Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Playlist melodii radio - unde?

P0335 senzor arbore cotit - senzo...

Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...
 Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...

Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet
 Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...

De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!
 Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...

schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac
 

Riviera di ponente - Coasta Ligurica

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 08.08.2006
Salut, m-am intors din vacanta de pe coasta ligurica si daca intentioneaza cineva sa mearga aici o sa gasiti ceva info. In primul rand vacanta a fost facuta cu masina pentru a putea atinge si alte obiective din zona.
De la Genoa am urmat SS1 in loc de autostrada Genoa-Ventimiglia si mi-au atras atentia placut: Varazze, Albenga (desi un pic "industrial" turismul), Alassio, Andora Marina si Diano Marina. La Sanremo si Ventimiglia e o aglomeratie de nedescris pe strazi si nu mai seamana cu ce erau acum 20 de ani. Noi am ales Diano Marina pentru relativa apropiere de Cannes-Nisa-Monte Carlo spre vest, Cinque Terre si Portofino catre est si Valle D'Aosta spre nord.
Cazarea am incercat s-o luam de pe Homeaway dar au un sistem defect de mailing. In schimb unul dintre proprietarii de pe Homeaway avea tel asa ca l-am sunat si am primit alte oferte. Ca idee, pt. o saptamana, de luni pana luni am platit sub 500 Euro pentru un apartament cu 3 locuri de dormit si cu toate dotarile incluse. E adevarat cu nu la litoral ci pe una din colinele din apropiere, la cca 4 km de plaja, drum de facut exclusiv motorizat.
Preturi la restaurante/pizzerii/bistro: 4-5 euro sandwich-uri, 7-8-10 euro pe pizza mare, 12-16 spaghetti, 16-25 alte feluri de la "calamari e gamberi" pana la fripturi.
Berea alla spina (draft): 2.5-4 euro (mica sau medie). Pe plaja e ceva mai ieftina mancarea dar in general plajele costa. Cele private nu prea au locuri si trebuie sa incercati in lateralele golfurilor (pret 2 chaise-longue-uri plus umbrela = 33 e pe zi sau 35 e in weekend). Pe cele publice e aglomeratie mare dar daca nu ai nimic la tine te costa 15 euro inchirierea a doua chaise-longue-uri si a umbrelei. Se fac rezervari pt plaja asa ca gasesti greu. Noi nu am fost interesati in rezervari, in general stam putin la plaja si ne plimbam mai mult.
Motorina in IT e intre 1.25 E si 1.45 E pe litru. Slovenia e mai ieftina, cu 1.05, la fel si Austria. Elvetia e la 1.5 Sfr, Germania 1.4.
Pentru excursii la Cannes-Nisa-Monte Carlo sunt max 120 km. Mie nu prea mi-a placut, e prea mult multiculturalism acum acolo pentru gustul meu. Totusi Croisette si Promenade des Anglais pastreaza vechea stralucire. Im MC aveti grija la consumul de internet pe mobil (10 E pe mega fata de 0.05 E in europa - am vazut la plecare tarifele Posted Image ). O apa, o bere si o cola la MC sunt 21 E in port la Yacht Club :). Mentiune: Menton - pastreaza farmecul britanic si mancarea e frantuzesc-italieneasca.
Portofino e la cca 140 km est si faceti cca 90 min. Masina e bine s-o lasati in Santa Margherita Ligure care-i foarte frumos si sa luati un autobuz sau pe jos. Portofino e mic si geme de turisti deci e mai bine de vizitat seara daca se poate. Din Santa Margherita se poate lua trenul catre Cinque terre. 8.10 E de persoana cu hop in& out timp de 4 ore. Atentie la revenire caci seara trenurile spre vest opresc in Sestri Levante si nu mai ajung spre Rapallo sau S-ta Margherita. Ultimul e la ora 0.05 din Sestri Levante spre Genoa - stiu din experienta :). Mie mi-au placut doar Manarola si Riomaggiore. Corniglia e sus de tot si esti gata pana sus. La Vernazza e ok mancarea (cautati seafood in cornet - o delicatesa). Monterosso mi s-a parut obisnuit. Trenurile sa fie regionale nu intercity.
Alte orase/zone: Lago di Garda - nu prea mi-a placut, am fost pe malul estic pana destul de sus. La Sirmione e frumusel dar scump ca dracu si exagerat de scump la restaurant - unde am luat si teapa.
Torino - interesant dar se vede ca-i industrial. Centrul e frumos (dar nu se compara nu Florenta&co) si daca aveti timp merita sa vedeti muzeul cinematografiei (cel putin ca arhitectura - mie mi-a placut). Aosta e un orasel mic care are ceva vestigii romane - un arc a lui Augustus - Octavian. De acolo se poate ajunge in cca 90 minute la Mt Cervino - care e superb (daca veniti de la Torino e mai economic sa mergeti la Cervinia apoi la Aosta), la tunelul St-Bernardino daca vreti in Elvetia pe acolo (pt Matterhorn) sau la Chamonix pt urcarea pe Mont-Blanc (care dupa mine nu trebuie ratata). Trecerea prin tunelul MB e 45 Euro de masina. daca aveti mai mult timp si bani se poate lua cabina dinspre IT spre Punta Helbroner si cobori spre Chamonix (Aiguille du Midi) cu retur cu autobuzul dar costa cca 400 euro pt o familie. Sau daca va permiteti se poate si cu elicopterul.  
Parcarile costa 1-1.5 Euro pe ora si e bine sa cascati ochii caci nu se plateste tot timpul.

Alte info: Sistemul de taxare francez pe autostrada e "francez" adica un card care a mers in italia nu merge peste tot in franta si e bine sa aveti si cash in monezi mici.
Elvetia e scumpa si de evitat dupa mine (sau de book-uit in avans - ceea ce e un pic nasol la distantele fata de noi). Geneva e exagerat de multiculturala. Se taxeaza cu 2.5% in plus la plata cu cardul daca cardul e Visa sau Mastercard emis de o banca neautohtona si cu 3.5% daca e Amex. Mai scump cu cca 50% fata de europa. Vigneta e 40 de euro pe an si nu exista fractii mai mici. Viteze mici pe autostrada: in sud nu exista panouri electronice ci numai metalice si chiar daca nu ai trafic exista limitari la 80 kmph in jurul exiturilor spre orasele mari. In nord exista cataractele rinului pe langa schaffhausen. euro in cash e gold pt elvetieni :)
Daca faceti popas in Slo, partea de nord e fermecatoare.
Softuri de trafic folosite: Waze in Ro, Gmaps si Sygic in Europa in fct de abo si roaming. Gmaps isi ia traficul (si ne-a salvat la dus de 2 ore de stau la Budapesta) dar Sygic are optiunea speed-camerelor (exista separat si un Sygic Speed Cameras care poate rula peste orice alt app.) Eu am reusit in 5800 km sa folosesc doar 500 MB in roaming cu tot cu sesiunile pe booking.

daca v-am starnit, cateva linkuri:

http://www.montebian...-e-tariffe.html
http://www.mountain-.../forecasts/3842
https://www.lovecour...onix-courmayeur
http://www.chamonix....tes,180,en.html
http://www.trenitalia.com/tcom-en
http://www.ilporticodiano.it/ - cazare in Diano San Pietro (nu folositi GPS daca alegeti aceeasi locatie ca va baga in balarii aka culturi de maslini :) Folositi harta si bunul simt.)
http://www.blumenriv...s-liguria/sand/


Multumesc ovidiuNS, eiffel, al-jarreau si tuturor celor pe care nu i-am numit dar care-si pun parerile si info pe forum.

#2
utopium

utopium

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 45,830
  • Înscris: 14.08.2007
Interesant, si eu am fost la Diano Marina pe acelasi principiu, ca e aproape de Coasta de Azur/Monte Carlo dar totusi nici prea departe de Genoa. Si, culmea, planuiam sa merg la Portofino si sa las masina in Santa Margherita Ligure cum ai facut tu dar am renuntat la partea asta ca deja era prea incarcat programul (noi am stat 5 zile la mare doar) Posted Image Am vizitat Monte Carlo, Eze, Saint Jean Cap Ferrat, San Remo ... la Nisa a fost atentatul chiar cand eram in concediu asa ca nu am avut intentia sa merg (nu aveam oricum, ca nu era timp). In loc de Lago di Garda am fost la Lago di Como (Bellagio, Lenno/Villa Balbianello) si in loc de Torino am fost la Milano/Bergamo (em am fost cu avionul de fapt, dar am inchiriat masina).

Noi am avut hotel aproape de plaja in Diano Marina, 90 de euro pe noapte 2+1 persoane cu mic dejun, si la plaja am dat intre 20 si 25 de euro pe zi de plaja pt 2 sezlonguri + umbrela (era plaja publica gata dotata cu sezlonguri). Riviera italiana nu m-a impresionat prea tare, cea franceza clar e peste. Mie mi s-a parut destul de scumpa Diano Marina, adica in Monte Carlo in port erau preturi comparabile, personal n-as mai merge din nou in zona, la anul o sa merg in zona Bari din nou, peisaje comparabile (peninsula Gargano, etc) dar la preturi semnificativ mai mici. Eu am folosit harti offline, am Windows Phone, s-a descurcat bine ... vreo 1000 si ceva de km am facut cu masina. In Franta n-am platit deloc taxa de autostrada, nu am ajuns pana la nici un taxator (Monte Carlo e relativ aproape de granita, nu stiu unde e prima statie de taxare). Oricum Autostrada dei Fiori e scumpa, imi lua 8 euro sau 8.6 (era diferit la dus si la intors) pentru mai putin de 100 de km (Diano Marina - Menton). Menton arata chiar interesant de sus, am trecut si prin el seara, dar nu am oprit ... data viitoare vreau sa ma opresc si acolo, aveam in plan dar n-am mai avut vreme nici de el. Eze mi-a placut, peisaje foarte faine de vazut de sus, mai ales din gradina exotica din varf ... la fel Saint Jean Cap Ferrat/Villefranche sur Mer ... doar ca n-am nimerit plaja pe care vroiam sa merg, am ajuns pe alta si am crezut ca e aia pe care o cautam (semana un pic) Posted Image

Un "tip" pentru Monte Carlo, prima ora de parcare e gratuita si de la 7 seara e de vreo 8 ori mai ieftina parcarea Posted Image Plus ca gasiti cat de libere sunt parcarile pe net (actualizate live). Eu am parcat la o parcare subterana din port.

Am si un filmulet cu mai multe locatii (nu include riviera italiana): [ https://player.vimeo.com/video/176840268 - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by utopium, 31 August 2016 - 14:23.


#3
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,535
  • Înscris: 14.04.2008
de fapt, pretul/adult pt un astfel de traseu e 125e.
cu 135e/pers il poti face folosind exclusiv telecabinele.
exista si variante de bilete pt fam cu copii, evident mai avantajoase decat daca ai lua separat.
cel mai avantajos e pass-ul mont blanc https://www.chamonet...r-passes/  pt cei ce stau in zona chamonix.
pe lacul garda malul vestic e mai spectaculos (merita din plin strada della forra cu coborare spre limone)

#4
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 08.08.2006
da, dar mai trebuie sa te intorci cu autobuzul in orasul de plecare, biletul pt asta fiind 15 euro one way de persoana.
am pus cateva poze pentru teasing Posted Image

Attached Files



#5
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,535
  • Înscris: 14.04.2008
f rumoase pozele!
sa stii ca in calcul la prima varianta i-am luat si pe cei 15 pt bus! Posted Image
ati prins vreme excelenta. dupa cum se poate vedea: scump, da' merita!

#6
NHT

NHT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 235
  • Înscris: 08.08.2006
multumesc pentru aprecieri, mie-mi place la munte mai mult decat la mare, asa ca m-am bucurat tare pentru vremea faina.
de altfel daca era urat eram pregatit sa nu urc la AdM ci sa ma intorc prin italia si pasul brenner sau poate prin stelvio in functie de protestele familiei :)

#7
dariuscha

dariuscha

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,535
  • Înscris: 14.04.2008
si noi  tot muntele il preferam.
brenner si stelvio mi se par departe de chamonix. in plus, ar fi trebuit sa fii sigur de vreme frumoasa si acolo.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate