Web design - indrumare

Posted 19 August 2016 - 20:28

Vreau sa ma apuc sa invat programare sau dezvoltare web sau design web sau...ceva pe partea asta. Nu stiu. De aceea sunt aici.
![]() Mi-a crescut interesul pentru acest domeniu in ultimul timp, asa ca am zis sa incep. Am luat fiecare ramura si am analizat-o:
![]() Ce sfaturi imi puteti da? Am nevoie de indrumare. Multumesc! |
Posted 19 August 2016 - 20:41

Imagineaza-ti un proiect (web) si incepe sa inveti sa lucrezi la diverse parti ale sale. Vezi apoi care te atrage mai mult.
|
Posted 19 August 2016 - 20:45

Web design-ul e cu dus si intors. De obicei, nu o sa fie foarte multa munca la design (bannere, footer, header, etc.). Important e la fel ca la toate celelalte ramuri sa stii programare si sa jonglezi cu ea. O sa te descurci daca ai initiativa
![]() |
Posted 19 August 2016 - 22:08

Vreau sa ma apuc sa invat programare sau dezvoltare web sau design web sau...ceva pe partea asta. Nu stiu. De aceea sunt aici. ![]() Mi-a crescut interesul pentru acest domeniu in ultimul timp, asa ca am zis sa incep. Am luat fiecare ramura si am analizat-o:
![]() Ce sfaturi imi puteti da? Am nevoie de indrumare. Multumesc! -poti sa fii linistit web designer, deci faci doar site-uri in photoshop, te folosesti si de bootstrap grid responsive psd templates: https://github.com/g...column grid.psd , dupa care le codezi in html5,css si bootstrap -nu trebuie sa ai nu stiu ce talent, ci mai mult inspiratie si te folosesti f mult de grid, de simetrie.... -nici eu nu prea am talent dar am facut singur in photoshop si apoi in html5,css2,css3,bootstrap,jquery site-uri de genu : http://www.peacefult...ome3/index.html |
Posted 20 August 2016 - 06:34

Nu iti trebuie talent la desen ca sa faci webdesign, mai degraba la manipulat/prelucrat fotografii (si in general sa stii bine sa lucrezi in Photoshop) ... daca zici ca esti creativ e deja un semn ca poate fi o optiune valida. Webdesignul se "fura" in general, studiezi multe site-uri de referinta si "furi" meserie. Oricum ideal e sa il combini cu front-end developmentul (mult mai usor de gasit de munca daca stii sa le faci pe amandoua). Partea cu desenatul e rara, mai faci cate un logo ocazional si e bine sa poti face un concept si pe hartie, dar nu e obligatoriu. Oricum si desenul se dezvolta daca ai vreun pic de interes.
|
Posted 20 August 2016 - 18:12

Indiferent de ce o sa fac pe partea de front-end, chiar si de back-end, de inceput tot cu HTML & CSS incep.
Azi am inceput sa ma gandesc mai bine daca sa ma axez pe web design. Am avut o discutie cu cineva. Am stat de vorba vreo 30 de minute cu un baiat front-end developer care are vreo 5 ani experienta HTML & CSS si vreo 3 de Javascript (stie multe framework-uri, tools, librarii, are cunostinte pe care le aplica in JS de design patterns si OOP). Acel baiat ma cunoaste foarte bine si mi-a zis ca nu sunt de web design si daca tot vreau sa merg pe partea de web, sa aleg back-end-ul. Mi-a zis ca am gandire analitica si merita sa profit de asta. Mi-a mai spus ca daca sunt de acord sa merg pe back-end, sa invat la inceput HTML, CSS si Javascript, dupa care sa trec la ceea ce tine de back-end. Voi ce spuneti? ![]() |
Posted 20 August 2016 - 18:33

Pai te cunoastem noi asa bine ? Insa daca tu ai spus ca n-ai treaba cu partea artistica... are dreptate acel "baiat".
Tu experimenteaza din toate si vezi care prinde.
Web development (front-end development) Web development (back-end development) Software development Edited by neagu_laurentiu, 20 August 2016 - 18:34. |
Posted 20 August 2016 - 18:52

Am inteles.
Este o idee buna daca incep cu PHP, dupa care trec la Ruby, Ruby on Rails, Python, Django....Nu stiu cand e vremea MySQL-ului. |
Posted 20 August 2016 - 19:05

Sfatul meu este sa te apuci de altceva daca vrei sa iti faci un viitor.
|
Posted 20 August 2016 - 19:16

Incepe prin a invata programare. Instrumentul acum nu e asa important, cu el doar exemplifici conceptele. Pe urma singur vei alege si instument si o cale de aprofunare pentru ca vei avea un habar despre lumea asta.
Edited by neagu_laurentiu, 20 August 2016 - 19:17. |
|
Posted 20 August 2016 - 19:35

Incepe prin a invata programare. Instrumentul acum nu e asa important, cu el doar exemplifici conceptele. Pe urma singur vei alege si instument si o cale de aprofunare pentru ca vei avea un habar despre lumea asta. ![]() |
Posted 20 August 2016 - 20:53

Este o idee buna daca incep cu PHP, dupa care trec la Ruby, Ruby on Rails, Python, Django....Nu stiu cand e vremea MySQL-ului. Poti sari peste C/C++ daca vrei, dar PHP seamana oricum un pic cu C-ul. Insa C/C++ sunt limbaje bune de invatat programare ... Edited by utopium, 20 August 2016 - 20:55. |
Posted 20 August 2016 - 21:37

Decat sa inveti sa scrii doar improvizatii in PHP, mai bine incepi cu Python si aplicatii simple.
|
Posted 21 August 2016 - 09:13

Asta inseamna ca trebuie sa invat C si C++? ![]() Iar un profesionist nu spune ca nu mai e asa pentru ca i s-a schimbat masina, tot sofer ramane pe oricare alta, viata ofera si surprize.
PHP se invata impreuna cu MySQL altfel isi pierde 90% din utilitate ![]() Edited by neagu_laurentiu, 21 August 2016 - 09:09. |
Posted 21 August 2016 - 12:43

Am auzit ca daca esti web designer..."mori de foame". Eu unul nu cred in asta. Nu am auzit persoane axate pe web design care sa moara de foame.
Tot pe front-end m-as duce. Ori web design, ori front-end development. Din cate am inteles, nu mai este asa de folosit Photoshop-ul, CSS-ul luandu-i usor-usor fata. Web design si front-end development sunt doua lucruri diferite, stiu. Exista site-uri cu cursuri pentru web design? (HTML, CSS si...nu neaparat Photoshop) w3schools pare cel mai ok. ![]() |
|
Posted 21 August 2016 - 12:52

nu mai este asa de folosit Photoshop-ul, CSS-ul luandu-i usor-usor fata. HTML/CSS nu te face designer asa cum nici a sti sa scri ceva in Word nu te face scriitor. Artistu care gandeste cum sa arate pagina transmite ideea sa sub forma unei poze in Photoshop, schite vectoriale, sau cine stie ce alta metoda. Cineva ia apoi aceea idee si scrie html-ul/css-ul necesar pentru a o transcrie sub forma a ceea ce intelege browserul. Ca multi or avea un singur om care le face pe toate, nu neg, dar nu asta ar trebui sa fie o tinta in cariera. Edited by dani.user, 21 August 2016 - 12:53. |
Posted 21 August 2016 - 13:00

Ori web design, ori front-end development. Iar ca developer tot te lovesti de toate problemele specifice programarii indiferent ca faci aplicatii client, server, web, smartphone sau mai stiu eu care.
Am auzit ca daca esti web designer..."mori de foame". Edited by neagu_laurentiu, 21 August 2016 - 13:17. |
Posted 21 August 2016 - 13:32

Atunci ma duc pe front-end development si ma voi axa pe Javascript.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users