Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau sa trimit o bicicleta Timis...

Reflectoare mobile pentru vreme n...

Acord vizionare...?

Afecteaza in vreun fel piata munc...
 Urticarie de contact cu hainele ?

Modificare tocator de crengi

Transfer bani pe trading212

Autoturism saltat din parcare din...
 Portare OROC (Telekom) - Orange

Despre Șemineu electric !

Problema receiver Onkyo 8270 - Th...

Cu cat ați realizat acoperis...
 Laptop cu windows 11 - pot inlocu...

De ce nu se afiseaza salariul in ...

Daca vreți sa cautați prin public...

Șmenurile continua - blocuri...

Probleme, întrebări și informații despre echipamentele Telekom

* * * * * 1 votes
  • Please log in to reply
139 replies to this topic

lew

lew

Junior Member

• Grup: Members
Salut,

Am abonament L FTTH, si din pacate ,fara sa am serviciu ip static activ,ip-ul meu ramane acelasi ,oricate restarturi de modem as face.
Ce parere aveti?

HG8247H

Edited by lew, 01 March 2017 - 22:05.

guest36

guest36

Member

View PostEricJohn, on 01 martie 2017 - 10:27, said:

Stie cineva ce setari pot sa fac la ONT-ul Huawei HG8247H ca sa pot transfera fisiere intre 2 pc-uri legate la el (unul prin wireless si unul prin LAN) ?
Mersi.

Nu face nicio setare la ONT,iti trebuie ca pe unul sa ai un webserver sau un ftp server.Setezi webserverul cu ip primit de la ont 192.168.**.* <a href="fisier.ceva">Fisier</a>

KyKyKyKy

KyKyKyKy

Guru Member

• Grup: Senior Members

View PostEricJohn, on 01 martie 2017 - 10:27, said:

Stie cineva ce setari pot sa fac la ONT-ul Huawei HG8247H ca sa pot transfera fisiere intre 2 pc-uri legate la el (unul prin wireless si unul prin LAN) ?
Mersi.
Setezi homegroup în Windows sau poți face  FTP sau HTTP.

ctr

ctr

Junior Member

Vin si eu cu problema mea: am vdsl de la TK si un router HG658, care nu acopera tot ce am eu nevoie(ca suprafata) si in plus nu are multe functii necesare. Am facut greseala si am luat de pe net un router Netgear D7000(care cica stie ADSL,VDSL). L-am instalat in acelasi loc cu vechiul router, l-am setat(VLAN ID, MAC Clone, fara user/pass) pt VDSL si s-a conectat la NET. Am rulat un speedtest si surpriza : 1Mega pe down si 1 mega pe up. In router se vad parametrii liniei(atat cat se vad) dar nu duce mai mult pe nici un download pe care l-as face. Am pus inapoi HG658 si merge ca inainte(as advertised). Ce poate fi? Netgear busit sau TK nu permite alte routere in reteaua lor?
Multumesc

Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

Senior Member

View Postctr, on 18 martie 2017 - 09:59, said:

Vin si eu cu problema mea: am vdsl de la TK si un router HG658, care nu acopera tot ce am eu nevoie(ca suprafata) si in plus nu are multe functii necesare. Am facut greseala si am luat de pe net un router Netgear D7000(care cica stie ADSL,VDSL). L-am instalat in acelasi loc cu vechiul router, l-am setat(VLAN ID, MAC Clone, fara user/pass) pt VDSL si s-a conectat la NET. Am rulat un speedtest si surpriza : 1Mega pe down si 1 mega pe up. In router se vad parametrii liniei(atat cat se vad) dar nu duce mai mult pe nici un download pe care l-as face. Am pus inapoi HG658 si merge ca inainte(as advertised). Ce poate fi? Netgear busit sau TK nu permite alte routere in reteaua lor?
Multumesc
Asa,asa... ia "de pe net"... de la oricine ca e bun... OLX si La Jumate sa traiasca!
Netgear este o firma de prestigiu,un brand ce si eu il recomand.Poate o fi routerul defect...cine stie ce "nea Gheorghe" l-a folosit si cum l-o fi folosit.Mai verifica totusi sa nu aiba vreo limitare QoS,reseteaza-l si reconfigureaza-l.Telekom primeste orice echipament compatibil ca tehnologie,verificat personal,utilizat personal router - modem Tp-Link pe ADSL cu mufa ADSL RJ11.
Dupa ce reconfigurezi,revino cu amanaunte.

Edited by Tehnicianul1970, 19 March 2017 - 16:20.

danghetau

danghetau

Guru Member

Pentru Telekom exista decodoare care arata (cu exceptia siglei Dolce) identic cu acestea doar ca scrie pe ele Boom. Sunt utilizabile daca bag o cartela Dolce in ea?

ctr

ctr

Junior Member

@tehnicianul1970: Precizari, am luat de pe net= am cumparat de la pcbit.ro, sigilat si in garantie. am resetat si retestat, tot nimic. Eu am VDSL2 si nu ADSL. Posibil router defect... Il trimit la garantie. Cu modemul tplink pe adsl-ul tau aveai pe net vitezele din contract, sau mergea mai incet? un speedtest ce zicea la tine?

dic_star79

dic_star79

Senior Member

View Postdanghetau, on 19 martie 2017 - 17:45, said:

Pentru Telekom exista decodoare care arata (cu exceptia siglei Dolce) identic cu acestea doar ca scrie pe ele Boom. Sunt utilizabile daca bag o cartela Dolce in ea?
Au fost compatibile cu ceva timp in urma pentru platforma DTH, acum nu mai sunt compatibile cele de la BOOM.

danghetau

danghetau

Guru Member

Sigur? Întreb deoarece am rugat pe cineva sa îmi trimită doua...

dic_star79

dic_star79

Senior Member

View Postdanghetau, on 20 martie 2017 - 10:48, said:

Sigur? Întreb deoarece am rugat pe cineva sa îmi trimită doua...
Daca au update facut pentru Dolce , satelit Hellas Sat 39Est, atunci sunt functionale, daca au ramas cu vechiul soft pentru BOOM satelit, Amos 4West nu sunt functionale si nici nu mai poti sa faci update pentru ele.

danghetau

danghetau

Guru Member

Am renuntat, persoana căreia ii erau dedicate a zis ca se descurca in a cumpara personal de la cineva care le si montează.

Tehnicianul1970

Tehnicianul1970

Senior Member

View Postctr, on 19 martie 2017 - 19:08, said:

@tehnicianul1970: Precizari, am luat de pe net= am cumparat de la pcbit.ro, sigilat si in garantie. am resetat si retestat, tot nimic. Eu am VDSL2 si nu ADSL. Posibil router defect... Il trimit la garantie. Cu modemul tplink pe adsl-ul tau aveai pe net vitezele din contract, sau mergea mai incet? un speedtest ce zicea la tine?
Salut!
Cu Tp-Link,aveam si am (daca-l montez,ca-l am la tara pe-un sifonier intr-o cutie,de rezerva) viteza din contract.
Stiu PERFECT diferenta dintre ADSL si VDSL.... muuulllt mai bine decat o stiu chiar tehnicii ce-si iau salariul la Telekom Romania!

serious1

serious1

Junior Member

daca trec la Telekom net si aleg conexiune prin fibra ( da, este posibil la locatia mea..verificat) sunt obligat sa accept modemul lor ?

Inteleg ca voi primi un ont ca la Digi pentru fibra dar as vrea sa leg la el routerul meu si sa nu primesc nici o prostie in custodie....apropo ont-ul este tot in custodie ?
Daca inchei contractul v-a trebui sa platesc ulterior pentru ont-ul ala sau daca se defecteaza pe parcurs ? Cum e ?

Apropo, router am unul de la Fon si e varianta Business unde te poti loga la retea utilizand cont de facebook etc. Practic are o pagina proprie pentru vizitatori etc. detalii aici
Inca o chestie... pot avea ip fix pe persoana fizica la Telekom ? Nu vreau 1000mbs , 300 mbs imi ajung (atat suporta routerul) ..site-ul vad ca este inca down acum.

KyKyKyKy

KyKyKyKy

Guru Member

Nu se poate fără ONT Posted Image

Poți avea IP fix pentru 1 euro în plus.
ONT-ul e 100% redus și în caz de defect ți-l schimbă.

Nu există router de „300 mbs”. Există de 10/100/1000 Mbps.

serious1

serious1

Junior Member

View PostKyKyKyKy, on 08 mai 2017 - 23:27, said:

Nu se poate fără ONT Posted Image

Poți avea IP fix pentru 1 euro în plus.
ONT-ul e 100% redus și în caz de defect ți-l schimbă.

Nu există router de „300 mbs”. Există de 10/100/1000 Mbps.
mda. cred ca routerul meu suporta 100 Mbps la cablu in si 300 Mbps pe wireless..my bad Posted Image oricum vreau sa folosesc asta si nu ala al lor...

Edited by serious1, 09 May 2017 - 08:42.

Otineu

Otineu

Senior Member

La o terță persoană care are abonament la Telekom este un decodor HD din care semnalul intră într-un televizor printr-un cablu HDMI. Persoana respectivă dorește să înregistreze niște emisiuni/filme. În acest sens a luat un tuner TV USB pe care l-a conectat la PC. Cablul coaxial trece acum printr-un divizor din care un cablu ajunge la decodor și un cablu la tunerul TV. Problema este că unele canale sunt codate și nu vorbesc de HBO și cele din pachetele suplimentare, ci de canale din pachetul de bază!!! Oare e normală chestia asta? National 24 Plus, CNN (luate la nimereală) nu se văd. Ce soluții ar fi în acest caz?
Eu m-am gândit la trei, dar vă cer părerea.
1. Să ia de la Telekom un card CI+ pe care să-l înfigă în televizor. Un cablu coaxial care vine din acel divizor să intre în televizor, iar celălalt să meargă la decodor. De la acesta din urmă:
a ) un cablu HDMI să ajungă la monitor și... nu știu cum să-i spun să înregistreze ce dorește;
b ) cablul coaxial să intre în tunerul TV și înregistrează emisiunile cu aplicația acestuia.
2 Dacă prima soluție nu merge, rămâne o a doua care ar presupune să ia un alt decodor (costurile ) din care un cablu coaxial să intre în tunerul TV și să-și înregistreze emisiunile preferate.
3. Să ia un HDD extern, să-l conecteze la un port USB al televizorului și să-și înregistreze emisiunile direct pe HDD. Chestia este că nu știu cu ce aplicație înregistrează? Televizorul este un Philips, dar nu știu acum modelul.
Sunt viabile aceste soluții? Greșesc pe undeva? Sunt alte soluții mai convenabile?

KyKyKyKy

KyKyKyKy

Guru Member

1. CI merge doar dacă are CATV, adică FTTH. Vei plăti pentru decodor și CI, desigur.
2 și 3 televizorul poate înregistra? USB-ul poate fi folosit și doar pentru a reda fișiere de pe el.
Și, da, poate fi normal ca unele canale libere să fie codate.

Otineu

Otineu

Senior Member

View PostKyKyKyKy, on 03 august 2017 - 15:46, said:

1. CI merge doar dacă are CATV, adică FTTH.
Omule, dacă nu știi despre ce vorbești mai bine stai deoparte. Spui prostii cât China.
CATV nu este același lucru cu FTTH. CATV=televiziune prin cablu. FTTH este fibra optică prin intermediul căreia vine și TV și internet șamd.

Vei plăti pentru decodor și CI, desigur.
Da, știu asta. Va plăti 5 lei în plus pentru CI+.

2 și 3 televizorul poate înregistra?
Da. Este un Philips 42PFH6309/88 care permite acest lucru.

Și, da, poate fi normal ca unele canale libere să fie codate.
Care este logica în treaba asta? De ce canalele din pachetul de bază au tratament diferit? Hai, înțeleg, cele HD, înțeleg HBO, dar cele din pachetul de bază...

Edited by Otineu, 03 August 2017 - 16:16.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate