Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă
Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne. Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale. www.neurohope.ro |
Ce gătim azi ?
Last Updated: Oct 22 2022 08:01, Started by
mcjohn
, Aug 17 2016 18:30
·
0
#56
Posted 09 October 2022 - 21:52
Am pornit soba cu plita deoarece motanul stapinul casei agreeaza sa stea sub ea,in locul destinat depozitarii lemnelor,a imbatrinit si e mai friguros.Apoi m-a chemat vecinul harnic sa iau niste gratar,a facut mult prea multa carne,carnat si mici avand niste invitati si am adus acasa carnuri calde.Le-am pus la cald pe soba si am facut rapid o mincare de cartofi noi cu ceapa multa,rosiile foarte mature din cuva frigiderului.A iesit divina,dulce si aromata.
|
#58
Posted 10 October 2022 - 16:30
Nope,intre Pitesti si Slatina.Buciumeni e mai la munte de noi,cred ca e aer mai curat.Dar precis nu e saracie ca la noi....
Edited by Melteanu, 10 October 2022 - 16:32. |
#59
Posted 10 October 2022 - 16:34
Nu…e undeva in Giurgiu, la vreo 20 de km de bucuresti. Întâmplarea face ca tocmai ieri sa fi fost invitat la cineva acolo și s-au făcut tone de mici, cârnați și carne 😂😂
|
#60
Posted 10 October 2022 - 23:19
Varza calita. De fapt doar perpelita, nu gatita prea mult.
Murata, la punga, de la penny. Nu m-am hotarat ce unsoare folosesc. Poate niste jumari, poate si niste carnati chorizo, poate cabanos. In functie de ce gasesc maine la magazin. Am si 10 kg de smochine, nici cu astea nu-s hotarat ce sa fac. Edited by tioopedi, 10 October 2022 - 23:21. |
#61
Posted 14 October 2022 - 17:33
Am luat niste sunca de casa,afumata vreo 15kg si o topesc sa fac untura,vor rezulta si jumari...Am zis ca daca nu avem delivery sa ne organizam singuri. Co o sonerie wireless de 29 de lei chem femeia sa serveasca masa.Sa vedem daca si vine....
Edited by Melteanu, 14 October 2022 - 17:35. |
#62
Posted 15 October 2022 - 15:55
Printre alte indeletniciri am purces la un pilaf,din zburatoare ratacita,am pus ceva mai multa ceapa si morcov dulce si in final niste patrunjel.Boabe de piper nu mai pun...Femeia s-a ocupat de ceva dulce,o tarta cu cacao amara....
Attached Files |
#63
Posted 15 October 2022 - 17:56
Gatim zacusca
Retea asta o folosesc de 10 ani si merge unsa..... Pentru 4 borcane de jumatate kilogram -10 vinete mari -2.5 kg de ardei rosii, nu capia -1 Kg rosii coapte +200 gr rosii taiate, la cutie+ 200ml de suc de rosii -1 kg ceapa alba -sare -piper -ulei floarea soarelui cam 250 ml Vinetele de preferat sa fie coapte pe ochiul de la aragaz, nu in cuptor la gril. Se curata de coaja si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama Se curata pe cat se poate samburii Se toaca cu tocatorul pe fund de lemn, nu blender, nu alte masinarii Se coc si ardeii, ardeii pot fi copti si la gril Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera. Asa, coaja se curata imediat. Se desfac fasii si se taie in bucati marunte Rosiile se rad pe razatoarea mare, sau, cum astazi coaja este tare se curate de coaja si se taie marunt pe tocator. Se pun intr-un vas la care se adauga rosiile de la cutie si sucul de rosii din sticla Se taie ceapa solzi mari, si se pune la calit cu suficient ulei Lasam sa se rumeneasca amestecand mereu . Se adauga ardeii copti taiati, si se lasa se se rumeneasca si sa se patrunda Se adauga vinetele tocate si rosiile, se amesteca bine adaugand ulei, 2-3 linguri. De asemeni, sare si piper dupa gust Cam 20 de minute sta zacusca pe foc sa se amestece si sa se inmoaie ardeii copti si ceapa. Se pune totul intr-o tava si se tine la cuptor la 180 grade cam jumatate de ora. Cand apare o usoara rumeneala se scoate, se raceste si se pune in borcane. Putin ulei deasupra impiedica mucegaiul zacuscan.jpg 68.49K 8 downloads zacusca T.A 2015-sept (19).jpg 1.26MB 12 downloads zacu.jpg 10.46K 12 downloads |
#64
Posted 15 October 2022 - 19:15
Sunt multe de bibilit.Asa o face mama....Uleiul ala de deasupra daca intre capac si el ramine aer se va rincezi si va da gust intregului borcan..DAR daca nu o pastreaza mult timp nu are gust de rinced...
|
|
#65
Posted 18 October 2022 - 12:29
Suntem prea saraci pentru mancare livrata si apoi doar o pizzerie livreaza aici.Asa ca azi o blasfemie,adica fusili carbonara.Nu mai aveam spaghette si am folosit fusili.Pentru interesati o REVELATIE,din simplul motiv ca fusili se imbraca mai bine ca orice pasta cu sosul existent.Altfel oua de tara de 50 bani,gusa plus costita afumate,usturoi,banalitati.Pofta buna la ora pranzului!
|
#66
Posted 21 October 2022 - 23:44
Nu-s fusilli o problema... Usturoiul in carbonara e o problema
|
#67
Posted 22 October 2022 - 08:01
Daca zici ca e o problema,iti destainui ca eu pun totdeauna dublu usturoi fata de reteta.
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users