Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La Multi Ani de Sfantul Andrei!

Proces verbal acasa

Ted (2024 _ ...)

Care e cea mai sigura si buna mas...
 Poze "corupte" pe un memo...

Spațiu intre acoperiș &...

Recomandari casti in-ear - sony?

Aveti buricul bagat sau iesit in ...
 Eroare EGR

Lasagna gata facuta de la Penny

Deblocare (parola) BIOS. Recomand...

Cum obtinem despagubiri de la fur...
 Memory (2023)

Monitor Hanns-G, HW 191 A

Unde-i toata lumea?

Adeziv lipit dunga de sus la casa?
 

Pentru fanii Mac/ Apple: Ce v-a atras la desktopurile sau notebook-urile lor?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#55
dark

dark

    HELLO BOYS! I'm Cozbi, your HOTTEST midianite chick!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 58,274
  • Înscris: 16.03.2004
Chiar dacă negrul nu e atât de bun ca la un ecran oled, totuși ecranul tip retina are nuanțele cele mai apropiate de real, fiindcă ecranele oled sunt suprasaturate ca și culori, ceea ce poate crea disconfort ocular.

#56
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,452
  • Înscris: 15.12.2009
Ecranele OLED nu sunt suprasaturate la culori dar pot afisa in mod nativ un gamut mult mai mare decat un ecran obisnuit. Asadar, fara o calibrare corespunzatoare din driver, imaginile pot aparea suprasaturate.
E vorba de acel "colorspace" afisat drept caracteristici, standardul ecranelor fiind sRGB

Iphone X are ecran OLED dar e calibrat corect.
TV-urile OLED iarasi, afiseaza imagini calibrate corect (sau foarte apropiat de corect de noi).


Un pic de "know-how".

Cand auzi de un "panel pe 8bit" inseamna ca cele 3 culori de baza, RGB pot fi afisate, fiecare in parte, cu 256 de valori distincte.
Ca sa formezi o culoare a unui pixel, dai 3 valori de cate 8 biti fiecare celor 3 subpixeli.
Ecranele, indiferent de tehnologie (pe vremea cand s-a format standardul sRGB) puteau fi facute sa redea un anume maxim de rosu, un anume maxim de albastru si un anume maxim de verde, pentru nivel de saturatie maxima. Asta se cheama "colorspace sRGB"

Attached File  Cie_Chart_with_sRGB_gamut_by_spigget.png   138.92K   3 downloads

Cum tehnologia a avansat, unele ecrane pot reda culori RGB "mai colorate" decat ce e reprezentat in sRGB, de unde au aparut tot felul de standarde.


OLED-ul (triunghiul rosu), ca panel, are un spatiu de culoare mult superior sRGB (triunghiul verde):

Attached File  x1-yoga-oled-srgb-01.jpg   63.31K   2 downloads


Ce inseamna asta pe ecran? daca il legi direct la un driver video fara sa te agiti prea tare, cand sistemul de operare trimite spre afisare un pixel care are valoarea de culoare sRGB, OLED-ul o va afisa ca atare, dar scalata la propriile capabilitati, prin urmare totul pare suprasaturat.

Un exemplu "babesc":
Ai un intrerupator variabil pentru lumina si ai un bec de 100W. Tie iti place sa tii lumina la 60% (acolo te simti tu confortabil).
Intr-o zi schimbi becul cu unul de 150W. Din obsnuinta, reglezi din buton tot la 60% dar, ups, e mult mai luminos. Ca sa ajungi iar la lumina ta confortabila, trebuie sa dai doar 45% pe noul bec.
Exact asta e si diferenta de driver necesara cand ai ecran OLED. Din pacate putini producatori de telfoane si tablete cu ecran OLED ofera acest mod "calibrat".

Edited by ro_explorer, 25 February 2018 - 23:15.


#57
Geth_Prime

Geth_Prime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 23.06.2018

View Post_-_, on 22 februarie 2018 - 16:48, said:

Eu am facut comparatii cu alte display-uri de la ultrabook-uri de top (care au rezolutii mai mari decat la retina). Nu am intalnit inca un notebook cu un display care sa reproduca culorile mai fidel decat display-urile retina produse de Apple
Ce ai comparat, care culori, care standard? Cum ai comparat, ai folosit colorimetru? Cum ai masurat tu "calitatea" componentelor de pe mac sau din display-urile oled?

Sa reproduci "fidel" culorile din srgb e o gluma de copii... de la adobergb in sus, mai discutam...



View Postro_explorer, on 22 februarie 2018 - 17:16, said:

Seria XPS de la Dell (stiu, iarasi Dell , parca sunt un disc zgariat, dar daca asta iese in fata, ce sa-i fac?) este renumita pentru display-urile la acelasi nivel cu macbook-urile. Nu detin un Xps dar am comparat vizual mbp-ul personal (retina, 13") cu un XPS13 si un XPS15 ale unor prieteni. Arata aparent la fel ca nivel de calibrare, diferenta fiind OS-ul din spate.
XPS cel putin cele 4K cu panel IGZO sunt la ani lumina peste orice display de mac produs vreodata.

Am luat in 2009 (acu aprope un deceniu) XPS 16 cu display RGBLED, batea la cur cam tot ce era pe piata cu exceptia DreamColor(tot rgbled) de la HP. si ar bate si acum aproape tot, avea gamut PESTE standardul AdobeRGB:

My normal display is a Dell 24" Ultrasharp 2407WFPb, which has an extended color gamut with I believe, an S-IPS panel. The flexibility of the viewing angle makes work much easier, and can even be used in portrait mode in a pinch. The laptop however, gets some colors much more vibrant and deep, which is very disconcerting.

[ https://i.imgur.com/JwET7NY.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

https://www.anandtech.com/show/2746/12


Cele mai tari display-uri "retina" de pe cele mai scumpe macbook-uri inca n-au atins 80% din adobeRGB(asta la un deceniu dupa ce a scos dell - probabil peste un deceniu, ca nu in 2009 au aparut display-urile alea)

Edited by Geth_Prime, 27 June 2018 - 13:02.


#58
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,899
  • Înscris: 21.03.2013
Eu facusem o comparatie la nivel de culori si nu existau display-uri OLED la ultrabook-uri pe vremea cand am facut eu comparatia, ca eu strict despre ultrabook-uri vs MacBook-uri vorbeam.
Si nu am scris nicaieri "fidel", ci "mai [aproape de] fidel".

Daca te referi la "glume de copii" si nu stiu ce display-uri minune de acum 10 ani aflate "la ani lumina distanta" fata de ce orice produs Apple, atunci chiar nu am rabdare sa citesc si verific tot ce insiri si nici nu am motive, timp, chef sa iti citesc posturile altfel decat pe sarite (dupa cum si tu tratezi posturile celorlalti - cu superficialitate).

Daca vrei sa te creada cineva, atunci indica doua modele complete - denumirile producatorilor (unul de la Apple si altul echivalent de la altcineva) pe care sa le putem compara. De vorbe suntem satui.

Edited by _-_, 27 June 2018 - 15:09.


#59
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,290
  • Înscris: 21.04.2004
Io inca sint uimit ca multa lume nu s-a prins ca Apple nu face anumite chestii pentru ca nu poate, ci pentru ca nu vrea. "Oh, Apple inca n-a facut un monitor cu AdobeRGB, vai ce impotenti". Nope. N-au vrut sa faca, din diferite motive, dracu le stie, pentru ca daca le-am sti am fi si noi in conducere la cea mai de succes companie din lume :w00t:

Practic acelasi rahat se intimpla si la telefoane. "Vai Apple are numai x coruri, pe cind <insert chinezarie here> are x * 15000 de coruri si il sparge la benchmark-ul x, il omoara, jur". Wait, what? What the fuck? Lol. Ani de zile a fost faza cu marimea display-ului. "Cum sa dau io atitia bani pe un telefon care n-are nici macar display de 5 inchi?", asta in timp ce milioane de oameni stateau la cozi kilometrice cu sacu de dormit sa-si ia noul iPhone cu ecran de 3.5 sau 4 inchi :lol:

Cind oamenii o sa inteleaga ca ei si nevoile lor nu sint gaura curului universului, poate n-o sa mai existe asemenea discutii. Discutia normala ar fi "Eu am nevoie de AdobeRGB, din pacate Apple nu imi poate oferi asa ceva", nicidecum "ZOMG, Apple sucks ca n-are AdobeRGB". Poate ca studiile lor de oameni destepti le-au spus ca nu e nevoie? Pentru mine ceva sucks daca crapa sau nu functioneaza cum scrie in manual, nicidecum daca nu are vreun feature. Daca nu are vreun feature inseamna ca pur si simplu nu e pentru mine, sa fie sanatosi...

#60
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,836
  • Înscris: 24.02.2007
Modele noi de MacBook Pro/iMac Pro au gamut DCI-P3 parca.

Ce ofera insa Mac-ul si n-am vazut in alte parti e color management la nivelul intregului desktop. Adica pot si eu tine monitorul in AdobeRGB fara sa ma deranjeze cand folosesc aplicatii ce n-au treaba cu editarea foto.

#61
Geth_Prime

Geth_Prime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 23.06.2018

View Post_-_, on 27 iunie 2018 - 15:07, said:

Eu facusem o comparatie la nivel de culori si nu existau display-uri OLED la ultrabook-uri pe vremea cand am facut eu comparatia,
Lasa OLED-urile, ca nu la ele ma refeream.

View Post_-_, on 27 iunie 2018 - 15:07, said:

nu am motive, timp, chef sa iti citesc posturile altfel decat pe sarite (dupa cum si tu tratezi posturile celorlalti - cu superficialitate).

View Post_-_, on 27 iunie 2018 - 15:07, said:

De vorbe suntem satui.
Iti atrag atentia ca pana acum tu esti cel cu "vorbele" (impresii personale subiective, iar argumente tehnice, dovezi, ZERO!) ... e cam ridicol sa vii cu "pretentii" cand tu nu respecti ceea ce pretinzi de la altii...

View Post_-_, on 27 iunie 2018 - 15:07, said:

indica doua modele complete
Ai aici o lista mult mai mare de doua modele(valori raportate la sRGB) ... iar mac-urile sunt pe la coada :naughty: :
https://www.laptopma...rks/color-gamut

Sa luam cateva:

Dell's Latitude 7380 comes with a sharp, 13.3-inch, 1080p display that outputs dynamic colors. According to our colorimeter, the Latitude reproduced 144 percent of the sRGB color gamut, a score that surpassed those of the MacBook Pro (123 percent) and Lenovo ThinkPad X1 Carbon (104 percent), as well as the category average (100 percent).
https://www.laptopma...l-latitude-7380

Samsung Galaxy Book (12-Inch) Review (2017)
The Galaxy Book's 2,160 x 1,440 Super AMOLED display produces some of the most detailed, vivid images we've seen on a 2-in-1.
According to our colorimeter, the Galaxy Book's panel produces an eye-popping 205 percent of the sRGB spectrum.
https://www.laptopma...xy-book-12-inch

Acer Switch 3 Review (2017)
For the price, the Switch 3 gives you an incredible 12.2-inch, 1920 x 1200 display that punches above its weight class in both brightness and color.
The screen covers an excellent 150 percent of the sRGB color gamut,
https://www.laptopma...s/acer-switch-3

Asus ZenBook UX430UA
According to our colorimeter, the ZenBook's display can reproduce an impressive 129 percent of the sRGB color gamut
https://www.laptopma...s-zenbook-ux430

Lenovo Yoga 720 (13-inch, 8th Gen)
Lenovo's panel reproduced an amazing 141 percent of the sRGB color gamut
https://www.laptopma...oga-720-13-inch

VS.

MacBook Pro 13-inch (Touch Bar) Review (2017)
According to our colorimeter, the MacBook Pro's screen produces 123 percent of the sRGB spectrum.
https://www.laptopma...-with-touch-bar

Da? Argumente tehnice, nu vrajeli.

#62
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,899
  • Înscris: 21.03.2013
Incredibil! Ce mai "argumente tehnice" si "fara vrajeli": un display "care pare vrajit" de la Lenovo, altul "impresionant" de la Asus, display-ul extraordinar "care scoate ochii din orbite", cu "cele mai vii si detaliate imagini care pot fi vazute" la un oarecare Samsung Galaxy etc.

Inca nu m-ai convins. Cat despre acele procente afisate cu mandrie de catre producatori ar trebui sa te mai documentezi. Nu intotdeauna sunt ceea ce par a fi si probabil ca te-ai lamuri, daca ai incepe sa citesti dezbateri pe aceasta tema, cum ar fi cea de aici (primul exemplu oferit de Google): http://forums.redfla...3605/#p25574033

Cand ai banii pregatiti pentru a cumpara un ultrabook, te opresti asupra catorva modele ale caror caracterisitici le-ai analizat si apoi mergi sa le vezi unul langa celalalt. Asta daca nu vrei sa arunci banii pe ceva care sa ajungi sa regreti ca ai cumparat. Nu este ca si cum ar fi ieftine. De exemplu, eu stransesem bani pentru un Lenovo Yoga cu Windows 8.1. Il urmarisem inainte sa devina disponibil la noi pe piata. Avea un display cu rezolutie mai ridicata decat un MacBook Pro Retina, tastatura iluminata etc. In plus, era conceput ca sa poata fi utilizat si ca tableta, in timp ce Apple nu a produs un MacBook cu touchcreen. Insa cand am vazut cum arata ultrabook-ul "cu cel mai bun display de pe piata" (la vremea respectiva) m-am intors acasa cu un MacBook Pro (desi nu era prima prioritate pe lista mea). De fapt, am comandat ulterior un MacBook Pro de unde il gasisem mai ieftin. Cand problemele unui display sunt vizibile cu ochii liberi imediat dupa ce iese din fabrica este deja ceva grav. Imi aduc aminte ca ma chinuisem cam o ora sa modific luminozitatea, contrastul, gamma, cantitatea de rosu, verde, albastru doar ca sa vad la o poza buzele rosii in loc de maro si iarba verde in loc de o culoare "murdara". De ce MacBook-ul de la Apple vine calibrat cum trebuie din fabrica si ultrabook-ul Lenovo nu? Sau poate ca hardware-ul Lenovo este grozav doar pe hartie, iar in realitate ascunde cine stie ce hardware ieftin produs prin China? Si atunci cu ce ma incalzeste faptul ca display-ul este capabil sa afiseze mai multe nuante, daca nu le afiseaza corect?
Modelul respectiv de Lenovo i l-am recomandat unei prietene, dar nu voi mai recomanda niciodata un ultrabook Lenovo. De ce? Desi a fost achizitionat aproximativ simultan cu MacBook-ul meu, autonomia bateriei s-a redus la cateva minute (desi l-a utilizat mult mai putin decat am utilizat eu MacBook-ul), materialul din care este compusa carcasa da semne de imbatranire (la aluminiul de la MacBook-ul meu nu se pune problema), unele taste aproape ca s-au sters (si este vorba de un model de top de la Lenovo), sunetul a fost de la inceput sub orice critica, iar display-ul (ai ghicit?) are bleeding. Din motive similare, as alege oricand un produs Apple comparativ cu orice notebook produs de Asus. Un HP sau Dell poate fi comparabil ca si calitate. Cu notebook-uri de la alti producatori nu as risca.
Iar tu vii cu o lista in care compari un produs Apple cu produse Lenovo, Asus, Acer, Samsung? Nu, multumesc! Cu Asus si Samsung m-am pacalit deja de mai multe ori. Iar cu Acer inseamna sa dai cu zarul si sa pice un zar cu ghinion...

In ceea ce priveste cel de-al doilea post, ti l-am sters. Il poti reformula, folosind de aceasta data un limbaj adecvat unei arii tehnice.

Edited by _-_, 28 June 2018 - 09:57.


#63
Geth_Prime

Geth_Prime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 23.06.2018
Acolo(ce am dat eu mai sus) sunt masuratori tehnice cu colorimetre, dar nu ma astept ca oamenii atehnici sa priceapa ceva. Ei "inteleg" doar chestiile de pe langa. Posted Image

Ai citat fix niste aberatii de pe un forum aleatoriu.

Limbajul folosit a fost in aceleasi registru(poate chiar mai civilizat) cu cel de mai sus al celui cu avatar cu trandafir la care ai dat like. L-ai sters fiindca nu-ti convine adevarul! Posted Image

Edited by Geth_Prime, 28 June 2018 - 09:33.


#64
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,899
  • Înscris: 21.03.2013
Am sters postul, deoarece utiliza cuvinte vulgare. La urmatoarea utilizare a unui cuvant vulgar vei fi direct sanctionat. La fel, la urmatoarea tentativa de flame.

Ce ai citat tu sunt niste articole preluate exclusiv de pe Laptop Mag. Le-ai masurat tu? Nu.
Ai incercat sa verifici si alte surse ca sa te convingi ca masuratorile sunt corecte? Mai mult ca sigur, nu.

In articolul citat de mine (si in multe altele pe care le poti gasi cu un motor de cautare) sunt prezentate valorile diferite publicate de surse diferite. Poti sa le consideri mai departe "aberatii". Insa ce este mai credibil? Corectitudinea valorii afisate pe un anumit site? Sau diferentele dintre valorile publicate pe site-uri diferite? In fond, nu ma priveste pe mine caror surse le acorzi tu credibilitate si de ce. Atata vreme cat sursa ta nu descrie conditiile de laborator in care s-au efectuat masuratorile pentru mine raman cel mult orientative, dar fara mare valoare, atat vre,e cat nu sunt confirmate de surse independente.

Oi fi eu "atehnic" cum spui, iar facultatea si masteratul meu in informatica de la Universitatea din Bucuresti poate ca nu se pun, insa eu am mai mare incredere in ceea ce vad cu ochii mei. Iar facultatea m-a invatat cum se face o cercetare, atunci cand este vorba de masuratori, conditii de masurare, precizia instrumentelor de masura, validitate, fidelitate etc.

#65
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,775
  • Înscris: 21.06.2016
Ce nu înțeleg cei care nu au pus mina pe un MacBook vreodată e ca comparația pe specificații e ca și cum ai compara un logan tunat de 300cp cu o mașina sport sau premium de 250. Puterea la logan e mai mare și in unele bnenchmarkuri poate ieși mai bine dar tot logan este.

PS: e plin de atehnici care folosesc mac, in orice universitate de top 10 e plin de macuri la departamentul de computer science sau computer engineering, la fel in orice companie de top unde vezi numai foști olimpici etc

#66
Geth_Prime

Geth_Prime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 23.06.2018

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 10:24, said:

Ce ai citat tu sunt niste articole preluate exclusiv de pe Laptop Mag. Le-ai masurat tu? Nu.
Da, am citat Laptop Mag, o publicatie online cunoscuta care se ocupa de laptopuri si care face parte dintr-un grup de publicatii destul de select(tom's hardware, livescience, space.com, etc.). Nu vreun blog anonim.

Tocmai, obiectivitatea vine din faptul ca le-au masurat altii.

Dar TU ce argumente ai adus, ce ai citat in favoarea ta? Ca n-am vazut absolut nimic pertinent sau credibil, ci doar afirmatii subiective din pretinsele experiente personale si un forum de aiurea(unde de fapt doar se discuta despre faptul ca cifrele oficiale ale producatorilor nu se pupa cu masuratorile facute de useri).

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 10:24, said:

Ai incercat sa verifici si alte surse ca sa te convingi ca masuratorile sunt corecte? Mai mult ca sigur, nu.
Poate ma confunzi cu mediul in care te invarti, dar eu verific informatiile din mai multe surse(stiam dinainte de a da peste acel top ca macbook-urile sunt mediocre pentru ca am vazut si alte teste pana la asta, si nu in ultimul rand am lucrat si eu pe mac-uri si am avut laptopuri wide gamut si stiu extrem de bine despre ce vorbesc)

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 10:24, said:

insa eu am mai mare incredere in ceea ce vad cu ochii mei. Iar facultatea m-a invatat cum se face o cercetare, atunci cand este vorba de masuratori, conditii de masurare, precizia instrumentelor de masura, validitate, fidelitate etc.
Da, "facultatea" si "masterul"(in privinta carora am dubii extreme, caci nu sunt reflectate de cunostinte care sa sugereze asa ceva), nu se pun.

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 10:24, said:

insa eu am mai mare incredere in ceea ce vad cu ochii mei. Iar facultatea m-a invatat cum se face o cercetare, atunci cand este vorba de masuratori, conditii de masurare, precizia instrumentelor de masura, validitate, fidelitate etc.
Adica tu imi ceri mie mai multe surse de masuratori, dar in cazul tau e suficient ca vezi "cu ochii tai"? :roflmao:

Daca invatai ceva, ma contraziceai tehnic, punctual, cu date, cifre.

Sigur, masuratorile pot fi diferite in termeni de cifre absolute in functie de instrumente si conditii de testare, DAR ordinea in general se va pastra(adica un laptop ce are 140% intr-un test(sa zicel "primul test"), e posibil sa aiba 110% in alt test, insa si cel care avea 110% in primul test va avea de aceasta data mai putin, gen 80%)

In lumea celora care se pricep cat de cat(macar vag) la display-uri in general, nu exista nici macar dubii vagi ca produsele apple nu sunt decat de nivel mediu(intre cel mai bun si cel mai prost display), iar ca la nivelul lor de pret nu se ridica nivelul calitatii concurentei cu pret similar.

#67
Geth_Prime

Geth_Prime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 23.06.2018

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 09:11, said:

Cand ai banii pregatiti pentru a cumpara un ultrabook, te opresti asupra catorva modele ale caror caracterisitici le-ai analizat si apoi mergi sa le vezi unul langa celalalt. Asta daca nu vrei sa arunci banii pe ceva care sa ajungi sa regreti ca ai cumparat. Nu este ca si cum ar fi ieftine.
NU. Intai cauti review-uri, pareri ale celora care le-au cumparat deja, de pe site-uri/forumuri straine, daca la noi sunt sunt (suficiente) inca. Dupa aia vezi ce si cum, tocmai, daca buzunarul nu-ti permite sa experimentezi si sa mergi la ghici.

Daca te intereseaza in mod particular display-ul, ceri pareri pe forumuri specializate ori in laptopuri precum notebookreview ori in fotografie/video gen dpreview.

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 09:11, said:

De exemplu, eu stransesem bani pentru un Lenovo Yoga cu Windows 8.1. Il urmarisem inainte sa devina disponibil la noi pe piata. Avea un display cu rezolutie mai ridicata decat un MacBook Pro Retina, tastatura iluminata etc. In plus, era conceput ca sa poata fi utilizat si ca tableta, in timp ce Apple nu a produs un MacBook cu touchcreen. Insa cand am vazut cum arata ultrabook-ul "cu cel mai bun display de pe piata" (la vremea respectiva) m-am intors acasa cu un MacBook Pro (desi nu era prima prioritate pe lista mea). De fapt, am comandat ulterior un MacBook Pro de unde il gasisem mai ieftin. Cand problemele unui display sunt vizibile cu ochii liberi imediat dupa ce iese din fabrica este deja ceva grav. Imi aduc aminte ca ma chinuisem cam o ora sa modific luminozitatea, contrastul, gamma, cantitatea de rosu, verde, albastru doar ca sa vad la o poza buzele rosii in loc de maro si iarba verde in loc de o culoare "murdara". De ce MacBook-ul de la Apple vine calibrat cum trebuie din fabrica si ultrabook-ul Lenovo nu? Sau poate ca hardware-ul Lenovo este grozav doar pe hartie, iar in realitate ascunde cine stie ce hardware ieftin produs prin China? Si atunci cu ce ma incalzeste faptul ca display-ul este capabil sa afiseze mai multe nuante, daca nu le afiseaza corect?
Pai daca tu te-ai apucat sa modifici, te citez: "sa modific luminozitatea, contrastul, gamma, cantitatea de rosu, verde, albastru doar ca sa vad la o poza buzele rosii in loc de maro" de unde stii ca nu au modificat si altii inaintea ta(decalibrandu-l)? N-am vazut niciodata display nou reglat din fabrica ce sa afiseze culori complet incorecte.

Te-ai luat dupa sloganuri publicitare? Nu pot sa zic decat "LOL!". Presupun ca asta a fost acum cativa ani. Lenovo Yoga wide gamut? Pana la cateva modele destul de recente(1-2 ani), cam tot ce era cu denumirea Yoga avea display-uri intre foarte slabe si slabe. Lenovo a avut ceva laptopuri adevarate cu display-uri wide gamut cu backlighting rgbled, dar nu ultrabook-uri, ci "workstation" cum ar fi W510.

Acu' vreo 5-7 ani erau extrem de putine laptopuri mici(gen asa zise "ultrabook") cu gamut cat de cat wide. Sony stiu ca avea ceva Vaio Z series de 13" cu display optional care mergea spre 95% AdobeRGB, scump in draci evident. Dupa aia au avut Vaio Pro 13, un pic mai slabut, dar tot bunicel. Si ASUS a avut ceva decente, unul fiind Zenbook UX32VD.

View Post_-_, on 28 iunie 2018 - 09:11, said:

Iar tu vii cu o lista in care compari un produs Apple cu produse Lenovo, Asus, Acer, Samsung? Nu, multumesc! Cu Asus si Samsung m-am pacalit deja de mai multe ori. Iar cu Acer inseamna sa dai cu zarul si sa pice un zar cu ghinion...
Absolut, indiscutabil, cele mai bune Apple sunt mult sub cele mai bune ASUS! Ba chiar ofera si produse "de fite" subtirele cu carcasa metalica si performante superioare! Samsung are o prezenta marunta pe piata laptopurilor, dar la display-uri sunt tatici! Iar calitatea produselor mai scumpe e foarte ridicata! Si Lenovo are produse foarte bune, preferate inca de multi profesionisti!

#68
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,775
  • Înscris: 21.06.2016
Du-te ma daici ca te ride curcile.

#69
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,899
  • Înscris: 21.03.2013

View PostGeth_Prime, on 28 iunie 2018 - 13:36, said:

Adica tu imi ceri mie mai multe surse de masuratori, dar in cazul tau e suficient ca vezi "cu ochii tai"? :roflmao:

Cand ochii iti indica o diferenta clara, atunci masuratoarea devine inutila. Este nevoie sa masori, atunci cand diferentele sunt atat de mici incat nu pot fi facute prin mijloace naturale fara o marja mare de eroare.

Link-urile puse de tine sunt lipsite de valoare, in primul rand deoarece omit precizarea conditiilor in care s-au efectuat masuratorile. In acele publicatii (scrise practic de niste jurnalisti specializati, posibil finantati de un Asus, de un Samsung etc.) se trag concluzii generale, emitandu-se scoruri medii in baza catorva variabile care nu sunt intotdeauna cele mai importante.
Tu nu ai decat sa te ghidezi dupa ele. Este ceea ce face orice "persoana mediocra" (cum spui tu ca sunt utilizatorii de produse de Apple). Insa in loc de a veni ca sa le bagi pe gat altora drept "dovezi", atunci mai bine te duci si faci o facultate (dar, deh, vulpea unde n-ajunge zice ca-i acru) si atunci poate ca o sa intelegi de ce argumentele tale nu tin, de ce atacurile si atitudinea inflamatoare sau emoticonii nu pot substitui argumentele...

(Nu stiu cati si-ar consuma timpul si toci nervii ca sa se coboare la o discutie de acest nivel...)

#70
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,630
  • Înscris: 01.11.2005

View PostGeth_Prime, on 28 iunie 2018 - 15:27, said:

Absolut, indiscutabil, cele mai bune Apple sunt mult sub cele mai bune ASUS!
Posted Image Posted Image Posted Image
Asta-i de FUN.

#71
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,775
  • Înscris: 21.06.2016
El crede ca ăștia cu mac n-au mai văzut laptopuri, s-au născut cu macu in brațe.

#72
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,452
  • Înscris: 15.12.2009

View PostGeth_Prime, on 28 iunie 2018 - 15:27, said:

NU. Intai cauti review-uri, pareri ale celora care le-au cumparat deja, de pe site-uri/forumuri straine, daca la noi sunt sunt (suficiente) inca. Dupa aia vezi ce si cum, tocmai, daca buzunarul nu-ti permite sa experimentezi si sa mergi la ghici.
Daca te intereseaza in mod particular display-ul, ceri pareri pe forumuri specializate ori in laptopuri precum notebookreview ori in fotografie/video gen dpreview.
Esti simpatic cum te zbati asa. Daca tu iti traiesti viata asa cum iti spun altii este strict problema ta.

Eu am mai spus-o dar nu e nimic, mai zic o data si pentru cei proaspat (re)inscrisi pe softpedia.

Acum 4 ani, cand am cautat un laptop ultraportabil pentru editare foto in regim mobil, cu autonomie mare pe baterii, cu ecran luminos si de rezolutie inalta, stabil ... din astea, stii tu ... singura solutie reala pentru mine a fost un macbook pro de 13". Practic concurenta nu a fost in stare sa ofere ceva echivalent ca pachet.
Bineinteles ca nu e cel mai usor laptop. Bineinteles ca nu e cel mai bun ecran, bineinteles ca nu are cea mai mare baterie .... dar avea cea mai buna combinatie posibila a caracteristicilor cautate. QED.

Eram ca principiu (si inca sunt) anti- Apple ... dar nu ma feresc sa folosesc ce e mai bun pentru mine, in cazul de fata, ca unitate portabila, un macbook pro. Da, ca unitate stationara am un PC construit de mine, cu un monitor ASUS 165Hz pentru gaming si un Dell pentru editare ... si nu pentru ca versiunile desktop Apple nu ar fi excelente dar nu imi ofera tot pachetul de care am nevoie (adica lucru si gaming, ambele la nivel performant).

Deci asta m-a atras la macbook, combinatia de caracteristici, nu una anume. Daca te uiti la cel mai bun monitor de pe planeta, cumpar-ti cel mai bun monitor de pe planeta, e OK, dar nu ii judeca pe altii daca nu aleg ca tine.

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate