea: Cu nici un eretic nu se cuvine a incheia casatorie sau a se da fiii sau fiicele dupa eretici
-Canonul 72 al Sinodului Trulan sau V-VI Ecumenic: CRESTINII SA NU SE CASATOREASCA CU ERETICI SI CU NECRESTINI
Sa nu se ingaduie ca barbatul ortodox sa se lege (prin casatorie) cu femeia eretica, nici ca femeia ortodoxa sa se uneasca (prin casatorie) cu un barbat eretic, ci de s-ar si vadi ca s-a facut un lucru ca acesta de catre vreunul dintre toti, casatoria (nunta) sa se socoteasca fara de tarie, si casatoria (insotirea nelegiuita) sa se desfaca – caci nu se cade a amesteca cele ce n-au amestecare, nici oii sa se imperecheze cu lupul, si nici partii lui Hristos cu soarta (ceata) pacatosilor; iar daca cineva ar calca cele oranduite de noi, sa se afuriseasca. ]

-prin documentele care s-au votat se inchide si usa ereticilor de a veni la ortodoxie, ei nu au taine, si daca le recunoastem anumite taine atunci ei zic ca si la noi e adevar,mantuire de ce sa mergem la ortodocsi
-avem de-a face cu o invatatura stramba, cu o erezie, nu mai putem sa le spunem ereticilor ,eretici , nu se mai spun anatemele, protestantii si catolicii nu sunt adusi la ortodoxie prin taina botezului , pentru ca pe baza minimalismului dogmatic li se recunoaste taina botezului, ; Sfantul Nicolae Cabasila spune ca botezul este usa de intrare in Biserica , pai atunci daca ereticul e botezat in erezia lui atunci el pe ce usa intra , in ce Biserica intra ?; intra in Biserica cea una ? nu ; daca nu exista comuniune cu Hristos in adevar atunci nu e valabil acel botez
[CANONUL 46 al Sfinţilor Apostoli:„Episcopul, sau Presbiterul, ereticesc botez primind, sau jertfă, a se caterisi poruncim. Că ce conglăsuire este lui Hristos cu veliar? Sau ce parte Credinciosului cu necredinciosul?”
CANONUL 47 al Sfinților Apostoli:„Episcopul, sau Prezviterul, pre cel ce are Botez după adevăr, de-l va boteza din început, sau pre cel spurcat de cei necinstitori de Dumnezeu, de nu îl va boteza, să se caterisească; ca unul ce-şi bate joc de Crucea şi moartea Domnului şi nu deosebeşte pre Ierei (preoţi) de către mincinoierei.”
Pentru aceasta şi Sfântul Ieromartirul Chiprian care a stătut episcop al Carhidonului, şi tot soborul cel dimprejurul său, cel de optzeci şi patru deepiscopi, ce s-au adunat în Carhidon, urmând apostolescului acestuia canoncare leapădă botezul ereticilor de obşte, încă şi apostolescului canon 68 celui ce zice, că cei de eretici botezaţi sau hirotonisiţi, este cu neputinţă, a fi ori creştini,ori clerici. Urmând ei zic, canoanelor acestora, au aşezat canon prin care leapădă botezul ereticilor, şi al schismaticilor împreună. Dovedindu-o aceasta,şi din alte multe scripturi iar mai ales din acea apostolească:,,Un Domn, o Credinţă, un botez” (Efeseni 4). Că dacă, zic ei, una este soborniceasca biserică, şi unul este botezul cel adevărat, cum poate fi adevărat botezul ereticilor, şi al schismaticilor, de vreme ce ei nu sunt înlăuntru în biserica cea sobornicească ci s-au rupt dintr-însa prin eres? Iar de este adevărat botezul ereticilor şi al schismaticilor, şi este adevărat şi cel al drept slăvitoarei şi al soborniceşti biserici, apoi nu este un botez, precum Pavel strigă, ci două. Care este prea cu necuviinţă.
Zice încă şi Dumnezeiescul Hrisostom (în voroava cea la început, era Cuvântul)„Nu te amăgească pe tine o ascultătorule adunările ereticilor, că au botez dar nu luminare. Şi se botează cu trupul, iar cu sufletul nu se luminează.” Ci şi Sfântul Leon în epistolia cea către Nichita zice: „Nici un eretic nu dă sfinţenie prin taine.” Iar Ambrosie în cuvântul cel pentru cei ce se catehisesc, zice:„botezul celor rău cinstitori de Dumnezeu, nu sfinţeşte.”

-.botezul latinilor este minciunonumit botez. Sfântul Marcu al Efesului zice :"nebotezaţi sunt Latinii, pentru că nu fac cele trei afundări şi scoateri,după apostoleasca predanisire.
Deci latinii, şi ca nişte eretici botez nu pot da, pentru că au pierdut Darul cel începător desăvârşirii, şi pe lângă aceasta, au răsturnat şi apostolescul botez a celor trei afundări.
-pe cei ce din naştere sunt eretici venind la dreaptaslăvire nu zice a doua oara să-i botezăm, ca pe unii ce mai-nainte au fost botezaţi, ci să-i botezăm ca pe unii ce niciodată nu au fost botezaţi după dreapta slăvire.]
-in textul relatiile Bisericii ortodoxe cu restul lumii crestine - tot legat de minimalismul dogmatic - se spune ca in CMB (consiliul mondial al asa ziselor biserici) sunt primiti toti cei care cred in Iisus Hristos ca Mantuitor si Dumnezeu si in Sfanta Treime, dar nu se spune ca om, ca Dumnezeu si om pentru ca i-ar jigni pe monofizitii care sunt si ei membrii in CMB , deci se vede cata viclenie se afla in acest text; este un text diplomatic, schizofrenic in care pe de o parte se afirma ca Biserica ortodoxa este cea una si adevarata iar pe de alta parte ca exista si alte biserici ; hierotheos vlachos zice ca nu se intelege din acest text diferenta clara dintre Biserica ortodoxa si eretici, mitropolitul Hierotheos Vlachos nu a semnat aceste documente.

-unitatea este numai in Adevar, nu se poate pastra unitatea Bisericii in afara Adevarului si a dogmei, toate aceste secte ,erezii [catolici,greco-catolici,protestanti...] au ciuntit din Adevar , ei s-au departat de Biserica Adevarata, cea una, s-au departat de Adevar-nu este suficient numai a afirma ortodoxia, Adevarul dogmatic fara a zice despre eterodocsi ca sunt eretici, anatema ; cu toate ca ortodoxia are la baza blandetea si dragostea Sfintii Parinti cand au trebuit sa infrunte erezia atunci s-au facut sabie ca sa apere Adevarul dar si ca sa-i trezeasca pe cei care au cazut, ca sa le arate greseala in care au cazut-anatema e o dovada de iubire fata de ereticul cazut in inselare , nu este o dovada a urii, este o dovada a iubirii , trasam o linie clara intre Adevar si minciuna ca noi ortodocsii sa ramanem in adevar si ceilalti sa vada ca sunt in minciuna, erezie,intuneric si sa se intoarca la Adevarul ,lumina ortodoxiei

Sfintul Efrem Sirul (+379)
“Vai acelora care se intineaza cu blasfemiatorii eretici! Vai acelora care batjocoresc Dumnezeiestile Scripturi! Vai de cei citi murdaresc sfinta credinta cu eresuri sau incheie vreo intelegere cu ereticii!
Sfintul Ioan Gura de Aur (+ 407)
“Daca cineva contraface macar o mica parte a chipului regelui pe moneda regala, in felul acesta o falsifica; la fel si in credinta cea adevarata, acel care va schimba chiar cit de putin in ea, o vatama pe toata. Caci daca, pe de o parte, dogma este rastalmacita, si inger de ar fi, sa nu-l credeti. Nimic nu foloseste viata virtuoasa, daca credinta nu este sanatoasa.”

