Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Joc Drone

Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...
 Identificare font

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...

Masina de copt paine - pareri
 Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv

Femeile tinere nu mai vor sa munc...

La mulți ani @un_dac!
 La multi ani de Sfantul Gheorghe&...

Job - Facultate sau certificare

Deadpool & Wolverine (2023)

sistem hibrid eoliana + panouri +...
 

Ce gătim azi ?

- - - - -
  • Please log in to reply
66 replies to this topic

#55
x1yz

x1yz

    Junior Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 93
  • Înscris: 28.08.2022
Ciorba de mugur de vitel!

#56
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Am pornit soba cu plita deoarece motanul stapinul casei agreeaza sa stea sub ea,in locul destinat depozitarii lemnelor,a imbatrinit si e mai friguros.Apoi m-a chemat vecinul harnic sa iau niste gratar,a facut mult prea multa carne,carnat si mici avand niste invitati si am adus acasa carnuri calde.Le-am pus la cald pe soba si am facut rapid o mincare de cartofi noi cu ceapa multa,rosiile foarte mature din cuva frigiderului.A iesit divina,dulce si aromata.

#57
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006
Unde stai? La Buciumeni?

#58
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Nope,intre Pitesti si Slatina.Posted ImageBuciumeni e mai la munte de noi,cred ca e aer mai curat.Dar precis nu e saracie ca la noi....

Edited by Melteanu, 10 October 2022 - 16:32.


#59
richelieu

richelieu

    Monsenior Members

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,471
  • Înscris: 04.05.2006
Nu…e undeva in Giurgiu, la vreo 20 de km de bucuresti. Întâmplarea face ca tocmai ieri sa fi fost invitat la cineva acolo și s-au făcut tone de mici, cârnați și carne 😂😂

#60
tioopedi

tioopedi

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,729
  • Înscris: 01.12.2018
Varza calita. De fapt doar perpelita, nu gatita prea mult.
Murata, la punga, de la penny.
Nu m-am hotarat ce unsoare folosesc.
Poate niste jumari, poate si niste carnati chorizo, poate cabanos. In functie de ce gasesc maine la magazin.
Am si 10 kg de smochine, nici cu astea nu-s hotarat ce sa fac.

Edited by tioopedi, 10 October 2022 - 23:21.


#61
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Am luat niste sunca de casa,afumata vreo 15kg si o topesc sa fac untura,vor rezulta si jumari...Am zis ca daca nu avem delivery sa ne organizam singuri.Posted Image Co o sonerie wireless de 29 de lei chem femeia sa serveasca masa.Sa vedem daca si vine....Posted Image

Edited by Melteanu, 14 October 2022 - 17:35.


#62
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Printre alte indeletniciri am purces la un pilaf,din zburatoare ratacita,am pus ceva mai multa ceapa si morcov dulce si in final niste patrunjel.Boabe de piper nu mai pun...Femeia s-a ocupat de ceva dulce,o tarta cu cacao amara....

Attached Files



#63
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,815
  • Înscris: 17.08.2022
Gatim zacusca

Retea asta o folosesc de 10 ani si merge unsa.....


Pentru 4 borcane de jumatate kilogram


-10 vinete mari
-2.5 kg de ardei rosii, nu capia
-1 Kg rosii coapte +200 gr rosii taiate, la cutie+ 200ml de suc de rosii
-1 kg ceapa alba
-sare
-piper
-ulei floarea soarelui cam 250 ml


Vinetele de preferat sa fie coapte pe ochiul de la aragaz, nu in cuptor la gril.
Se curata de coaja si se pun intr-o sita sa se scurga de zeama
Se curata pe cat se poate samburii
Se toaca cu tocatorul pe fund de lemn, nu blender, nu alte masinarii

Se coc si ardeii, ardeii pot fi copti si la gril
Se pun intr-un vas, se presara sare si se acopera.
Asa, coaja se curata imediat.
Se desfac fasii si se taie in bucati marunte


Rosiile se rad pe razatoarea mare, sau, cum astazi coaja este tare se curate de coaja si se taie marunt pe tocator.
Se pun intr-un vas la care se adauga rosiile de la cutie si sucul de rosii din sticla

Se taie ceapa solzi mari, si se pune la calit cu suficient ulei
Lasam sa se rumeneasca amestecand mereu .
Se adauga ardeii copti taiati, si se lasa se se rumeneasca si sa se patrunda
Se adauga vinetele tocate si rosiile, se amesteca bine adaugand ulei, 2-3 linguri.
De asemeni, sare si piper dupa gust
Cam 20 de minute sta zacusca pe foc sa se amestece si sa se inmoaie ardeii copti si ceapa.

Se pune totul intr-o tava si se tine la cuptor la 180 grade cam jumatate de ora.
Cand apare o usoara rumeneala se scoate, se raceste si se pune in borcane.
Putin ulei deasupra impiedica mucegaiul

Attached File  zacuscan.jpg   68.49K   8 downloadsAttached File  zacusca T.A 2015-sept (19).jpg   1.26MB   12 downloadsAttached File  zacu.jpg   10.46K   12 downloads

#64
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Sunt multe de bibilit.Asa o face mama....Uleiul ala de deasupra daca intre capac si el ramine aer se va rincezi si va da gust intregului borcan..DAR daca nu o pastreaza mult timp nu are gust de rinced...

#65
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Suntem prea saraci pentru mancare livrata si apoi doar o pizzerie livreaza aici.Asa ca azi o blasfemie,adica fusili carbonara.Nu mai aveam spaghette si am folosit fusili.Pentru interesati o REVELATIE,din simplul motiv ca fusili se imbraca mai bine ca orice pasta cu sosul existent.Altfel oua de tara de 50 bani,gusa plus costita afumate,usturoi,banalitati.Pofta buna la ora pranzului!

#66
ionutzitaly

ionutzitaly

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 24,068
  • Înscris: 04.03.2014
Nu-s fusilli o problema... Usturoiul in carbonara e o problema :)

#67
Melteanu

Melteanu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,105
  • Înscris: 28.02.2022
Daca zici ca e o problema,iti destainui ca eu pun totdeauna dublu usturoi fata de reteta.Posted Image

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate