Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

De ce nu poate exista D-zeu?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1313 replies to this topic

#19
leul_tau

leul_tau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 05.08.2013

View Postct13mey, on 24 septembrie 2016 - 14:46, said:

Sincer,daca afli ca EL exista sau nu,ai avea vreo urma de regret sau bucurie?

Am o mare urma de regret ca ma simt folosit in rahatul asta creat...

Edited by leul_tau, 24 September 2016 - 14:48.


#20
cristirg

cristirg

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,711
  • Înscris: 16.11.2012
cititi DOGMATICA SF. IOAN DAMASCHIN : http://www.manastire...- Dogmatica.pdf

#21
Masinisa

Masinisa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 734
  • Înscris: 31.08.2016

View PostTestosteron, on 24 septembrie 2016 - 14:37, said:


Este evident ca totul s-a facut din nimicul initial, pentru ca daca nu s-a facut din nimic ci s-a facut din CEVA eu pe urma te voi intreba , dar acel CEVA initial din ce s-a facut? Si tot la nimic ajungem.
hai sa vedem doar omul, el este un organism extrem de complex, trebuie sa exista un designer, un asa organism nu se naste doar datorita hazardului.

#22
winter_dream

winter_dream

    e pericoloso sporgersi

  • Grup: Validating
  • Posts: 2,212
  • Înscris: 18.07.2016

View Postct13mey, on 24 septembrie 2016 - 14:46, said:

Sincer,daca afli ca EL exista sau nu,ai avea vreo urma de regret sau bucurie?
Pentru mine ar fi dezamagire, nu una personala, pt. ca n-am renuntat la credinta din pricina vreunei dezamagiri personale, dar in minte-mi vin copiii care mor de foame, cei care sufera de diferite boli. Imi sunt suficiente asemenea imagini sa fiu dezamagita ca cineva poate aproba existenta unor asemenea suferinte, desi ar putea foarte usor sa impiedice ca asa ceva sa existe vreodata.

#23
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010
Încercarea de a înțelege conceptul,ideea de Dumnezeu,poate fi echivalentul unei furnici care încearcă să înțeleagă cum este viața omului care a trecut pe lângă ea.

#24
Taurus-IS

Taurus-IS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.12.2014

View Posta3e6u9, on 24 septembrie 2016 - 13:57, said:

Aș vrea să punem motive pentru care D-zeu nu poate exista.

Din punctul meu de vedere, orice ființă inteligentă trebuie să apară ca urmare a unui proces de evoluție. Chiar dacă ființe inteligente ar crea alte ființe inteligente, prima ființă inteligentă trebuie să fi evoluat cumva. Am mai zis-o până acum: șansele ca o ființă infinit de complexă să existe dintotdeauna sunt infinit de mici, adică exact zero. Practic, șansele pentru existența eternă sunt aceleași ca pentru apariția spontană.

Atributele lui D-zeu sunt imposibile și contradictorii. Spre exemplu, omnisciența nu se ĂŽmpacă cu liberul arbitru, fiindcă dacă știi ce vei face, nu poți să alegi altceva, dacă nu poți să alegi n-ai liber arbitru, dacă nu știi ce vei face, nu ești omniscient. Apoi, se zice că D-zeu există ĂŽn afara spațiului și timpului, dar timpul măsoară schimbarea, fără timp nu se petrece nimic, nici gândirea nu poate exista. Ai nevoie de timp pentru a gândi.

Dacă D-zeu există, trebuie să aibă o structură extrem de complexă, nu poate fi simplu ca un bolovan, inteligența nu se poate baza pe structuri haotice. Pot să mai menționez că totul e schimbător și trecător, chiar și D-zeu, dacă ar exista ar trebui să sufere schimbări.

De fapt eu vreau să ajung la următorul punct: o ființă, oricât de inteligentă, are nevoie de scop pentru a face ceva. Dacă o ființă inteligentă nu are scop, nu va face nimic. Noi de când ne naștem suntem programați de natură să supraviețuim, ca orice alt animal, avem acest instinct, care ne ĂŽmpinge spre diverse activități: să respirăm, să mâncăm, etc. Dacă D-zeu ar exista, ar avea nevoie de un scop ca să facă ceva, altfel nu are vreun motiv pentru a face ceva. Totuși, existența unui scop ĂŽi neagă toate atributele, ĂŽi neagă chiar și liberul arbitru, fiindcă scopul nu poate depinde de voința lui.

Mai sunt multe motive, dar mă opresc aici.

  Dumnezeu este forma abstracta prin care omul isi creaza un reper responsabil cu ce il inconjoara, atata timp cat se intampla o multime de lucruri in jurul unei comunitati umane. Pana nu a inteles de ce se intampla lucrurile respective, omul primitiv nu se putea abtine sa nu inventeze un responsabil. In prezent s-a redus la un reper moral pt a contrapune paienjenisul societatii moderne care e imperfecta prin definitie. Probabil in viitor, la fel cum copiii realizeaza ca Mos Craciun nu exista, la fel si adultii isi vor da seama ca D-zeu nu se identifica cu moralitatea si se va defini  ca un 'circuit' paranormal cu care poti intra in 'contact' trecand prin niste 'etape'.
Daca un individ numit patriarh intr-o tara oarecare, debiteaza niste enormitati medievale in sec. XXI, nu poti avea pretentia ca cei din jurul lui sa stie pe ce lume traiesc si de ce o traiesc.

La fel cum s-a nascut planeta Pamant se putea naste si Universul, printr-un concurs de imprejurari pe care mintea umana (deocamdata) nu-l poate cuprinde, la fel cum nici acum 50.000 ani omul nu putea intelege cum s-a format planeta Pamant.

#25
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

View Postwinter_dream, on 24 septembrie 2016 - 14:43, said:

Reciproc spui? Daca e asa, nu vad ce amuzament ar putea gasi o asemenea fiinta in suferintele unor oameni nevinovati, e plin pamantul de asa ceva. Ca sa existe reprocitate, ar insemna ca fiintele respective sa-si fi dat anticipat acordul pt. a suferi, ceea ce mi se pare imposibil.

Eu vorbesc in ceea ce ma priveste. Sau uita-te la animale , plante, toate par destul de multumite de existenta lor. Daca, referindu-ne strict la specia umana, luam pamantul la scara globala intr-adevar cu greu putem da un 5 cu indulgenta . In rest in ceea ce priveste plantele, animalele cred ca se poate da un 9.

Edited by Testosteron, 24 September 2016 - 15:30.


#26
Taurus-IS

Taurus-IS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.12.2014

View PostJammalan-the-Prophet, on 24 septembrie 2016 - 14:29, said:



Cand erai copil te jucai cu furnicile?
Unii in multe tari au ferme de furnici unde practiv esti un zeu pentru ele , tu le stabilesti si cat de mare e arealul si pe ce drumuri pot sa mearga si hrana si clima.

Multiplica la 1 miliard inteligenta si evolutia si ia gandeste-te , e chiar asa de greu sa fim doar nsite animalute pe o planeta care  impreuna cu toata galaxia e jucaria unui copil din nu stiu ce specie?

Si big bang-ul a fost cand a deschis cutia cu jucarii?

E mult prea detaliata 'jucaria' asta. Nu are sens constructia unui lucru atat de deatliat pt 'cineva' care o poate manipula nepasator.

#27
sandy76

sandy76

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,058
  • Înscris: 20.10.2008
Nu pot sa spun ceva in sensul asta, las pe altii mai in tema.
A demonstrat ca Dumnezeu exista si a ascuns dovada 40 de ani

In 1940, Kurt Godel, cunoscut ca matematician si ca un personaj excentric al vremurilor sale, sustinea ca a gasit dovada stiintifica a existentei lui Dumnezeu. Formula lui matematica nu a fost copiata de nimeni pana la sfarsitul anilor ’70. Godel nu a spus un cuvant despre descoperirea sa, pana cand nu a fost sigur ca va muri. Formula matematica a existentei lui Dumnezeu a fost publicata abia in 1980.

Dupa gandirea lui Godel, formula “magica” arata ca mai jos:

[ http://image.stirileprotv.ro/media/images/620xX/Jun2011/60494472.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Godel si-a bazat argumentul pornind de la cel al Sfantului Anselm. Sfantul Anselm L-a definit pe Dumnezeu ca pe cel mai impunator lucru din Univers. Nicio fiinta mai puternica nu putea fi imaginata de mintea umana. Prin umare, daca Dumnezeu nu exista, atunci trebuie sa ne gandim la o fiinta si mai puternica decat el si care, evident, exista. Cum nu a fost posibil, prin definitie, a imagina un lucru ma impozant decat cel mai impunator lucru imaginabil, atunci, Dumnezeu trebuie sa existe.

Godel a modificat un pic argumentul lui Anselm. A folosit logica modala. Logica modala face distinctia intre diferitele stadii ale supozitiilor. Unele supozitii sunt demonstrabile in cateva cuvinte, altele sunt demonstrabile numai printr-un cuvant, iar altele sunt demonstrabile in toate cuvintele. Daca sunt posibile in toate cuvintele, atunci ele sunt considerate intotdeauna “necesare”.


Dumnezeu poate fie sa existe in mod "necesar", fie sa nu existe in acelasi mod "necesar". Daca Dumnezeu este o fiinta atotputernica si el exista, atunci el exista in toate cuvintele. Daca nu exista, atunci nu exista in toate cuvintele in mod necesar. Indiferent cat de mica este sansa, Dumnezeu poate exista. Asta inseamna ca Dumnezeu nu poate in mod necesar sa nu existe. Din moment ce alegerea poate fi facuta intre: “Dumnezeu exista in mod necesar” si “Dumnezeu nu exista in mod necesar”, si am eliminat posibiltatea ca el sa nu existe in mod necesar, atunci singura posibilitate este aceea ca el exista in mod necesar.

#28
stlk

stlk

    Spartan Officer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,438
  • Înscris: 15.07.2008
Noi ca oameni suntem marginiti iar Dumnezeu este nemargit ! Mai intai incercati sa tineti planeta Pamant in palma  si apoi puneti-va intrebari din astea: "pai cum ? " "pai si de ce ? " etc cu privire la Dumnezeu , (noi nu suntem in stare sa ne intelegem in totalitate nici pe noi dar vreti sa-l intelegeti in totalitate pe Dumnezeu Posted Image ). La intrebarea "De ce nu poate exista D-zeu? " iti dau eu raspunsul: poate pentru faptul ca tu esti mult prea marginit (mai ai de invatat ! mai ai mult de crezut !) . Pentru mine Dumnnezeu exista si am inteles care este  scopul meu si in acelasi timp care este si scopul Lui Dumnezeu.
Cat despre scopul creatiei mai cautati si o sa gasiti raspunsul, cautati-va intai scopul vostru in viata si apoi o sa gasiti si scopul Lui Dumnezeu ,daca nu va aflati  scopul real in  viata nici scopul Lui Dumnezeu nu o sa-l aflati vreodata !
(dar sper ca nu va duce mintea sa spuneti ca scopul vostru este sa faceti bani, sa stapanititi lumea, sa traiti doar ca sa va distrati, sa mancati etc Posted Image )

Quote

Totuși, existența unui scop îi neagă toate atributele, îi neagă chiar și liberul arbitru, fiindcă scopul nu poate depinde de voința lui.
Nu nega absolut nimic ! care sunt atributele trecute de tine pe forum ?  Posted Image citeste Atributele naturale  
macar sa ai habar (nu neaparat sa crezi ceva).

View Postcristirg, on 24 septembrie 2016 - 14:48, said:

cititi DOGMATICA SF. IOAN DAMASCHIN : http://www.manastire...- Dogmatica.pdf
CU Dogmatica Sfantului Damaschin e cam si cum le-ai dat cu parul in cap ! .Dogmatica respectiva nu o inteleg bine nici cei care au terminat Facultatea de Teologie. Sa citeasca Dogmatica pentru cei de Seminar ca sa intelega cat de cat, cate ceva !

Edited by stlk, 24 September 2016 - 15:43.


#29
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 14:51, said:

hai sa vedem doar omul, el este un organism extrem de complex, trebuie sa exista un designer, un asa organism nu se naste doar datorita hazardului.

Darwin spune ca se poate naste datorita hazardului si eu am tendinta sa-l cred... Si hazardul acesta s-ar putea sa nu fie chiar asa un hazard, dar nici nu poti sa-ti imaginezi ca sta cineva la butoane si creaza ... Desigur exista niste forte, niste energii care se misca si care slefuiesc creatul in mod continuu  dar asta nu inseamna ca exista cineva care le dirijeaza. S-ar putea sa se miste potrivit unor reguli pe care sunt constranse sa le respecte, dar nu pentru ca ar exista un creator, dar pentru ca nu se poate altfel... Fizica a cam demostrat ca in Univers nu se poate face orice, ca exista reguli. Uite planetele se misca dupa reguli, gravitatia, impune niste reguli, electricitatea, la fel, pe urma sa nu mai vorbim de fortele psihologice care si ele impun niste reguli. Si tot acest ansamblu de reguli au slefuit creatia incat s-a ajuns in acest punct din prezent.

#30
Taurus-IS

Taurus-IS

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 113
  • Înscris: 02.12.2014

View PostTestosteron, on 24 septembrie 2016 - 15:28, said:



Eu vorbesc in ceea ce ma priveste. Sau uita-te la animale , plante, toate par destul de multumite de existenta lor. Daca, referindu-ne strict la specia umana, luam pamantul la scara globala intr-adevar cu greu putem da un 5 cu indulgenta . In rest in ceea ce priveste plantele, animalele cred ca se poate da un 9.

Sunt multumite pt ca inteleg doar functiile de baza ale organismului.
Atata vreme cat omul nu poate trai in perfecta armonie cu mediul inconjurator, e clar dupa parerea mea ca e pe jumatate extraterestru.

#31
republicall

republicall

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,211
  • Înscris: 26.02.2008

View PostASCENDED, on 24 septembrie 2016 - 15:23, said:

Încercarea de a înțelege conceptul,ideea de Dumnezeu,poate fi echivalentul unei furnici care încearcă să înțeleagă cum este viața omului care a trecut pe lângă ea.

Pai si atunci de ce mai comunica cu noi si ne judeca? Eu cred ca ne-a facut destul de inteligenti ca sa-i intelegem anumite aspecte.

#32
leul_tau

leul_tau

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,399
  • Înscris: 05.08.2013

View Postrepublicall, on 24 septembrie 2016 - 16:06, said:

Pai si atunci de ce mai comunica cu noi si ne judeca? Eu cred ca ne-a facut destul de inteligenti ca sa-i intelegem anumite aspecte.

Nu mai comunca cu noi pentru ca suntem decat niste marionete.

#33
ASCENDED

ASCENDED

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,749
  • Înscris: 02.07.2010

View Postrepublicall, on 24 septembrie 2016 - 16:06, said:

Pai si atunci de ce mai comunica cu noi si ne judeca? Eu cred ca ne-a facut destul de inteligenti ca sa-i intelegem anumite aspecte.
Nu cred că tot ce zic religiile despre Dumnezeu este adevărat.

#34
Testosteron

Testosteron

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,890
  • Înscris: 27.01.2016

View PostASCENDED, on 24 septembrie 2016 - 16:20, said:

Nu cred că tot ce zic religiile despre Dumnezeu este adevărat.

S-ar putea sa nu fie nimic adevarat din ceea ce spun ele.

#35
a3e6u9

a3e6u9

    ironic member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,000
  • Înscris: 23.11.2012

View PostMasinisa, on 24 septembrie 2016 - 14:51, said:

hai sa vedem doar omul, el este un organism extrem de complex, trebuie sa exista un designer, un asa organism nu se naste doar datorita hazardului.
Omul a evoluat prin selecție naturală, nu prin hazard. Înțelegi diferența dintre selecție și hazard?

View Postct13mey, on 24 septembrie 2016 - 14:46, said:

Sincer,daca afli ca EL exista sau nu,ai avea vreo urma de regret sau bucurie?
Mi-e complet indiferent dacă există sau nu, dar nu există.

View PostTestosteron, on 24 septembrie 2016 - 14:07, said:

Stai un pic dar de ce nu s-ar putea face lucruri si fara un scop? Just for fun.
Pentru amuzament îmi imaginez că ar trebui sa existe oarece plăcere, care plăcere trebuie să apară de undeva, sigur nu din rațiune. Deci de unde?

View PostMount_Yerrmom, on 24 septembrie 2016 - 14:28, said:

Ar fi mumos daca ai pune direct link-ul la site-ul ateist de unde ai copiat aceste pseudoargumente, lovite fatal de lipsa totala de logica.
Dacă sunt total lipsite de logică, e fiindcă provin din creierul meu.

#36
adrian93

adrian93

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,740
  • Înscris: 29.10.2009

View Posta3e6u9, on 24 septembrie 2016 - 13:57, said:

Aș vrea să punem motive pentru care D-zeu nu poate exista.

Din punctul meu de vedere, orice ființă inteligentă trebuie să apară ca urmare a unui proces de evoluție. Chiar dacă ființe inteligente ar crea alte ființe inteligente, prima ființă inteligentă trebuie să fi evoluat cumva. Am mai zis-o până acum: șansele ca o ființă infinit de complexă să existe dintotdeauna sunt infinit de mici, adică exact zero. Practic, șansele pentru existența eternă sunt aceleași ca pentru apariția spontană.

Atributele lui D-zeu sunt imposibile și contradictorii. Spre exemplu, omnisciența nu se împacă cu liberul arbitru, fiindcă dacă știi ce vei face, nu poți să alegi altceva, dacă nu poți să alegi n-ai liber arbitru, dacă nu știi ce vei face, nu ești omniscient. Apoi, se zice că D-zeu există în afara spațiului și timpului, dar timpul măsoară schimbarea, fără timp nu se petrece nimic, nici gândirea nu poate exista. Ai nevoie de timp pentru a gândi.

Dacă D-zeu există, trebuie să aibă o structură extrem de complexă, nu poate fi simplu ca un bolovan, inteligența nu se poate baza pe structuri haotice. Pot să mai menționez că totul e schimbător și trecător, chiar și D-zeu, dacă ar exista ar trebui să sufere schimbări.
Problema e că aceste noțiuni își pierd înțelesul în dimensiunea transcendentală. E imposibil să aplici concepte precum „schimbare”, „timp”, „gândire”, „structură” pentru așa ceva. Sau poți, dar vei obține același gen de rezultat precum în cazul în care încerci să aplici legile mecanicii newtoniene la viteze relativiste. Dacă trec 2 fotoni, unul pe lângă altul, din direcții opuse, compunând vitezele lor cu legile mecanicii clasice, obții 2c. Ceea ce e fals.

View Posta3e6u9, on 24 septembrie 2016 - 13:57, said:

Ai nevoie de timp pentru a gândi.
Nu neapărat.
Attached File  CodeCogsEqn (1).gif   450bytes   0 downloads
Dacă ești un foton, viteza ta de deplasare e c => ai la numitor 0, iar timpul de referință T0 este împărțit la 0 => infinit, ceea ce înseamnă practic că ești „înghețat” în timp.

View Posta3e6u9, on 24 septembrie 2016 - 13:57, said:

De fapt eu vreau să ajung la următorul punct: o ființă, oricât de inteligentă, are nevoie de scop pentru a face ceva. Dacă o ființă inteligentă nu are scop, nu va face nimic. Noi de când ne naștem suntem programați de natură să supraviețuim, ca orice alt animal, avem acest instinct, care ne împinge spre diverse activități: să respirăm, să mâncăm, etc.
Dacă D-zeu ar exista, ar avea nevoie de un scop ca să facă ceva, altfel nu are vreun motiv pentru a face ceva. Totuși, existența unui scop îi neagă toate atributele, îi neagă chiar și liberul arbitru, fiindcă scopul nu poate depinde de voința lui.
Dacă analizezi mulțimea tuturor tuplurilor MT = {(cauzăi, efecti, scopi) | i din N} din lume, remarci faptul că poți crea pe baza acelei mulțimi un șir care converge în trecut, spre un unic punct, ce reprezintă o cauză primordială, ce are ca efect producerea tuturor celorlalte puncte (cauză; efect; scop). Acela îi este atribuit lui Dumnezeu. Cât despre scop, sunt un milion de păreri. Eu ofer un singur termen în legătură cu scopul: manifestare. Și nu intră în conflict cu atributele sale.

Edited by adrian93, 24 September 2016 - 16:58.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate