![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Kindle sau altceva? daca da, de care?
Last Updated: Sep 27 2016 05:46, Started by
leny29
, Sep 22 2016 09:05
·
0

Posted 22 September 2016 - 09:05

Salut,
Ma bate gandul sa-mi iau un Kindle? De ce? pentru ca am o lampa mica frumoasa de pat care o folosesc noapte sa citesc de pe hartie (ca sa adorm mai bine), dar pe hartie acum am destul de putine carti/reviste ramase. Am o gramada in format electronic. Am citit cateva review-uri Numai ca nu prea cunosc asa lumea Kindle, de aceea prefer sa intreb inainte sa stiu daca Kindle-ul e bun pentru mine. Am nevoie: 1) sa nu ma doara ochii, in special noaptea cand sunt obosit si cand nu pot sa aprind lumina, deci trebuie sa citesc in intuneric 2) sa pot sa citesc cartile mele (care nu sunt cumparate de la amazon) in format pdf cele mai multe, doar cateva in alte formate (djvu, epub foarte putine) 3) sa pot sa citesc si carti de IT, nu numai beletristica, adica cu ceva imagini care s-ar putea sa fie chiar late, ma intreb cum ar scala Kindle-ul? presupun ca pot sa fac zoom dar apoi daca depaseste imaginea dimensiunea Kndle-ului trebuie sa fac scrol dreapta stanga, sus jos? 4) nu am probleme de buget, dar instinctiv aleg dispozitivul cel mai ieftin care sa-mi satisfaca nevoile, nu-mi place sa dau banii doar pe ultima fitza care are inca un feature in plus pe care nu o sa-l folosesc niciodata. Daca se justifica nevoia si trebuie sa-l cumpar neaparat pe cel mai scump atunci asta e il cumpar pe cel mai scump, altfel pe un alt dispozitiv mai ieftin 5) as fi vrut sa pot sa citesc (optional) chiar si albnegru articole de pe net. Am observat totusi ca au un browser mai varza ceva Experimental... dar daca reusesc sa citesc e ok. 6) E ok daca dureaza bateria doar cateva zile, o sa citesc in cea mai mare parte in pat seara Daca e bun un Kindle pt mine, atunci pe care sa-l iau, am observat ca sunt 4 modele, primul cel de baza nu are lumina sa poti citi noaptea, iar urmatorul Paperwhite si Voyager (sper ca nu ma insel la nume) au lumina, dar diferenta intre ele e ca Voyager are mai multe leduri sa faca lumina... totusi justifica asta diferenta de pret? Va multumesc |
Posted 22 September 2016 - 09:20

E mai greu cu PDF-urile pe ebook readere... nu prea recomand, mai bine iei o tableta de 10 inch pentru pdf-uri.
Edited by LensFlare, 22 September 2016 - 09:21. |
Posted 22 September 2016 - 09:23

Poti sa incepi de aici http://forum.softped...torul-lecturii/
Calibre converteste aproape orice. Nu are zoom. Browserul e varza. |
Posted 22 September 2016 - 09:25

No way.
Pentru citit sub nicio forma, tabletele... Daca citesti pdf-uri trebuie sa citesti in mod portrait, si pentru fiecare pagina tre` sa apesi de 2-3 ori pe button down, mare branza... pentru atata lucru sa-si oboseasca ochii? Nu am incercat altceva, dar am avut Kindle, mi-a placut mult. |
Posted 22 September 2016 - 09:29

Kindle Paperwhite. Citesc în fiecare seară, dar formate agreate (vezi pe site). Poți converti orice cu Calibre. Reader-ul are și lumină de fundal. Cu PDF-urile este greu,aproape imposibil.
|
Posted 22 September 2016 - 09:29

Cu kindle nu poti citi carti digitale cumparate din alta parte decat de pe amazon.
|
Posted 22 September 2016 - 09:34

C'mon, am citit carti intregi de cateva sute de pagini in format pdf.
Nu am avut nicio problema. Ba mai mult, imi mergea si dictionarul, atunci cand citeam carti in engleza si nu intelegeam anumite cuvinte... Edited by AndyM, 22 September 2016 - 09:40. |
Posted 22 September 2016 - 09:35

Daca vrei sa citesti DOAR TEXT -si care accepta reflow, deci nu pdf-uri- kindle e ok. Recomand totusi paperwhite, chiar daca spui tu ca ai veioza - lumina e EXCELENTA, poate sa fie data oricit de jos, poate sa fie inchisa daca n-o vrei, e ca si cum citesti ceva scris cu cerneala pe plastic, super-ok.
Dar doar pentru text, daca vrei imagini, pdf-uri, etc - ia o tableta "normala" cu display cit mai bun (si de cel putin 10 inch) si cit mai usoara. |
Posted 22 September 2016 - 09:35

Posted 22 September 2016 - 09:39

Si eu am Kidle Paperwhite si il folosesc aproape zilnic dar pentru PDF-uri neformatate special pentru ebook readere nu e o alegere prea inspirata.
|
|
Posted 22 September 2016 - 09:39

XORIAN_L, on 22 septembrie 2016 - 09:35, said:
Si erau cumparate si cu DRM? Plus, ca l-am luat cand eram in facultate, si numai bine, imi tineam PDF-urile de la profesori pe Kindle, am invatat doar de pe el... |
Posted 22 September 2016 - 09:51

Unele PDF-uri nu sunt convertite cum trebuie de Calibre. As recomanda Paperwhite. Eu il am ala fara lumina de fundal, am zis ca nu-mi trebuie, dar se mai iveste ocazii cand nu am suficienta lumina si mi-ar fi trebuit un ecran din ala luminat.
|
Posted 22 September 2016 - 09:52

Posted 22 September 2016 - 09:58

XORIAN_L, on 22 septembrie 2016 - 09:29, said:
Cu kindle nu poti citi carti digitale cumparate din alta parte decat de pe amazon. Se poate, poti cumpara epub-uri sau alt format si le convertesti cu Calibre. dark, on 22 septembrie 2016 - 09:52, said:
Tableta nu oferă confortul vizual caracteristic unui ebook-reader.Imagine publicată Sunt de acord dar pentru PDF-uri e mai ok o tableta. |
Posted 22 September 2016 - 10:02

Incearca si noul Kindle care a aparut acum, se pare ca are rezolutie mai buna si e mai ergonomic.
|
|
Posted 22 September 2016 - 10:09

dark, on 22 septembrie 2016 - 09:52, said:
Tableta nu oferă confortul vizual caracteristic unui ebook-reader. ![]() Poti detalia ? Eu de exemplu folosesc altceva, pentru cititul pe timp de noapte am setat nightmode la adobereader si este foarte ok , imi incap 60 de caractere pe rand, un kindlle nu ar face mare diferenta ,chiar l-am comparat cu unul, probabil o tableta ar fi ok insa si aici intervine problema de portabilitate. Asa ca am ramas la cele 60 de caractere pe rand , si car un singur device dupa mine care este si telefon printre altele ![]() Edited by mzamfirm, 22 September 2016 - 10:12. |
Posted 22 September 2016 - 10:16

Eu am Voyager il folosesc pe avion in general. Poti citi orice carte de oriunde de preferat convertita
txt Edited by Octavian_SK, 22 September 2016 - 10:18. |
Posted 22 September 2016 - 10:23

+1 Kindle Paperwhite
Ecranul e gandit/facut pt citit, il poti folosi cu orele fara sa te doara ochii. O tableta NU e pt citit carti. Am Kindle Paperwhite, recomand cu incredere. Gasesti materiale in format nativ fara probleme. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users