Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Internare spital psihiatrie

CM de snooker 2024

Scot penele dupa montajul tamplar...

Masina de spalat vase si grasimea
 Noua lege de acces in paduri

Sunt ouale proaspete?

Aplicatie invatare limba Germana

Presbiopia - la 43 ani ?
 Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...

Ditra 25
 Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...

ERR_ADDRESS_UNREACHABLE
 

Pentru fanii Mac/ Apple: Ce v-a atras la desktopurile sau notebook-urile lor?

* - - - - 1 votes
  • Please log in to reply
82 replies to this topic

#37
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
La Microsoft Suface sunt cel putin doua probleme:
1. Pretul imens
2. Widows, care nici macar in ultima incarnare nu e in stare sa faca un scaling corect pt 2-3-4-5k

Se vede clar pretul calitatii, asta apropo de preturile Apple.

#38
Grogu

Grogu

    Humble Homo Sapiens

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,668
  • Înscris: 11.09.2002

View Postcuculea, on 18 iulie 2017 - 21:32, said:

Sunt utilizator de Mac (mac book pro si IMac), imi plac, nimic de zic.

Zilele trecute am avut ocaza sa ma joc un un Microsoft Surface Studio, ecran de 28 inch. Sincer...cu tot respe tul pt MAC...dar I Mac-ul mi se pare pistol cu apa pe langa ce au cei de la Microsoft cu acest Microsoft Surface Studio. La propriu, pistol u apa, colac cu ratusca in varf.

Un ecran, dupa parerea mea mai bun ca cel al IMAc-urilor 5K ( cu toate ca specificatiile nu zic asta), dar privindu-le de la apropiere, eu am sezisat o diferenta in bine la Microsoft, poate nu am eu ochiul format.
Win 10 se misca demential de fluent pe acest device.

Iar touch screen-ul ala imens, de aprope ...e.....pur si simplu m-a lasat fara cuvinte.

Singurul dezavantaj este pretul...e aproape aproape cu 1000 de lire mai scumpa aceeasi configuratie hardware fata de Apple, dar tineti cond de touch screen.

Ma gandesc foarte serios la o achizitie de genul

E strict o parere personala

Pregateste-te de Wannacry si toata satra de virusi + un device care functioneaza complet diferit (in rau) dupa nici 6 luni.

#39
maxb2000

maxb2000

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,452
  • Înscris: 14.01.2011

View PostCatean, on 19 iulie 2017 - 20:04, said:

Pregateste-te de Wannacry si toata satra de virusi + un device care functioneaza complet diferit (in rau) dupa nici 6 luni.

Wannacry si-a facut efectul pentru utilizatorii nu isi faceau actualizarile de sistem dar e de la sine inteles de ce. Eu de exemplu astazi am avut de instalat un Windows pe un i5 4200 U cu HDD etc.. Si problema a fost ca Windows-ul s-a bagat sa-si descarce updateurile drivere etc.. si practic nu mai puteam sa fac nimic pe el ca se misca execrabil. Da stiu SSD dar nici cu SSD nu e alta mancare de peste cand CPU usage e la 100 % din cauza ca Windows-ul instaleaza bloatware gen Keeper, sau Candy Crush etc.. sau isi face OneDrive setup. Ati vazut vreodata pe Mac sa ai CPU usage la 100 % fara motiv ? Nu. Ati vazut sa faca chestii in background de care tu sa nu stii ? Nu. Adica totusi dupa ce setezi un Mac nu stai dupa zece ani pana isi face updateuri sau mai stiu eu ce. Asta e problema cu Windows-ul. Actualizarile se instaleaza greu ca sa nu mai zic ca de 3 ori au dat eroare. + acel bloatware instalat in background e cam nesimtire...Pe Mac nu ai asa ceva. Inteleg ca trebuie sa-si scoata banul dar trebuia sa faca o alta strategie decat sa instaleze bloatware si sa omoare procesorul...

Exista si PC-uri cu Windows care se misca bine dar mai rar uneori. Eu mi-am pus macOS 10.12 pe PC si nu am avut nici-un crash, slowdown etc.. Deci chiar daca e hackuit OS-ul sa mearga pe PC-ul meu merge fara probleme vs Windows care face fite din cand in cand...

#40
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007
La lucru, programez in Xcode, am un MacBook Air din 2012:
- i5  2 nuclee 1.8 GHz
- 4 GB RAM
- SSD 128 GB
- OS Sierra 10.12.5

Ce nu îmi place e că după multe compilări/rulari a aplicației în simulator laptopul se incălzește îngrozitor plus că se mișcă foarte greu. Trebuie să îî dau un restart, nu obligatoriu un shutdown care mai dau din când, și îl las oprit vreo 5 minute, atunci când restartul nu mă ajută, ceea ce mă face să cred că SO-ul/Xcode-ul nu este optimizat în folosirea memoriei, fapt confirmat deoarece acasă am un Hackintosh cu 16 GB RAM iar după o utilizare îndelungată am aproximativ 13 GB ocupați. Nu e de mirare că laptopul cu 4 GB se mișcă aiurea.

Alte lucruri care mă deranjează:
- probleme cu Wi-Fi-ul
- camera nu mai funcționează, trebuie să intru în terminal scriu ceva comenzi și îi să dau restart dar după un timp problema revine
- doar 2 USB

O chestie ciudată:
Dacă nu am laptopul conectat la curent și folosesc un monitor extern, monitorul nu primește semnal dacă nu am display-ul ridicat atât cât să fie pornit. Bănuiesc că au vrut să facă ceva pentru economisirea energiei, dar un înțeleg logica. Dacă pe lângă iGPU mai exista și un GPU dedicat pe care se lega monitorul înțelegeam, când nu era la curent oprea GPU-ul dedicat și monitorul trecea pe iGPU plus că de ce să funcționeze numai când e display-ul ridicat?

Nu știu dacă toate aceste chestii sunt prezente și pe noile versiuni de MacBook-uri, dar știu sigur că pe vesiunea din 2015, nu știu exact care model, problema cu încălzirea și scăderea în performanță există. Un coleg are modelul din 2015 și mi-a confirmat.

Ce îmi place la el e că e mic și usor de transportat, este foarte bine construit, nu mi-a picat nimic la el si trackpad-ul. Ca OS îmi e indiferent ca folosesc  OSX, Linux sau Windows.

Edited by freekidro, 07 August 2017 - 18:06.


#41
Adm

Adm

    Property Caretaker

  • Grup: Administrators
  • Posts: 24,123
  • Înscris: 22.05.2003
Stai asa...
Adica tu folosesti un computer din 2012, ultraportabil, cu doar 4 Gb RAM si ultimul OS pt operatii intensive si esti uimit de cum se comporta?

Air e un computer superb de folosit in vacanta, luat mailuri si browsing.

Niciodata nu a fost un workhorse!

Also, banuiesc ca ai probleme cu racirea (pasiva). Vezi ca fanta din spate sa nu fie acoperita.
Desfa Air si reaplica pasta termoconductoare pe procesor.

Pentru problema cu monitorul, nu e bug, ci e feature :)

#42
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Macbook air din 2012 nu are racire pasiva ci e cat se poate de activa. Problema este ca daca nu se curata/sufla de praf la un moment dat praful se acumuleaza si blocheaza fluxul de aer. Am curatat acum o luna cele 2 macbook air ale unui prieten (el si sotia) ambele cu simptome de supraincalzire (unuia i-am schimbat si bateriile). M-am speriat la cat praf aveau amandoua in ele .... dopuri in toata regula.

Eu am un MBP model 2014 si cu mentenanta periodica (suflat cu spray cu aer o data pe luna, tastatura si in fantele de aerisire) se comporta exemplar si in ziua de azi ...

Singura chestie e ca daca vrei sa iti desfaci singur macbook-ul iti trebuie o surubelnita dedicata pentalobe (se gaseste pe amazon/ebay pentru cativa dolari).

Orice ar spune haterii, macbookurile sunt orice numai laptopuri proaste nu.

Edited by ro_explorer, 08 August 2017 - 16:36.


#43
freekidro

freekidro

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 845
  • Înscris: 22.09.2007

View PostAdm, on 08 august 2017 - 10:22, said:

Stai asa...
Adica tu folosesti un computer din 2012, ultraportabil, cu doar 4 Gb RAM si ultimul OS pt operatii intensive si esti uimit de cum se comporta?

Vezi ca fanta din spate sa nu fie acoperita.

Desfa Air si reaplica pasta termoconductoare pe procesor.

Pentru problema cu monitorul, nu e bug, ci e feature Posted Image

Timp de câteva ore merge bine, fara freeze-uri sau altceva, dar după un timp începe distracția. Cu Xcode-ul + simulatorul + Skype + Slack + câteva tab-uri în Chrome memoria memoria ocupată este undeva de 3.6 GB dar fără să mai deschid nimic, numai scriind cod, compilând și rulând aplicația trece de  4 GB și începe distracția. De aici cred că este o problemă cu gestionaria memmoriei. Și cum am mai zis acasa a ajuns dupa 2 zile în care nu am oprit calculatorul la peste 13 GB plus că și modelul din 2015 a colegului pățește la fel, nu știu cât de des, dar is se întâmplă.

Fanta din spate nu e acoperită că se simte aer fierbine ieșind pe acolo.

Aș vrea el să îl desfac dar nu e al meu, e a firmei. O să le zic să îl desfacă și să se uite prin el.

Ok, m-ai bagat în ceață Posted Image nu prea înțeleg cu ce e folositor acel feature.

Edited by freekidro, 08 August 2017 - 18:31.


#44
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Mie îmi suna mai mult a proasta optimizare a softului/compilatorului decât o problema la SO. Eu mi bag câte un raw photo processing pe mac și mi se duce ram-ul in 7 GB din 8 în total dar nu întra în swap si nici nu crapă. Singurele reboot-uri de pana acum (în 3 ani) au fost de la upgrade-uri de SO.

#45
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,441
  • Înscris: 16.03.2004

View Post_-_, on 23 august 2016 - 10:07, said:

La Macbook Pro cu ecranul retina, display-ul este fantastic. Aveam de ales intre un Lenovo Yoga 2 Pro si un MBPr, dar a castigat de departe Macbook-ul datorita display-ului (chiar daca am sacrificat touchscreen-ul).
Ca desktop folosesc un Mac mini (m-au cucerit dimensiunile mici, performantele, racirea buna, numarul de porturi etc.).

totuși ecranele OLED sunt superioare ca aspect celor Retina, dar nu prea sunt fiabile, se defectează ușor...și au și acel bleeding.

#46
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Conteaza ce panel se afla in spate. Ma refer la calitatea componentelor si asamblare. Nu orice panel OLED este de calitate buna. In unele cazuri, acelasi producator ofera display-uri de calitati diferite (la produsele mai ieftine fata de cele mai scumpe). Fanii Apple considera ca Apple foloseste exclusiv componente de calitate, iar eu inca nu am motive sa-i contrazic. Insa asamblarea device-urilor Apple poate lasa de dorit, cum a fost cazul unei serii de MacBook-uri fabricate in China care sufereau de asa-numitul efect "Staingate" (Apple demarase un program pentru inlocuirea lor gratuita): https://www.digitalt...ogram-extended/
Eu inca nu am intalnit inca display-uri care sa reproduca mai fidel culorile decat display-urile retina de la Apple (asta nu inseamna ca nu exista).
La Apple mai conteaza si suportul de calitate pe care il ofera atat in perioada de garantie cat si postgarantie.

Edited by _-_, 21 February 2018 - 23:06.


#47
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009

View Post_-_, on 21 februarie 2018 - 22:56, said:

Eu inca nu am intalnit inca display-uri care sa reproduca mai fidel culorile decat display-urile retina de la Apple (asta nu inseamna ca nu exista).
Ei, ei .... mai pune frana un pic. Ecranele retina sunt OK (alea de pe macbook) dar nu sunt calibrate perfect, nici nu ar avea cum. Toare au punctul de alb prea rece dar sunt decente ca redare de culori. Eu am cumparat macbookul pentru editare foto si totusi, pus langa un monitor calibrat bine pentru editare, vezi clar diferentele.
Ca exemplu real, acasa folosesc un Dell U2715H si pot spune ca e mai apropiat de realitate decat macbookul.

Pe partea de OLED, desi e tehnologia suprema cand vine vorba de imagine in zilele noastre, exista doar 2 producatori de paneluri sustenibile la utilizare casnica: Samsung si LG.
Samsung s-a dezvoltat pe partea de dispozitive portabile si au OLED RGB nativ, printat in structura diamant, pe cand LG s-au specializat pe OLED-uri de suprafata mare (50-65-75") si au o tehnologie diferita de Samsung si mult mai robusta de altfel, dar nu se preteaza decat la paneluri mari - printeaza doar OLED-uri albe (toti subpixelii) si deasupra lor pun filtre RGB.
POLED-ul de la LG care e pentru versiunile mobile e mult mai slab ca OLED-ul de la Samsung.

#48
_-_

_-_

    - Magister Ludi -

  • Grup: Moderators
  • Posts: 22,901
  • Înscris: 21.03.2013
Eu am facut comparatii cu alte display-uri de la ultrabook-uri de top (care au rezolutii mai mari decat la retina). Nu am intalnit inca un notebook cu un display care sa reproduca culorile mai fidel decat display-urile retina produse de Apple, dar asa cum am scris, nu inseamna ca nu exista. Eu nu am azut ocazia sa intalnesc. Totusi, daca cunosti vreun model de laptop cu un display mai potent in acest sens, atunci poti sa il mentionezi. Poate voi avea ocazia sa il vad si eu.
Ce am scris la inceputul mesajului erau cateva idei generale despre diferentele de calitate intre panelurile OLED.

#49
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,441
  • Înscris: 16.03.2004

View Post_-_, on 22 februarie 2018 - 16:48, said:


Ce am scris la inceputul mesajului erau cateva idei generale despre diferentele de calitate intre panelurile OLED.

Despre modul cum redă negrul un ecran retina, ce îmi poți spune?

#50
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009

View Post_-_, on 22 februarie 2018 - 16:48, said:

Totusi, daca cunosti vreun model de laptop cu un display mai potent in acest sens, atunci poti sa il mentionezi.
Seria XPS de la Dell (stiu, iarasi Dell Posted Image, parca sunt un disc zgariat, dar daca asta iese in fata, ce sa-i fac?) este renumita pentru display-urile la acelasi nivel cu macbook-urile. Nu detin un Xps dar am comparat vizual mbp-ul personal (retina, 13") cu un XPS13 si un XPS15 ale unor prieteni. Arata aparent la fel ca nivel de calibrare, diferenta fiind OS-ul din spate.

View Postdark, on 22 februarie 2018 - 17:11, said:

Despre modul cum redă negrul un ecran retina, ce îmi poți spune?
Este un negru excelent, cu IPS glow specific IPS-urilor (desi e minim la panelul asta). De asemenea nu exista light bleed deloc, sunt foarte atent selectionate.
La nivel de negru absolut nu exista nimic comparativ cu OLED, dar inca nu exista laptopuri cu OLED asadar, trebuie sa comparam intre ce e pe piata.

P.S.: daca te intereseaza sa vezi negrul "real" pot sa folosesc mirrorless-ul sa fac niste capturi pe intuneric, alaturi de un LG OLED B6.

Edited by ro_explorer, 22 February 2018 - 17:21.


#51
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,441
  • Înscris: 16.03.2004

View Postro_explorer, on 22 februarie 2018 - 17:16, said:

dar inca nu exista laptopuri cu OLED
https://www.oled-inf...devices/laptops

View Postro_explorer, on 22 februarie 2018 - 17:16, said:


P.S.: daca te intereseaza sa vezi negrul "real" pot sa folosesc mirrorless-ul sa fac niste capturi pe intuneric, alaturi de un LG OLED B6.
Mulțumesc, dar momentan nu, am înțeles că IPS mai are mult de lucrat până va fi ca OLED din acest punct de vedere, chiar dacă e produs de Apple sub numele de Retina.

#52
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Da, stiu de pseudo-produsele alea de nisa. Nu sunt mainstream (numai alenware au niste produse de test, cate unul pe an, asa, sa nu spuna ca nu au testat si asta), restul sunt tablete si din punctul meu de vedere nu se pun ca "laptop".
Momentan doar Samsung produce paneluri OLED pentru tablete/laptopuri si au burn-in ca dracu' dupa o utilizare relativ scurta. Pana si TV-urile LG dezvolta burn-in sever de la imagini statice cu contrast mare.

E clar ca o sa se ajunga la paneluri OLED mainstream pe laptopuri, mai trebuie un pic de timp insa.

#53
dark

dark

    Nu avem Xerox!!! Marfa vândută nu se schimbă!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 61,441
  • Înscris: 16.03.2004
Citisem undeva că Apple nu prea agreează tehnologia OLED și chiar a renunțat la un parteneriat cu Samsung în acest sens.

#54
ro_explorer

ro_explorer

    Membru impartial

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,664
  • Înscris: 15.12.2009
Momentan iPhone X e cu OLED Samsung, deci totul e posibil :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate