Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Propunere: proba de traseu sa poa...

Virusii si bacteriile din apa de ...

Rosturi de dilatare faianta
 Sfat achizitie bicicleta 2000-250...

Dezbatere mostenire?

Restrictionare editare useri in G...

Sony Bravia android tv
 Cresc impozitele pe proprietate +...

Recomandare masina ras

Teorie Q

Setari Growatt 3000 TL-X
 Ecran negru la pornire

Sarma pentru antena de ferita - r...

Secure boot

Ce se canta in melodie ?!
 

Cosmetizare design

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Salutari!

Am un proiect C# visual basic, o mini aplicatie cu butoane, meniuri, iconite, s.a.m.d. , nimic complicat.
Nu ma descurc la unele lucruri ce tin de estetica.

M-ar interesa sa aflu cum pot adauga in cadrul ferestrei aplicatiei mele niste delimitatori, am mai multe coloane de butoane si vreau sa le separ, sa fie clar ca unele sunt cu o treaba si altele cu alta treaba, dar nu gasesc niciun box sau o pagina diferita eventual.

Asadar:
- cum pot adauga delimitatoare vizuale in cadrul aplicatiei ?
- cum pot asocia unui meniu o pagina diferita de "butoane" spre care sa navighez si sa mi se deschida noua pagina cu noile informatii ?
- cum pot aplica o validare sonora dupa ce am apasat un buton si toate functiile din spate s-au executat cu succes ?
(precizez ca la apasarea unui buton eu apelez in spate niste batchuri, ar exista varianta de a introduce avertismente sonore de acolo mai usor? :-?)

PS. Sunt incepator, e prima mea aplicatie, clementa, rogu-va! :)

Apreciez orice trimitere catre surse exacte de documentatie sau explicatii personale.
Multumesc mult!

Edited by vlad29marko, 17 August 2016 - 21:52.


#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Primul mod in care poti separa elemente e si cel mai simplu: lasi mai mult spatiu intre diverse zone ale ecranului.

Apoi, folosesti GroupBox, TabControl si alte containere mai sofisticate.

#3
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
PS: WPF ca framework UI, chiar daca mai lent, e mult mai flexibil pentru design-uri placute.

#4
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Exista vreo posibilitate in MVS 2015 de a migra proiectul in WPF odata creat in VB?

#5
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
VB.NET e un limbaj, WPF e un framework.

Se combina, nu se exclud reciproc.

Attached File  Untitled.png   41.69K   12 downloads

#6
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Ai dreptate, asadar pe viitor pentru un design mai bun sa merg pe WPF, dar Windows Forms ce avantaje are fata de WPF?

#7
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
WinForms e de cand lumea, bazat pe API-ul nativ de ferestre. Nu prea are alt avantaj decat ca e mai simplu de folosit, cand vrei sa obtii ceva banal.

WPF a fost introdus mult mai tarziu si are alta abordare. Mai complicat la prima vedere, dar mult mai flexibil.

#8
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Ataseaza o poza cu interfata ta, sa ne dam cu parerea cum ar putea arata mai bine.

#9
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Problema in momentul de fata e ca pe Win10 la laptopul meu (Full HD) cand rulez aplicatia se vede exact cum am proiectat-o, cand execut insa aplicatia pe Win7 la o rezolutie inferioara se vede aiurea, layere suprapuse, ingramadit.
Cu toate ca am setat optiunile alea dupa cum poti vedea in imaginea atasata.
Ce-as putea face? Posted Image

Attached Files


Edited by vlad29marko, 23 August 2016 - 18:56.


#10
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,733
  • Înscris: 30.07.2003
Foloseste un table/grid layout manager, seteaza in cote absolute sau variabile, pune scroll la fereasta/panel-uri etc. Poti sa-l faci sa raman cum vrei tu.

#11
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Salut!
Multumesc de sugestii, ideea cu scroll-ul nu e rea, insa vreau sa-mi ramana fixa momentan.

Poti detalia putin te rog treaba cu grid layout manager? E un plugin sau ceva extern sau cum se lucreaza cu el?

Ceva in genul asta indici tu?

#12
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,733
  • Înscris: 30.07.2003
Ala din link, e inclus in WinForms din .NET
Aloci linii si coloane, poti sa unesti celule intre ele pentru a iesi exact ce doresti de la asezarea controalelor.

Edited by neagu_laurentiu, 23 August 2016 - 20:43.


#13
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Am incercat cu table layout panel insa ceea ce nu imi convine e faptul ca pot insera doar matrice patratice, ca sa spun asa, eu am nevoie spre exemplu de 3 coloane, prima sa aiba 3 randuri, a doua 5 randuri s.a.m.d., cum fac sa le creez individual, by default vad ca-mi apar toate egale.
Nu stiu exact cum sa ma exprim si nici cum sa caut pe net. Posted Image

Vreau ca organizarea mea sa se pastreze, dar sa-si adapteze marimea dupa container si acele containere sa se plieze dupa rezolutia monitorului.
Planul meu general insa e ceva de genul asta si nu stiu cum sa ajung la el. (vezi atasament). Posted Image

Am pus in schimb scroll-ul, multumesc!

Attached Files


Edited by vlad29marko, 23 August 2016 - 21:56.


#14
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,136
  • Înscris: 24.02.2007
Citeste documentatia si vezi mai multe exemple. Iti ofera setari pentru tot felul de combinatii.

#15
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Te referi la materialele de pe arie?
O sa mai caut, multumesc!

#16
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,733
  • Înscris: 30.07.2003

View Postvlad29marko, on 23 august 2016 - 21:55, said:

Am incercat cu table layout panel insa ceea ce nu imi convine e faptul ca pot insera doar matrice patratice, ca sa spun asa, eu am nevoie spre exemplu de 3 coloane, prima sa aiba 3 randuri, a doua 5 randuri s.a.m.d., cum fac sa le creez individual, by default vad ca-mi apar toate egale.
Trage un control intr-o celula, pune-l pe Dock=Fill apoi seteaza in proprietatile controlului, RowSpan si/sau ColumnSpan, cat sa depaseasca in linii/coloane incepand de la locatia curenta. Si uite asa obtii acea unire de celule de care ziceam. Tot din proprietati seteza dimensiunea coloanelor/randurilor.

Poti pune mai multe astfel de controale, chiar si unul in altul daca e cazul insa ce ai tu acolo merge cu o singura matrice si controale ce stau in mai multe linii/coloane. Totul e sa dai drumul la imaginatie, plus studiat manualul instrumentului (doar nu vrei sa stii prin revelatie precum se lauda scriitorii de texte religioase !).

Edited by neagu_laurentiu, 24 August 2016 - 04:27.


#17
vlad29marko

vlad29marko

    Rustproof Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,147
  • Înscris: 06.03.2011
Multumesc pentru interventii amandurora!
M-am mai luminat putin si o sa pun in aplicare numaidecat ce m-ai sfatuit cand o sa-mi permita timpul.

Nu vreau sa intru in polemica in zona "religie", dar nu cred ca n-ai avut nici macar o data senzatia aia ca parca ti-a venit o idee, asa, de nicaieri, de nici tu nu stii exact ce-i cu ea, nu cred ca nu ai realizat niciodata un lucru de care te indoiai ca il poti realiza, nu cred ca nu ai fost nici macar o data uimit de tine insuti, stiinta fara credinta e apa de ploaie.
Eh, fiecare cu "framework-ul" lui...

Hai sa mai trag niste coloane! :D
Numai bine!

#18
neagu_laurentiu

neagu_laurentiu

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,733
  • Înscris: 30.07.2003
Am avut astfel de experiente. Dar nu le pun pe seama Celui De Sus. Ci a omului si constructiei sale. Creierul lucreaza si cand dormi, genereaza non stop una-alta, mai si fablueaza etc.

Edited by neagu_laurentiu, 24 August 2016 - 16:54.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate