Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...

Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA
 Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata

Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac
 Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura

Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...
 BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici

Cum vand casa fara factura Hidroe...

Scor FICO minim
 

Robot de tuns iarba, gazon

- - - - -
  • Please log in to reply
96 replies to this topic

#73
BloodRa

BloodRa

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,989
  • Înscris: 22.04.2019
Faptul că ai aruncat banii pe un echipament care se dovedește ca e jucărie nu înseamnă că toate îs la fel.
Din start jucăria ta, tu ai scris, e un robot de măturat, pe care nu o să-l compari niciodată cu un aspirator.
In privința ierbii tăiate faci aceeași confuzie ca si mulți alții. Roboții taie si maruntesc (operațiunea se mai găsește si sub termenul de mulcire). Am o jucărie pe benzină care face asta, nu am adunat niciodată ce taie (nici nu are coș de altfel).

#74
gl01bxg2003

gl01bxg2003

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 106
  • Înscris: 16.10.2004
Asa cum spuneam....azi am comis-o... Sa vedem cand reusesc sa-l si instalez...  O sa incerc sa revin cu feedback

Attached Files



#75
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
Oau, super, felicitari!

Te asteptam cu impresii.

Mi-e mi-a luat destul de mult instalarea firului perimetral, cred ca aproape o zi. Si dupa ce l-am instalat, la prima pornire, cand a desenat harta, a trebuit sa mai fac ceva ajustari.
Sa nu fi dezamagit, la primele 3 tunsori de iarba o sa ii ia cam dublu decat normal si o sa tot piarda timpul pe margini pentru confirmarea locatiei. E foarte usor sa il consideri "inteligent" mai ales cand navigheaza corect, dar cu timpul o sa vezi ca nu e decat un simplu automat si o sa vezi ca are si cateva bug-uri(greseli de programare). Partea buna e ca apar din cand in cand si versiuni noi.
Pe iarba uda se descurca greu, isi face treaba dar ii ia mai mult timp si pentru ca ii aluneca rotile trebuie sa il ajuti din cand in cand.

#76
danutlupu

danutlupu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 930
  • Înscris: 20.05.2008
@BloodRa
Legat de robotul de curatenie, e modelul de la Karcher RC3000 si desi e superior altor jucarii similare si a costat mult, nu are nici 10 % din puterea unui aspirator clasic cu fir. Daca vrei sa fie curat in casa, trebuie sa pui osu la traba nu sa te amagesti cu robotei.
La fel e si in gradina, robotii aia sunt doar simple jucarii pentru amuzament. Legat de mulcire, sunt la a treia masina care are "functia" asta, doar prima luata in 1996 nu era prevazuta cu asa ceva, adica cu o evacuare laterala. Am facut si eu de cateva ori la inceput treaba asta, adica sa las iarba tunsa pe gazon si in anul ala am avut mari probleme cu el, l-am umplut de boli si mucegai. O singura data cand am tuns la 2 zile sa egalizez frumos iarba si am ciupit 2 cm din ea, am vazut sa dispara efectiv firele tunse, dar la o tunsoare saptamanala cand se taie 5-10 cm daca ar fi sa le lasi pe gazon, il distrugi efectiv mai ales daca e plina de zeama.

Inca nu am un feedback complet despre ala de tuns pentru ca amicul care l-a luat a pus carul inaintea boilor, nu mi-a ascultat sfaturile si nu a infiintat peluza cum trebuie: fara sistem de irigatie, nu a nivelat, nu a plivit buruienile, nu a fertilizat solul, nu a folosit seminte de calitate, dar macar are robot. Posted Image  

Acu realizez ca parca sunt cu fica-mea cand ii zic sa nu isi mai ia anumite jucarii ca sunt proaste si se strica; la fel si faza cu ajutatul din cand in cand, imi aminteste de cand era in premergator. Posted Image

#77
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
Pai asta e si ideea la robotii de tuns iarba ii pui sa tunda o data la doua zile sau o data pe zi si nu mai ai de strans nimic. Nu trebuie sa o lasi sa creasca prea mare.

#78
cipkill

cipkill

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 91
  • Înscris: 06.05.2007
Salutare, am o suprafata de aproximativ 500mp de gazon in jurul casei, terenul are inclinatia de aproximativ 2-3 grade, forma este insa foarte neregulata cu "insule" de plante delimitate cu separator de gazon si o trecere peste un trotuar catre o alta zona mai mica cu gazon. Lipsa timpului, problema depozitarii gazonului tuns, necesitatea de a fertiliza cat mai natural gazonul, atractia catre gadget-uri si chiar si un pic de lene Posted Image) ma tot mana de la spate catre un robot de tuns. Vad ca posesorii se confrunta cu necesitatea tunderii marginilor la un anumit interval, eficienta scazuta pe ploaie sau teren accidentat/ingust, blocarea in margini, lipsa consistentei in acoperirea uniforma a zonei de tuns  si mai spuneti voi. Din ce am vazut la voi doar Bosch tunde in baza unui algoritm si nu random, ar fi unica optiune? Pentru cei care tund la 2 zile, resturile taiate nu afecteaza deloc gazonul? Estetic cum e? Nici nu cred ca se pune problema tunsului la mai mult de 2 zile... Ma gandesc la un model capabil sa tunda pana la 1000 m pentru eficienta mai mare astfel incat sa termine intr-o zi toata curtea. Astept sugestii, recomandari, thx Posted Image

Edited by cipkill, 07 July 2019 - 12:56.


#79
bzalex

bzalex

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,800
  • Înscris: 02.05.2008
Bosch tunde regulat, dar exact acolo unde ai nevoie mai mult de el, in zonele inguste, se descurca cel mai slab. Distanta minima intre firele de la marginea unei zone inguste este de 1 metru(cel putin la modelul vechi de 1000mp). Nu are nimic daca terenul e complex atata timp cat distantele minime sunt respectate.
Bosch poate sa tunda dara probleme o suprafata de 500mp intr-o zi daca iarba nu e prea mare sau uda. Oricum daca nu termina contiunua a doua zi de unde a ramas. Insa algoritmul soft e foarte sensibil la denivelari si da erori destul de des.
Eu nu am gazon, am iarba, dar arata foarte bine dupa ce a fost tunsa. Daca tunzi la doua zile, redturile aproape ca nu se vad, dar daca mergi cu picioarele ude se lipesc de talpa si trebuie sa te cureti inainte sa intri in casa.

Robotii care tund aleator sunt calculati sa iti tunda iarba intr-o saptamana la 8 ore/zi. Deci daca vrei mai repede trebuie sa iei roboti care sunt pentru suprafete mai mari. Un robot de 1000mp iti tunde 500mp in 3.5zile x 8 ore.

Edited by bzalex, 07 July 2019 - 19:17.


#80
chipuc

chipuc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 16.10.2010

 Bylly00, on 06 iunie 2017 - 11:12, said:

Se poate programa sa tunda 2 sau mai multe zone despartite de alei?

asta m-ar interesa si pe mine sa aflu, daca stie careva din experienta proprie.

#81
adicuu

adicuu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.01.2016
Am luat și eu un Bosch Indego S+ 350 pentru o peluza cu gazon rulou de 130 mp. Sunt dezamăgit. Terenul este puțin în panta și Logicutul lui Bosch nu este chiar asa de logic dacă suprafață nu este ca și pe masa, perfect plana. Într-adevăr ca are 3 direcții de trasee (drept, apoi la 90 grade și apoi oblic), dar când întoarcerea se face în urcare, se întoarce 185 de grade și se întoarce pe același traseu. Sunt situații când consuma o baterie pe o fâșie de 1x5 metri. Când întoarce la vale, rămâne spațiu între fasiile "logice". Ai speranța că la următoarea trecere în direcție opusa sa "corecteze" scăpările. Dar sa se chinuie "logicut" peste 8 ore sa termine o peluza de 130 mp, ma dispera. "Termine" e un fel de a spune, ca nu trece peste tot.
L-am reinstalat acum și încerc sa am răbdare sa îl mai testez o luna. Cică la secțiunea de FAQ din soft la suport, ar trebui sa facă 3 tunderi complete ca să "învețe" terenul (sper sa nu se fi referit la terenul ala plan ca pe masa de bucătărie). La reinstalare și-a făcut și un update de soft, dar m-aș mira la cum a început să-și "facă" din nou treaba.
Mai are opțiunea de a tunde aleator (oaia beata/bila de biliard), dar se poate porni doar de la robot și dupa epuizarea bateriei trebuie pus la încărcare manual, speram sa meargă singur la încărcare.

Attached Files



#82
chipuc

chipuc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 16.10.2010
Esti sigur ca tunderea cu pattern aleator poate fi data numai din aparat dupa care trebuie sa-l duci pana la incarcare?
Daca-i asa mi se pare un mare minus...

Eu am luat un robot care tunde aleator dar dupa ce a trecut ceva de la inceperea gazonului acele "brazde" in gazon nu mai sunt vizibile.

#83
chipuc

chipuc

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 319
  • Înscris: 16.10.2010

 chipuc, on 15 iunie 2021 - 08:42, said:

Eu am luat un robot care tunde aleator dar dupa ce a trecut ceva de la inceperea gazonului acele "brazde" in gazon nu mai sunt vizibile.

"ceva timp de la inceperea sezonului"*

#84
alibabu

alibabu

    Hapciu'Politic

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,121
  • Înscris: 19.05.2009
2000 lei - hornbach .  Robot pentru 800 mp., cu senzor de ploaie ( recomand ) ....
Lucreaza pe o suprafata de aproximativ 400 mp. aproximativ 2 ore pe zi, 5 zile pe saptamana, inaltimea de taiere la 5 cm. rezultatul este bun spre foarte bun.
dupa o saptamana ajunge sa taie doar cativa milimetri din varfurile crescute....nu poate fi vorba de iarba lasata in mod vizibil pe peluza.
--minusuri--
1. margini de langa elementele inalte ( gard, casa, etc) ramase netunse -----se mai poate ajusta firul perimetral dar nu suficient .  cu un trimer, in 10 minute / luna se curata aceste margini.
2. rotile motoare sunt facute dintr-un plastic tare care aluneca pe alei atunci cand da de un obstacol . ca si rezolvare am aplicat pe roti un mastic cauciucat pentru ai spori aderenta....o sa vad zilele urmatoare daca am un rezultat pozitiv.


Una peste alta recomand achizitia lui, atata timp cat nu esti unu din ala care alearga musai dupa " in cat timp isi scoate banii" ..... ci unu care apreciaza confortul....
si pentru " sportivi" : hai sa fim seriosi....poate se intampla sa nu ai chef sa faci " sport " sau nu poti .....la mine daca saream o saptamana de tuns , urmatoarea adunam o caruta de iarba...
si apoi sport poti sa faci oricand oricum...nu neaparat tunzand iarba...

#85
adicuu

adicuu

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 33
  • Înscris: 04.01.2016
@chipuc, sunt sigur ca doar de la robot pot să-l trimit aleator. Era ok dacă după ce termina puteam să-i dau din aplicație sa meargă la încărcat, dar trebuie dus manual. El considera ca e pe alta parcela când e pe post de oaie.

#86
Nairda3012

Nairda3012

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 17.03.2016
Am hotărât să iau și eu un robot de tuns și după ce am mai citit pe ici pe colo m-am decis spre un robot cu tundere aleatorie. Am optat intre 2 modele mai ieftine:Ruris 1500s sau worx wr142e landroid.Ținând cont că am o parte din curte in pantă și cu ceva denivelari am rămas la Ruris care are 4 roti,vs3.

#87
Nairda3012

Nairda3012

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 17.03.2016
Adevărul că cel de la worx avea o chestie tare: la vre-o 70 euro puteai lua un detector radar pentru obstacole și avea și acumulatorul detașabil și compatibil cu alte scule. Ca și minus,3 roti și suprafața de 700m2 . Cel de la Ruris are senzor de ploaie ,garaj ,4 roti senzor de contact,,conexiune wireless suprafața 1500m2 și merge până la pantă de 30' și costă 3164 lei. Ambele aveau kitul de instalare inclus. Abia aștept să-l pun la treabă sa vad cum se descurca. Am atașat și foto cu cei doi roboti. Am sa revin cu primele impresii.

Attached Files



#88
Nairda3012

Nairda3012

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 17.03.2016

 Peter Blood, on 21 august 2016 - 08:13, said:

Nu era mai ușor să-i dai lu' Vasile 50 lei să tundă digital iarba de 2 ori pe lună?
Tehnologia nu e matură și, după mine, sunt bani... tunși.


#89
Nairda3012

Nairda3012

    Junior Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 24
  • Înscris: 17.03.2016
De două zile am instalat robotul. Cam o ora de întins 100 m cablu,30 minute instalat soft și branșat. La proba ,prima problema: robotul ieșea ,făcea stânga 90' înainta 1 metru, făcea dreapta90' înainta iar aproape un metru iar când făcea dreapta nimerea exact in statia de încărcare in loc sa ajungă la fi după statie să pornească la tunsul perimetral. Am rezolvat cu o bucla a firului trasa in dreptul coltului stației. Că minus e cei doar 100 metri cablu. Ca plus  acumulatorul tine 2ore și 15 minute fata de 60 cât e in acte. Nu patinează pe panta( are 15 kg deci aderenta maxima) terenul foarte denivelat și cu gropi nu-i i face nici o problema, senzor impact sensibil.Pana acum foarte mulțumit. Am sa mai revin cu detalii.

#90
modiferi

modiferi

    New Member

  • Grup: Candidate Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.09.2021
buna ziua, am achizitionat un robot de tuns iarba Ruris 1500s. Cum as putea sa verific ( sau cu ce instrument ) unde este intrerupt firul de perimetru ? mentionez ca nu am ingropat firul in pamant, dar datorita ierbii este foarte greu vizibil. Multumesc de sfaturi.

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate