![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Arrival (2016)

Posted 06 February 2017 - 08:35

O civilizație care nu ar mai folosi scrisul de câteva zeci-sute de mii de ani pentru comunicare ar putea avea problema asta. Un contemporan de-al nostru ajuns in mijlocul unui trib amazonian de nivel paleolitic ar avea ceva probleme sa se dezbrace in pielea goala si sa se vopsească pe corp cu cenușă si sânge ca să-și transmită ideile...
Ideea din film e interesanta dar este extrem de prost exploatata si explorata: capabilitate tehnologica de a trai într-un timp neliniar ar duce la paradoxuri si la o continua drama sociala - știi întotdeauna ce sa faci pentru ca iți aduci aminte ce-ai făcut ![]() După ce decantezi senzațiile inițiale ramai mai degrabă dezamăgit decât impresionat de film, dar pentru amatorii de SF e relativ OK. |
Posted 06 February 2017 - 19:36

Nu este cu destin prestabilit din moment ce tipa are de ales. Iar faza cu chinezul n-ar reprezenta un paradox ca in Interstellar (o alta melodrama supraapreciata) pentru ca Louise nu mai percepe evenimentele in ordine cronologica - raportul dintre cauza si efect. Un talmes-balmes sentimental... Dar tot e un paradox faza cu chinezu (si cu fi-sa) pt. ca nu merge sa nu perceapa cauza. Ar fi like alzheimer. cum am inteles io limbaju ala al lor e ca iau un punt posibil din viitor si unu din trecut/prezent si ajung la un lucru/cuvant. Cam cum iti imaginezi ca ar fi lumea viitorului cu nave spatiale star trek si cauti punctul central care ar putea sa o faca posibila. Cam ala e cuvantu cu toate posibilitatile de le deschide. Problema e ca lumea aia ti-o imaginezi tot pe baza de experienta. Nu apare tzac-pac din neant. Tocmai cauzalistica este cea de care se lovesc toate povestile astea temporale si nu au cum sa o ocoleasca. Edited by Genjurooo, 06 February 2017 - 19:50. |
Posted 07 February 2017 - 10:51

Sorry, am citit stramb mesaju tau precedent. Dar tot e un paradox faza cu chinezu (si cu fi-sa) pt. ca nu merge sa nu perceapa cauza. Ar fi like alzheimer. cum am inteles io limbaju ala al lor e ca iau un punt posibil din viitor si unu din trecut/prezent si ajung la un lucru/cuvant. Cam cum iti imaginezi ca ar fi lumea viitorului cu nave spatiale star trek si cauti punctul central care ar putea sa o faca posibila. Cam ala e cuvantu cu toate posibilitatile de le deschide. Problema e ca lumea aia ti-o imaginezi tot pe baza de experienta. Nu apare tzac-pac din neant. Tocmai cauzalistica este cea de care se lovesc toate povestile astea temporale si nu au cum sa o ocoleasca. "X a calatorit in trecut" este o poveste temporala logic posibila. Calatoria in timp este logic posibila. Doar cand introduci "si si-a omorat bunicul" incepi sa te lovesti de probleme . |
Posted 07 February 2017 - 21:56

Povestile temporale se lovesc de cauzalistica atunci cand sunt povestite intr-un anumit fel. "X a calatorit in trecut" este o poveste temporala logic posibila. Calatoria in timp este logic posibila. Doar cand introduci "si si-a omorat bunicul" incepi sa te lovesti de probleme . Singura calatorie in timp posibila e in viitor. Oricum o facem in fiecare zi ![]() |
Posted 09 February 2017 - 06:10

NU este un film bun nici pentru iubitorii genului, personal nu înțeleg de unde nota de pe IMDB ...
|
Posted 09 February 2017 - 08:14

uell ... bicăz it chen!
Edited by Hider141, 09 February 2017 - 08:14. |
Posted 01 March 2017 - 00:14

Au ce au cu chinezii acum, au lăsat-o mai moale cu rușii. Plus ideea asta cretină și trasă de păr că și-ar permite o putere militară actuală să agreseze inutil o civilizație vădit mult superioară, așa, de dorul lulei.
|
Posted 03 March 2017 - 18:11

Adica time-travel nu ati inteles nimic din film. |
Posted 04 March 2017 - 02:24

O civilizatie avansata care reuseste sa ajunga la noi, va fi in stare sa gaseasca rapid un limbaj comun. Nu asta va fi problema: daca ne viziteaza pasnic, atunci vor fi deja pregatiti sa ia contact cu noi (ca de aceea vin), daca nu... atunci nu prea mai conteaza. ![]()
Asta e primul lucru care nu a parut credibil, faptul ca acele fiinte avansate aveau probleme de comunicare. Stateau si se uitau prin geam aiurea pana a venit un om sa le deseneze pe hartie, abia apoi s-au gandit ca poate ar fi o idee buna sa foloseasca si ei scrisul. De unde deduc ca n-ati fost pusi in situatia sa trebuiasca sa va intelegeti cu prosti. Sa vedeti ce usor e sa gasesti limbaj comun ![]()
Plus ideea asta cretină și trasă de păr că și-ar permite o putere militară actuală să agreseze inutil o civilizație vădit mult superioară, așa, de dorul lulei. Fiinta umana dominata de frica e capabila de 2 lucruri- 1. fuga 2. agresiunea
Ideea din film e interesanta dar este extrem de prost exploatata si explorata: capabilitate tehnologica de a trai într-un timp neliniar ar duce la paradoxuri si la o continua drama sociala - știi întotdeauna ce sa faci pentru ca iți aduci aminte ce-ai făcut ![]() |
Posted 04 March 2017 - 16:11

filmul nu are nicio legatura cu time-travelul. ci cu AMINTIRILE. pe parcursul filmului, adica pe parcurs ce lingvista intelege limba alienilor, ea experimenteaza AMINTIRI ale viitorului. nu calatoreste in timp. nu ati inteles nimic din film. |
Posted 04 March 2017 - 18:17

Lool. E acelasi lucru. "Amintiri din viitor" sunt time-travel. |
|
Posted 04 March 2017 - 19:55

E acelasi lucru ca incalca cauzalitatea. E valabil si doar pt. informatie.
|
Posted 06 March 2017 - 03:14

filmul nu are nicio legatura cu time-travelul. ci cu AMINTIRILE. pe parcursul filmului, adica pe parcurs ce lingvista intelege limba alienilor, ea experimenteaza AMINTIRI ale viitorului. nu calatoreste in timp. nu ati inteles nimic din film. Hai sa nu le zicem amintiri din viitor, ci mai bine viziuni sau premonitii. Nu de alta, dar sa doarma si Genjuroo linistit, ca nu-i time travel. |
Posted 06 March 2017 - 16:57

Pai tocmai am zis ceva asemanator mai devreme si anume ca daca erau premonitii mergea pt. ca sunt bazate pe anticipatie. Dar asta nu explica nr.de telefon al cinezului, deci nu sunt asa ceva.
Edited by Genjurooo, 06 March 2017 - 16:57. |
Posted 09 January 2023 - 18:46

Cel mai bun SF de la District 9 încoace, au trecut 6 ani și încă aștept să fie depășit sau măcar egalat.
|
Posted 10 January 2023 - 07:13

Whoa, de unde pina unde? Macar District 9 stiu ca mi-a plăcut, dar nu suficient cit să-l vad a doua oara, dar Arrival l-am ținut minte cit m-a enervat. E probabil cel mai bine făcut film prost (a mai făcut Villeneuve din astea, recent am văzut The Enemy) din cauza lui nu mai dau doi bani pe Rotten Tomatoes, au suflat in kur filmului ăstuia si s-au pișat pe The Passengers, care e de 1000x mai bun, inca dinainte sa fie lansat.
|
Posted 10 January 2023 - 12:35

Mi-a placut, si m-a intristat foarte mult povestea ei, faptul ca a ales sa continue, desi stia finalul. Si cum o fi trait si ce a fost in sufletul ei, toti anii aia. Groaznic
Edited by irina2014, 10 January 2023 - 12:41. |
|
Posted 19 January 2023 - 11:52

Whoa, de unde pina unde? Macar District 9 stiu ca mi-a plăcut, dar nu suficient cit să-l vad a doua oara ![]() De unde? Aceeași idee la amândouă: evoluția SF din ele are impact profund în viața umană, individual și/sau social, nu e doar piu-piu arme laser și vâj-vâj nave spațiale, ăia buni îi bat pe ăia răi și mergem la culcare. Și Passengers a fost revăzubil, dar mai mult pentru calitatea excepțională a interioarelor navei, altfel e doar o poveste romantico-abuzivă un pic creepy, că ăla o forțează să fie cu el din disperarea indusă de circumstanțele extreme. Cel mai bine făcut film prost e Interstellar. ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users