#9
e_miron

e_miron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,221
  • Înscris: 13.03.2010
Pai si are caciula sau nu?. Sau se refera la cei ce sunt in biserica?
Vezi tu, de aia nu va citeste nimeni posturile, ca aveti un limbaj tehnic mai dificil decat un manual de fizica nucleara scris de mana in thailandeza veche.

#10
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 18:04, a scris:


"cei ce se despart pe sine de comuniunea cea cu întâiul stătător al lor [ episcopi ,mitropoliţi, patriarhi]
Tu citesti ce citezi, au o faci asa ca un robot?
Intaiul statator e Iisus, nu episcopi, mitropoliti, patriarhi. Esti de acord?

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 18:28, a scris:


-.botezul latinilor este minciunonumit botez. Sfântul Marcu al Efesului zice :"nebotezaţi sunt Latinii, pentru că nu fac cele trei afundări şi scoateri,după apostoleasca predanisire.

Domnul Iisus a fost scufunfat de trei ori?

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 18:28, a scris:


-prin documentele care s-au votat
Sa votat???????

Pai ce? Credinta e democratie?
Dumnezeu e supus la vot?

#11
nexusm

nexusm

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,793
  • Înscris: 07.07.2011

Vizualizare mesajericmario, pe 15 octombrie 2016 - 18:32, a scris:

[...]
Intaiul statator e Iisus, nu episcopi, mitropoliti, patriarhi. Esti de acord?
Domnul Iisus a fost scufunfat de trei ori?
cum dracu sa fie de acord cu asa ceva?
el traieste prin cuvintele bor-ului.
ia intreaba-l cum e cu credinta si cum o defineste el.
acolo sa te tii "ierburi rare si de calitate trase pe nas"

#12
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
ericmario , e_miron sunteti ortodocsi ?

#13
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 18:35, a scris:

ericmario , e_miron sunteti ortodocsi ?
asa a fost sa fie, sa fiu botezat de prunc ca si ortodox.
Ce legatura are una cu alta?
Aaaa, tu te adresezi doar "ortodocsilor" adevarati.... m-am prins!
Pai minciuna are picioare scurte, crestinule!

#14
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011

Vizualizare mesajcristirg, pe 15 octombrie 2016 - 17:46, a scris:

"Ecumenismul este o mişcare mondială a Sionismului internaţional şi are ca unic scop cucerirea politică şi religioasă a lumii.
legatura cu sionismul fiind care?

#15
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
N-ai rezistat, nu? Posted image

#16
ThinkAbout

ThinkAbout

    RhetoricalWind

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 68,013
  • Înscris: 19.03.2011
nope, tre sa primesc premiu ca am citit intreg materialul copypastuit de unde bineinteles nu am gasit nicio legatura cu sionismul mentionat in titlu
mnoh brobaganda

#17
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012

Vizualizare mesajericmario, pe 15 octombrie 2016 - 18:40, a scris:

asa a fost sa fie, sa fiu botezat de prunc ca si ortodox.
Ce legatura are una cu alta?
Aaaa, tu te adresezi doar "ortodocsilor" adevarati.... m-am prins!
Pai minciuna are picioare scurte, crestinule!

pai acest sinod din Creta a fost doar pt ortodocsi, dar din pacate s-au acceptat niste erezii, in primul rand erezia ecumenista

-deci acest topic e doar pt ortodocsii care vor sa pastreze dreapta credinta ortodoxa, sa respinga ereziile,ecumenismul, si sa pastreze dogmele si canoanele hotarate de Sfinti la sinoadele ecumenice

Vizualizare mesajThinkAbout, pe 15 octombrie 2016 - 18:44, a scris:

legatura cu sionismul fiind care?

e legatura intre sionism si masonerie, si "ecumenismul e produsul masoneriei" cum zice p Staniloae

-esti ortodox/a ?

Edited by cristirg, 15 October 2016 - 18:52.


#18
_-AppleS-_

_-AppleS-_

    ✮✮✮✮✮✮✮✮

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 09.07.2014
Planul intunecat al Reptilienilor in cârdăşie cu ateii si Iluminatii desigur. Sfârşitul e aproape ! Pocăiţi-văăă!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate