Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Probleme martorii de bord Opel Me...
 Opel Astra K sau Skoda Octavia 3?...

Completare formular Detalii Tehni...

Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...
 Caut un VPN gratuit si un Antivir...

ajutor VPN

Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat
 

Salvare filmare in calculator prin fireware

- - - - -
  • Please log in to reply
31 replies to this topic

#1
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Intrebare: am o camera veche Sony DCR TRV245E. Inregistreaza in format Digital 8.
Attached File  DSCF2660.JPG   401.08K   8 downloads
Pana acum eu salvam filmarile in urmatorul mod: cu ajutorul cablului audio video, ma conectam la un dvd recorder Philips si inregistram pe DVD. Se pare ca prin modul acesta se pierde din calitate, deoarece din camera iese semnal analogic.
Am vazut ieri intr-un magazin de PC-uri placi fireware. Cu cablu cu tot. Camera mea are DV-out. Intrebare: cum se poate transfera filmarea de pe camer ain calculator cu aceste placi? Si intradevar, aceste inregistrari sunt mai de calitate decat ceea ce faceam eu cu dvd recorderul?
Trebuiesc ceva softuri speciale?

Edited by roland_s, 12 October 2016 - 19:01.


#2
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
sunt calitative dar e necesar sa ai caseta digital8, abia pe aia se salveaza digital, adica mod binar 0.1., pe casetele hi8 si 8 normale se inregistreaza analogic si vei avea o dunga jos, nu sunt sigur daca a ta camera are convertor integrat la analogic la digital, la trv 355 meu era asa ceva. In orice caz, filmezi pe digital8, ai filmare digitala. Iti mai trebuie o placa firewire la pc, e ieftina gen 20 lei si un cablu firewire, tot 20 lei. Cu orice soft de captura poti extrage filmarile din camera, dar se vor salva in forma dv avi si 1 ora filmata va ocupa 13 gb. Apoi o convertesti in ce vrei tu. Mpeg2, xvid etc. Avantajul la munca asta de chinez e ca bagi efecte, editezi, si ai o calitate mai buna. Dar nu mai e ca la dvd recorder, redai o ora si e gata discul, cu pc-ul si prin firewire aceeasi ora inregistrata poate iti ia 5-6 ore pana la finalizare.

Daca vrei ceva simplu doar de inregistrat cauta un dvd recoder cu dv in, erau rare modele atunci dar erau, prin ala se inregistreaza digital. Asta daca gasesti la un pret acceptabil. De altfel mai bine pui ceva bani deoparte si iei o camera digitala HD si scapi de toata nebunia asta.

Edited by xkos, 12 October 2016 - 19:13.


#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
De ce nu folosesti software original ?
http://support.d-ima...e/en/index.html

#4
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Am si casete digilale TDK (special pentru video). Maine ma duc sa iau o placa (placa + cablu am vazut-o in magazin la 30 de ron). Ce soft de captura mi-ar trebui?

View Postpasilla, on 12 octombrie 2016 - 19:15, said:

De ce nu folosesti software original ?
http://support.d-ima...e/en/index.html
O idee buna. Acum il descarc.

#5
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
alea-s porcarii:) adica nu merg la camera lui, merg la camerele digitale pe carduri. Un banal soft de captura e  asta http://windv.mourek.cz/, capteaza scurt si la obiect. dar trebuie convertit la urma. Ca si soft de edit poti incerca http://www.videostud...wn=thankyou-vsp

Edited by xkos, 12 October 2016 - 19:19.


#6
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,228
  • Înscris: 01.12.2001
Conectezi camera la placa fireware, dai REC dintr-un program dedicat de captura si play din camera. O ora iese 13 GB pe HDD in format brut.
Calitate mai buna ca pe AV

#7
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
vezi placa de captura, sa aiba chipset-ul texas instruments, aia e mai usor de lucrat cu ea in sensul ca nu stai sa cauti dupa drivere. Altele vin cu chipset via, e necesar drivere.

#8
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Bine de bagat la cap. Oricum placa pe care am vazut-o eu, avea si un cd mic (banuesc ca era driverul).

#9
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Vezi sa n-ai prin casa (sau la vreun prieten) un calculator care are deja firewire. A existat o mica perioada la inceputul anilor 2000 cind mai ales multe laptopuri aveau.

Eu am transferat fara nici un fel de modificare prin firewire cu http://windv.mourek.cz/ (poate nu merge cu versiunile prea noi de windows...). Un lucru bun e ca (daca sistemul de inregistrare suporta) iti pune timestamp-urile bucatelelor de video in numele fisierelor (poti sa alegi tu formatul exact), excelent ca deja le ai ordonate daca faci an-luna-zi-ora-etc.

Daca ai ceva spatiu recomand sa pastrezi si originalele, asa cum iti ies ele. Nu merg direct pe DVD (daca vrei pe DVD player) dar merg pe aproape altceva (eventual cu programul potrivit) - de la calculator la telefon/tableta sau player pe retea.

#10
atupi

atupi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,569
  • Înscris: 17.08.2007
Am avut si eu o asemenea camera si tin minte ca rezultau dupa captura niste fisiere ff mari dupa care faceam editare si recodare cu Sony Vegas daca imi amintesc bine. Am si acum mai multe casete D8 si ti le-as face cadou daca le-as putea sterge.
Poti folosi fara probleme casete Hi8, intra mai putin dar merg.

#11
goguboeru

goguboeru

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 19.07.2004
Nu ai sa fii multumit de ce iti iese DPDV al calitatii imaginii si mai ales caaat timp dureaza sa pui pe disc sau in PC  o ora de inregistrare
Ceea ce faci tu acum am facut eu acum multi ani .Am si acum placa de captura pe undeva, ti-o dadeam gratis dar ma mut si sunt impachetate in
cutii si sincer nu prea mai stiu pe unde sunt.
.Este foarte importanta placa de captura .Una care sa se miste repede si sa scoata o calitate buna este chiar si sh scumpa.
Eu acum folosesc un sony tot cu caseta dar DV adica trage tot pe caseta dar digital.Este net mai buna calitatea fata de ce aveam inainte, ca tine, 8mm

Edited by goguboeru, 12 October 2016 - 20:25.


#12
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
in privinta placilor firewire (dv) nu exista direfente la calitatea capturii, aia capteaza digital,mod binar, la tv tunnere sunt diferente ca sunt analogice.

#13
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Adobe, Pinnacle, Powerdirector(nu mai sunt sigur) stiu de captura DV. Avantajul e ca poti folosi si timestampul. Formatul de captura (mai bine zis de copiere de pe banda) este DV rata de compresie 1:5 daca tin eu bine minte. Dar parerea mea ca ies destul de rau.
Mai bine folosesti iesirea video a camerei (analog) si o bagi intr-un DVD videorecorder. O sa ai imaginea finala buna cu efort minim. Asa cum faceai pana acum.
Daca te apuci sa le recomprimi pe PC dureaza destul de mult si trebuie sa ai cunostinte bune de encodare pentru un rezultat decent.
Rezultate foarte bune se obtineau cu procoderul.

PS: Digital8 trage in format DV.

@roland_s nu renunta la DVDrecorder, o sa te convingi ca rezultatul final cu recompresie soft e mai prost decat codarea digitala a recorderului DVD.

Edited by bumpocbum, 12 October 2016 - 21:06.


#14
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015

View Postf300, on 12 octombrie 2016 - 19:36, said:

Daca ai ceva spatiu recomand sa pastrezi si originalele, asa cum iti ies ele. Nu merg direct pe DVD (daca vrei pe DVD player) dar merg pe aproape altceva (eventual cu programul potrivit) - de la calculator la telefon/tableta sau player pe retea.

Se pot stoca pe BluRay. Dar nu merita. Mai bine faci o data postprocesarea si cu asta basta. Indiferent cat o sa evolueze tehnologia tot nu o sa poti sa le faci la calitate mai buna decat au fost trase. Iar  codarea pe DVDrecorder e una din cele mai bune calitativ.

Eu unul am muncit la greu sa imi fac filmele de pe Digital8. Meniuri custom in Photoshop incarcate in Encore, cu background-uri animate prin 3DS Max, clipurile aranjate in Premiere, tranzitii, efecte, Adorage, Boris etc, si encodate final in Procoder, doar meniul imi  lua 5 ore. Si m-am uitat fix de 2 ori in 10 ani la ele. NU merita.

View Postxkos, on 12 octombrie 2016 - 19:11, said:

Daca vrei ceva simplu doar de inregistrat cauta un dvd recoder cu dv in, erau rare modele atunci dar erau, prin ala se inregistreaza digital. Asta daca gasesti la un pret acceptabil. De altfel mai bine pui ceva bani deoparte si iei o camera digitala HD si scapi de toata nebunia asta.

Treaba cu dvd recorderul cu dv in e cea mai buna solutie. Dar in lipsa merge si cum facea colegul pana acum.

Cu camera HD abia acum incepe nebunia...Postprocesarea in Full-HD...cand lucrezi cu formate de 15Gb ora si asta asa mai modest.

Edited by bumpocbum, 12 October 2016 - 21:28.


#15
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
pai la cata tehnologie e acum cine mai sta de encodat cand ai camera digitala? arunci pe net sau un hdd extern si gata, aia-i treaba, raman acolo la naftalina. Cu casetele ii bai in schimb, se cam duc cu timpul. Din hdd, pc le iei imediat si le pui pe altceva. Si culmea in 15 gb bagi aproape 2 ore full hd la 17 mb/sec, calitate de sparge sticla nu alta. Noi, vanzatorii de imagini ne strafocam pe 28-50 mb, dar un utilizator obisnuit nu are nevoie mai mult de acel bitrate oarecum standard de 17 mb/sec.

#16
MembruAnonim

MembruAnonim

    MembruAnonim

  • Grup: Banned
  • Posts: 398,226
  • Înscris: 08.10.2015
Eu inca mai  stau la codat.... Si dureaza al naibii de mult. Avand in vedere ca 1h de filmare are cam 150-200  clipuri nu prea imi da mana doar sa le unesc.
Mai pui un text, o tranzitie, eventual o coloana sonora mixata cu sunetele originale, un PIP. Dupa care salvarea in format lossless adica de la 15 GB ora se fac cam 150-160Gb ora.
Ca encoderul din Premiere e destul de slab.
Dupa care codarea finala eventul la 17 mb/sec de la 28, pierdere de calitate cam 1-2% fata de original. Eu unul filmez in ultima vreme doar la 60p/28M ca mai sus nu duce camera.

Iese superfain dar multa munca...si timp....(cam 8 ore codare in h264 in 2 pasi per 1h filmare pe un I3 sau 4-5 ore pe un I7).

Si pentru cine mai are chef..se poate un authoring...dar deja pentru mine e prea mult. Mai ales ca toate le fac pentru placerea mea personala. Nu am vandut niciodata macar o poza...

PS: mai amintim de randarea unui text  animat cu particule in AE ?  2 min  5 ore...sau mai mult.

Edited by bumpocbum, 13 October 2016 - 17:11.


#17
xkos

xkos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,627
  • Înscris: 23.07.2007
wowwwwPosted Image

Edited by xkos, 18 October 2016 - 02:27.


#18
XL700VA

XL700VA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,123
  • Înscris: 29.04.2014
Revin din nou. Am cumparat o placa din asta fireware. Pe cd-ul de drivere am gasit un soft, windows media encoder. Cu acest soft pot face capturi de o calitate bunicica. Nu e HD dar e buna.
Alta e problema. Camera mea cand este pe modul play in partea din dreapta jos imi punea data si ora. Cand inregistram pe dvd recorder, acestea apareau pe inregistrare. Ciudat e urmatorul fapt: cand inregistrez prin fireware pe imagine nu imi apare data si ora. Care e explicatia?

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate