Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Cum accesez site-ul CNAS ?

Algoritm simplu de calculare al u...

Bitdefender Total Security ș...

casa verde 2024
 Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!
 Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda
 Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...
 

Arrival (2016)

- - - - -
  • Please log in to reply
69 replies to this topic

#55
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Nu merge nimeni atit de departe cu interpretarea lui Interstellar (are chestii si muzica misto in el) dar mesajul antiavort din Arrival CHIAR E CRIMINAL DE DAUNATOR. Si cele mai restrictive tari si legi anti-avort permit avortul in caz de viol, incest, malformatii ori cind se pune in pericol viata mamei, CHIAR DACA COPILUL E SANATOS, or, aici, e vorba sa nasti un copil CONDAMNAT SA MOARA INAINTE DE VREME, DOAR CA SA TE BUCURI TU DE EL, ca de un ciine sau o pisica, pe care le tii ca sa-ti provoace tie bucurie. Oh, no, "ti-am dat ocazia sa existi", fuck you, unde sint drepturile COPILULUI macar de a se naste cu cele mai bune premize? Si asa se nasc copii de-am'proasta din parinti care voiau doar sa se reguleze (si vad copiii ca pe niste pedepse pe care trebuie sa le indure) ia si fa un film cu una care face un copil despre care stia c-o sa moara prematur inca dinainte sa si-o traga cu spermatozoidul cu care a facut-o.

Asta e o crima mai mare decit aia din Passengers, care abordeaza problema filosofic: make the most with what you HAVE, nu-ti pierde viata plingind dupa ce ai vrea sau ai fi putut sa ai.

#56
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
În Arrival din bucățile de informație puse la dispoziție eu înțeleg că se merge pe ideea de "block time"/eternalism + superdeterminism, i.e. există un singur timeline, evenimentele sunt toate prestabilite pentru fiecare moment deja, nu mai ai ce să schimbi în poza completă luată cu axa timpului cu tot, poți doar să ai iluzia că schimbi ceva atunci când nu ai poza completă și nu vezi că lucrurile urma să se întâmple într-un anumit fel și numai în ăla. Iar învățarea limbajului heptapodelor doar îți dă posibilitatea să vezi ce părți vrei tu din "blocul de timp", nu și să schimbi istoria după bunul plac.

#57
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Avind in vedere ca tot filmul e o vrajeala (adicatelea nu sa poate asa chestie), ramine de analizat ce-au vrut sa spuna cu vrajeala asta. Or, desi restul e determinism & shiet, in cazul aleia A ALES sa faca copilul ala, pe motivul timpit pe care flutura TOTI antiavortionistii: nu poti rapi dreptul la viata, ca si cum dreptul de a fi conceput trece si inaintea deciziei parintilor de a avea copii, adica eu daca nu vreau copii si mi-o iau la mina in fiecare zi rapesc dreptul la existenta al nu stiu cîtor copii. Mindfuckery.

#58
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Posthellmarvel, on 19 ianuarie 2023 - 15:40, said:

ramine de analizat ce-au vrut sa spuna cu vrajeala asta. Or, desi restul e determinism & shiet, in cazul aleia A ALES sa faca copilul ala, pe motivul timpit pe care flutura TOTI antiavortionistii
Again, dacă e pe determinisme nu e din același motiv ca la antiavorționiști, e pentru că fizic universul nu permitea să iasă istoria altfel. Și e evident ce vor să spună cu asta: uite o situație tragică în care mama știe ce se va întâmpla și trebuie să trăiască totuși acel viitor pentru că el nu poate fi schimbat. E un element de tragedie, ni se adresează emoțional cum fac filmele foarte bune, și ni se arată un fel de preț plătit pentru superputerea de cunoaștere a viitorului, nu îți spune filmul că o alegere anume e cea mai bună într-un context în care aveai de ales. Aici n-aveai.

Mai mult, nici nu cred că a zis nimeni că acel cancer a fost congenital, deci nu știu de unde ți-a venit ție ideea avortului ca soluție. În carte nici măcar nu e cancer, cică era vorba de un accident în drumeție pe munte - dacă încerci să schimbi acel viitor nu faci avort, doar îi interzici să meargă pe munte până la vârsta x. Dacă încerci să previi un cancer dezvoltat post-naștere ai grijă mai mare de alimentația copilului, expunerea la una-alta, iarăși nu faci avort. Deci nicio clipă în ecuația asta nu e nevoie de avort.

#59
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Bre, orice concept e valabil pina vine altul mai mare si mai important si-i da doua dupa ceafa lu' ăsta micu'. Daca esti de acord ca orice pe lumea asta si a SF-urilor are si trebuie sa aiba un rost, atunci si faptul ca aia a ajuns sa vada viitorul TREBUIE SA AIBA UN ROST. Asa cum daca chinezul din viitor i-a spus numarul de telefon si ce trebuie sa-i spuna celui din lrezent a insemnat ca aia TREBUIE SA-L SUNE pe chinezul din prezent, asa si faptul ca a vazut cu cine se marita si ce urmeaza sa se intimple TREBUIE SA AIBA UN ROST. CARE???

Cpnceptul ala mai important care-i da dupa ceafa predeterminismului (daca ar exista) e ca daca cunosti viitirul esti co-responsabil (alaturi de Dumnezeu) de ce urmeaza sa se intimple. In cazul din carte, daca aia stie ca daca fie-sa merge in drumetie moare si o lasa sa mearga ATUNCI E SI EA RESPONSABILA DE MOARTEA EI.

In cazul din film, a fost bagat cancerul ca sa induca ideea ca n-avea ce sa faca s-o salveze. Ba da, avortul sau calugaria, pentru ca cancerul inseamna si SUFERINTA, la care ea N-AVEA DREPTUL sa-si supuna copilul.

#60
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Posthellmarvel, on 19 ianuarie 2023 - 17:40, said:

a fost bagat cancerul ca sa induca ideea ca n-avea ce sa faca s-o salveze. Ba da, avortul sau calugaria, pentru ca cancerul inseamna si SUFERINTA
Deci tu nu ești capabil să înțelegi un SF, acum am înțeles. El e o producție de ficțiune care ți-a zis deja că pentru el superdeterminismul e adevărat și nu există responsabilitate și vinovăție chiar dacă personajele află viitorul, tu nu, tu știi mai bine că povestea nu e superdeterministă și că există responsabilitate. :) Bine, fă tu un film rival Departure (2023) și ne uităm la ăla. :)

#61
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Mă, tu ești inginer? Ca numai ăștia umbla cu ochelari de cal si in afara problemei pe care o au de rezolvat nu mai vad sau îi interesează nimic ce probleme colaterale ori pe termen lung creează ideile si soluțiile lor.

Normal ca poți pune ce vrei tu dintr-o carte sau film, dar asta nu înseamnă ca trebuie sa aprobi sau să-ți placa, dincolo de divertisment. Tema predestinării e o tîmpenie conceptuala, dar asta nu înseamnă ca nu se pot face filme mișto de acțiune, ca Minority Report, filme funny ca Final Destination, sau absolute dog shits ca Predestination (ăla cu Ethan Hawke). Arrival e limita la ∞ cu Predestination.

#62
irina2014

irina2014

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,541
  • Înscris: 04.03.2014
nu mai retin din film daca ea ar fi putut sa schimbe ceva, sa nu faca copilul, adica. Parca da....

atunci, cam asa e, cum spune hellmarvel. L-as revedea, sa fiu foarte atenta la nuantele astea, dar nu am chef, e trist, oricum ai lua-o

#63
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006

View Posthellmarvel, on 21 ianuarie 2023 - 10:06, said:

sau absolute dog shits ca Predestination (ăla cu Ethan Hawke). Arrival e limita la ∞ cu Predestination.
Uite, Predestination, alt SF foarte fain care exemplifică într-un mod ceva mai colorat și îmbârligat ideea de superdeterminism și "Novikov self-consistency principle" cu "stable time loops", a.k.a. salturi în timp care "întotdeauna s-ar fi întâmplat așa". Cam toate SF-urile cu time travel de la o vreme încoace s-au jucat cu principiul lui Novikov și n-au mai mers pe schimbări ale trecutului care șterg însuși viitorul din care-a plecat saltul, să nu ne mai dea bluescreen la creier. Posted Image

Ah, și mai am una vizavi de taberele cu avortul. Parcă tabăra pro-choice susținea că e dreptul mamei să decidă asupra propriului corp și că nu i se pot opune considerente despre calitatea vieții unui copil care încă nu există. Înseamnă că și în Arrival d-na profesoară are tot dreptul să aleagă să facă acel copil chiar știindu-i viitorul - în momentul deciziei copilul încă nu există și nu are drepturi. (Plus că scutindu-l de existență îi tai accesul și la toată fericirea pe care ar fi trăit-o, nu doar la boală și suferință, și de fapt asta face tragedia să aibă complexitate și substanță și impact emoțional, tocmai faptul că nu e o decizie în alb și negru cum vor să o vadă anumiți fanatici. :) )

Edited by donjoe, 21 January 2023 - 17:31.


#64
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,384
  • Înscris: 16.03.2011

View Posthellmarvel, on 10 ianuarie 2023 - 07:13, said:

Whoa, de unde pina unde? Macar District 9 stiu ca mi-a plăcut, dar nu suficient cit să-l vad a doua oara, dar Arrival l-am ținut minte cit m-a enervat. E probabil cel mai bine făcut film prost (a mai făcut Villeneuve din astea, recent am văzut The Enemy) din cauza lui nu mai dau doi bani pe Rotten Tomatoes, au suflat in kur filmului ăstuia si s-au pișat pe The Passengers, care e de 1000x mai bun, inca dinainte sa fie lansat.
Rotten Tomatoes e cel mai tampit site,THE HUMANS 2021 e cel mai idiot film iar criticii de pe rotten dau recezii foarte bune

#65
bullterrorist

bullterrorist

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,939
  • Înscris: 18.10.2007
de curiozitate: ce anume e tampit la the humans?

#66
NFS01

NFS01

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,384
  • Înscris: 16.03.2011
Poti sa te uiti si sa vezi,nimicul,e precum o camera de filmat dintr-o banca

#67
alexneo

alexneo

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,454
  • Înscris: 11.03.2006

View Postdonjoe, on 19 ianuarie 2023 - 19:47, said:


Deci tu nu ești capabil să înțelegi un SF, acum am înțeles.

Man, e foarte amuzant ca te certi cu unul care are username "hellmarvel" si care are la avatar un personaj din universul Marvel.
Ar trebui sa iti fie destul de clar care este nivelul :)))


#68
hellmarvel

hellmarvel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,885
  • Înscris: 12.03.2010
Man, macar tu te gindesti la "nivelul" meu,
[ https://i.kym-cdn.com/photos/images/original/002/284/748/17e.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Edited by hellmarvel, 25 January 2023 - 18:17.


#69
PiticVerde

PiticVerde

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,725
  • Înscris: 12.09.2015
Mi-a placut filmul.

#70
Olivian-Breda

Olivian-Breda

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 251
  • Înscris: 13.01.2007
Consider Arrival un film bun.

Mi-au plăcut însă, mai mult:

Interstellar (2014) - IMDb
https://www.imdb.com/title/tt0816692/

Mad Max: Fury Road (2015) - IMDb
https://www.imdb.com/title/tt1392190/

Gattaca (1997) - IMDb
https://www.imdb.com/title/tt0119177/

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate