Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Skoda Fabia 1.0 TSI (110 CP)- 19 ...

Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...
 Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...

Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Laptop Gaming
 Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...
 Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import
 

Fierastrau circular: Bosch vs Makita vs DeWalt

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#37
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004

View Postandreidinca93, on 26 septembrie 2016 - 11:33, said:

@vata_pa_batz   Pana la urma care tip de slefuitor este mai bun pentru finisat lemn? Asta ma intereseaza pe mine, slefuitul lemnului, finisarea lui inainte de lacuire/vopsire. Si eliminarea imperfectiunilor prin inlaturarea materialului de suprafata, slefuirea marginilor pentru netezire.

Slefuitor cu vibratii sau cu excentric? Pentru definire si finisare.

Ti-am raspuns deja la inrebare. Uite:

View Postvata_pa_batz, on 26 septembrie 2016 - 07:03, said:

Din punctul meu de vedere, asta ar fi optiunea, adica genul de masinarie la care ma refeream, sau cel putin asa intentionam
http://www.atelierul...tii-p-3496.html


#38
andreidinca93

andreidinca93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 10.03.2014
Am fost la un dealer Makita ieri. Si am stat putin de vorba cu baiatul de la service.
In ceea ce priveste slefuitorul, o sa raman pe cel cu vibratii de la Makita. http://www.shopexper...-vibratii-190-W

La fierastraul circular cade cel de 2000W de la Makita, pentru ca e prea greu. Inca ma mai gandesc intre MAKITA HS7601K si Bosch GKS 190, dar avand in vedere ca diferenta de taiere dintre ele este de doar 4mm(in favoarea celui de la Bosch) cred ca o sa il aleg pe cel de la Makita pentru ca vine si cu o cutie de transport. http://www.shopexper...r-manual-1200-W

Acum problema e la bormasina. Baiatul de la service(Makita) mi-a zis ca aia de 710W nu e foarte buna,  ca modelul ala venit destul pe la garantie si ca de obicei reparatiile erau mai complexe si mai costisitoare. In schimb urmatoarea optiune (aia mai scumpa evident) cea de 720W merge foarte bine si cele care au venit in service aveau nevoie de reparatii minore( nu mai stiu ce a zis el exact). M-am uitat eu la preturi si aia vine fara cutie de transport. Diferenta dintre cea de 720W si de 1010W este cam cat costa o cuite de transport.
Acum nu stiu daca merita sa dau eu atat pentru o bormasina pentru care o sa o folosesc in weekend.

Dar, daca ma hotarasc sa cumpar una mai buna, care credeti ca este cea mai buna varianta:
http://www.shopexper...percutie-1010-W
http://www.shopexper...burghie-zidarie

Multumesc!

#39
vata_pa_batz

vata_pa_batz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,602
  • Înscris: 28.07.2004
GKS 190 nu are ciocul ala, de care vorbeam, probabil degeaba, mai sus. Io renunt. Oricum nu citesti cu atentie comentariile, deci pierdem vremea aiurea Posted Image

#40
andreidinca93

andreidinca93

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 162
  • Înscris: 10.03.2014
@vata_pa_batz  Tu mi-ai recomandat Makita. Erau doua de la Makita. Pe unu dintre ele(cel de 2000W) l-am eliminat pentru ca l-am vazut, l-am tinut in mana si era, dupa cum ma asteptam, prea greu. Acum am zis ca dintre celelalte doua ramase, Makita HS7601K si Bosch GKS 190, o sa il aleg pe cel de la Makita. Si fierastraul si slefuitorul sunt cele pe care le-ai recomandat si tu. De ce te-ai suparat tu, pentru ca am zis ca inca ma mai gandesc?

Am rezolvat dilema in ceea ce priveste circularul si slefuitorul.

Masina de gaurit cu percutie:  MAKITA HP2071 sau BOSCH GSB 19-2 RE?

Multumesc!

#41
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008
Am eu GKS 190, am taiat foarte multe tipuri de materiale cu el, de la pal la scanduri de 5 cm. Si la bosch ai service peste tot, ai 3 ani garantie daca inregistrezi scula in 30 de zile, promotie care e si in eurupa. La makita ofera 3 ani doar in UK, am achizitionat o suflanta mai de mult si nu am gasit sa o inregistrez decat in UK, asa ca am doar 2 ani garantie.

Totusi daca facem o comparatie bosch vs makita , sunt mai scumpe bosch si ofera 3 ani la noi, ma intreb de ce ? Exista cumva calitate la pret mic ? Daca exista si makita oferea 3 ani in tara.
La firme gasesti din abundenta makita pentru ca sunt mai ieftine si au piese de schimb ieftine, probabil de asta asa multi fanboy.

Un exemplu la munca o Makita HR2470 , a fost reparata de 3 ori in 2 ani de cand o stiu eu, si e folosita din cand in cand, totusi patronul e super multumit cu toate ca nu cred ca a dat vreodata vreo gaura cu ea sa vada cum vibreaza din toate incheieturile.
Alt aspect eu nu vad la makita rotopercutoare cu motor orizontal peste 2.4 j si stau sa ma intreb daca la o putere de parcutie medie se uzeaza asa repede, asta explica de ce nu maresc puterea de percutie .. pentru ca ar iesi un total fail. Uitati-va la bosch 2-28 DFV cu 3.2J , costa dublu decat makita si o are un prieten cu firma de amenajari interioare, o foloseste zilnic si nu a dus-o niciodata in service de 2 ani. De vreo 3 luni am si eu una identica si pot spune ca sunt super multumit.

Eu vad o legatura stransa intre pret si performanta/calitate. odata ce dai multi bani pe o scula indiferent de la ce producator o cumperi ea va tine mult si vei fi multumit de ea.

Vreau si eu sa stiu pe cineva care a cumparat o scula bosch albastru de minim 500-600 (pret real) lei si a avut vreo problema cu ea, ca eu nu cred.

Edited by kreeper, 11 March 2017 - 13:27.


#42
Venboteam

Venboteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,312
  • Înscris: 05.01.2012

View Postkreeper, on 11 martie 2017 - 12:57, said:

[...] Vreau si eu sa stiu pe cineva care a cumparat o scula bosch albastru de minim 500-600 (pret real) lei si a avut vreo problema cu ea, ca eu nu cred.
Eu am avut probleme cu un GKS 190. Dupa un an si o luna (garantie 1 an, persoana juridica) i-am schimbat rotorul. 350 lei

#43
Epdm

Epdm

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,624
  • Înscris: 15.01.2017
Pentru acasă sau lucrari mărunte as alege bosch ul pentru ca are cel mai puternic motor dintre cele trei, pentru regim industrial, alege unul cu minimum 2000w.

#44
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008

View PostVenboteam, on 12 martie 2017 - 09:48, said:

Eu am avut probleme cu un GKS 190. Dupa un an si o luna (garantie 1 an, persoana juridica) i-am schimbat rotorul. 350 lei

Stii.. eu am mai auzit de oameni care abuzeaza de scule, poate nu e cazul tau, dar aud des ideea ca testez o scula sa vad cat de buna e facand-o sa se incinga pana nu mai poti tine mana pe ea. Ca sa poti creea ca producator o astfel de scula iti trebuie materiale speciale bagate in ea, care nu le gasesti in categoria asta de pretsi care vorr rezista la temperaturi interne foarte mari. Totusi tin sa cred ca a fost supra folosita masina ta de s-a stricat/ars rotorul, in regim industrial se fac abuzuri la scule pentru ca nu trebuie sa lasi clientul sa astepte, dar asta le omoara incet dar sigur. Probabil ai lasat scula pe mana "meseriasilor"

Rotorul practic e o piesa etalica acoperita cu bobinaj din cupru. Singura metoda prin care se poate strica e sa se desprinda izolatia de pe firele de cupru si acestea sa se puna in scurt, fapt ce se poate intampla doar daca se incalzeste foarte tare.

Corecteaza-ma daca gresesc.

Edited by kreeper, 13 March 2017 - 23:30.


#45
Venboteam

Venboteam

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,312
  • Înscris: 05.01.2012
Nu spun ca gresesti. :)
Nu spun nici ca nu a fost abuzat. Pana la urma de asta am ales un Bosch albastru (profesional), pentru ca am mult de lucru. Altfel as fi luat Bosch verde, sau poate mai rau, Skil, Dexter, Verto, sau mai stiu eu ce no-name-uri. Posted Image
Am vrut doar sa spun ca sunt unul din cei care au avut Bosch albastru si li s-a stricat.
Oricum, referior la toate sculele ce le am, mi se pare ca Makita ar fi peste Bosch. Dar e doar o parere personala, nu vreau sa starnesc polemici. Posted Image

#46
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008
Nici cele mai scumpe nu iti asigura garantie la folosire incorecta, daca citesti termenii de garantie vezi clar ca supra incalzirea nu tine de garantie, iar multi producatori lasa in interior tot felul de materiale probe, plasticuri speciale care la timperaturi extreme isi schimba forma, aparent fara sa iti dai seama cand o desfaci, si astfel stiu sa ti-o refuze la garantie.

(La telefoanele mobile exista un material mic de forma hartiei gen 1mm patrat care in contact cu apa isi schimba culoare, astfel producatorul stie daca telefonul a fost scapat in apa sau nu. Altii folosesc altfel de metode, poate chiar stiute doar de ei, pentru a testa daca aparatul a fost folosit corect sau nu.)

Un bobinaj de cupru ce atinge peste 100-150 grade in interior incepe sa se topeasca, se dilata, iar cand se va raci se va contracta si va capata microfisuri, dar va merge fara probleme. Cu timpul microfisurile alea se maresc pana cand se desprind portiuni milimetrice din bobinaj, pana cand ajunge unu din fire sa se scurcircuiteze, motorul se "gripeaza" dar uneori poate functiona, dar se va incalzi neuniform si mai puternic, din momentul asta incepe distrugerea lui, pentru ca aparent masina e rece dar in interior vreocateva spire sunt cu peste 150 grade.

Asta inseamna supraepuizarea masinii, si cu cat are mai mult Watt, cu atat pericolul creste dar puterea e mai mare. Daca stii cand sa te opresti cand trebuie nu ti se va strica nici un motor.

Edited by kreeper, 16 March 2017 - 12:00.


#47
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 04.12.2009
Buna seara tuturor .
Vad ca vorbiti de producatori cunoscuti mai peste tot in lume , dar din pacate nu spuneti si unde sunt produse sculele . Calitatea lor , si nu numai , a scazut destul de mult in ultimii ani . In Africa ardeam la cel mult doua saptamani un flex . Am ars si makita si bosch in lucrari industriale . Toate facute in china .Am luat de acasa facute in comunitatea eoropeana . Prostii , acelasi lucru . La rotopercutoare se rupea sistemul de schimbare de la gaurire la daltuire . Intradevar , sculele  de calitate foarte buna sunt scumpe . Am o rotopercutanta makita de 700 ron si pot spune ca sunt dezamagit . O scula de 700 ron , din punctul meu de vedere este pentru hoby , cateva gaurele pe acasa . Am luat recent un circular unghiular de masa , tot makita produs in china , dar am optat pentru el datorita faptului ca motorul este facut in Japonia .
Acum am nevoie de un circular de mana , dar nu vreau ceva sub 1800W . Nu cred ca se gasesc la noi makita 5007 mg magnesium . Dar merge bine si un skil 5780 sau 5885 .. sau un dwt swiss 1800W . Am avut un dewil circular saw luat de la englezi in 2000 . Din pacate s-a stricat melc roata melcata si nu il mai pot folosi , anul acesta a cedat .
Si l-am abuzat fara limite , se oprea panza in lemn , l-am trantit de nu stiu cate ori . Recunosc ca am schimbat condensatorul de protectie si o singura data carbunii . A cedat , cred , deoarece am facut din el circular de masa si am taiat in intr-o singura zi 400 taieturi la 1800mm lungime . Nu se strica daca nu ceda rulmentul .
Acum vreau unul mai puternic , ca mai am un km de sipca de taiat ....
Cu stima .

Edited by gi0, 21 March 2017 - 20:59.


#48
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008

View Postgi0, on 21 martie 2017 - 20:53, said:

Buna seara tuturor .
Vad ca vorbiti de producatori cunoscuti mai peste tot in lume , dar din pacate nu spuneti si unde sunt produse sculele . Calitatea lor , si nu numai , a scazut destul de mult in ultimii ani . In Africa ardeam la cel mult doua saptamani un flex . Am ars si makita si bosch in lucrari industriale . Toate facute in china .Am luat de acasa facute in comunitatea eoropeana . Prostii , acelasi lucru . La rotopercutoare se rupea sistemul de schimbare de la gaurire la daltuire . Intradevar , sculele  de calitate foarte buna sunt scumpe . Am o rotopercutanta makita de 700 ron si pot spune ca sunt dezamagit . O scula de 700 ron , din punctul meu de vedere este pentru hoby , cateva gaurele pe acasa . Am luat recent un circular unghiular de masa , tot makita produs in china , dar am optat pentru el datorita faptului ca motorul este facut in Japonia .
Acum am nevoie de un circular de mana , dar nu vreau ceva sub 1800W . Nu cred ca se gasesc la noi makita 5007 mg magnesium . Dar merge bine si un skil 5780 sau 5885 .. sau un dwt swiss 1800W . Am avut un dewil circular saw luat de la englezi in 2000 . Din pacate s-a stricat melc roata melcata si nu il mai pot folosi , anul acesta a cedat .
Si l-am abuzat fara limite , se oprea panza in lemn , l-am trantit de nu stiu cate ori . Recunosc ca am schimbat condensatorul de protectie si o singura data carbunii . A cedat , cred , deoarece am facut din el circular de masa si am taiat in intr-o singura zi 400 taieturi la 1800mm lungime . Nu se strica daca nu ceda rulmentul .
Acum vreau unul mai puternic , ca mai am un km de sipca de taiat ....
Cu stima .

unde sunt produse sculele = pai hai sa vedem, china ? Multa lume nu intelege un lucru, Chinezi sunt renumiti pentru calitate proasta pentu ca toata lumea cumpara lucruri ieftine produse de ei si automat la ce sa te astepti. Dar chinezi fac si lucruri foarte proaste si lucruri medii dar si lucruri foarte bune dar scumpe. Sunt multe branduri de renume si nu ma refer doar la scule, care sunt facute in china de o calitate foarte buna.

Calitatea lor , si nu numai , a scazut destul de mult in ultimii ani = corect , dar gresit in logica, au aparut multe banduri mici care au stricat calitatea pietei, iar producatorii renumiti au incercat sa castige si piata sculelor low cost, si asa au aparut si producatori de renume cu scule low cost care per ansamblu le-au stricat reputatia. Multa lume cand compara un brand bun face referier la experiente in trecut cu acel brand da folosing sculele lor low cost.  De exemplu bosch a facut bosch verde in scopul de a nu isi face reclama negativa pe gama low cost si astfel a delimitat bine cele 2 categorii. Makita la fel, a facut maktec din aceleasi considerente, pentru ca in trecut cele 2 s-au confundat. Pretul dicteaza si calitatea iar de multe ori pretul te face sa te razgandesti.

In Africa ardeam la cel mult doua saptamani un flex = inseamna ca nu stii sa le folosesti si de aici ne putem da seama cu toti ce fel de mester esti. Probabil nu ai citit niciodata manualul de utilizare si parametrii de folosire si/sau ai ales un flex dintr-o categorie gresita. Un flex cu multe W e facut pentru taieturi grele in materiale dure dar cu pauze mari pentru ca altfel omori aparatul. Un flex cu putini W e facut pentru chestii usoare si poate functiona perioade indelungate. Poti sa te informezi pe net cum functioneaza un motor electric si care e legatura intre Watt-ii consumatii si watt-ii putere debitati, o sa vezi ca cei debitati sunt cam la jumate din cei consumati, asta inseamna ca se va incalzi repede si se va arde la fel de repede.

rupea sistemul de schimbare de la gaurire la daltuire = te referi la plasticul ala? dar ce ii faceai mai nene ma? invarteai cu patentul de el?explica-mi cum le stricai ca mor de curiozitate... ah nu imi spune ca defapt la tine se strica angrenajul ca nici aici nu te cred, probabil de la cate busituri si tranteli a luat scula. Totusi daca ar face carcasa din otel nu ai mai strica-o dar ai tine-o cu 2 maini sa o cari.

O scula de 700 ron , din punctul meu de vedere este pentru hoby = da te inteleg, intradevar sunt unele persoane care nu au nici o treaba cu acest domeniu si indiferent ce scule le-ai dat pe mana tot o strica, fie din folosirea ei incorecta fie le scapa din mana, imi pare ca te gasesti in una din situatiile mentionate.

motorul este facut in Japonia = crede-ma , poate fi facut si de fiinte extraterestre, daca il supra incalzesti se arde si iese fum din el de zici ca fumeaza tigari fara filtru.

dar nu vreau ceva sub 1800W  = tu chiar stii ce vrei sa faci cu ala? daca il cumperi sa il folosesti incontinuu il arzi de vai mama lui.  Astea sunt sa tai lemn de esenta tare gros unde unul normal nu are forta sa mentina turatia constanta. Daca vrei sa tai in ritmul asta ia un banc de taiere pentu ca are alta constructie, e mult mai mult metal si altefl e facuta racirea. Repet sculele cu multi W sunt pentru lucrari grele nu indelungate.

Si l-am abuzat fara limite , se oprea panza in lemn , l-am trantit de nu stiu cate ori = deci recunosti ca nu stii sa ai grija de scule ok. am inteles. Mai mult ca sigur nu era de multi watti si a supavietuit chinurilor tale, (vezi ca unii producatori ca sa vand scriu pe el 2000W si in realitate nu au nici 1000W) , probabil de aia "se oprea panza in lemn"

Acum vreau unul mai puternic , ca mai am un km de sipca de taiat = off off, ce sa mai zic, ma gandesc ca ai inteles pana acum ca nu iti trebuie unu puternic tie..

Bine iti indeplinesc dorinta uite ceva PUTERNIC, alege tu oricare din ele:
http://www.atelierul...anc-p-4262.html
http://www.atelierul...nal-p-9185.html
http://www.atelierul...masa-p-774.html

(da vezi ca nici astea nu le uiti la lucru 12 ore continuu, alea de le vezi tu la fabrici de mobila au ventilatoare de racire prin interior si alte dracii)

Iar daca te sperie pretul, atunci ia ceva ieftin si invata sa le mai oferi si pauza + lame de calitate care sa taie nu sa impinga in lem.

#49
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 04.12.2009
Ati facut o analiza asa cum ati vrut d-voastra sa intelegeti si nu are legatura cu cele spuse de mine .
Lucrati cumva la atelierul... , cam suna a reclama . Oricum este un magazin mai scump fata de altele . Produsele propuse , in afara de faptul ca au 2000 w , doar doua dintre ele , au diametrul de taiere mic . Am nevoie de taiere de 110mm . Am vrut sa iau acel bosch gts10 dar din punctul meu de vedere nu  merita banii . Nu conteaza motivul , este parerea mea . Am preferat sa imi iau un motor de 2000 W si sa imi fac singur un circular cu disc de Makita de 305mm  si tai fara probleme 110mm . Din pacate spatiul nu imi permite sa tai pe lungime mai mare de 3 m .
Asa ca am nevoie sa tai pe lungimi de 4-5-6m  grinzi de 110mm , deci un fierastrau circular manual  de 2000W si disc de 230mm este perfect . Cum am mai zis , orice circular , nu conteaza brandul , poate face aceasta treaba daca stii cum sa tai . Batranul meu circular nu s-a stricat pentru ca se oprea panza in lemn (avea protectie la supra sarcina si supraincalzire ) , supraincalzire care nu s-a intamplat vreodata . Avea 16 ani de folosinta . Daca il desfaceam observam poate imi dadeam seama ca rulmentul este pe duca . Am acasa 2 masini de gaurit ,  romaneasca si un bosch , un flex de 125mm , o masina de frezat facuta in austria , o auto filetanta cu doi acumulatori(pe duca ) si un fiersatrau pendular, cel mai tanar  12 ani . Asa ca nu ma invatati d-voastra cum sa folosesc o scula , sub nici o forma . Sa vedem cat ma tine circularul unghiular , rotopercutorul si rindeaua cu degrosare , toate mai tinere de 2 ani .
In ce priveste calitatea ... pai brandurile care se respecta nu fac rabat la calitate doar pentru a acapara piata . Se gasesc cumparatori si pentru ei , si inca destui .
Am lucrat cu scule germane care nu mai sunt ca cele facute acum 20,30 de ani . Banii , restul sunt ameteli pentru naivi , vezi doamne vine unul nou si imi ia piata . Totul se rezuma la bani si atat . Ca daca nu , nu le faceau in China , Turcia sau mai stiu pe unde .
Si mai usor cu reclamele , ca magazinul pomenit de d-voastra mi-a trimis o rindea de banc cu informatia ca ar fi profesionala , desi nu are nici o legatura , ea rindeaua saraca , cu o scula profesionala .

Apoi de ce as lua un circular Makita 2000W cu talpa din otel stantat , si nu un Skill sau un alt brand cu aceeasi putere si acelasi diametru la panza si talpa turnata , la aproape acelasi pret , ca toate sunt facute in acelasi loc ???!!!
Cu stima .

#50
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008
Pai atunci de ce mai ceri sfaturi daca deja vii cu ideei preconcepute ? Eu nu am nici un scop sa ti le schimb si nici sa te informez pe tine, dar ma gandesc ca daca ma tot obosesc sa scriu ceva scriu ca sa ajut si pe altii care o sa citeasca conversatia noastra.

Nu ma intereseaza saitul la care am dat linkuri ti-am dat doar un exemplu, si ca sa intelegi ca nu e in scop de reclama iti recomand sa nu cumperi de acolo ca pe langa preturi un pic mai mari ceri si taxa de transport, asa ca gasesti aceleasi produse pe alte saituri cu taxa de transport inclusa in pret.

Daca tot sustii ca un produs in China e de calitate inferioara , pei atunci cauta in magazine expuse TV-uri 4k cu diagonale peste 150 de la LG, Samsung, Panasonic, Sony, vezi unde sunt facute si apoi uite-te la pret.

Revenind la scule, nu mai compara branduri ca Skill, Stern, Einhell, Black&Dacker, Panzer, etc cu cele Makita, Bosch, DeWalt, Hilti, pentru ca la ele nu difera tara de fabricatie, difera gama de utilizare, ca exemplu:
Panzer e facut in germania, inseamna ca e mai bun ca un Makita facut in china? In nici un caz , niciodata.  Si se vede asta prima data la pret, si apoi la calitatea executiei.

Sculele care sunt de mana, sunt de mana pentru ca trebuie sa fie usoare, daca i-ar pune un rulment mare, masiv, si nu s-ar mai strica, dar scula ar cantari mult mai mult si ar costa prea mult, iar scopul folosirii profesionale e acela de a da un confort utilizatorului sa nu oboseasca de la scula. Eu cand ti-am recomandat un banc, e pentru ca acela are acel tip de rulmenti masivi, grei , rezistenti, dar cantareste foarte mult dar fiind banc nu conteaza greutatea.

Si altceva , o scula nu trebuie folosita pana nu mai poti tine mana pe ea, in momentul ala pe langa ca strici motoul incepe sa curga uleiul/vasilina de pe angrrenaje si dispare ungerea, apoi te plangi ca s-a stricat.

Iar pentru ca nu mai pot imbunatatii calitatea sculelor fara a sacrifica un lucru important cum este greutatea lor, producatori renumiti au adaugat in pretul scule facilitati precum: garantie extinsa, pick-up si retur gratis, mentenanta gratis in perioada garantiei.

Gandeste-te ca producatorilor le e mai ieftin sa puna rulmenti mari si ieftini decat rulmenti mici si de calitate, pentru ca ei vor avea aceeasi uzura in timp. cei mici functioneaza in parametri normali de uzura ca si cei mari care sunt supradimensionati dar de calitate slaba. Ajunge ca o scula cu rulmenti supradimensionati sa fie mai ieftina si sa ofere aceeasi rezistenta. Ideea de scula profesionala zice ca scula sa aibe aceleasi caracteristici dar sa fie cat mai usoara folosing materiale specifice pentru a face munca mai relaxanta, mentinand in acelasi timp un grad inalt de calitate.

#51
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 04.12.2009
Stimate domn , te rog sa intelegi ca nu sunt un agiamiu . Am si 11 ani de strungarie in santierul naval . Va intreb atunci de ce cand cumpar un circular unghiular culisant Makita de 1800 ron trebuie sa il desfac pentru ajustari pentru ca nu are unghiui drepte la taiere ? Nu este tocmai usor sa reglezi o astfel de scula . Apoi insasi reparatia unei scule facuta sub un brand cunoscut te face sa renunti la ea si sa iti iei una noua .
Dar in fine , raman la parerea , deloc preconceputa ,  calitatea europeana a scazut in ultimii ani si am inceput sa platim brandurile . As fi vrut sa avem magazinile pe care le au americanii , poate unii au ajuns pe acolo si a vazut macar unul adevarat . Paradis , posibilitate de alegere uriasa si calitate buna .
Lasand la o parte comparatiile , voi alege unul dintre cele doua circulare : https://www.skil.ro/...5885ma.html   ,  http://www.zivtool.r...CFU8o0wodXSkOGA
Mai ramane sa aleg un slefuitor cu excentric , dar voi cauta topicul adecvat .
Cu stima .

#52
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008
Nu inteleg ce fel de ajustari trebuie ca sa taie drept? Sau ce le faceti? Nu e vorba despre ajustarea de inclinare ?

AM si eu un ferastrau circular si cand tai ceva mai gros si pun echerul langa e perfect 90 grade

#53
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 04.12.2009
Exact este vorba de inclinare verticala si orizontala . Acolo unde este indicat 0 grade , ar trebui la taiere sa fie 90 de grade vertical si orizontal . Dar nu este . Nu-i fac nimic , ce sa-i fac ? Tai cu el scandura , ca pentru asta este facut , nu pentru poze .

#54
kreeper

kreeper

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 381
  • Înscris: 17.10.2008
Nu stiu ce sa iti zic, al meu taie 90grade cand il setez pe 90 grade, fix pe mijlocul indicatorului.

Folosesc disc de 2.6mm,

Edited by kreeper, 24 March 2017 - 16:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate