Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Procedura numar inmatriculare lua...

masina ieftina pentru incepator. ...

Pareri achizitie masina 20-25k
 Scuter electric ce se poate condu...

Taximetristii de la Gara Obor ref...

Dorul, specific romanesc, si o re...

Noul Design Dacia
 Pareri despre facultate

Motocilclistii un pericol

scooter electric

Parere VW GOLF 5 Din 2005 1.4 FSI
 Berlin, odinioara unul dintre cel...

Indicator benzina și tempera...

Tranzitare ape teritoriale straine

aplicații ipa
 

Amazon Echo - inceputul asistentului virtual din casa ta

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
327 replies to this topic

#55
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
... n-a venit, probabil Luni, dar mi-adusai aminte altceva, puneti authentication WPA2-Personal, cum v-am spus mai sus, dar daca router-ul ofera posibilitatea, alegeti WPA2-Personal [TKIP] ... (NU [AES]) ... mi-am adus aminte ca am citit asta demult, inainte sa-mi vina prima Alexa, le-am notat mental dimpreuna cu alte cateva chichitze (mi le aduc eu aminte si pe acelea) si cind a sosit, aveam deja router-ul configurat si probabil uitasem deja ... asta fiind motivul pentru care mie mi-au mers toate conectarile ca in paginile din manual ... flawless ... si ma uitam cum altii posteaza ca nu merge aia sau aia ... treaba cu WPA-Personal TKIP vine direct din recomandarile echipei de support Amazon, este scrisa in paginile de help, pe un forum ... :-) ... Bafta !

PS. ... si spuneti aici daca v-a mers, sa afle si altii care vor avea nevoie la un moment dat !, postam aici si succese si esecuri, ca sa le facem viata mai usoara viitorilor posesori !

Edited by SmartMedia, 01 July 2017 - 18:41.


#56
Vladhlad

Vladhlad

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 22.12.2015
Pasii pe care i-am urmat pentru pregatire setare :
- creat cont UK (folosesc doar UK deoarece nu vad utila o adresa de US, plus ca boxa e din UK) - done
- creat cont iCloud / Amazon / iTunes - done
- downloadat applicatia Alexa iphone - done
- setat router-ul WPA2-Personal [TKIP] - done

Pasii pe care i-am urmat pentru setare :
- conectat la Echo prin aplicatie - success
- conectat Echo la WiFi - success
- apasat "continue" , apare bara de loading ... dupa care : "There was an error registering your device. Error 10:2:12:3:1"[ http://imageshack.com/a/img923/9838/xfTTWl.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Open questions :
- Device-ul trebuie inregistrat/asignat contului Amazon (pe site) ?
- Un program de genul TunnelBear ar ajuta (modificare VPN) -> a folosit cineva asa ceva? Eu da, dar fara succes.

In rest, out of ideas ...

#57
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
In Alexa app, acelasi cont de gmail ca pe Amazon, da ?

#58
Vladhlad

Vladhlad

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 22.12.2015
Da, acelasi cont/email.

#59
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Inca o treaba pe care am facut-o inainte sa incep conectarea, deci Alexa era la cutie ... am inregistrat IP fix pe mac address-ul ei in router ... imi tot aduc aminte ... stati sa vina cel alb maine si va zic ce patesc cu el ... eu sper sa nu am probleme si sa pot da vina pe voi ( ... :-) ... )

Edited by SmartMedia, 02 July 2017 - 11:41.


#60
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
... am verificat la firma, acolo am un echo dot 1, dar acelasi router. Curios, acolo am WPA2-Personal ... cu [AES] ... si imi aduc aminte ca este asa pt. ca nu am fost eu acolo cīnd s-a "conectat" dispozitivul. Deci, cel putin un Echo dot in "tara asta" merge si pe AES. Colegul zice ca el a inceput de aici: https://alexa.amazon.com/

Inca ceva, nici acasa nici la servici, niciun fel de proxy, hack, DDNS ... etc. Doar fibra oarba de la RDS si acelasi router ... un Asus RT-N66U, dar nu cred ca conteaza obiectul. Si acasa si la firma, acelasi cont de gmail, cu adresa pe US. IOS App Store pe US (acelasi cont). ... daca influenteaza cu ceva, ambele stau pe 5GHz. Ma mai gīndesc ...

#61
Vladhlad

Vladhlad

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 22.12.2015
Ce am incercat intre timp este sa merg la un prieten(care are Alexa Echo din state) si sa incerc sa o adaug pe a mea din UK ca si dispozitiv secundar.
Acelasi cont, acelasi router aceleasi conditii ca ale lui, aceiasi eroare ca la mine ... 10:2:12:3:1 Posted Image

O sa incerc treaba cu inregistratul adresei MAC in router, revin cu feedback ...

#62
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
... dadui de codul ala de eroare prin vre-o 8 forumuri. Cam peste tot rezolvarea a venit de la "Amazon suport team", care a inregistrat dispozitivul pentru client (īn locul lui) si ... se pare ca acel cod intra in categoria "stolen sau already registered" .... sper sa nu fie cazul la tine Vlad, sa fi nimerit vreunul luat de baieti din vre-un magazin prin spargere de prin UK.
P.S. De cite ori am parte de device-uri de pe olx sau alte medii (dubioase), am ajuns sa prefer sa-l gasesc "second" decat "nou/sigilat". Second, inseamna ca a functionat, a mers si omu' s-a plictisit de el sau si-a dat seama ca are ceva mai bun de facut cu banii si-l vinde ... si-l mai da si la un pret mai jos ca unul NOU, dar care poate fi foarte bine furat si cum "da de net" producatorul citeste mac address si poc ... mesaj x. Repet, sper sa nu fie cazul la colegul nostru Vlad.

#63
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Astazi am probat Echo Dot-ul alb. A venit NE-reset-at, cutia desfacuta (probabil din transport), cablul si incarcatorul originale. Cablul l-am pastrat, incarcatorul are cele 2 lamele de US si mi-e nefolositor, dar, vreodata, cu un adaptor, cine stie ... l-am pus deoparte. Pasii pe care i-am urmat: Eram la firma.
1. Alimentat Echo Dot si lasat lumina albastra sa se stinga de tot.
2. Am accesat aplicatia Alexa (IOS) si am apasat "add new device"
3. Apasat tasta "cu punct" (action button), 5 secunde
4. A aparut lumina portocalie care a inceput sa dea tircoale cercului si Alexa a anuntat ca e gata de initiere conexiune.
5. Am iesit din aplicatie si am intrat la "wi-fi networks", unde era o retea "Echo_xx-xx"
6. Am dat connect, am iesit si am intrat iarasi in aplicatia Alexa.
8. Mi-a aparut o lista cu SSID-uri, am ales, am introdus parola retelei
7. Peste 10 secunde, Echo Dot-ul a a anuntat ca a reusit conexiunea

... - Alexa !, desk-lamp ON ... (s-a aprins) ... - OK !


Pina acum, fara probleme.
Cind am ajuns acasa, a trebuit sa repet toti pasii, pentru legatura la wi-fi-ul de acasa si acum e cuminte in bucatarie. E utila functia de interfon, cind ti-e lene sa-ti iei gheata si e sotia in bucatarie ... :-) ... in rest, sta pe Europa FM.
Acum, cind scriu, realizez un lucru. Toate device-urile noastre Amazon (2 acasa, 2 la servici), sunt din US (cumparate, aduse pe diferite cai, dar din US).
Poate ajuta informatia. Poate avem colegi care le au din UK / DE ? si pot confirma ca merg fara probleme ? Unul singur este nou (Echo full size), celelalte, dot-urile, toate au avut proprietari romani anterior. Deci AU FUNCTIONAT la cineva acasa. Acesta a fost primul lucru pe care i-am intrebat pe proprietari ... " - L-ati probat ? ", ... toti care il au "de nou / sigilat", in urma problemelor aparute aici si pe alte forumuri ... le evit. Probleme hardware nu au (dese ... Posted Image  ...) dar sistemul de protectie si blocare acces la servere implementat de Amazon rivalizeaza cu protectia iCloud de la Apple. Singura optiune pe care o vad este contactarea Amazon Service ... pe forumurile de afara, multi utilizatori le-au deblocat in acest fel, apeland direct la Amazon. din aplicatie sau contul creat pe net ... am vazut ca este posibil si din aplicatia de pe telefon si am zis ca e ok sa mentionez si aici. Pina acum n-a fost nevoie, Doamne ajuta. Peste o luna, o sa mai iau unul, tot un dot ... numai daca este provenienta US (nu m-am ars cu UK/DE, intamplarea face sa nu fi cumparat de acolo, dar cele din US, vad ca se comporta ok) si o sa postez aici. Sa auzim de bine !

Edited by SmartMedia, 03 July 2017 - 21:51.


#64
Vladhlad

Vladhlad

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 22.12.2015
Well...După lupte seculare, care au durat aproape patru zile
"Hello Vlad,
I am writing to follow up on our recent chat conversation.
Unfortunately, the device xxxxxxxxxxxxxxxxxx you have contacted about has been reported lost or stolen. As a result, I'm unable to register the device to your Amazon account.
If you have concerns about your purchase of this Alexa device, please contact the seller or your local law enforcement agency.
Thanks for your understanding."

#65
cocioaba

cocioaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.07.2005
Am primit si eu aceeasi eroare  la un produs sigilat de pe olx . am vorbit cu vanzatorul , am returnat  produsul si am primit bani (am pierdut doar transportul )  . am cumparat alta Alexa din buc cu proba ( vechiul propietar a trebuit sa o stearga de pe contul lui )
  atasez o imagine cu eroarea primita . verifica id  sa nu fie vorba de aceeasi alexa

SmartMedia . ce trebuie sa fac sa stea si a mea pe Europa Fm ?

Attached Files



#66
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Sal, ma bucur ca s-a gasit o solutie. Ok, iti faci cont pe Tunein, instalezi skill-ul in aplicatia Alexa (sau o rogi sa-ti "enable" Tunein) ... :-) ... apoi tot in aplicatia Alexa iti legi contul de Tunein de aplicatia Alexa. Formulele de adresare sunt apoi multiple:

Ex.1 - Alexa, play "iuropa efem rãumeinia" on Tiunin :-)
Ex.2 - Alexa, ask Tunein to play Europa FM, Romania
Ex.3 - Alexa, play radio
        - Which radio ?
        - Kiss FM, Romania

Eu m-am dus spoi in aplicatia Alexa, music and ..., Tunein, search ... si am cautat toate posturile din Romania pe care le-am gasit si le-am pus la "favorites".
Nu uita sa-ti pui locatia in aplicatie, Europe, time zone, e ceva cu Nicosia si se pupa cu GMT+2 al nostru, sistem units = metric ... etc ... si redenumeste-ti device-ul Echo (din Vlad's Echo sau ce nume ai tu in aplicatie, in ceva mai usor de pronuntat, Pandora, Batman, Spiderman, Living, Bedroom) ca sa poti sa te suni singur sau sa-ti chemi functia de interfon (care cer amandoua ca deviceul sa aiba un nume), ca sa poti spune tu sau un prieten "- Alexa call 'nume' " sau "- Alexa, drop in on 'nume' " ... :-)

Edited by SmartMedia, 08 July 2017 - 17:13.


#67
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 14.04.2010
Pe 11 iulie fu Prime Day deals asa ca am mi-am cumparat si eu un Amazon Eco la juma de pret iar la doua dot-uri mi s-a dat unul gratis :)
Eu mai am prin casa si becuri "inteligente" de la Philips (Hue Lights), astfel, conectate cu Alexa e chiar amuzant si chiar util cand ai mainile ocupate sa aprinzi becurile sau sa pui ceva muzica si mai ales una din cele mai faine chestii pt mine sunt calendarul si lista de cumparaturi! Cand esti cu capul in frigider si observi ca ceva lipseste... Alexa adauga la lista castraveti... o nebunie!
Seara din pat: Alexa pune muzica, volum 1....
Urmatorul pas ar mai fi Jaluzelele, care in sufragerie le am electrice dar sunt pe IR... am citit pe aici ca ar fi ceva optiuni.. tre sa ma documentez.

Inca nu am descoperit cum sa folosesc functia de interfon....

#68
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Daca tot e Vineri, relaxati-va si hai sa va spun ce am patit ieri. Am gasit un Echo (modelul mare) second-hand la pret de iPhone 5s ... Posted Image . Bucuros nevoie mare, ca aveam nevoie la bucatarie de unul, sun propitarul, rezonam instant si ne avem la per tu in 2 minute. Imi spune ca el l-a folosit destul de ocazional si pe meleaguri vorbitoare de engleza "vero vero" (UK), de unde a si fost cumparat dar neavînd device-uri smart, prefera banutzii in locul obiectului. Hopa ! ... imi aduc aminte de forumul nostru, unde cativa colegi au avut parte de ceva necazuri cu 'Alexe' cumparate din UK, probleme de conectare, functii lipsa din aplicatie sau neimplementate inca ... etc. Dar pretul bun si ocazia de a mai avea un Echo full size imi activeaza starea de "impulse buy" si decid sa bat palma cu toate ca aveam retineri de genul celor enumerate anterior. Bun, ieri ajunge, si incepe distractia. O sa incerc sa va spun cu amanunte ce pasi am urmat si cum am rezolvat absolut toate necazurile, incropind astfel poate un mic tutorial, mai ales ca fix in postul de deasupra, un coleg nu da de cap functiei de interfon ... Posted Image  .

1. Am alimentat "obiectul" si am asteptat ca inelul de culoare albastru-deschis sa-si faca turele, pina cind s-a stins.
2. M-am decis sa nu-l adaug pe cont folosind aplicatia de mobil si sa incerc o alta abordare ... prin PC.
2.1. Open Chrome / Opera / Firefox
2.2. Scrieti sus in bara de adrese: alexa.amazon.com, and gently press the Enter key
2.3. Daca totul e in regula, veti fi intampinati de pagina de login
[ https://i.imgur.com/H6WI1q3.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
OBS.: Adresa de email pe care o vedeti in poza, este creata numai si numai pentru a avea un Amazon account la care sa-mi leg dispozitivele si adresa fizica pe care am declarat-o la creare a fost aleasa din US, statul Northern Virginia
2.4 Ajungem astfel la pagina principala de administrare a dispozitivelor Echo, navigam in partea stanga la meniul  "Settings", care pe linga o lista cu dispozitivele inregistrate, ne ofera optiunea "Setup a new device"
[ https://i.imgur.com/EY5vRLu.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
2.5 In continuare, pasii de urmat sunt identici cu cei din aplicatia de telefon/tableta si instructiunile oferite de Amazon sunt clare si usor de inteles/urmarit/executat ... we will skip that part.
2.6 La final veti avea dispozitivul conectat la cont si puteti incepe ceva setari obligatorii, evidentiate aici dupa care puteti considera ca am terminat si dati Logout.
[ https://i.imgur.com/6vj9Dtv.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
OBS.: Pentru a putea utiliza functiile de "call" (apelare) si "intercom" (interfon), este obligatoriu sa dati un nume dispozitivului, in cazul meu "IRONMAN". 'Alexa' este doar un "wake-word", fiecare device trebuie sa aiba asignat un nume pentru a putea spune apoi ceva de genul : - Alexa !, call SPIDERMAN. ... - Ok, calling Spiderman.

3. Prima problema aparuta este imposibilitatea de a face apeluri sau initia functia de interfon.
3.1 - Alexa !, call Batman (Batman este un echo full size, acasa, in sufragerie). - I'm sorry, I don't know that ! ... WTF !??! ... Posted Image
3.2 Dupa lungi cautari, am gasit vinovatul: Versiunea de firmware, care, in cazul acestui dispozitiv, era : Firmware Ver. 4148
3.3 Pentru update, apasati butonul cu simbol de "microfon taiat" de pe fata superioara a dispozitivului. Instantaneu, tot cercul de led-uri se va aprinde intr-o culoare rosie, iar Alexa nu va mai raspunde la comenzi. Lasati-o asa timp de macar 30 min.
OBS.: Eu am plecat de la birou si am revenit dupa aproape 2 ore. Inelul era tot rosu. Am tras cablul de alimentare din priza, am asteptat 1 minut si l-am introdus din nou. Am asteptat sa-si termine secventa de initializare si m-am logat iarasi pe cont. Noul / ultimul firmware era instalat, dupa cum puteti vedea in poze. Firmware Ver. 582001920 ... YEY !

4. - Alexa !, call Batman ! ... - Calling Batman (iar inelul s-a colorat intr-un verde crud) ... in secunda 3 a raspuns sotia (instruita sa zica - Alexa, answer ! cind aude tonul de apel ... Posted Image )

5. Functiile de Apel si Interfon, in cazul meu, functioneaza acum pe 3 device-uri sold in US si 1 device sold in UK. Oricare poate vorbi/apela pe oricare altul. plus aplicatia de pe iPhone care la fel, poate initia apeluri cu oricare.
OBS.: Este obligatoriu sa aveti dispozitivele denumite cu apelative clar de inteles pentru a putea specifica pe cine doriti sa sunati / cu cine doriti sa vorbiti, deci ... rename your devices ... funny names help !
5.1 Apelare:
- Alexa !, call "nume dispozitiv" (in cazul meu, ex. concret: - Alexa, call IRONMAN !) ... merge de oriunde, pe orice retea ... wi-fi 2.4ghz, 5ghz / 3g / 4g ... daca este cineva pe linga dispozitivul apelat, va trebui sa raspunda apelului, cu expresia: - Alexa answer ! (mai sunt si altele ... search google)
5.2 Interfon:
- Alexa !, drop in on "nume dispozitv" (in cazul meu, ex. concret: - Alexa, drop in on IRONMAN !) ... inelul se va face iarasi verde si ...
OBS.: Atentie ! functia de interfon este destul de invaziva
Se va activa microfonul dispozitivului "apelat" si vei auzi tot ce se intampla in camera unde se afla el. Adica nici nu e nevoie sa fie cineva in acea camera sau cineva sa zica "answer" ... efectiv incepe o forma de comunicare full-duplex (bidirectionala) in care si tu si cel apelat (in cazul meu, sotia) puteti vorbi unul peste altul ... Posted Image  ... pentru mine, este utila, pentru ca datorita senzorilor de prezenta / miscare si a sistemului Smart Home, eu stiu / vad tot timpul cine e, unde, in ce camera si pot cere interfon in acel loc ... - Alexa !, drop in on BATMAN ! ... astept sa se faca inelul verde si spun - Cind ai timp, vino putin sa-ti arat ceva interesant ! ... sau sunt in Kaufland si n-am chef sa apelez pe telefon, ... deschid splicatia si aleg "drop-in" on "device name" ... - Paine mai avem ? ... Posted Image ... - Puiuuu !, ma auzi !? ... ah, ok, ... aham, aham ... da, da bine, vezi ca luai suc ! ...


In speranta ca v-am fost de folos ! ... Bafta !

Edited by SmartMedia, 21 July 2017 - 10:43.


#69
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 14.04.2010
@SmartMedia merci de info. Am citit pe net ca e vorba de un update la Alexa... pe care eu il tot astept si nu mai vine, asa ca o sa incerc varianta ta de a forta acest update....

#70
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
- ALEXA !, play "whatever you want" from Youtube !


[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/B6Yu-H3AY2U?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Just did it ... works like a charm ... :-) ... we are evolving people !!! ... have fun ! ... Posted Image

... WTF ... it's offline now ... taken down by the user ... WTF ... in fine, eu il facui, e de pe canalul lui Paul Hibbert, pe Youtube.

SAU, aveti instructiunile aici: https://github.com/F...nton/alexa-tube

Edited by SmartMedia, 22 July 2017 - 18:42.


#71
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Vis-a-vis de skill-ul de mai sus ... îl facui (tot, cap coada), îl instalai, îl probai, merge ... it works ! ... :-) ... dar daca îl folosesti des, prea multe requesturi catre Youtube vor iesi din sfera "free" si vei intra pe domeniul "paid", si cum nu vreau sa tin cont de cate ori am cerut sa cante vre-o piesa de pe Youtube si sa numar cate mai am pina imi iau aia banii, am lasat-o acolo (aplicatia/skill-ul) dar i-am dat disable. De aceea a si fost dat jos video-ul iar Paul a urcat acum altul in care-si cere scuze. (pt. ca nu e complet/forever free)

In acest sens, am gasit ceva in magazinul oficial, care, poate va va fi la un moment dat de folos (o puteti cauta pe google si citi despre ea) :

O aplicatie/skill ... PAID ... (50 RON PE AN ... suna bine, se poate si cu 25 RON dar eu am muzica in mai multe locuri) care iti da posibilitatea sa asculti muzica de la tine din calculator / server / NAS ... etc, de acasa. ... se numeste MyMedia si site-ul oficial il are aici : https://www.mymediaalexa.com/

#72
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,177
  • Înscris: 14.04.2010
Aceeasi chestie cu plata e si la adaugarea skillului Google, doar ca ai un an gratis... apoi dupa 1000 de intrebari esti taxat cu 0.01p sau ceva de genu...
@Smartmedia am facut si treaba cu restartatul si tot nu am optiunea de interfon... mai astept 1-2 saptamani si apoi ii contactez sa vad care e spilul.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate