Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presiune/amenințari

Sapatura de jur imprejurul casei

Adaptor pt casti

În UE, permis digital de conducato...
 Spalatorie auto profesionala in I...

Anxietate si Safety behaviors OCD.

Conducta DN 800 pe teren construi...

placa video buna pentru redare ca...
 in cat timp se activeaza un abona...

Dilema dupa facultate

Reciclare metale - merita?

Renault Arkana sh sau Sang Yong K...
 La multi ani @ceanu1980!

La multi ani @KiloW!

ChatGPT - Certificat de rezidenta...

Page numbers in Google Docs, dar ...
 

Aranjare dimensiune imagine la un TV H.D./F.H.D./U.H.D..

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
46 replies to this topic

#19
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,945
  • Înscris: 20.06.2009
@EricJohn: pune pe Normal (sau chiar 16:9)...
@Vio: caută Format imagine, ce-ai pus tu e altceva...

#20
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,830
  • Înscris: 13.07.2010
Dimensiune imagine:

Attached Files



#21
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,712
  • Înscris: 21.03.2014
Attached File  20160925_155141.jpg   88.74K   50 downloads
Pe "Normal" se vede așa.

#22
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016

View PostEricJohn, on 25 septembrie 2016 - 14:33, said:

Attachment 20160925_153308.jpg
Astea sunt la mine.

Intra la Tools, acolo gasesti optiunea sigur..

View Postvio73, on 25 septembrie 2016 - 14:52, said:

Dimensiune imagine:

Da-i mai jos, trebuie sa gasesti ceva Incadrare ecran. Sau enumera toate optiunile in scris aici.

#23
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014

View Postvio73, on 25 septembrie 2016 - 14:52, said:

Dimensiune imagine:
Cauta si activează submeniul Incadrare ecran.
Nu te dor ochii de la atata albastru,indus de modul Dinamic?

#24
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Ar trebui sa se faca un topic : Cum sa urmaresti corect un post HD si sa se scrie pentru fiecare tip de televizor cum sa se seteze ratia/setarile, multi nu stiu lucrul asta si urmaresc gresit postul HD, iar in multe cazuri, siglele sunt in colturi, sau chiar lipsesc din ele, iar calitatea nu mai e 1080, ci ceva mai mic, pentru ca fara setarea potrivita se face un "mini-zoom". Lui Kalman i-am explicat lucrul asta si abia atunci s-a prins de ce multe din posturile nemtesti pe care le urmareste pe Astra aveau siglele in colturi Posted Image.

Exista si situatia buna in care televizorul sau decodorul reuseste sa faca setarea potrivita fara sa mai intervina utilizatorul. De exemplu cand bag decodorul de la UPC prin HDMI la un LG, totul e ok.

Edited by queron, 25 September 2016 - 15:03.


#25
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,830
  • Înscris: 13.07.2010

View Postbir75, on 25 septembrie 2016 - 14:55, said:


Cauta si activează submeniul Incadrare ecran.
Nu te dor ochii de la atata albastru,indus de modul Dinamic?
Mulțumesc!
Ia uite acum. Am dat și de aici cel mai în jos (cum e în poză).

Attached Files


Edited by vio73, 25 September 2016 - 15:08.


#26
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,945
  • Înscris: 20.06.2009
Guys, faceți setările astea pe canale HD. Și nu pe Trace-uri, astea își modifică formatul de imagine în funcție de emisiuni...

P.S. Da, setarea cea mai bună e cea care redă formatul original (la LG e Just scan, la celelalte poate fi Încadrare ecran, Original, ceva de genu')...
P.P.S. Vio, la majoritatea televizoarelor, modul Imagine cel mai apropiat de realitate este Film. Eu, la LG-urile mele, mi-am făcut propriile setări în ISF, folosindu-mă de Expertul de imagine...

Edited by crislacor, 25 September 2016 - 15:07.


#27
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014
Asta ar fi doar primul pas pt.a viziona corect.
De calibrare profesionala a tv-urilor conform standardului de emisie REC 709 nu cred ca au auzit nici măcar 5% dintre posesorii de lcd/led tv.

#28
queron

queron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,480
  • Înscris: 31.01.2016
Exact :
  • LG - Just scan/Doar scanare

  • Samsung - Incadrare ecran/Fill screen

  • Sony - Toti pixelii/Full Pixel (setarea se gaseste in Tools)

  • Televizoarele care au meniul foarte comun (https://www.technopa...ti/1-jpg.23059/) (mai ales televizoarele no-name, Hitachi/Finlux si uneori Toshiba si Philips) , acela, cu 5 patratele unde scrie instalare, sunet, display, setari, etc. => Butonul ratio de pe telecomanda => Setarea "FULL".

Edited by queron, 25 September 2016 - 15:08.


#29
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014

View Postvio73, on 25 septembrie 2016 - 15:03, said:


Mulțumesc!
Ia uite acum:
Ce tip de Samsung ai?Ma refer la serie

#30
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,830
  • Înscris: 13.07.2010
EH5450

#31
EricJohn

EricJohn

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,712
  • Înscris: 21.03.2014
Eu am setat "Film" la intrarea HDMI, la tunerul de satelit si la aplicații (Netflix).
Dar hai să nu mai facem off-topic că ne dau ăștia afara :D

#32
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,830
  • Înscris: 13.07.2010
Mulțumesc foarte mult băieți!

#33
crislacor

crislacor

    Cui îi pasă...?!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 22,945
  • Înscris: 20.06.2009
@bir75: Fie vorba între noi, EH5450 (da, există modelul acesta, e practic un EH5400) nu are rost să-l calibrezi, e din gama prea de jos (50 Hz, panel slab, controale minime). Evident, cine vrea poa' s-o facă, dar nu știu dacă se vor scoate ceva rezultate spectaculoase din asta...Posted Image

#34
bir75

bir75

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,887
  • Înscris: 03.06.2014

View Postcrislacor, on 25 septembrie 2016 - 15:29, said:

@bir75: Fie vorba între noi, EH5450 (da, există modelul acesta, e practic un EH5400) nu are rost să-l calibrezi, e din gama prea de jos (50 Hz, panel slab, controale minime). Evident, cine vrea poa' s-o facă, dar nu știu dacă se vor scoate ceva rezultate spectaculoase din asta...Posted Image
Daca are implementate controale pe primare si secundare,white balance in 2 si 10 puncte se poate calibra,indiferent de panel.
Chiar daca panelul e de 50 hz si nu are interpolare cel putin coloristic dupa calibrare va reda in standard.

#35
XeNonX89

XeNonX89

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,075
  • Înscris: 20.07.2015
Eu la un moment dat aveam Orange pe scart(nu aveam mufe HDMI disponibile) si va spun sincer se vedea foarte bine si cu scart:))).Evident probabil era "efectul placebo" stiind ca Orange se vede super

#36
vio73

vio73

    Guru member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,830
  • Înscris: 13.07.2010

View PostXeNonX89, on 25 septembrie 2016 - 15:44, said:

Eu la un moment dat aveam Orange pe scart(nu aveam mufe HDMI disponibile) si va spun sincer se vedea foarte bine si cu scart:))).Evident probabil era "efectul placebo" stiind ca Orange se vede super
Clar!

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate