Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
RPL2021: Instructiuni auto-recenzare

Info Coronavirus/Vaccin vs. Fake News

Ajutor pentru refugiatii ucraineni

Telecomanda masinuta electrica
 Pantofi casual/sport barbatesti c...

suierat/fluierat astra H 1.7 DTJ

Masina de oras, automata, benzina...

Monitor 29-inch WFHD, merita?
 diferenta pret

Colegul de pedalat

accident masina - trotineta

Vuiet AC Peugeot 508
 Cat valoreaza aceste monede?

ce parere au fetele despre barbat...

Prima comanda pe aliexpress

Temperaturi mari in idle rtx 3060
 

Amazon Echo - inceputul asistentului virtual din casa ta

* * * * - 3 votes
  • Please log in to reply
327 replies to this topic

#37
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Credeam ca-mi va lua toata ziua, dar mi-a luat 40 min.
NOTA: Sa nu credeti ca-s vre-un guru, dar cu Home Assistant, pina la pasul asta, n-am avut "mari" probleme de configurare.
Rezultatul aici, --> POZA:  [ https://i.imgur.com/G7hqvlg.jpg?1 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Pe parte de RF: (433 sau 315)
Avem 2 prize RF, ieftine (eu le-am prins la 75), pachetul de aici: https://www.germanel...ce-1208454.html , la care urmaream sa le pot pierde telecomanda.
Explicatii:
Din interfata Home Assistant, am cerut telecomenzii Broadlink sa intre in modul "learn", am apasat butonul de pe telecomanda RF de pe canalul A = ON, si am copiat codul, pe care l-am asociat unui buton virtual "simbol fulger" din interfata. Apoi am cerut iarsi "learn" si am apasat butonul canal A = OFF si am asociat codul cu butonul virtual "simbol fulger barat". Nu mi s-a parut foarte greu. Acum, nu mai trebuie sa iau telecomanda RF cu mine in bucatarie ca sa inchid hota si s-o iau inapoi din bucatarie in camera, ca sa aprind televizorul. Plus ca mai pun prize la niste lampi de veghe (cu becuri RGB) pentru noaptea tarziu (ambientale) ... pai ce ar fi sa caut telecomanda aia pe unde o fi lasat-o sotia, dupa ce si-a facut bucataria albastru-deschis si "dimmat" la 10% ... ca sa stea pe facebook ... :-)

Pe parte de IR:
Avem un aparat de aer conditionat, (il am de 4 ani), modelul asta: http://www.climatico...-12000-btu.html , pentru care am "construit interfata" din dreapta jos, din POZA de sus.
Explicatii:
Aici e mai greu ... pentru mine, deocamdata. Caci daca pentru a crea un buton virtual si a-i asocia un cod, e simplu ... aici am 2 meniuri (din unul selectezi mod, iarna, vara, sau doar ventilatie, din celalalt selectezi putere ventilatie) si un slider (temperatura dorita), care deocamdata nu fac nimic, poti sa alegi din meniuri modul de lucru si puterea ventilatorului si sa duci slider-ul la temperatura dorita, dar nu se intampla nimic ... deocamdata.
Va trebui sa invat cu Broadlink codurile IR ale telecomenzii LG pentru toate actiunile descrise mai sus, iar apoi sa leg interfata (care e in POZA, in dreapta jos, e gata) de actiunea de a transmite aceste coduri, in functie de alegerile din meniuri si slider ... which is not so easy ... :-). Trebuie un script, dar nu e programare in C ... :-) ... plus ca il scriu o data si gata. (inca nu stiu cum, ma voi inspira din ce au altii, pe forumuri, dar voi reusi). Aici ar fi frumos sa mai aiba si altii sisteme instalate, ne-am ajuta intre noi.


NOTA:
Ca sa nu zica "lumea" ca e off-topic ce am scris aici, adaug: TOATE device-urile din acea poza, toate, inclusiv prizele RF si "Panasonic TV" (ala de pe centru) sunt comandate vocal de ALEXA ... :-). ... device-urile RF si IR prin Broadlink.
Si un "tip": Instalati-va skill-ul Big Sky, din aplicatia Alexa, si puteti cere informatii despre cum este / va fi vremea acolo unde locuiti voi, eu de ex. din Craiova. (va prindeti voi ce si cum va trebuie).


Bafta multa ! ... I have a script to develop ! ... - Alexa ! TV Off, - Alexa !, play RainForest sounds ! ... Posted Image

Edited by SmartMedia, 01 May 2017 - 12:17.


#38
Nicu997

Nicu997

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.05.2017
Salut am si eu 2 intrebari:
1. Cum pot sa imi platesc abonamentul la Amazon Music Unlimited? (deoarece imi zice ca am o problema cu metoda de plata mentionez ca am facut contul pe o adresa de US)
2. Cum pot lua aplicatia oficiala Alexa?

P.S : Ma chinui de 1 zi jumatate cu ea si tot nu ii dau de cap :))

#39
cocioaba

cocioaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.07.2005
Pentru  Nicu997     pentru android  se gaseste liber pe google (  Da-mi un mail si ti-o trimit ) . Pentru ios am inteles ca trebuie sa schimbi in apple Store  tara (  Anglia )

#40
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006

View PostNicu997, on 08 mai 2017 - 15:49, said:

Salut am si eu 2 intrebari:
1. Cum pot sa imi platesc abonamentul la Amazon Music Unlimited? (deoarece imi zice ca am o problema cu metoda de plata mentionez ca am facut contul pe o adresa de US)
2. Cum pot lua aplicatia oficiala Alexa?

P.S : Ma chinui de 1 zi jumatate cu ea si tot nu ii dau de cap Posted Image)


1. Exista solutii aici, dar pe moment nu le agreez. Solutiile vin sub 2 forme:
1.1 Exista platforme bancare online (deschise chiar de banci cu renume), tocmai in acest scop. Emiterea de carduri cu coduri valabile pt. US / UK, catre cetateni de alte nationalitati. Le gasesti la un search pe google, la modul : Ex. us credit card for european citizens ... US credit card account for non US rezidents ... etc. (Inclusiv CNET are un top al serviciilor de acest gen) ... :-) ... pt. ca la inceput, jumatate din UK vroia card de US ca sa aiba acces la ce vrei tu ... pina s-a lansat oficial si la ei.
1.2. Site-uri tot ale unor banci, de data asta oferind alte idei ... emiterea unor carduri virtuale (cu tot cu pin si cvv2), al caror cod e valabil la un singur "purchase" si poti sa-ti faci singur cate carduri virtuale vrei si sa pui pe ele cati bani vrei, iar ei percep comision din cat cheltui. ... Ex. https://www.ecopayz.com/en/

OBS:
Oricare varianta o alegi, conectarea la Amazon o vei face prin proxy de US sau UK ... Amazon verifica, chiar daca acum ai cont de card legal, daca conexiunea nu vine din zona geografica pe care vrei s-o accesezi ... niet !
Eu cochetez acum cu Spotify, pentru ca e integrat si cu Apple si cu Amazon si cu Google si deci va rula cu toti asistentii virtuali ce vor urma. Am bifat ca "default music service" in aplicatia ALEXA de pe telefon ... Spotify. Tocmai ca sa pot sa-i spun direct , - Alexa, play xxx piesa ...
Daca nu e default , tre sa ii spui - Alexa , ask Spotify to play xxx piesa ...
P.S.: ... daca mergi pe vreuna din ele, sa-mi spui si mie ce ai ales si cum stau baietzii cu comisioanele, ca poate imi fac si eu ... nu de alta dar Spotify cere 9.99$ / luna si am impresia ca Amazon Music e mai ieftin ... :-) ... Merci.

2. Simplu. Cum am facut eu:
2.1 Am inceput cu 2 conturi de gmail. Nume: ALIEN, Prenume HUNTER ... etc ... :-) ... (pe bune, nu alea din buletin), am cautat pina am gasit (23 sec.) adrese valabile de US si UK.
Am acum 2 conturi de Gmail, dedicate ALEXEI ... :-) ... unul pe US unul pe UK.
NOTA: Atentie mare aici:
- Pentru contul din US, obligatoriu adresa sa fie din statul Northern Virginia.
- Pentru contul din UK, obligatoriu adresa sa fie din UK - Ireland
2.2 Am facut 2 conturi de iCloud / iTunes / Apple ... cum vrei tu sa le zici. Am folosit cele 2 conturi de gmail de mai sus. Pe oricare din ele, iti treci iPhone-ul sau IOS device-ul pe acel cont, ori UK ori US si in magazinul de acolo ai ALEXA ... :-) Poti trece inapoi pe "your main Romanian account" odata ce ai instalat-o si nu ti-o sterge nimeni ...

OBS. De ce faza cu adresele acelea.
La un moment vei crea conturi pe Amazon, unde vei folosi adresele alea de email si vor aparea dependinte intre aplicatia de mobil si contul de Amazon. Vei dori Amazon Music Service, precum si faptul ca ALEXA este "enabled" pentru dezvoltatori numai in acele zone (adica vei putea sa-ti adaugi skill-uri facute de tine) ... cum e ala cu "google search" (e o postare anterioara cu el), de curand si Germania are acces la Amazon Web Services.

BAFTA multa ! ... apropo ...  Amazon ne surprinde din nou: http://www.tomsguide...ce=notification

Edited by SmartMedia, 09 May 2017 - 17:20.


#41
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
ZE new ALEXA ... Posted Image

[ https://www.youtube-nocookie.com/embed/WQqxCeHhmeU?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by SmartMedia, 09 May 2017 - 17:27.


#42
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Da, Amazon Just Announced the Touchscreen Echo Nobody Asked For .

#43
doomduke

doomduke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 15.02.2010
Update: https://www.cnet.com...o-call-someone/

Oare functioneaza si la noi ?

Edited by doomduke, 11 May 2017 - 11:03.


#44
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006

View Postdoomduke, on 11 mai 2017 - 11:02, said:

Update: https://www.cnet.com...o-call-someone/

Oare functioneaza si la noi ?

YES ... tested last night. M-am sunat de pe telefon din aplicatie tot pe mine si am raspuns "pe ALEXA" si am vorbit cu mine ... :-) ... Am lasat un mesaj sotiei azi dimineata (m-a sunat sa ma intrebe de ce ALEXA are tot cercul verde si pulseaza ? ... I-am zis sa-i spuna - Alexa, read message ! ... :-) ... si a pornit inregistrarea cu ce i-am spus eu cind ea dormea)

Edited by SmartMedia, 12 May 2017 - 13:07.


#45
f300

f300

    30k si ma duc

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,000
  • Înscris: 27.09.2008
Da, adevarul e ca pe linga mesageria si telefonia oferita de providerul de telefonie fixa si mobila, plus cu ce vine telefonul default gen Hangouts, plus Whatsapp, Facebook Messenger, Skype, Viber, Snapchat, Signal, Telegram, Threema, Hipchat, YM si cinemai stie cite chiar se simtea nevoia unui nou provider.

#46
cocioaba

cocioaba

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 20.07.2005
Am realizat  acesta automatizare  ( doar partea de comanda ) [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/oZsTO9qaCCE?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ] pentru Alexa , dar reactioneaza foarte greu sau nu gaseste device . A mai incercat cineva ?  Am crezut ca nu am reteaua Wifi  de calitate , dar am o priza  wifi  tp-link  care reactioneaza imediat dupa ce dau comanda Alexei . Ceva idei ?

Edited by cocioaba, 24 May 2017 - 22:26.


#47
doomduke

doomduke

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 15.02.2010
Cel de la Amazon.com spun ca boxele inteligente achizitionate si inregistrate in afara US nu a inca activa functia de call or message. Din pacate boxa mea este cumparata din UK.

#48
DeeJay

DeeJay

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,063
  • Înscris: 07.05.2004
cu espurna imi reactioneaza foarte repede (bonus legatura esp8266 - mqtt broker)

Edited by DeeJay, 08 June 2017 - 11:32.


#49
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006

View Postdoomduke, on 07 iunie 2017 - 09:47, said:

Cel de la Amazon.com spun ca boxele inteligente achizitionate si inregistrate in afara US nu a inca activa functia de call or message. Din pacate boxa mea este cumparata din UK.

Deci, eu vorbesc cu sotia zilnic de la servici pe ... Amazon Echo.
Conditii:
1. Cont de Amazon creat pe US, cu adresa de US, obligatoriu statul Northern Virginia (obligatoriu era cind mi-am facut eu, acum s-o fi schimbat)
2. Cont pe gmail, creat pe US, aceleasi conditii ca mai sus ... de fapt, aceeasi adresa
3. Contul de gmail adaugat in Android sau folosit ca cont de Apple ID, tocmai pentru a avea acces la aplicatia ALEXA = US VERSION (App Store US sau Anndroid Play US)
... asa merge de cind o am si toate update-urile se fac si toate functiile merg ... pentru vreme mi-am activat skill-ul Big Sky si-mi spune vremea de unde sunt eu, Craiova.

Hope it helps someone ... Bafta !

#50
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Tocmai m-am jucat adineaori (stiu ca e aproape 1 noaptea ... :-) ...) cu functia de interfon, dupa ce am observat ca am un update de facut la aplicatia Alexa. Imediat dupa, s-a activat "drop-in", un serviciu oferit de Amazon de ieri. Frumusetea este nu numai ca poti spune sotiei ceva, dintr-o camera in alta (de pe un dispozitiv pe altul, dispozitive care mai nou pot avea "nume", de ex. ale mele se cheama Ivona si Pandora ... :-) ... ), ci si de acasa la firma (am sa probez astazi). Drop-in iti da posibilitatea sa spui ceva Alexei din X loc si sa se auda in Alexa din Y loc ! Detalii, aici: https://www.geekwire...akers-remotely/ ... noais ! ...

#51
lotusroxana

lotusroxana

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 22.12.2015
Buna,

Am achizionat un Amazon Echo din UK si ma chinui cu partea de setup.
Are cineva un tutorial de instalare Echo pentru tarile non - US/UK?

Multumesc

#52
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006
Va rog mult, spuneti si voi ca "inginerii" ce ati facut si ce nu merge. ... ma chinui cu partea de setup ... ;-) ... ce setup ? ... Ex. : "- Am bagat-o in priza si se invarte o lumina de culoare X pe cercul de sus" ... am incercat sa ... Y ... nu reusesc !" ... :-) ... be specific. Iti trebuie aplicatia Alexa pe telefon / tableta. Nici nu scoti obiectul din cutie pina nu o ai instalata. pentru a pute sa instalezi aplicatia Alexa (care e disponibila doar in US, UK, DE) iti trebuie cont de Google Play (android) sau App Store (IOS) in care adresa declarata de tine sa se afle in una din zonele geografice mentionate anterior. Cind vei purcede sa-ti faci un nou cont pe Google Play sau App Store, iti vor cele (ambele, oricare din ele) o adresa de email. Inclusiv acea adresa de email trebuie sa fie cu adresa straina din acele tari. Pe scurt: faci 2 conturi de gmail noi !, pe unul iti scrii adresa de US, statul Northern Virginia (cauti pe google o scoala, ceva, din US Northern Virginia si ii iei adresa), pe celalalt iti scrii o adresa de UK (preferabil ceva din "London"). Cu cele 2 conturi create, unul pe US si unul pe UK, te inregistrezi si ca "Amazon client", iti faci conturi pe Amazon.us si Amazon.uk. Tot cu cele 2 conturi de gmail, iti faci cont de iCloud daca ai iPhone, pe android e de ajuns contul simplu de gmail. In momentul acela, vei avea acces la aplicatia Alexa din US/UK din cele doua "app market-uri". Bafta ! ... vorbim daca nu te descurci dar ... n-ai sanse sa pierzi ... ;-)

#53
lotusroxana

lotusroxana

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 22.12.2015
Buna SmartMedia,

Multumesc pentru raspuns.
Am facut toti pasii descrisi de tine mai sus si nu merge, apare urmatoarea eroare: 10:2:12:3:1.
Am citit pe internet ca aceasta eroare poate insemna ca device-ul tau e locked in urma raportarii ca furat.
Am sunat la cei de la Amazon dar ei nu pareau sa il vazat raportat sau locked. Mentionez ca Alexa a fost cumparata de pe OLX si era sigilata.

Do you have any other ideas?

#54
SmartMedia

SmartMedia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 05.02.2006

View Postlotusroxana, on 30 iunie 2017 - 10:09, said:

Buna SmartMedia,

Multumesc pentru raspuns.
Am facut toti pasii descrisi de tine mai sus si nu merge, apare urmatoarea eroare: 10:2:12:3:1.
Am citit pe internet ca aceasta eroare poate insemna ca device-ul tau e locked in urma raportarii ca furat.
Am sunat la cei de la Amazon dar ei nu pareau sa il vazat raportat sau locked. Mentionez ca Alexa a fost cumparata de pe OLX si era sigilata.

Do you have any other ideas?


YEP ... never run out of ideas ... :-)

Router-ul ... trebuie ca metoda de criptare a parolelor / conexiunii sa fie obligatoriu WPA2 ... nu WPA simplu sau WPA/WPA2 ... deci. access you router->wi-fi settings->authentication (encryption) ... change that to WPA2 ... we'll regroup after ... :-)

[ https://i.imgur.com/6ZQaXHZ.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

PS. Astazi ar trebui ca Fan Courier sa-mi mai livreze un Echo Dot 2, nou (de data asta ALB ... for ze bucatarie ... :-) ... ) luat tot de pe olx. Sunt curios daca cu asta ma lovesc de problemele astea. Daca DA, s-a schimbat ceva la ei in soft sau aplicatia de mobil, daca NU, inseamna ca "defectele" au origine locala (la user acasa). Keep you posted.

Edited by SmartMedia, 01 July 2017 - 10:10.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate