Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Incalzire globala

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
352 replies to this topic

#235
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Aici: https://data.giss.na...v/gistemp/maps/
Poti intra sa vezi cum aratau in urma cu mai multi ani orice luna sau anotimp sa vezi diferentele.

#236
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,840
  • Înscris: 26.02.2010
Comparând cu Noiembrie 2016, luna trecuta s-a mai răcit când abaterea a fost de 0,92°C.
[ https://s10.postimg.org/hdq3kd1jd/amaps.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#237
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Fata de anul trecut anul acesta va avea ceva mai putin, dar asta este normal.
Daca va fi pe locul 2, atunci va insemna prea mult.

Edited by Vincentiu_1981, 20 December 2017 - 22:21.


#238
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
De fapt tocmai ce am calculat acum si mi-a iesit ca in mod normal anul 2017 nu ar putea sa piarda locul 2 la temperatura medie anuala.
Anul 2015 a fost anul care a avut a doua cea mai ridicata temperatura medie, cu +0,85 oC fata de media perioadei 1951-1980.
Pana acum anul 2017 are o abatere de +0,90 oC fata de aceeasi perioada si pentru ca sa piarda locul 2 ar trebui sa aiba o abatere de sub 0,4 oC, ceea ce este imposibil.

Edited by Vincentiu_1981, 20 December 2017 - 23:28.


#239
aris86

aris86

    Traieste constient!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,840
  • Înscris: 26.02.2010
Mda, vedem și la anul, ceea ce nu e asa de rău, cum prevăd alții.

#240
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Pe mine nici nu ma deranjeaza aceasta incalzire globala.
Dar biosfera in ansamblu ei va deveni destul de stresata din acest punct de vedere pe viitor, odata cu accentuarea cresterii temperaturilor.
Daca mai luam in considerare si omenirea, atunci va trebui sa avem in vedere ca destule zone de pe Pamant, cum ar fi cele din Orientul Mijlociu vor deveni de nelocuit din cauza cresterii temperaturilor care vor ajunge sa depaseasca frecvent 50 oC conform estimarilor.
Si atunci vom avea noi valuri de imigranti care vor veni peste noi in Europa, impreuna cu alte probleme care vor aparea.
Dar cresterile de temperatura vor fi mari si in Europa, iar daca se vor corela cu accentuarea secetei pe timp de vara, atunci nici agricultura nu va mai merge bine si populatie va fi din ce in ce mai greu de hranit.
Plus ca nivelul marii va creste, iar suprafata uscatului va scadea, asa ca populatia se va concentra din ce in ce mai mult in zone mai restranse ca suprafata.
Daca mai luam in considerare si cresterea populatiei in viitor, atunci ajungem la o imagine nu prea buna despre cum va arata Pamantul peste 100 de ani de acum incolo.
Pe de alta parte, schimbarile climatice vor aduce fenomene extreme din ce in ce mai des care se estimeaza ca vor omori anual in jur de 150.000 de oameni, aici fiind un efect de feed-back din partea naturii, adica natura isi va lua si ea tributul ei. Am vazut anul acesta niste uragane fara precedent, cum au fost Harvey si Irma.
La momentul de fata viteza de crestere a temperaturilor este de peste 10 ori mai rapida decat in urma cu 56 de milioane de ani cand Pamantul a trecut printr-o perioada de incalzire globala drastica si temperatura medie globala a crescut cu 9 grade intr-o perioada de 20.000 ani: http://stiintasitehn...globala-rapida/
Una dintre cele mai mari probleme acum este ca din cauza cresterii accelerate a concentratiei de CO2 oceanele se acidifiaza mult prea repede si organismele vii nu se pot adapta, iar din aceasta cauza multe organisme vor disparea, alaturi de cele terestre care dispar si ele.
Problemele acestea nu pot fi de neglijat si va fi cu atat mai rau cu cat nu le vom lua in serios.

#241
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,551
  • Înscris: 15.06.2007
Chiar sunt curios ce se pregateste pentru omenire. Numerele sunt in crestere. Populatia, temperaturile.
Probabil va fi foamete, sau razboi, sau ambele.  Sigur pe cineva preocupa aceste "scenarii" si deja se pun la cale unele "evenimente".  

Cum se prezinta  actualul decembrie in comparatie cu alti ani? Eu vad ca am trandafiri infloriti in curte, lalelele mi-au incoltit  din ghivece deja,  ghioceii sunt bine mersi deja.

#242
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Decembrie anul acesta este destul de asemanator cu alti ani in care am avut un decembrie cald, cum ar fi in 2015 de exemplu.
Faptul ca incoltesc ghioceii inca de pe acum, sau lalelele ori zambilele etc inclusiv afara, nu doar in ghivece in casa, nu e nicio noutate, asta se intampla in mod obisnuit la vremea asta, daca nu este frig afara fara zapada de exmplu.
De fapt, aceste flori de primavara incoltesc si cresc chiar si sub zapada. De exemplu, poate sa ninga la inceput de decembrie, cand sa zicem nu a iesit nimic afara din pamant, dupa care daca stratul de zapada este consistent si apara de frig solul, florile acestea pot incolti sub zapada si sa creasca destul de bine, iar daca zapada se topeste sa zicem undeva prin ianuarie, sa constatam cu surprindere ca sunt deja destul de marisoare.
Se poate intampla sa fie zapada toata iarna, sau o buna parte din iarna, iar cand se topeste spre final de februarie sa vedem ghioceii cu bobocii stand sa infloreasca, urmand sa infloreasca dupa 2-3 zile de soare si fara zapada pe ei. Deci astea asa se intampla in mod normal.
Urmeaza sa vedem anul acesta cum va fi iarna pana la capat, daca va fi asemanatoare cu iarna 2006-2007, care a fost foarte calda si fara zapada.
Dar, cu ierni din acestea calde va trebui sa ne obisnuim, pentru ca dupa cum vedem ele sunt din ce in ce mai frecvente, iar durata iernii se tot miscoreaza pe la noi prin zona.

#243
savantu

savantu

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,625
  • Înscris: 26.10.2003
Eu astept inversiunea America de Nord - Europa. Ma intreb daca Gulfstreamul nu este afectat de racirea puternica de pe coasta de Est a SUA.

Edited by savantu, 02 January 2018 - 14:38.


#244
parintele

parintele

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 14,072
  • Înscris: 17.03.2005
Iarna adevarata vine pe la jumatea lui ianuarie, nu va impacientati....mai bine pregatiti lopetile pt ca si cand o veni...

#245
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,517
  • Înscris: 29.10.2017

View Postsavantu, on 02 ianuarie 2018 - 12:52, said:

Eu astept inversiunea America de Nord - Europa. Ma intreb daca Gulfstreamul nu este afectat de racirea puternica de pe coasta de Est a SUA.
Nu, GS poate fi influentat de acumulari mari de apa dulce. Fortele ce genereaza GS sunt mult mai ample incat sa fie periclitat de o simpla advectie rece de iarna.
Am mai explicat, GS este intretinut in buna masura tocmai de ceea ce se intampla in Arctica. GS compenseaza pierderile de caldura mai mari din o Arctica mai putin acoperita cu gheata, sunt procese strans legate intre ele.
Arctica mai putin acoperita cu gheata tinde sa isi refaca gheata pe timp de iarna, rezultand pe de o parte apa dulce a ghetii (ce se va topi vara si va duce la acumulari de apa dulce)
dar in egala masura rezulta si apa sarata, in urma desalinizarii din procesul de inghet.
Automat, saramura la acele temperaturi plonjeaza in adancuri, dar inevitabil, de undeva trebuie sa vina o cantitate egala de apa pentru a acoperi deficitul.
Prin urmare, in aceasta perioada, GS este solicitat si tinde chiar sa se intensifice!

GS nu poate fi oprit, dar poate fi scufundat!

Diferenta intre aceste doua stari e aceea ca GS continua sa compenseze procesele din Arctica, dar nu mai are acelasi aport asupra temperaturii apei la suprafata. (SST)
GS nu poate fi scufundat decat de pungi masive cu apa dulce, in perioadele calde in Arctica se acumuleaza treptat la suprafata Oceanului Apa Dulce.

Aceste acumulari tind se intrerupa GS, dar sunt procese de durata, nu se intampla chiar asa, peste noapte, desi la scara de timp mai mare poate fi considerat un fenomen brusc.
Schimbarile de clima, in general, sunt procese rapide, dar raportate la timpul nostru, nu se petrec peste noapte.

Intelegem si faptul ca acolo este o lupta permanenta intre curenti, GS are meandre precum orice fluviu, cu diferenta ca e un fluviu (imens, raportat chiar si la Amazon) ce curge pe Ocean.

Astfel, pungile de apa dulce si rece reusesc sa treaca de GS, in timp ce pungi de apa sarata si calda patrund "in tabara adversa" (Warm and Cold Eddy), sub forma unor vartejuri uriase de apa.

Situatia la zi din zona de interes:

[ https://ecowatch.ncddc.noaa.gov/JAG/Navy/data/satellite_analysis/gsncofa.gif?id=63827 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#246
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,517
  • Înscris: 29.10.2017
Deosebit de interesante sunt si procesele ce se petrec sub apa, la contactul dintre gheata si apa, daca ne uitam pe tabelul referitor la conductivitatea termica.
Gheata are o conductivitate termica superioara apei, va raci apa ce intra in contact cu ea, dar mai departe apare o pelicula de apa ce protejeaza gheata.
Astfel, saramura se va scufunda sub forma unor turturi, se acumuleaza sub acea pelicula, apoi cade in adancuri formand turturi, fiind supraracita tocmai datorita conductivitatii termice superioare a ghetii. Ramare "o cantitate de frig" nedisipata.Imaginile subacvatice ce surprind acest proces sunt superbe.

[ https://image.ibb.co/fx0LXG/ereeree.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by rixthina, 02 January 2018 - 16:39.


#247
tfmercedez

tfmercedez

    BUFU

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 72,551
  • Înscris: 15.06.2007

View Postparintele, on 02 ianuarie 2018 - 13:18, said:

Iarna adevarata vine pe la jumatea lui ianuarie, nu va impacientati....mai bine pregatiti lopetile pt ca si cand o veni...
Nu mai e nici o regula. Buba mare este ca vine cate un inghiet de control asa aiurea prin aprilie mai cand pomii sunt infloriti, si provoaca pagube uriase.

#248
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Anomalia termica medie, la nivel global, a lunii decembrie 2017 fata de media perioadei 1951-1980 = +0.90 oC

[ https://s9.postimg.org/65mygda4f/amaps.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Temperaturile se mentin la un nivel foarte ridicat chiar si in faza de La Nina!

Edited by Vincentiu_1981, 18 January 2018 - 22:43.


#249
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,517
  • Înscris: 29.10.2017
Diferentele majore de temperatura inregistrate la nivel global i-au ingrijorat pana si pe specialistii NASA, cei care au decis sa traga un semnal de alarma asupra anomaliilor climatice care deja au loc pe Terra. Acestia s-au vazut, insa, pusi in fata unui fapt cu totul si cu totul neobisnuit, anunta TheTelegraph.
Dr. James Hanesn, unul dintre membrii diviziei NASA, Goddard Institute for Space Studies (GISS), a anuntat printr-un comunicat oficial ca luna octombrie a acestui an a fost cea mai calda din toata istoria inregistrarilor meteorologice. Si cu toate acestea, zone intinse ale planetei au fost rascolite de puternice furtuni de zapada. Din Statele Unite ale Americii pana in China si din Alpi pana in Noua Zeelanda, sezonul rece a pornit cu o intensitate neobisnuita. Agentia oficiala de presa a Chinei a anuntat ca Tibetul s-a confruntat cu „cea mai puternica furtuna de zapada inregistrata vreodata”. In acelasi timp, Statele Unite au anuntat doborarea recordurilor de temperaturi scazute in peste 115 locatii de pe continentul nord-american.

Cum se explica, totusi, aceste anomalii? Rapoartele GISS arata temperaturi cu pana la 10 grade mai mari decat ar fi fost normal, cu precadere in Rusia, dar in momentul in care mai multi specialisti au incercat sa analizeze datele au observat un fapt neobisnuit. Friguroasa luna octombrie fusese atat de „calda” pentru GISS din simplul fapt ca rapoartele intocmite vizau luna august si fusesera reluate, in mod ciudat, si pentru lunile septembrie si octombrie.

Daca Dr. Hansen se apara, spunand ca studiile sale sunt corecte, contestatarii il acuza de lansarea unor zvonuri in masura sa alarmeze populatia, zvonuri fara acoperire reala. Recent, purtatorul de cuvant al GISS a anuntat ca „este posibil ca datele referitoare la Rusia sa fi fost eronate, atata vreme cat informatiile primite nu pot fi verificate in totalitate”. Deocamdata, investigatiile sunt in plina desfasurare. Pana la rezolvarea cazului si a aflarea celor care au dezinformat, Terra se pregateste pentru un nou val de recorduri negative ale temperaturilor.

Sursa:TheTelegraph

Deci, de mare incredereGISS! Cam asa sunt fabricate datele, gura presei poate fi inchisa cu verzisori. Ciocul Mic.
http://www.descopera...-sau-diversiune

Edited by rixthina, 19 January 2018 - 15:43.


#250
Vincentiu_1981

Vincentiu_1981

    Locatie: Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,259
  • Înscris: 02.11.2012
Articolul acela a fost scris in 2008.
Uitandu-ma in 2008, luna octombrie a acelui an nu a fost deloc cea mai calda, deci este gresit ce spunea el acolo.
Martie a fost mult mai calda decat octombrie si au mai fost si alte luni mai calde decat octombrie.
In plus, de atunci si pana acum au fost numai recorduri negative, iar acum suntem in era glaciara :D

#251
rixthina

rixthina

    superb membru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,517
  • Înscris: 29.10.2017
TheTelegraph a scris, nu "el".

Lupul isi schimba parul, dar naravul ba. Au fost o gramada de astfel de aspecte sesizate de atunci si pana azi.
Dar, cainii latra, ursul merge.
Nu e vorba de era glaciara, chiar racire evidenta daca era nu era cazul sa se exagereze.
E vorba de o escrocherie demascata, atata tot.

purtatorul de cuvant al GISS a anuntat ca „este posibil ca datele referitoare la Rusia sa fi fost eronate, atata vreme cat informatiile primite nu pot fi verificate in totalitate

De atunci si pana acum, ai garantia ca totul e corect? Eu nu am aceasta garantie, datele sunt umflate cu sau fara intentie.
Eu zic asa, mai mult CU.

Realitatea e deformata, asta ar fi de inteles.

View PostVincentiu_1981, on 19 ianuarie 2018 - 16:32, said:

iar acum suntem in era glaciara Posted Image

Ai tendinta de a exagera.

Edited by rixthina, 19 January 2018 - 21:47.


#252
scaiba

scaiba

    Pastafarian

  • Grup: Validating
  • Posts: 12,602
  • Înscris: 03.11.2006
Tu nu exagerezi defel, când vii după zece ani cu un articol scos dintr-o glumă de tabloid.
De-al cercetătorilor britanici, da...

Era frumos să pui ceva mai de actualitate, nu dintr-o sursă la a treia mână și să vii cu o concluzie de țață, din spatele tarabei cu verdețuri:

View Postrixthina, on 19 ianuarie 2018 - 15:37, said:

...Deci, de mare incredereGISS! Cam asa sunt fabricate datele, gura presei poate fi inchisa cu verzisori. Ciocul Mic...

Spre exemplu, așa:

Attached File  20180118_Temperature2017.pdf   522.45K   6 downloads

Frumos, civilizat, fără să te iei a n! oară de Vincentiu_1981.
Că i s-o fi pus și lui pe suflet de cât ți-o fi suportat ieșirile, nu crezi?

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate