Ce gătim azi ?
Last Updated: Oct 22 2022 08:01, Started by
mcjohn
, Aug 17 2016 18:30
·
0
#19
Posted 17 August 2016 - 23:38
#20
Posted 17 August 2016 - 23:41
nu, am glumit, e acasa, sotia e contabila, eu profesor
|
#21
Posted 18 August 2016 - 00:08
Profesor Doctor Inginer
Gatiti in saptamana altfel cu copchii la scoala. Ardei umpluti la rece si tiramisu sau piramisu mai bine |
#22
Posted 18 August 2016 - 07:41
ionut76, on 17 august 2016 - 19:48, said:
De un an si ceva fac diferite filmulete (la nivel amator !) cu ce se gateste si se prepara la mine in casa. Am totul in acest playlist: https://www.youtube....JuY5oCQZgWWsVFA pai si sonoru', unde e sonoru' ? |
#23
Posted 18 August 2016 - 07:44
#24
Posted 18 August 2016 - 14:58
Din pacate azi sunt singura la masa de pranz asa ca o sa mananc doar o salata de fasole pastai cu usturoi si rosii . Reteta este f simpla:
Pt o portie: Fasole pastai: cam 150 grame( cam cat tii in doua maini) Usturoi: 1 catel mare sau 2 mai mici Rosii: 1-2 bucati potrivite Ulei: 2 linguri Sare, piper: dupa gust Cativa stropi de otet sau zeama de lamaie. Pastaile se spala, se curata si se fierb in apa cu sare si eventual cu o ramurica de cimbru, pt aroma. Nu se fierb prea tare, mie imi plac un pic crocante. Se strecoara si se lasa la racit. Se zdrobeste usturoiul in presa sau se poate razui fin sau toca marunt. Rosiile le-am taiat cubulete. Se amesteca bine usturoiul cu ulei, putina sare si cativa stropi de zeama de lamaie sau otet, se adauga pastaile racite si rosiile. Se amesteca toate si se potriveste de sare si acru, se poate adauga piper si frunze de patrunjel verde tocate. Eu nu am pus patrunjel de data asta. A iesit ca in poza. Merge bine cu paine proaspata dar si cu paine prajita. Poate fi o varianta pt zilele de post, dar nu numai. Incercati, nu o sa va para rau! Attached FilesEdited by rodica_c, 18 August 2016 - 15:04. |
#25
Posted 18 August 2016 - 16:08
rodica_c, on 18 august 2016 - 14:58, said: Din pacate azi sunt singura la masa de pranz asa ca o sa mananc doar o salata de fasole pastai cu usturoi si rosii. Quote Reteta este f simpla: Pt o portie: Fasole pastai: cam 150 grame( cam cat tii in doua maini) Usturoi: 1 catel mare sau 2 mai mici Rosii: 1-2 bucati potrivite Ulei: 2 linguri Sare, piper: dupa gust Cativa stropi de otet sau zeama de lamaie. Pastaile se spala, se curata si se fierb in apa cu sare si eventual cu o ramurica de cimbru, pt aroma. Nu se fierb prea tare, mie imi plac un pic crocante. Bine, bine, se fierbe, dar cît ? Pe mine timpii și cantitățile mă omoară ! 15 min, 30 min ? Cit ? Quote Se strecoara si se lasa la racit. Se zdrobeste usturoiul in presa sau se poate razui fin sau toca marunt. Rosiile le-am taiat cubulete. Se amesteca bine usturoiul cu ulei, putina sare si cativa stropi de zeama de lamaie sau otet, se adauga pastaile racite si rosiile. Altă jmecherie ! Se adaugă oțet sau zeamă de lămîie. Eu știam doar de sare cu ulei. Quote Se amesteca toate si se potriveste de sare si acru, se poate adauga piper si frunze de patrunjel verde tocate. Eu nu am pus patrunjel de data asta. A iesit ca in poza. Merge bine cu paine proaspata dar si cu paine prajita. Poate fi o varianta pt zilele de post, dar nu numai. Incercati, nu o sa va para rau! |
#26
Posted 18 August 2016 - 22:26
mcjohn, on 18 august 2016 - 16:08, said:
Bine, bine, se fierbe, dar cît ? Pe mine timpii și cantitățile mă omoară ! 15 min, 30 min ? Cit ? Altă jmecherie ! Se adaugă oțet sau zeamă de lămîie. Eu știam doar de sare cu ulei. Pai asta depinde si de soiul pastailor, de cat sunt de tinere (daca sunt deja formate boabe mari nu are rost sa le mai folosesti ca pastai ca vor fi tari sau atoase).In general ar trebui sa se fiarba in 10-15 min dar poate dura si ceva mai mult. Nu e greu sa scoti una si sa gusti si o sa-ti dai seama daca-i facuta sau nu. Cand gatesti trebuie sa tot gusti mancarea in timpul prepararii ca timpii sunt doar orientativi in multe cazuri. Ok, poti folosi doar ulei si sare fara ceva acru daca asa-ti place.Asta e varianta mea, daca vrei o incerci si daca nu-ti place ceva poti modifica dupa gustul tau.Nimic nu e" batut in cuie" la bucatarie-parerea mea, doar unele retete de dulciuri mai pretentioase.Imaginatia e de baza. |
#27
Posted 19 August 2016 - 06:33
rodica_c, on 18 august 2016 - 22:26, said: Pai asta depinde si de soiul pastailor, de cat sunt de tinere (daca sunt deja formate boabe mari nu are rost sa le mai folosesti ca pastai ca vor fi tari sau atoase).In general ar trebui sa se fiarba in 10-15 min dar poate dura si ceva mai mult. Nu e greu sa scoti una si sa gusti si o sa-ti dai seama daca-i facuta sau nu. Cand gatesti trebuie sa tot gusti mancarea in timpul prepararii ca timpii sunt doar orientativi in multe cazuri. Quote
Ok, poti folosi doar ulei si sare fara ceva acru daca asa-ti place. Nu m-ai înțeles ! Nu o lua ca pe un reproș, ci ca pe o informație nouă. Nu am știut că se poate adăuga și oțet pe lîngă ulei. La salată pun și eu oțet, dar la mujdeiul de usturoi, ba. Dar, abia aștept să testez. Quote Asta e varianta mea, daca vrei o incerci si daca nu-ti place ceva poti modifica dupa gustul tau.Nimic nu e" batut in cuie" la bucatarie-parerea mea, doar unele retete de dulciuri mai pretentioase.Imaginatia e de baza. |
#28
Posted 11 January 2022 - 13:04
Astăzi am gătit o mâncare preferată din copilărie. O rețetă pe care o gătea bunica. Tocăniță de pui cu multa ceapa,ardei capia și morcov. O minunăție de mâncare...un gust dulce...delicios..
|
|
#29
Posted 17 July 2022 - 14:34
Ma obseda ideea de a gati ceva cu tonul skipjack in cutia imensa de la Lidl.Am pe teava o quiche cu ton,sa vedem care reteta.Ideea e sa fie mancata rece,ca altfel tonul are o aroma prea puternica.......
|
#31
Posted 22 August 2022 - 14:41
Ingredientele din comert,iar in loc de pelati am pus tot San Marzano dar din gradina,foarte coapte.https://blog.gialloz...e-con-carciofi/
|
#32
Posted 22 August 2022 - 22:46
Melteanu, on 22 august 2022 - 14:41, said:
Ingredientele din comert,iar in loc de pelati am pus tot San Marzano dar din gradina,foarte coapte.https://blog.gialloz...e-con-carciofi/ Buna idee pentru peste, chiar si peste eftin doar ca idealul e sa incarci prea tare sosul cu n gusturi. Eu l-as face fara paprika. Edited by ionutzitaly, 22 August 2022 - 22:48. |
#33
Posted 24 August 2022 - 12:01
Melteanu, on 17 iulie 2022 - 14:34, said:
Ma obseda ideea de a gati ceva cu tonul skipjack in cutia imensa de la Lidl.Am pe teava o quiche cu ton,sa vedem care reteta.Ideea e sa fie mancata rece,ca altfel tonul are o aroma prea puternica....... Englezii de la birou mai au prostul obicei sa incalzesca la microunde salatele ce contin si conserva de peste....jur...cred ca cel mai grotesc miros provenit de la mancare, e mirosul de conserva de peste incalzita...maammaaa...ti se intoarce instant stomacu pe dos. Nu inteleg cum unii il suporta, dar marea majoritate ies din bucatarie cand un idivid incalzeste pestele din conserva. |
|
#34
Posted 27 August 2022 - 09:50
Am asa ceva https://carrefour.ro...-cm-19-31504004
Cu el gatesc o mancare delicioasa din crap chinezesc(pe el coc pestele si legumele). Problema e ca am prins niste peste mai mare si nu incape capul pe gratar(pt mine e partea cea mai delicioasa). Aveti vreo idee cum as putea sa coc capul? Stau la bloc; nu am gratar cu carbune. Edited by Cronos1, 27 August 2022 - 09:50. |
#35
Posted 27 August 2022 - 09:53
Nu vad alta solutie decat sa il tai daca nu incape,pestele si sa il faci pe acel gratar,la foc mediu.Sau in tava la cuptor....
|
#36
Posted 27 August 2022 - 10:16
Da asta e idee buna cu tava la cuptor. Oare trebuie sa pun ulei in tava, bro?
Melteanu, on 27 august 2022 - 09:53, said:
Nu vad alta solutie decat sa il tai daca nu incape,pestele si sa il faci pe acel gratar,la foc mediu.Sau in tava la cuptor.... Doar capul nu incape! Pestele are 6 kg! Attached FilesEdited by Cronos1, 27 August 2022 - 10:19. |
Anunturi
Bun venit pe Forumul Softpedia!
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users