Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Pierderi caldura intr-un corp de ...

Polonia cere UE sa nu mai taragan...

Peste 1 miliard de anvelope arunc...

Recomandare pardoseala
 Copii din parc si parintii

Cum comand medicamentul lenalidom...

Instaleaza TBS-5580 in Linux

Recomandare supraveghere video
 Merita sa cumpar masina cu daune?

Folosirea subconstientului (pt a-...

Problema panou disjunctoare

Sfat achiziție sacou barba&#...
 Alternativa la incalzirea cu gaz

Ai in casa un termometru cu Mercu...

Card pentru plati facturi si cump...

Acte dupa casatorie

Kindle sau altceva? daca da, de care?

- - - - -
  • Please log in to reply
36 replies to this topic

AlexRe

AlexRe

Member

• Grup: Members
Exista un program, se  numeste Calibre, care transforma pdf-ul in formate acceptate de kindle ;)

Am si eu un Kindle, mai vechi ce e drept, dar este genial, pot stoca in al vreo 3000 carti, o mare biblioteca in ceva atat de mic :D

Mihai_3

Mihai_3

我會回來的...

• Grup: Senior Members
KoboGLO HD .... ;)
Daca vrei ceva flefibil.
am eu asa ceva...

dr_agosh82

dr_agosh82

Member

cind te inregistrezi pe amazon iti fac ei o adresa de email, si poti trimite la adresa aia fisiere pdf, pui convert ca subiect si ti le converteste ... nu intotdeauna bine ... apoi le primesti pe kindle gata convertite

toto_riina

toto_riina

Guru Member

De asta ziceam, da' e cu reclame:
https://www.amazon.d...l_k_keanab?th=1
E versiunea noua, la 80 de euro e pomana, nu cred ca il gasesti la noi la pretul asta.

YOUR_GOD

YOUR_GOD

Not assigned

XORIAN_L, on 22 septembrie 2016 - 09:29, said:

Cu kindle nu poti citi carti digitale cumparate din alta parte decat de pe amazon.
He he, chiar nu. Poti citi orice, de oriunde. Doar formatul te limiteaza.

toto_riina, on 22 septembrie 2016 - 13:44, said:

De asta ziceam, da' e cu reclame:
https://www.amazon.d...l_k_keanab?th=1
E versiunea noua, la 80 de euro e pomana, nu cred ca il gasesti la noi la pretul asta.
Si al meu avea reclame, dar ti le dezactiveaza ei, la cerere, pe motiv ca nu ti se adreseaza.

dark

dark

HELLO BOYS! I'm Cozbi, your HOTTEST midianite chick!

LensFlare, on 22 septembrie 2016 - 09:58, said:

Sunt de acord dar pentru PDF-uri e mai ok o tableta.

Întâi se încearcă convertirea PDF-ului în epub sau mobi, pentru a putea fi citit cu e-book.

...cu programul Calibre.

leny29

leny29

Member

Va multumesc pentru raspunsuri

mzamfirm, on 22 septembrie 2016 - 10:09, said:

Poti detalia ?

Eu de exemplu folosesc altceva, pentru cititul pe timp de noapte am setat nightmode la adobereader si este foarte ok , imi incap  60 de caractere pe rand, un kindlle nu ar face mare diferenta ,chiar l-am comparat cu unul, probabil o tableta ar fi ok insa si aici intervine problema de portabilitate.
Asa ca am ramas la cele 60 de caractere pe rand , si car un singur device dupa mine care este si telefon printre altele Posted Image.

Da am incercat si eu, e ok, dar daca vrei sa citesti o carte despre oracle de exemplu mai are si poze, si atunci nu cred ca merge asa de bine nightmode-ul la adobe reader. Eu folosesc btw MoonReader+ pe android, e super imi place mai mult decat Adobe Reader.

Poate sa-mi raspunda cineva pentru navigat pe internet cu Kndle-ul? m-am uitat pe youtube si zic ei ca e cam basic browserul lor. Voi cititi articole de pe net pe Kindle? Idea e sa nu ma doara ochii cand citesc... mai ales noaptea cand sunt obosit.

O alta intrebare, exista Kindle cu ecran color? nu ma referer la tableta Kindle Fire, aia e tableta, ma refer la Kindleul clasic de citit.

toto_riina, on 22 septembrie 2016 - 10:02, said:

Incearca si noul Kindle care a aparut acum, se pare ca are rezolutie mai buna si e mai ergonomic.

La care versiune te referi? la cea mai scumpa? parca Oasis ii spune. Din cate am inteles eu toate Kindle-urile in afara de cel de baza deci PaperWhite, Voyager si Oasis au toate aceeasi rezolutie si dpi si anume 1448 x 1072 si 300dpi. Dar poate ma insel.

Edited by leny29, 22 September 2016 - 16:49.

M0sGerila

M0sGerila

Senior Member

leny29, on 22 septembrie 2016 - 16:49, said:

Va multumesc pentru raspunsuri

Da am incercat si eu, e ok, dar daca vrei sa citesti o carte despre oracle de exemplu mai are si poze, si atunci nu cred ca merge asa de bine nightmode-ul la adobe reader. Eu folosesc btw MoonReader+ pe android, e super imi place mai mult decat Adobe Reader.

Poate sa-mi raspunda cineva pentru navigat pe internet cu Kndle-ul? m-am uitat pe youtube si zic ei ca e cam basic browserul lor. Voi cititi articole de pe net pe Kindle? Idea e sa nu ma doara ochii cand citesc... mai ales noaptea cand sunt obosit.

O alta intrebare, exista Kindle cu ecran color? nu ma referer la tableta Kindle Fire, aia e tableta, ma refer la Kindleul clasic de citit.

La care versiune te referi? la cea mai scumpa? parca Oasis ii spune. Din cate am inteles eu toate Kindle-urile in afara de cel de baza deci PaperWhite, Voyager si Oasis au toate aceeasi rezolutie si dpi si anume 1448 x 1072 si 300dpi. Dar poate ma insel.
La versiunea cu rezolutie 1440x1440 de la BlackBerry :P

Hitmaker

Hitmaker

Senior Member

Aici e ca la masini. Cum era vorba: exista doar Mercedes si restul asa parafrazez si spun si eu: exista doar Kindle si restul.

Octavian_SK

Octavian_SK

Senior Member

Hitmaker, on 22 septembrie 2016 - 20:17, said:

Aici e ca la masini. Cum era vorba: exista doar Mercedes  BMW si restul asa parafrazez si spun si eu: exista doar Kindle si restul.
Am corectat eu :)

on: versiunea aia mai scumpa nu merita diferenta de pret o face si coperta aia in care este bagata

Hitmaker

Hitmaker

Senior Member

Lol. Se vede ca n-ai condus in viata ta un CLS.

In alta ordine de idei eu am un Kindle de 3 ani si jumatate. Pana nu se strica nici vorba sa il schimb. Functioneaza perfect se citeste perfect de pe el. Iar cand se va strica voi cumpara tot Kindle, fireste.

Edited by Hitmaker, 22 September 2016 - 20:26.

leny29

leny29

Member

leny29, on 22 septembrie 2016 - 16:49, said:

Poate sa ma ajute cineva cu clarificarile de mai sus.

Multumesc

f300

f300

30k si ma duc

Browserul Kindle este lent, cu lag mare la fiecare operatiune (inclusiv refresh-ul ecranului din cauza tehnologiei), nu pentru pagini complicate si nu pentru pagini cu poze. Poti sa vezi cam cum merge in multe video-uri youtube. E recomandat doar pentru articole mari, MARI unde nu ai de "click-ait" mult ci doar "dai pagina" multe minute (spre exemplu pagini mari de pe wikipedia, cu care merge in particular bine). Vezi ca nu toate kindle-urile (cel putin daca luam si modelele vechi in calcul) au touchscreen.

Din cite stiu kindle e-ink e doar "alb-negru" sau daca vrei in citeva nuante de gri. A, un avantaj care cred ca nu a fost mentionat e ca sint absolut folosibile in plin soare, fara nici cea mai mica problema, la fel cum citesti ziarul. Nu te deranjeaza lumina si nu trebuie ca la display-ul de la telefon sa intre in competitie lumina display-ului cu lumina soarelui de 1000+W/mp.

Ca o paranteza in ziua de azi nu au de ce sa te doara ochii la citit seara si de la un display bun "normal". Chiar si la display-urile nominal bune, cu iluminare egala, contrast bun, rezolutie buna/nu se vad pixelii/etc poti avea probleme ca nu se poate micsora suficient luminozitatea. Dar e o chestie care a inceput sa fie masurata in teste asa ca poti sa te documentezi inainte.

Hitmaker

Hitmaker

Senior Member

Cine-si ia Kindle nu cred ca isi ia pentru browser. Browserul e doar un bonus. Acum toti avem smartphone-uri. De ce as folosi browserul la kindle cand am telefonul la mine?

wasteyard

wasteyard

Active Member

At mai fi de luat in seama Nook glowlight plus, se vede la fel de bine ca paperwhite, e drept ca iluminarea nu este la fel de uniforma ca la kindle dar nu e mare diferenta. Marele avantaje sunt ca e rezistent la apa, praf si are sistem de operare android, poate fi rootat si ai acces la toate functiile android, doar ca pe display e-ink.

leny29

leny29

Member

f300, on 24 septembrie 2016 - 07:13, said:

Browserul Kindle este lent, cu lag mare la fiecare operatiune (inclusiv refresh-ul ecranului din cauza tehnologiei), nu pentru pagini complicate si nu pentru pagini cu poze. Poti sa vezi cam cum merge in multe video-uri youtube. E recomandat doar pentru articole mari, MARI unde nu ai de "click-ait" mult ci doar "dai pagina" multe minute (spre exemplu pagini mari de pe wikipedia, cu care merge in particular bine). Vezi ca nu toate kindle-urile (cel putin daca luam si modelele vechi in calcul) au touchscreen.

Din cite stiu kindle e-ink e doar "alb-negru" sau daca vrei in citeva nuante de gri. A, un avantaj care cred ca nu a fost mentionat e ca sint absolut folosibile in plin soare, fara nici cea mai mica problema, la fel cum citesti ziarul. Nu te deranjeaza lumina si nu trebuie ca la display-ul de la telefon sa intre in competitie lumina display-ului cu lumina soarelui de 1000+W/mp.

Ca o paranteza in ziua de azi nu au de ce sa te doara ochii la citit seara si de la un display bun "normal". Chiar si la display-urile nominal bune, cu iluminare egala, contrast bun, rezolutie buna/nu se vad pixelii/etc poti avea probleme ca nu se poate micsora suficient luminozitatea. Dar e o chestie care a inceput sa fie masurata in teste asa ca poti sa te documentezi inainte.

Multumesc, din filmuletele de pe youtube am inteles ca e mai lent dar nu am inteles cat de varza e, adica daca e varza murata sau doar varza. Adica poti sa citesti un articol pe net? bine dureaza 30 de secunde sa se incarce dar apoi presupun ca e relativ fluent. Nu intentionez sa incep sa folosesc kindle-ul in loc de laptop sau smartphone ca sa navighez pe net, dar daca noaptea cand incerc sa adorm sunt satul de cartea respectiva si vreau sa citesc un articol pe unul doua site-uri pe care le cunosc deja pe care citesc de obicei stiirile (e.g. bloomberg.com) atunci sa pot sa-l citesc fara sa ma enervez...
Daca m-ai ajuta sa inteleg mai bine partea de sus... multumesc anticipat.

Hitmaker, on 24 septembrie 2016 - 12:02, said:

Cine-si ia Kindle nu cred ca isi ia pentru browser. Browserul e doar un bonus. Acum toti avem smartphone-uri. De ce as folosi browserul la kindle cand am telefonul la mine?
Cum ziceam mai sus, da, ai dreptate, tot laptopul si smartphoneul o sa-l folosesc pt mailuri, navigare... skype, cumparat online... mai sus am explicat de ce as vrea si un browser cat de cat pe Kindle, in special sa nu ma mai doara ochii cand citesc un anumit articol.

LensFlare

LensFlare

Tin Foil Mask Society

@leny29, daca navighezi pe site-uri mai simple fara prea multe brizbriz-uri poti citi, deschizi link-ul si poti da din broser "article mode". Totusi e cam aiurea de navigat direct de pe Kindle, eu prefer sa trimit articolele pe care vreau sa le citesc de pe telefon sau PC direct pe Kindle folosind extensia de browser "Push to Kindle" sau pe android aceeasi aplicatie, aceasta trimite direct pe kindle articolul curat si e mult mai ok asa.

P.S. Exista si o aplicatie oficiala facuta de Amazon: https://www.amazon.com/gp/sendtokindle

Edited by LensFlare, 26 September 2016 - 06:03.

leny29

leny29

Member

LensFlare, on 26 septembrie 2016 - 06:01, said:

@leny29, daca navighezi pe site-uri mai simple fara prea multe brizbriz-uri poti citi, deschizi link-ul si poti da din broser "article mode". Totusi e cam aiurea de navigat direct de pe Kindle, eu prefer sa trimit articolele pe care vreau sa le citesc de pe telefon sau PC direct pe Kindle folosind extensia de browser "Push to Kindle" sau pe android aceeasi aplicatie, aceasta trimite direct pe kindle articolul curat si e mult mai ok asa.

P.S. Exista si o aplicatie oficiala facuta de Amazon: https://www.amazon.com/gp/sendtokindle
Multumesc,
Interesant partea asta cu Push/Send to Kindle.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate