Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

Casa ~ 100 mp utili plus terasare teren

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#1
vasiutziugmail

vasiutziugmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.08.2016
Încep prin a vă saluta si a va felicita pentru treaba grozavă ce se face aici. Am de citit sute de pagini, pentru că intenționez să ma apuc de construit "casa visurilor".
Menționez de la început ca sunt cat se poate de habarnist in domeniul construcțiilor.
Anul trecut am reușit să iau terenul, in Alba-Iulia. Prețurile au crescut enorm in ultimii 2-3 ani, asa ca ce mi-am permis a fost o parcela de 365 mp, din care imi rămân 329 după cedarea unei porțiuni la primărie pentru utilități.
Casa o vreau cu amprenta la sol cât mai mică, sa imi rămâna loc de respirat in curte, asa ca o sa fie P+1 (vreau placă si la etaj, ca sa imi rămâna opțiunea de mansardare deschisa pe viitor). Ca design ceva simplu, clasic, singurele "artificii"  ce mi le doresc sunt un balcon minuscul la dormitorul principal si, eventual, daca o sa ma ajutați și cu o evaluare a pretului, o mica terasă la intrare.
Terenul are o diferenta de nivel de aproximativ un metru (partea de la drum e mai sus) si front stradal 12m (si ceva), iar eu imi doresc mult sa am doar suprafețe plane.
Din ce îmi dau eu seama am două opțiuni :
1. Ridic fundația gardului in capătul curții de 1 metru si pe laturile lungi in așa fel încât sa "dea" drept si bag umplutura,si
2. Las partea mai joasa asa cum e și fac acolo casa (oricum vreau sa o fac in "fundul"  curții, fac un fel de zid mic in fața casei si nivelez de acolo spre drum, astfel curtea va fi pe doua niveluri, și cred că se poate amenaja ceva frumos in acest caz (trepte retro, din piatră, etc..)
Care dintre aceste variante vi se pare mai fezabila, mai ales dpdv al costurilor si a fiabilității? Suspectez ca prima varianta e mai simpla, dar probabil mult mai scumpa, pentru ca imi va trebui multă umplutura (cum se evaluează?), iar fundația va fi mai înaltă.
Va mulțumesc anticipat pentru orice sfat.


#2
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Lasa terenul cum e. Te adaptezi cu casa dupa el. Ca sa te inalti cu ziduri de sustinere si apoi sa bagi pamant,te costa cat juma de casa.

#3
EllaBeauty

EllaBeauty

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,883
  • Înscris: 18.12.2011
Balcon la casa cand ai curte terasa pajiste?

#4
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,549
  • Înscris: 03.04.2013
Attached File  cat Thank-You-For-Calling-Ad-Have-A-Nice-Day.jpg   36.22K   19 downloads

 mariovrs, on 28 august 2016 - 18:41, said:

Lasa terenul cum e. Te adaptezi cu casa dupa el. Ca sa te inalti cu ziduri de sustinere si apoi sa bagi pamant,te costa cat juma de casa.
De acord. Raspunde-ti singur. Cauta, fara gluma, cit costa o masina de umplutura la tine. S-ar putea sa-ti treaca. Vezi ce volum are, niste masuratori poti sa faci si tu, si vezi cite te ajunge.
De acord si cu frumusica, dar din alt punct de vedere - balconul e o mare punte termica. Gincdeste-te bine daca chiar il vrei. Vorbeste cu unii care au si vezi daca merita. Stiu destul de multi carora le pare rau ca au facut balcon.

#5
Ditian

Ditian

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,167
  • Înscris: 04.07.2007
Eu nu am facut balcon. Nu-i simt lipsa. Singurele aspecte pozitive le vad stric estetice sau utilitate minima, gen uscat rufe sau agatat perdea de lumini de Craciun.

#6
radu_vasile59

radu_vasile59

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,255
  • Înscris: 02.04.2011
Poti face un balcon frantuzesc: adica o usa de balcon care o inchizi cu un gard de terasa, sa nu cazi de la etaj. Nu poti iesi pe el, ca nu ai unde, dar pana in "usa" da, intotdeauna. Scapi de neajunsurile balcoanelor, iei o parte din avantaje ...

#7
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
lasati omul sa isi faca balcon...oricum il izoleaza cu 2 cm de XPS ca oricum este irelevant daca va fi mai rece peretele si daca va fi o punte termica si oricum nu doarme pe balcon si oricum acolo va pune o perdea care va pastra acel aer izolat dintre perdea si fereastra si oricum poate pune si un calorifer vertical si oricum va fi preocupat cu alte teme.

PS: Mesajul de mai sus este un pamflet si trebuie tratat cu atare.

PS2: Balconul, tratat corespunzator, poate fi benefic unei case functie de asezare, priveliste etc.... Degeaba ai tu terasa si pajistea vietii la picioare daca pentru a vedea "peisajul" trebuie sa te urci pe casa...

Edited by brawnie, 28 August 2016 - 19:29.


#8
vasiutziugmail

vasiutziugmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.08.2016
Mulțumesc pentru opinii. Deci un balcon de maxim 4mp (probabil mai puțin), izolat bine, va avea un impact termic simțitor? Asta e important. Pe același considerent, o terasa acoperita, va avea, la fel, un impact termic mare?

Și da, in primul rând vreau balcon pentru efectul estetic, iar în al doilea rand pentru senzația de neegalat de a-ți servi cafeaua la înălțime.

#9
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Eu am facut balcon strict din motive estetice. M-ai stau dimineata la cafea cu pisica-n brate,mai usuci rufe cand ploua etc.Nu mi-as imagina o casa fara balcon.
Daca faci balcon fa-l minim de 12-15 m2. Altfel o sa arate ca la bloc la garsoniere ala de 4m2 pe care vrei sa-l faci.

Si mai lasati-ma cu punti termice si alte prostioare.. O fi,nu zic...da nu platesti dublu la gaz doar ca ai balcon..

#10
lenny13

lenny13

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,564
  • Înscris: 30.09.2013
Eu sunt pro-balcon. Sunt de moda veche. Mi-am facut doua balcoane si o terasa mare lipita de casa. Un balcon da la strada, deci nu are cine stie ce priveliste, dar deserveste doua camere. Al doilea balcon da priveliste in propria mea gradina, plus un pic de priveliste peste oras. Poate daca luam foarte in serios puntile acestea termice, nu le faceam. Si mi-ar fi parut rau. Terenul nostru e ingust, este intre case, a ajuns sa fie "in oras",iar mie imi place soarele, iar soarele de pe terasa de la etaj nu mi-l poate lua nimeni. Din acelasi motiv, terasa de la parter este inspre apus, bate soarele aproape toata ziua pe ea. Ca si in restul gradinii spre care da.

Imi place sa pot sa ies la aer, din cand in cand; de aceea, nici aici la bloc nu am inchis balcoanele cu termopan, deoarece avem doua, cum au facut altii. Desi, poate ca era mai bine, daca maream putin spatiul apartamentului, care nu e mare. Dar gura de aer pe care o iau cand stau pe balcon , de fapt nu e o gura de aer, e ceva mai mult cand stai cu totul afara, decat daca deschizi un geam. Si nu, nu fumam, nici eu , nici sotul.

   Eu zic ca nu putem fi chiar cu toate in caruta. Doar daca reusesti sa te gandesti si sa le analizezi , in corespondenta cu finantele tale, inainte de orice. Si , poate, nici atunci.

   Va mai spun la ce poate folosi un balcon de dormitor, pe langa uscatul rufelor. La aerisitul asternuturilor in care dormi. Da, da, plapumile si pernele, inclusiv cearceafurile. Cine n-a incercat niciodata asta, il provoc sa incerce. Mie , personal, mi se pare un lucru mare. Poate altora nu, dar somnul e mai odihnitor si mai relaxant. Aici, la bloc, am ajuns sa dormim inclusiv iarna cu geamurile deschise (centrala nu functioneaza noaptea). Am ajuns sa preferam un aer rece si curat iarna, sub o plapuma care sa tina cald. Daca geamul nu e deschis, simtim nevoia imperioasa sa-l deschidem. Inclusiv baietelul meu care are sase ani. Iar el ce stie despre argumente pro sau contra? El stie doar de faptul ca se simte mai bine astfel.

   Prin urmare, decizia de a avea sau nu balcon, depinde de aportul pe care acesta il aduce in viata celui care hotaraste. Ceea ce pentru unii reprezinta un lucru important, pentru altii poate sa nu reprezinte. Aceste motive trebuie sa fie suficient de puternice pentru a combate orice alt argument legat de puntea termica pe care o genereaza. Si nu in ultimul rand, a avea sau nu balcon, reprezinta gustul celui care-si construieste casa, iar cu gusturile nu ai cum sa te bati. Indiferent ce argumente aduci. In viata, exista decizii pe care ni le asumam, datorita acestor lucruri.

Edited by lenny13, 28 August 2016 - 20:02.


#11
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,987
  • Înscris: 01.03.2013

 mariovrs, on 28 august 2016 - 19:53, said:

Si mai lasati-ma cu punti termice si alte prostioare.. O fi,nu zic...da nu platesti dublu la gaz doar ca ai balcon..
Daca balconul nu este izolat termic cum trebuie, atunci si peretele in zona balconului va fi rece (asta este puntea termica).

Iar daca peretele ajunge sa fie mai rece decat punctul de roua, atunci umiditatea din aerul interior va condensa pe acel perete.

De exemplu, la 24 C temperatura interioara si 55 % umiditate relativa, punctul de condens este la ~ 15 C. Pe orice obiect mai rece de atat, o sa apara condens.

Attached Files



#12
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Ti-am postat mesajul pe topicul dianei...sper ca nu ceri drepturi de autor, nu? :)

#13
vasiutziugmail

vasiutziugmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.08.2016
Mesajul îmi e adresat mie? Care e topicul Dianei?

#14
brawnie

brawnie

    Ing.

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,395
  • Înscris: 25.09.2008
Nu..lui kolfleading ii era adresat mesajul...ii spuneam ca i-am postat mesajul pe topicul unei colege care se incapataneaza sa creada ca, cu 2 cm de XPS pe balcon nu va avea aceeasi soarta ca poza de mai sus Posted Image

iar pamfletul de acolo isi are sursa....

Edited by brawnie, 28 August 2016 - 21:30.


#15
vasiutziugmail

vasiutziugmail

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 75
  • Înscris: 28.08.2016
Am inteles, scuze!

#16
sebip_sebip

sebip_sebip

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,103
  • Înscris: 09.03.2011

 kolfleading, on 28 august 2016 - 20:29, said:

Daca balconul nu este izolat termic cum trebuie, atunci si peretele in zona balconului va fi rece (asta este puntea termica).

Iar daca peretele ajunge sa fie mai rece decat punctul de roua, atunci umiditatea din aerul interior va condensa pe acel perete.

De exemplu, la 24 C temperatura interioara si 55 % umiditate relativa, punctul de condens este la ~ 15 C. Pe orice obiect mai rece de atat, o sa apara condens.
PoČ›i sa explici un pic....ca mai pierdut. Dacă temperatura interioara ii 24 C care obiecte pot avea 15 C?

Edited by sebip_sebip, 28 August 2016 - 21:43.


#17
denache

denache

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,087
  • Înscris: 18.01.2016
.

Edited by denache, 28 August 2016 - 22:06.


#18
argentum

argentum

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,400
  • Înscris: 25.05.2015

 radu_vasile59, on 28 august 2016 - 19:14, said:

Poti face un balcon frantuzesc: adica o usa de balcon care o inchizi cu un gard de terasa, sa nu cazi de la etaj. Nu poti iesi pe el, ca nu ai unde, dar pana in "usa" da, intotdeauna. Scapi de neajunsurile balcoanelor, iei o parte din avantaje ...

Exact asa am făcut. Sa am o usa sa pot aerisi repede, sa'mi scot nădragii și plapuma la aerisit. Altfel, nu am nevoie de balcon, căci am curte plus problema punților termice.
E drept cu un balconete acolo, mi'ar fi dat mai frumos, fie și o loja.

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate