Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

Un strigat de ajutor!

- - - - -
  • Please log in to reply
73 replies to this topic

#37
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 14.04.2010

View PostTsunnnami, on 06 septembrie 2016 - 22:54, said:

----------------------------------
Tu ce alternativa ii dai?
Sa se apuce sa invete?
Las-o moarta atunci
Daca ar lasa jobul actual sa se apuce sa invete ar fi o prostie intr-adevar... Restul ce zici... e o poveste, nimic mai mult.
Lucrez in domeniu si stiu cu se se mananca, Pe partea de CAD daca dovedesti anumite competente tehnice pe langa cele de utilizare PC in anumite cazuri nici nu-ti trebuie diploma de inginer, dar asta depinde mult de setea de CAD-isti de pe piata...
Acum de exemplu e o anume criza de CAD-isti pe cabluri... dar iti trebe ceva electrotehnica in pregatire...
La 34 de ani sa pleci de la operator CNC si sa ajungi director de fabrica... e SF....
Singura sansa pe care o vad la el e sa bata tare pe faptul ca are o anume maturitate in gandire si o poate pune in aplicare impreuna cu ale sale cunostinte si capabilitati inale PC-ului si oarece simt tehnic...

#38
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Deci: poate incepe undeva cum spuneti voi "mai de jos" si in timpul acela, odata cu experienta va trebui sa faca si o scoala, la seral ( nu mai comparati ce a fost in Romania seralul cu ceea ce este in vest). E foarte greu dar trebuie si scoala formala, nu numai self-study, e mult mai credibil daca e si o scoala de specialitate terminata, pe langa experienta solida. In unele locuri se poate recunoaste partial scoala facuta deja (macar cateva examene si tot e ceva).

Conditia este sa fie domenii apropiate ceea ce faci la serviciul de intretinere si profilul scolii. Exista multe programe, pentru toata lumea, trebuie cautat, dar mai inainte trebuie asigurat traiul cumva.

Cu CNC operators: munca lor s-a simplificat mult in ultimii 10-15 ani, asa cum s-a spus mai inainte nu este mare scofala desi se plateste inca bine. Sunt scoli si pentru asta, max. un an. Faza superioara e sa fii programatorul acelor masini, ceea ce este deja mare lucru dar desigur ca acolo poate e si finalul carierei, daca nu e insotita de scoala mai inalta. Fara indeplinirea conditiilor necsare in tara respectiva pentru a te numi inginer (universitate plus 2-4 ani practica, plus... etc) nu va fi vorba de "inginer" ci doar domeniu de activitate/pregatire in inginerie.
Astea pentru ca tanarul nostru doreste sa fie inginer, altfel exista nenumarate ocupatii in inginerie care sunt platite f. bine si unde se face "tehnica" din greu. Nu alergati dupa titluri.

Cel mai greu e primul pas, dar trebuie incercat.

#39
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015
CAD-ist de nici mai mult nici mai putin de draft-person, ala nu e inginer, POATE, daca ai face ceva simulari FEA, dar nu desene.
Desene poate face oricine face un curs de 2 saptamani, dar aia NU E PROIECTARE, si nici inginerie

Iar ce spun eu NU ESTE operator CNC, o data ca CNC machinning e okay dar nu se cauta, In ind auto minsa e schump, poate ceva in prototyping sa se mai foloseasca.
Hai sa vezi care e diferenta
Ca operator de mase plastice sau cauciuc, la inceput apesi pe 2 butoane pui in cutie dupa ce faci inspectia, debavurezi
Daca ai ochii deschisi incepi sa faci corelarea intre parametrii de injectie si produsul injectat, si sunt zeci de parametrii.
Inveti masina, si sunt prese din ce in ce mai complicate, deja intr-un an, doi STII ce e aia sistem de caitate, stii ce e ala un audit, stii unde sa te uiti daca vezi un anumit defect

Nu urci in functie SCHIMBI SLUJBA, si aplici pentru process technician, trubleshooter, quality specialist, dupa care urci in 2-3 ani la manufacturing engineer, industrial engineer, master scheduler, quality engineer, diploma o are, in 10 ani poate incerca la jaguar chiar pe pozitie comerciala in cumparari STIIND secretele meseriei stiind timpii de fabricatie, costurile unui utilaj, costurile prototipului, lucruri care nu se invata in scoli

In vest iti trebuie sa tii ochii deschisi pentru ceea ce vrei intr-adevar sa faci si seriozitate.
Cresti singur, cresti usor. Inveti pe banii lor.

#40
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,767
  • Înscris: 01.11.2005

Quote

CAD-ist de nici mai mult nici mai putin de draft-person, ala nu e inginer, POATE, daca ai face ceva simulari FEA, dar nu desene.
Desene poate face oricine face un curs de 2 saptamani, dar aia NU E PROIECTARE, si nici inginerie
Corect. Foarte corect. Eu ma confrunt cu asta zilnic.Am un coleg care e sub ordinea mea si din pacate trebuie sa lucrez cu el...mi s-a bagat pe gat, asta e. Desi are peste 40+ habar nu are inginerie. Nici macar draftman nu l-as numi. Desi stie comenzile de la autocad si Siemens NX...nu stie cum sa le foloseasca. Nu stie sa faca corelare dintr-un desen 2D si un model 3D. Daca fac export din 3D in 2D si le pun una peste alta ( exportul cu desenul original ) sigur nu se vor pupa una cu alta. In schimb, mai am alt coleg, tot sub ordinea mea, 40+ la ani, care e struna. E de ajuns sa ii spun "ai desenul asta 2D si il vreau 3D". Nici nu e nevoie sa verific ca stiu sigur ca e ok. Ca sa nu mai spun timpii de executie care difera enorm de la unul la altul....ghiciti voi la care dureaza mai mult Posted Image.
Deci desenator poate fi oricine. Inginer nu poate fi orcine, oricate diplome ai avea. Si, DA, conteaza mult ce stii sa faci si mai putin cate diplome ai.
Mie nu mi-au cerut diploma la angajare...doar ce stiu sa fac Posted Image. Dupa 5 luni de zile mi-au dat proiect full pe mana...

Edited by tehnics, 07 September 2016 - 09:34.


#41
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011
Nu v-am mai zis ca nu mi s-a parut relevant dar in haotica mea cariera am fost si inginer de service pe instalatii termice. In perioada 2013-2014 in Romania.
Le-am spus ca nu am mai lucrat deloc in inginerie, dar au vrut sa am dioloma scoasa ca m-au trimis la ISCIR sa ma autorizeze si acolo la dosar era obligatorie diploma. Au fost multumiti ca o detineam. M-au ISCIR-izat si m-au trainuit de la 0 sa si servisez centrale Vaillant. De aici am plecat in Anglia.

#42
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011
Sunt constient ca experienta conteaza, vad pe pielea mea acum acest lucru, dar totusi nu cred ca plec pe picior de egalitate cu cineva fara studii si la fel, fara experienta. Sunt totusi 5 ani de frecat coate cu niste materii nu tocmai usoare pe care oricine le-ar putea intelege. Si oricat de computerizata va fi lumea, baza ramane aceeasi, acele softuri le vor crea tot oamenii care vor invata teoriile clasice. Nu poti face un soft care sa iti calculeze ceva daca tu, creatorul softului nu stii formula de calcul ca sa o implementezi in soft, nu este asa?
Si daca o diploma nu ar mai conta deloc, in medicina va urma sa se intample acelasi lucru? Vor fi medici fara scoala doar ca au practicat underground sau au experienta mostenita de la bunica care era vraci??? Sau profesorii din scoli vor disparea, va disparea scoala pentru ca nu va mai fi nevoie de diplome?
Si cel care are experienta, cred eu ca este intrebat de scoala cand se angajeaza, ca sa i se dea sansa sa faca experienta aceea. Sau cum ajung unii oameni cu experienta intr-un domeniu, fara scoala? Acelor oameni li s-a dat sansa unui job doar asa, pe ochi frumosi la inceput? Iar celor cu scoala nu li se mai da nici o sansa ca a trecut ceva timp de cand au terminat?
Eu cred ca am inteles bine principiile de viata si tot ce tine de dezvoltare personala, chiar daca pana acum am facut niste greseli. Dar conteaza si studiile! Nu singure, ci insotite de experienta ulterioara. :) Dar ca sa inveti o meserie doar furand-o, sau predata de nea Vasile meseriasul, este ca telefonul fara fir, dupa parerea mea, pentru ca inveti ceva robotic, ca atunci cand tocesti in loc sa inveti logic...

Edited by dukuti82, 07 September 2016 - 14:11.


#43
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015
Din pacate scoala ta nu valoreaza ACUM nimic fara experienta.
Ideea era sa te folosesti de ea cand incepi sa pricepi care e viata in industria auto.
Scoala ta poate conta la un moment dat sa faca diferenta dintre un candidat care "vrea" dar fara scoala si tine
Scoala ta poate sa faca diferenta prin a te privi cu ochi speciali echipa cu care lucrezi. Dar, aici, mare grijanie cu "frecatul coatelor", daca o dai cu bata-n balta ca nu stii in ce se masoara densitatea sau presiunea, ca nu stii sa masori volumul unei flanse, a unui surub, etc, hartia ta nu mai valoreaza nimic.
Asta cu tocirea coatelor e o deprindere proasta romaneasca.
In tari civilizate, se platesc ZECI DE MII DE DOLARI PE AN pentru a avea sansa tocirii, in Romania au platit altii pentru educatia ta, timp in care tu ai aburit-o "prin" scoala care-ti facea deschiderea catre cluburi.
Hai sa nu intram in capitolul ala ca nu te vad bine.
Faptul ca TU ai o scoala te ajuta sa fii vazut altfel si te mai ajuta sa stii unde sa cauti cand e nevoie de o recapitulare, adica sa stii de parametrii de care ai nevoie de ex la calculul unei suspensii in viitor.
Si DA, exista ingineri si fara scoala.
Am avut unu si in Canada, care nu avea nici liceul terminat (managerul de ingineri), si unul in Franta (product development)
Cum se poate?
A evoluat cu firma, a inteles fenomenul fizic, a citit si a facut cateva cursuri.
In Franta i se da posibilitatea sa sustina niste examene prin care poate dobandi diploma.
Daca e sa ma intrebi pe mine, intre tine si el nici nu ar exista vreo ezitare sa-l aleg pe el ca inginer si nu pe tine, care pana acum nu prea ai dovedit mare lucru.
Am crezut ca vii pe forum sa intrebi ce e de facut in momentul asta, si ti-am dat un sfat, daca vii cu arogante, putem discuta altfel si sa te fac mat in 2 miscari. Nu sunt impresionat de scoala pe care zici ca ai facut-o, sunt DOAR de fapte, asa judeca si un potential angajator.
Ti-am trasat cateva puncte care te pot ghida sigur catre o cariera in industria auto, in asa fel incat sa nu te coste si chiar sa castigi mai multi bani ca operator, timp in care inveti, decat ai castiga in Romania ca inginer. restul tine doar de maturitatea si tenacitatea ta de a ajunge acolo

#44
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011
Iti multumesc de sfaturile date pana acum si dupa logica mea le si aprob!
Da, in cazul meu in momentul de fata diploma pe care o am nu mai are valoare, am specificat ca sunt constient de aspectul asta. Dar in cazul meu, ca nu am experienta!
Nu inteleg de ce m-ai vazut arogant, asta chiar nu am priceput-o scuze! Mi-am spus doar punctul de vedere vis a vis de afirmatiile postate anterior cum ca scoala incepe sa nu mai conteze! Eu nu voi crede asta nici daca o sa o declare Obama! Pentru ca daca ar declara asta, ar fi evident ca s-ar urmari indobitocirea populatiei, nu ca nu s-ar vrea deja asta!
Revin, imi cer scuze pentru ca m-ai perceput ca fiind arogant, am si spus in postarile anterioare ca nu desconsider pe nimeni care nu are studii superioare, respect si meseriasii si pe oricine este om si are 7 ani de acasa.
Sfaturile tale sunt binevenite in continuare daca vei mai dori sa le dai, din partea mea ai tot respectul si eu totodata sunt deschis complet la a primi sfaturi si la a invata, numai ca mai simt cate o data sa mai spun si ce cred eu, ca as vrea sa dialogam ca la sfarsit sa pot filtra informatiile obtinute si sa fac ceva in privinta problemei mele pentru care am deschis topicul!


#45
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011
--
PS. Densitatea, Presiunea, Volumul, Aria, Legea lui Ohm, Kirchhoff, Arhimede si multe altele am crezut ca ai inteles din ce am spus ca inca le mai stiu chiar daca am stat 8 ani degeaba. Nu scriu rezultatul aici ca se poate interpreta ca le-am luat de pe net, dar le stiu ca mi-a placut sa invat esentialul si ce era important, nu am fost tocilar si nu am invatat pentru bursa! De aceea probabil inca tin minte multe, ca mi-au placut si le-am inteles logic! Nu ii inteleg pe aia care lucreaza in domeniu si nu le stiu, dar nu e treaba mea asta! Cred ca daca ma chinui un pic inca as mai putea rezovla si o integrala dubla sau curbilinie. Mi-au placut, ce sa fac, si cu ajutorul integralelor se rezolva multe in inginerie! Soarta, nesansa, nestiinta si problemele vietii au dus la situatia mea dar nu imi caut scuze, caut solutii sa repar!
Te rog Tsunnnami, nu te supara, stiu ca esti baiat fain! Nu raspund in ideea de a fi arogant, te rog crede-ma!

Edited by dukuti82, 07 September 2016 - 15:29.


#46
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 14:47, said:

Iti multumesc de sfaturile date pana acum si dupa logica mea le si aprob!
Da, in cazul meu in momentul de fata diploma pe care o am nu mai are valoare, am specificat ca sunt constient de aspectul asta. Dar in cazul meu, ca nu am experienta!
Nu inteleg de ce m-ai vazut arogant, asta chiar nu am priceput-o scuze! Mi-am spus doar punctul de vedere vis a vis de afirmatiile postate anterior cum ca scoala incepe sa nu mai conteze! Eu nu voi crede asta nici daca o sa o declare Obama! Pentru ca daca ar declara asta, ar fi evident ca s-ar urmari indobitocirea populatiei, nu ca nu s-ar vrea deja asta!
Revin, imi cer scuze pentru ca m-ai perceput ca fiind arogant, am si spus in postarile anterioare ca nu desconsider pe nimeni care nu are studii superioare, respect si meseriasii si pe oricine este om si are 7 ani de acasa.
Sfaturile tale sunt binevenite in continuare daca vei mai dori sa le dai, din partea mea ai tot respectul si eu totodata sunt deschis complet la a primi sfaturi si la a invata, numai ca mai simt cate o data sa mai spun si ce cred eu, ca as vrea sa dialogam ca la sfarsit sa pot filtra informatiile obtinute si sa fac ceva in privinta problemei mele pentru care am deschis topicul!

Scoala NU CONTEAZA. Conteaza doar ce poti tu face.
Scoala e DOAR pentru tine pentru a te ajuta sa iti faci munca pentru care aplici. Nici un patron nu e impresionat de tineretea si smirgheluirea coatelor.
Chiar daca ai fi terminat cu 10 tot nu ar fi contat.
Ar fi contat daca ai fi lucrat la RTR 3-4 ani si ai STII cum se proiecteaza un vehicul, atunci puteai juca umar la umar cu oricine venea la o slujba in Jaguar.

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 15:23, said:

--
PS. Densitatea, Presiunea, Volumul, Aria, Legea lui Ohm, Kirchhoff, Arhimede si multe altele am crezut ca ai inteles din ce am spus ca inca le mai stiu

Nu e important daca le mai stii sau nu, important este sa nu te dai in barci ca le stii si sa spui o prostie, pentru ca in momentul ala toata povestea ta cu scoala a cazut si trebuie sa-ti cauti loc altundeva
Nu e rusine cand nu stii ceva sa spui ca nu stii ca nu-ti amintesti

#47
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 15:23, said:

Te rog Tsunnnami, nu te supara, stiu ca esti baiat fain! Nu raspund in ideea de a fi arogant, te rog crede-ma!

No worries, nu ma supar, spun doar ce gandesc.
Da, mi s-a parut o aroganta:
"Sunt totusi 5 ani de frecat coate cu niste materii nu tocmai usoare pe care oricine le-ar putea intelege."
As spune: "Prove it!"
Si stiu chiar si din meetings-urile pe care le tin ca "sun" foarte agresiv. Si mi s-a dus vestea ca "trag de la sold", asa ca sper sa intelegi.
Cat timp ceri ajutor, o voi face indiferent de ton, nu-ti fa probleme.
Si eu am trecut prin fazele astea si am luat-o la modul "dificil"

Cine spune ca nu se poate, nu a incercat destul

#48
Rosebud09

Rosebud09

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,552
  • Înscris: 02.10.2009
Oamenii invata din critici nu din laude. Daca vor sa invete ceva, altfel daca cred ca stiu totul, nu are rost sa intrebe ceva.
S-a spus ca scoala e un prim pas, obligatoriu, dar nu si suficient. Ca scoala fara capacitatea dovedita de a aplica cele invatate (ca urmare a practicii) nu valoreaza mare lucru in ochii unui angajator.

Problema de aici, si in general a tinerilor, este accentuarea importantei muncii lor (faza cu coatele tocite), deci un punct de vedere unilateral. Angajatorul are alt punct de vedere, simplu spus "ce poate face acest tanar pentru mine/companie?" nu ce a invatat el odata. Nu-si poate face o impresie fara sa aiba cateva informatii: a mai lucrat undeva, a fost persoana serioasa, si-a vazut de treaba, s-a inteles cu colegii, a facut la timp lucrarile, e ceva mai deosebit, out of ordinary care a facut? Poate da cineva vreo referinta adica poate spune cineva cu care a lucrat, supervizor de ex. cateva vorbe despre el daca-l intreb pe acela?

Nu are experienta ca e tanar absolvent, atunci totusi ce anume a facut in ultimii ani de scoala, vreun proiect mai special, a lucrat undeva part-time, voluntar sau in vacante, e vreun profesor care poate spune ceva despre omul nostru?

Ref. la inginerie, in fiecare tara sunt ceva reguli pentru dreptul de a te numi inginer si practica la acel nivel, de obicei exista mai multe trepte de "calificare". Sistemul foarte rigid din Romania nu mai permite diferentieri, ele exista insa in Europa de vest (putine) sau peste Ocean (mai multe). Idea de baza este ca studiile facute undeva sa bata cu cerintele din tara in care mergi. Apoi la voi apare confuzia dintre denumirea functiei intr-o companie si  profesiunea/calificarea/certificarea persoanei.
Sunt foarte multe ocupatii in "engineering", foarte multe pozitii care contin "engineer" dar numai o mica parte presupun ca persoana respectiva e chiar inginer; interzis in America, la liber in Europa. Profitati. Nu uitati originea cuvantului care vine de la mecanicul motorului de tren; intre timp denumirea a capatat alte semnificatii.

Apoi sunt obisnuite situatiile in care cineva a facut o facultate si n-a profesat niciodata. Nu a aplicat nimic din cele invatate, a lucrat intotdeauna in alt domeniu. A pornit de la inceput in alt domeniu si a ramas acolo. A evoluat in cariera prin experienta “la locul de munca”, cursuri periodice, examene. Sunt mii si mii de cazuri in care absolventi de inginerie au facut cariera frumoasa in IT, in vanzari, in pozitii diferite din economie si management. I-a ajutat “ordinea” pusa in gandire si comportament castigata in timpul facultatii.

#49
Engineer_xxl

Engineer_xxl

    Fara glie

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,306
  • Înscris: 14.04.2010
Din pacate in ziua de azi nu mai e ca acum ceva ani buni... pt ca in urma cu ceva ani in occident universitatea nu era la indemana oricui au acceptat si "ingineri" doar cu liceul sau in alte cazuri cu o "ucenicie" la birou... de exemplu "Lead engineer-ul" meu are doar liceul... dar astea erau timpurile in urma cu 20-30 de ani si acum la cata experienta are in spate nu sta nimeni sa-i ceara o diploma... dar timpurile s-au schimbat si nu mai ajungi din cizmar presedinte, atat la noi cat si in Vest!
Acum diploma pt noi cei mai tineri e ca un bilet de acceptare al CV-ului apoi se discuta de experienta si ce stii sa faci.
Daca initiatorul s-ar baga la o munca de operator, la varsta care o are isi va pierde rabdarea repede si se va intoarce la ce facea inainte.
Hai sa nu vorbim de cazuri ipotetice si ce poti deveni de la maturatul fabricii ca astfel de cazuri sunt doar 0.1%.
Initiatorul are o varsta, o diploma si ceva experienta dar mai mult pe langa acea diploma... de pierdut timpul nu cred ca se mai poate, daca e mai istet  asa cum zice el ca e atunci baga tare in fiecare seara si in weekenduri sa inveti un soft CAD, dupa minim 3 luni ar trebui sa iti faci o evaluare daca e de tine si daca s-a lipit ceva de tine atunci ai verde sa incepi sa te uiti dupa ceva joburi pt graduate/tehnicieni/draftperson, nici sa nu iti treava prin minte sa te uiti la altceva, lasa salariul deoparte ca tu vrei repede sa prinzi experienta.
Citesti job specul cauti pe net cam ce inseamna ce cer ei pe acolo, adaugi chestiile relevante din educatia si experienta ta care se pot potrivi cu jobul si aplici.
NU AI NIMIC DE PIERDUT!

Edited by Engineer_xxl, 07 September 2016 - 18:19.


#50
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011

View PostTsunnnami, on 07 septembrie 2016 - 15:48, said:

"Sunt totusi 5 ani de frecat coate cu niste materii nu tocmai usoare pe care oricine le-ar putea intelege."
As spune: "Prove it!"

Am o sora geamana, am fost in placente diferite si am iesit amandoi perfect sanatosi. Ea este profesoara de istorie, preda in acest moment intr-o scoala din Romania. Pana in clasa a VIII-a am fost impreuna dupa care ea a plecat la un profil teoretic iar eu la unul real. Ea nu prindea matematica neam! Nici acum nu stie ce este aia o ecuatie de grad I, deja o bag in ceata numai cat o intreb. Sunt persoane setate pe umanistica, altele pe real. Nu spun ca ar fi fost imposibil ca ea, cu un efort foarte mare sa ajunga buna la matematica, dar acest efort ar fi fost mult mai mare decat la mine. In acelasi timp, mie nu imi placea toceala, unde ea se simtea confortabil. Eu vroiam sa scap repede de teme, aplicam formula, faceam cele cateva exercitii rapid si ieseam la fotbal, ea ramanea sa memoreze anii din Istorie sau sa faca comentarii literare la romana.
O alta situatie in cazul unora care, sa spunem ca ar avea creierul orientat spre tehnic: desi dotat cu aceasta calitate, invata-l derivate sau functii direct, el nestiind ce e tabla inmultirii pentru ca nu a fost la scoala sa o invete. Poate? Nu, pentru ca are GOLURI! Asa se numesc, goluri! El trebuie sa o ia de la zero, sa invete numerele, scaderea, adunarea, etc. Va ajunge bun, sa faca si integrale, dar numai dupa studiu. Unde? In GENERAL intr-o SCOALA, pentru ca de unul singur, sa fii autodidact, este mai greu in unele stiinte. Nu este imposibil si nu ma refer aici la genii, vorbesc de masele de oameni, nu de cazuri particulare.
Da, Soichiro Honda nu a terminat facultatea, dar a ajuns in anii terminali, a invatat multe din scoala pana atunci, nu si-a mai luat hartia doar. Einstein avea note mediocre, dar de ce nu toata lumea ajunge ca ei? Pentru ca sunt cazuri RARE!
In schimb, in aceasta lume, cine este foarte bun in orice domeniu, si ma refer cand spun buni ca sunt crema, sunt Doctorii in acel domeniu, adica nu cei doar cu facultate ci si cu un Doctorat de 6 ani pe deasupra, care si predau acea stiinta. Sunt medici Doctori, care pe langa activitatea de medicina predau in Universitati! Aia sunt adevaratele creiere intr-o stiinta, si ajung acolo cu multa munca prin scoli si dupa multe examene in SCOLI!
Am avut profesor in Universitate care era expert in paralel pe trafic, colabora cu Politia si cu alte institutii. Omul ala avea scoala!!! Anglia este departe pentru ca are scoli bune si daca tot le are, multi le si urmeaza, iar asta se vede!
Cine invata o meserie doar din practica, bravo lui, are potential si capabilitate, vointa totodata, dar nu sunt multi care ajung sa faca asta, pentru ca barbatii fara scoala, calea aproape sigura este santierul si lopata, iar pentru femei cleaning-ul! Prea putini sunt aceia care, nefacand o scoala, ii pasioneaza un domeniu, au norocul sa ii bage cineva in seama din domeniul pe care ii atrage si ajung apoi la un nivel acceptabil, prea putini, sub 5% din populatie cred, sau poate e mult spus. Restul, ajung ori la furat, ori au noroc de mostenirea lasata de parinti, ori la munca de santier, ori poate fac afaceri cinstite ca poate au noroc sa fie educati financiar de catre parinti (conteaza mult acest aspect! )
In Romania s-a degradat mult sistemul de invatamant si asta se poate observa pe populatie de cineva cu un ochi format! Eu incep sa cred din ce in ce mai tare ca asta se urmareste oricum la nivel global, indobitocirea si analfabetizarea populatiei pentru ca omul "slab" poate fi condus si subjugat mai usor! ;) Se intelege cine este omul slab, ati ghicit!
De aceea eu voi sustine intotdeauna EDUCATIA.
Repet, nu din cauza ca am eu o hartie, o am si deocamdata e nula, dar o am si o voi scoate la lumina. Nimeni nu imi poate lua ce am in cap, si am multe lucruri bune zic eu din educatia urmata.
Sora-mea ma bate la cap sa imi fac modulul pedagogic,ca as putea preda la un liceu tehnic, eventual o materie gen tehnologie, desen tehnic, orice studiat in facultate si care se preda la un liceu tehnic. Trebuie doar o inscriere la examenul de titularizare si functie de nota obtinuta si locurile disponibile pot obtine un post. Daca imi dau definitivatul, raman pe post pana la pensie. Un exemplu in care scoala m-ar ajuta, acolo nu ma intreaba nimeni de varsta, este concurs si trebuie sa ai facultate, iei - bine, nu - incerci la anu'. La firma minune un am fost agent vanzari, a fost concurs. Era o firma nationala, unic importatoare de produsele pe care le vindeam. Eram 20 de candidati la ora stabilita la interviu. A inceput totul cu un test de logica matematica (destul de simplu, probleme cu procente, discount-uri si inca 2, 3 poate mai tip capcana dar tot simple ) Ne-a pus sa asteptam jumatate de ora ca sa ne spuna rezultatul. Eu si cu inca o persoana luasem testul, restul au primit raspunsul cu: "Ne pare rau..." Cealalta persoana ghiciti: era inginer si el :D Acum coincidenta sau nu, nu era un post pe care sa aplice ingineri, de aceea tind sa cred ca restul poate nu erau, si totusi cam oricine cu liceul ar fi trebuit sa ia acel test!!! Acesta este un exemplu cand pe mine SCOALA m-a ajutat, pt ca spun sincer, daca eu acele exercitii simple nu le-as fi facut si in scoala prin perioada liceului sau cred ca al generalei, nici singur acasa nu le invatam garantat si nici nu le stiam in momentul cand am dat acel test eliminatoriu. Picam si eu testul, dar asa - am luat interviul, dupa test am avut discutia fata in fata cu directorul regional de vanzari. Surpriza, m-a ales pe mine fara experienta in vanzari, iar pe celalalt coleg cu experienta in vanzari nu. Stiu asta deoarece in sala de asteptare am avut timp sa facem cunostinta pana sa intram la discutie si mi-a spus ca lucra la acel moment in vanzari pt o alta firma. Dupa ce am intrat in acea companie, am inteles politica lor, preferau sa formeze oameni dupa practicile lor de la zero, pe unul cu o experienta in vanzari in spate considerau ca il dezobisnuiau greu de obiceiurile de vanzare deja insusite si pe care ei nu le preferau. Mereu am simtit ca m-a ajutat ca am facut o scoala, am simtit la propriu cum mi s-au deschis unele usi, pentru asta mereu voi fi recunoscator parintilor mei, care au insistat sa merg si sa termin o scoala! Ei nu au avut studii superioare, tatal meu a fost electrician in uzina, unul bun. Cand ma vedea ca o iau pe cai gresite la scoala, ma intreba cum vreau sa fiu, cu mapa sau cu sapa? Nu mi-a placut scoala, o uram, dar am avut noroc ca ai mei s-au tinut de mine, prindeam din clasa materiile tehnice, si a contat asta. Imi si placeau!
De aceea, opinia mea pentru succes este:

Gasirea VOCATIEI + SCOALA in VOCATIA respectiva + PRRACTICA in acel domeniu + continua DEZVOLTARE

Eu m-am abatut de la formula asta, de fapt nici nu am luat-o in seama pana de curand. Am vrut bani mai repede, mai multi. De aceea ma aflu pe acest forum acum, initial vroiam sa aflu unele informatii legate doar de CAD, nu vroiam sa intru chiar atat de adanc in polemica dar cred eu ca si aspectul asta poate fi benefic. Mie imi place sa invat din orice! :) Si da, as mai face inca odata SCOLA! Acum as sti sa apreciez mai mult!
Ca sa concluzionez, in viata nu conteaza numai scoala ca sa o duci bine, dar ajuta foarte mult daca o faci in multe privinte. Te dezvolta ca om, iti deschide orizonturi si iti modeleaza in bine modul de a gandi. Ca si cum "se vede" pe cineva care a facut armata... :)
Va doresc numai bine si va multumesc ca m-ati ajutat si ascultat!

#51
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 18:54, said:


Cine invata o meserie doar din practica, bravo lui, are potential si capabilitate, vointa totodata, dar nu sunt multi care ajung sa faca asta, pentru ca barbatii fara scoala, calea aproape sigura este santierul si lopata, iar pentru femei cleaning-ul! Prea putini sunt aceia care, nefacand o scoala, ii pasioneaza un domeniu, au norocul sa ii bage cineva in seama din domeniul pe care ii atrage si ajung apoi la un nivel acceptabil, prea putini, sub 5% din populatie cred, sau poate e mult spus.

Astea-s absolutisme luate din Romania, si total neadevarate.
Cine vrea, poate. ORICINE

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 18:54, said:

Ca sa concluzionez, in viata nu conteaza numai scoala ca sa o duci bine, dar ajuta foarte mult daca o faci in multe privinte.

Inca nu esti pregatit pentru scoala de ingineri

Ai reteta perfecta, daca vrei sa fii inginer, mai sus, restul? T-il alegi singur.
Ai trecut prin facultate, banuiesc ca ami ai cursurile, stii ce ai nevoie, unde sa cauti. Mai mult, e pierdere de timp si bani
iti trebuie expunere la viata industriala

#52
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011
@Rosebud09 - imi place cum si ce ai exprimat in postarea ta! Respect!
@Engineer_xxl - voi urma planul ;) Multumesc!
@Tsunnnami - voi lua din sfaturile tale, dar e drept, caracterul si varsta mea, ca ma cunosc, nu imi vor da rabdarea necesara sa o iau chiar de la nivelul solului. Daca eram poate sub 30 da.
@Tehnics - merci de pont! ;)
@all - Multumesc toturor, toti mi-ati fost de folos si de la toti am invatat ceva care ma va ajuta cu siguranta!
Numai bine!

#53
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,508
  • Înscris: 20.10.2015

View Postdukuti82, on 07 septembrie 2016 - 19:17, said:

@Rosebud09 - imi place cum si ce ai exprimat in postarea ta! Respect!
@Engineer_xxl - voi urma planul Posted Image Multumesc!
@Tsunnnami - voi lua din sfaturile tale, dar e drept, caracterul si varsta mea, ca ma cunosc, nu imi vor da rabdarea necesara sa o iau chiar de la nivelul solului. Daca eram poate sub 30 da.
@Tehnics - merci de pont! Posted Image
@all - Multumesc toturor, toti mi-ati fost de folos si de la toti am invatat ceva care ma va ajuta cu siguranta!
Numai bine!

Ai ales o cale gresita.
O vei alege pe a mea la 40 de ani
Nici la 50 de ani nu e tarziu, dar... succes.

#54
dukuti82

dukuti82

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 114
  • Înscris: 30.10.2011

View PostTsunnnami, on 07 septembrie 2016 - 19:10, said:

Inca nu esti pregatit pentru scoala de ingineri

De ce crezi asta?
Eu daca ma intorc in Romania, intr-un oras mare cu ceva industrie, aplic cam 2 luni pentru o pozitie de inginer si am incredere 100% ca voi gasi si obtine un post, in urma interviului dat, ca si in ultimul caz cand am avut jobul pe centrale! Sunt absolut convins, ma cunosc pe mine. Am si o oarecare putere de convingere probabil, am si ceva experienta de interviuri de orice fel... Am plecat din tara ca nu aveam rabdare sa cresc, stateam in chirie scumpa raportata la salar, am avut unele probleme... Dar in Romania obtin post de inginer in urma cautarii!
E drept, in Anglia e alta mancare de peste, au regulile lor, abia acum m-am dezmeticit si eu oarecum. Mi-am echivalat oricum studiile.cu UK Naric si la echivalare scrie ca sunt comparable with British Bachelor ( Honours ) Degree in Mechanical Engineer Automotive!
Am deschis acest topic strict pt CAD, daca se va putea face ceva in privinta asta bine, daca nu ma voi reprofila, sunt flexibil si adaptabil. In tara mi s-au oferit si mai pot gasi la prima strigare sa fiu mecanic auto, asa, fara experienta! Nu vreau genul asta de activitati, nu ca sunt mofturos sau arogant, dar vreau sa fac ceva de ce sunt atras, si asta ma atrage! Nu vreau CAD ca suna bine si sa fiu desenator cum a spus cineva, vreau partea aia unde imi stoarce creierul si in care trebuie sa lucrez eu, nu softul. Am in calcul si un master aici, si inca ma gandesc daca sa fie pe proiectare mecanica sau sa ma reprofilez pe informatica. Intrarea o am, am verificat, am intrare si la Oxford cu diploma mea, cu un interviu dat, verificare nivel engleza si cu taxa aferenta scolarizarii, in general de £9000 pe an la full time cam la orice Universitate.
Deci un plan de viitor tot il am si tot voi aplica ceva, dupa care tot va iesi ceva. Acum sunt in perioada de meditare si de clarificare a unor aspecte.
Am job aparent nesemnificant dar in strainatate cam sunt necesari 1, 2 ani pentru integrare, sa inveti ce si cum in noua tara. Si sunt angajat cu acte in regula, nu self employed cum am fost la inceput pe taximetrie, conteaza oarecum...
Nu am abordat subiectul ca sunt chiar bata, eu l-am deschis pe topicurile de CAD, unde ma interesa direct, dar a fost mutat de admin la cariere si joburi...
Repet, ma intereseaza partea CAD si cam atat, ca sa pot lua o decizie.

Attached Files


Edited by dukuti82, 07 September 2016 - 20:22.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate