Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 

Anglia sau Germania? Cuplu

- - - - -
  • Please log in to reply
84 replies to this topic

#1
scrisit

scrisit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 01.12.2007


Bună ziua și bine v-am găsit.

Urmăresc de ceva timp emigrarea din România și ultimul an a fost decisiv, România m-a scârbit de ajuns, nu mai vreau să lucrez în România sau pentru patron Român.

Am tot făcut planuri, calcule și căutări și totuși nu am descoperit nimic. Toată lumea spune cum că le este bine acolo ca angajați (la negru, fără limbă). Dar totuși nu au bani să vină acasă decât de sărbători.
Pe mine mă interesează relocarea în Regat. Vreau să mă mut acolo și să trăiesc ceva ani acolo.
Momentan pentru noi o soluție plauzibilă ar fi și Germania; dar nu cunoaștem limba și nici pe cineva pe acolo. Deși companiile pe care le dorim oferă acomodare și cursuri de limbă. Engleza o cunoaștem ambii.

Eu, 23 de ani, șofer profesionist cu 2 ani experiența internațional. M-ar incânta un loc de muncă local, distribuție. Adică gen Eddie Stobart cu aprovizionarea Aldi, Tesco, sainsburry etc.... seara acasă.
Nu știu cât de dese sunt astfel de locuri de muncă în Germania.

Ea, 23 de ani, acum iese de pe băncile școlii de asistente medicale. Cum este firesc își dorește ceva tot în domeniul acela. Asistentă, infirmieră, îngrijitoare.. de unde poate începe.

În următorul an de zile eu îmi doresc să fac acest pas. Să plec eu la început pentru o lună, două, să strâng bani să vină și ea și să o pot întreține dacă nu vine cu, contract din țară. Și evident să găsesc și o chirie potrivită pentru noi, o garsonieră sau ceva cu încă un cuplu de cunoscuți.
De ce aș alege UK în detrimentul Deutschland?
Am înțeles că imigranții nu sunt chiar așa marginalizați ca în Germania. Amândoi cunoaștem limba avansat. Impozitul pe salariu nu te omoară.

De ce aș alege Germania? Circulăm pe partea noastră, chiriile ceva mai mici și traiul mai ieftin. Nu cunosc situația salariala, dar știu că statul ne-ar impozita câte 400-600€ din fiecare salariu. Nu sunt atât de mulți talibani ca în UK.
Sudul Germaniei este mai apropiat de de București.

În principal 65% sunt hotărât pe Anglia. Acum m-ar interesa și un cost estimativ al traiului acolo. Persoanele cunoscute le avem în Londra.
Cum sunt salariile? Cum sunt chiriile? Transportul în comun? Asigurarea auto la o chichineață de mașinuță? Impozite? Mâncare?
Și reversul?.aceleași chestii în Germania?
Pentru Germania eu aș aplica la o companie care m-ar inițializa două săptămâni în limba germană (terminologie și chestii de bază).
Ea.la fel, au venit niște nemți de la HHmed sau așa ceva care le-au explicat că le ajută cu tot ce ține de relocarea în Germania.

Mulțumesc

#2
dani.user

dani.user

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 30,236
  • Înscris: 24.02.2007
Sa lucrezi in domeniul sanitar, cu oameni, fara sa cunosti germana ... n-o fi imposibil dar nici usor nu e.

Edited by dani.user, 13 August 2016 - 00:14.


#3
pasilla

pasilla

    Superior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 55,778
  • Înscris: 31.03.2012
Dupa cum te exprimi, pare ca ai  putea sa te descurci bine pe acolo. Varsta este iarasi un atu. Eu iti/va urez succes, idiferent ca este DE ori UK.

Edited by pasilla, 12 August 2016 - 23:49.


#4
EscapE13

EscapE13

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,353
  • Înscris: 18.01.2016
Clar Germania. Oameni Onești și cu bun simt. Englezii sunt niște urâți reci și scarbosi

#5
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016
Sunt urâţi engezii?
Atunci in Rusia sau Ungaria ca-s faini mai ales femeile

#6
Michidoo

Michidoo

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,425
  • Înscris: 15.01.2008

 dani.user, on 12 august 2016 - 23:32, said:

Sa lucrezi in domeniul sanitar cu oameni fara sa cunosti germana ... n-o fi imposibil dar nici usor nu e.
Ba e aproape imposibil, se cere B2. Asa ca daca balanta inclina spre Germania, v-as recomanda urgent cursuri de germana (la institutul Goethe se bat pe locuri - si am inteles ca au creat si un curs special pentru cadre medicale). Ca sa ia B2-ul dureaza cam 2 ani, studiu intens, iar cheltuiala e maricica. Ca sofer, nu cred ca-ti cere nimeni patalama, dar zau, nu e destul de grea integrarea, mai trebuie sa stai si cu stresul ca nu te intelegi cu neamtul? Ar trebui sa luati in calcul si varianta asta cand alegeti.

In UK, cu postul de sofer pe care l-ai descris poti sa scoti si 2000 lire/luna, nu stiu sa zic cum e in Germania dar ti-as recomanda, pentru ambele tari, si pentru ambele job-uri, sa cautati pe reteaua EURES. Este gandita special pentru cei care vor sa se relocheze - practic, aduna job-uri de la fortele de munca din fiecare tara (gen Job Center din UK).

Edited by Michidoo, 13 August 2016 - 00:13.


#7
debusy

debusy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,219
  • Înscris: 25.04.2012
corect, is cam urati englezii (obezi de la atata fast food si bautura). Daca vrei distractie poti alege Londra (care e foarte faina) - ca suntem la capitolul Londra, majoritatea care locuiesc aici, impart apartamentul/casa cu alte persoane, un apartament cu 2 dormitoare cam de pe la 1200-1300 incepe, transportul public te ajunge foarte mult (e £ 12.5 pe o zi pe toate liniile), un prieten care locuieste acolo a zis ca da £ 50 saptamana. Daca vrei sa pui un ban deoparte la sfarsit de luna, atunci alegi un oras mai spre centrul uk-ului (cum ar fi Leicester, Sheffield, Hull) unde chiriile sunt mult mai mici (ex: casa cu  2 dormitoare (toate casele - apartamentele au si o sufragerie, insa ei pun doar dormitoarele la numar, cand zic ca e cu 1-2-3 camere) in zonele mentionate de mine le gasesti intre 400-600 lire pe luna plus cheltuielile care te ajung destul de mult 200-250 lire doar apa, curent, gaz, net, abonamente telefoane, (mai ai de platit si impozitul la casa, un abonament la transport sau combustibil), fructele si legumele sunt scumpe aici, insa sunt multe lucruri care le gasesti mai ieftin decat in romania;  mai pui si asigurare la masina care si aia difera de la zona la zona - si daca tii masina in garaj sau parcata la strada (multe prostii de-astea ca sa aiba de unde sa traga multi bani, se zice ca pana in 25 ani platesi asigurare mai mare aici in uk, eu am 24 si ceva, masina cu motor 1.6, permis de 6 ani si asigurarea pe an e de 1600 lire (145 lunar), insa pot sa-ti spun ca imi convine mai mult sa merg cu masina decat cu transportul public, ar fi invers daca as locui in Londra, Birmingham unde sunt orasele foarte mari. Sunt multe lucruri de povestit, daca mai ai intrebari iti raspund cu drag. Mai ales pt partea cu asistent medical in uk.

 pisoiu22, on 13 august 2016 - 00:02, said:

Sunt urâţi engezii?
Atunci in Rusia sau Ungaria ca-s faini mai ales femeile
Te-ai plimbat putin prin Mall-urile din uk sa vezi cate pitipoance de 1 tona sunt pe aici? :)) in general, fetele frumoase care le vezi in uk, nu sunt englezoaice. Cat despre barbati, sunt mai rasariti decat femeile (la aspectul fizic).

#8
viotl

viotl

    Straight ahead ... middle of the road

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,552
  • Înscris: 03.04.2013

 dani.user, on 12 august 2016 - 23:32, said:

Sa lucrezi in domeniul sanitar, cu oameni, fara sa cunosti germana ... n-o fi imposibil dar nici usor nu e.
La 23 de ani, daca e durere si vointa... se fac multe..
Bafta ma copii.... aveti grija de voi.

Vezi ca e unu' de a plecat de curind si si-a pus epopeea aici, parea de treaba...

uite-aici

http://forum.softped.../#entry19210612

#9
pupama

pupama

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,557
  • Înscris: 15.05.2010
am citit printre randuri.
oricum, sustin ideea voastra :).
pe acolo ma inacdrez si eu ca si voi, un tanar inginer IT de 26 de ani ce lucreaza intr-o mare corporatie.
bafta sa aveti dragilor Posted Image

#10
scrisit

scrisit

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,236
  • Înscris: 01.12.2007
Vă mulțumesc tuturor pentru răspunsuri  :)


 Michidoo, on 13 august 2016 - 00:10, said:

Ba e aproape imposibil, se cere B2. Asa ca daca balanta inclina spre Germania, v-as recomanda urgent cursuri de germana (la institutul Goethe se bat pe locuri - si am inteles ca au creat si un curs special pentru cadre medicale). Ca sa ia B2-ul dureaza cam 2 ani, studiu intens, iar cheltuiala e maricica.
În cazul ei, școala începe.pregătirea încă din România, din momentul în care semnează contractul o să fie ajutată în permanențaă.

Quote

Ca sofer, nu cred ca-ti cere nimeni patalama, dar zau, nu e destul de grea integrarea, mai trebuie sa stai si cu stresul ca nu te intelegi cu neamtul? Ar trebui sa luati in calcul si varianta asta cand alegeti.
Și la mine s-ar ocupa Mayer de partea cu venitul, angajatul și învățatul a două-trei cuvinte gen laden, apladen și zurich.
Doar că... fiecare are compania în alt oraș. Deci ar trebui să mergem după jobul ei, pentru că.. exact, mie nu îmi trebuie așa multă germană.
Dar.. dacă nu știu conversațional-bâlbâit, cum susțin un interviu?
Și da, îmi fac griji pentru integrare. Am lucrat pe un camion înmatriculat în Polonia și se uitau nemții cu o scârbă la mine.... până le ziceam Ich bin rumanien. Atunci, aproape că zâmbeau.
Ținând cont că vrem să ne relocăm acolo... nu trebuie să știu limba pentru nevoile ce s-or.ivi? Acte, cumpărături, conversații...


Quote

In UK, cu postul de sofer pe care l-ai descris poti sa scoti si 2000 lire/luna
Din ce mi-au spus cunoscuții și colegii... 2000£ ar fi un minim absolut, cu un program foarte lejer.

Quote

, nu stiu sa zic cum e in Germania dar ti-as recomanda, pentru ambele tari, si pentru ambele job-uri, sa cautati pe reteaua EURES. Este gandita special pentru cei care vor sa se relocheze - practic, aduna job-uri de la fortele de munca din fiecare tara (gen Job Center din UK).

Ai încercat Germania? Acest institut se află în București?

 debusy, on 13 august 2016 - 00:23, said:

corect, is cam urati englezii (obezi de la atata fast food si bautura). Daca vrei distractie poti alege Londra (care e foarte faina)
Genul meu de distracție este condusul și concediile, mai mult relaxare.. sau ceva incitant. Nu îmi plac bețiile și nici bețivii, mai ales țigăniile

Quote

- ca suntem la capitolul Londra, majoritatea care locuiesc aici, impart apartamentul/casa cu alte persoane, un apartament cu 2 dormitoare cam de pe la 1200-1300 incepe, transportul public te ajunge foarte mult (e £ 12.5 pe o zi pe toate liniile), un prieten care locuieste acolo a zis ca da £ 50 saptamana. Daca vrei sa pui un ban deoparte la sfarsit de luna, atunci alegi un oras mai spre centrul uk-ului (cum ar fi Leicester, Sheffield, Hull) unde chiriile sunt mult mai mici (ex: casa cu  2 dormitoare (toate casele - apartamentele au si o sufragerie, insa ei pun doar dormitoarele la numar, cand zic ca e cu 1-2-3 camere) in zonele mentionate de mine le gasesti intre 400-600 lire pe luna plus cheltuielile care te ajung destul de mult 200-250 lire doar apa, curent, gaz, net, abonamente telefoane, (mai ai de platit si impozitul la casa, un abonament la transport sau combustibil), fructele si legumele sunt scumpe aici, insa sunt multe lucruri care le gasesti mai ieftin decat in romania;
chiar nu vreau să împart casa cu altcineva, aș face acest lucru doar de nevoie maximă și doar cu un alt cuplu cunoscut. Nu îmi place să cunosc lume nouă.

Quote

mai pui si asigurare la masina care si aia difera de la zona la zona - si daca tii masina in garaj sau parcata la strada (multe prostii de-astea ca sa aiba de unde sa traga multi bani, se zice ca pana in 25 ani platesi asigurare mai mare aici in uk, eu am 24 si ceva, masina cu motor 1.6, permis de 6 ani si asigurarea pe an e de 1600 lire (145 lunar), insa pot sa-ti spun ca imi convine mai mult sa merg cu masina decat cu transportul public, ar fi invers daca as locui in Londra, Birmingham unde sunt orasele foarte mari
de aceea mă gândeam la ceva cu un motor mic 1.0, 1.2 etc...  

Quote

Sunt multe lucruri de povestit, daca mai ai intrebari iti raspund cu drag. Mai ales pt partea cu asistent medical in uk.
ești în domeniu?
.





#11
debusy

debusy

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,219
  • Înscris: 25.04.2012
Da, sunt in domeniu. Legat de asigurări, poți face câteva simulări pe gocompare.co.uk sa vezi cât ar fi asigurarea (nu îți pune datele tale personale, cum ar fi numele sau mailul, pune ceva fictiv, doar data de naștere o pui cea corecta). Nici noi nu prea suportam gândul de a sta cu alt cineva in casa. De-aceea, e mai recomandat undeva mai in centrul uk-ului sa ai chirii mult mai mici, dacă vreți sa stați singuri.

#12
Nero-d

Nero-d

    je m'en fiche/pohui

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,138
  • Înscris: 30.01.2004
integrarea e infinit mai usoara in UK... infinit mai usoara
cunoasterea limbii e un avantaj major!...

#13
mariovrs

mariovrs

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,393
  • Înscris: 27.09.2013
Ce sa zic... suntem o tara plina de doctori si asistenti medicali. Zici ca-m inventat medicina in Romania. Care cum auzi,e asistent medical.
N-as vrea sa ajung intr-un spital din UK si sa ma doftoriceasca unu care "rupe" engleza si e calificat la viteza prin nu stiu ce scoli particulare de 3 lei..  
Ooo,bineinteles el e angajat pentru ca este competent,nu ca lucreaza pe juma de salariu de englez.

Eu zic,ca fiind asa tineri,ar putea sa incerce si in Ro sa lucreze. In spitale au crescut salariile si tot cresc. Si sofer de camion esti platit bine si aici. Am prieten care seara e acasa si ia 2500-3000 de lei. Cara asfalt vara si iarna deszapezire.  Mai castiga ea ca asistenta 1200-1500 si aia e. Daca nu ai chirie eu zic ca e chiar bine,avand in vedere confortul de a fi la tine in tara.

Aia cu "m-a scarbit Romania" n-o iau de buna din gura unui pustan de 23 de anisori..  M-ai ai de mancat mamaliga pana sa intelegi ce-i aia scarba de tara ta.. Tu...abia intelegi ce-i prin jurul tau.

#14
Tsunamii

Tsunamii

    Bucuresti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,857
  • Înscris: 20.10.2015
NU PLECATI FARA SA CUNOASTETI LIMBA
FLUENT

Deci, plecarea peste 2 ani

#15
xmanyacs77

xmanyacs77

    *Roman Patriot*

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,125
  • Înscris: 10.07.2013

 Tsunnnami, on 13 august 2016 - 06:32, said:

NU PLECATI FARA SA CUNOASTETI LIMBA
FLUENT


Deci, plecarea peste 2 ani
Este foarte corect ce spune colegul.Posted Image

#16
sarac.lipit

sarac.lipit

    Cînd ești condus de proști, toate merg prost

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,828
  • Înscris: 14.06.2006
Da
Planul de evacuare funcționeazã.
Drum bun
Tuturor.

Edited by sarac.lipit, 13 August 2016 - 09:03.


#17
SOCRATE_MMXII

SOCRATE_MMXII

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,004
  • Înscris: 29.01.2013
@scrisit: am eu un amic, care e șofer de camion de la 21 ani, iar nevastă-sa farmacistă. Acum la 26 ani are 1 apartament, 1 casă și 2 mașini făcute numai din banii lui. Nu s-ar duce „afară” nici bătut.
Eu, să fiu în locul tău, mi-aș vedea de treabă în România.

#18
pisoiu22

pisoiu22

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,754
  • Înscris: 29.05.2016

 debusy, on 13 august 2016 - 00:23, said:



Te-ai plimbat putin prin Mall-urile din uk sa vezi cate pitipoance de 1 tona sunt pe aici? Posted Image) in general, fetele frumoase care le vezi in uk, nu sunt englezoaice. Cat despre barbati, sunt mai rasariti decat femeile (la aspectul fizic).
pai da, dar nu conteaza ptr ei ca-s urate alea sau nu, abia vor fi stabili in cuplu ca el nu va avea cu ce s-o schimbe pe aia intr-o eventuala reactie de schimb sau substitutie.

 SOCRATE_MMXII, on 13 august 2016 - 09:26, said:

@scrisit: am eu un amic, care e șofer de camion de la 21 ani, iar nevastă-sa farmacistă. Acum la 26 ani are 1 apartament, 1 casă și 2 mașini făcute numai din banii lui. Nu s-ar duce „afară” nici bătut.

minciuni, ăla a facut banii în 5 ani muncind afara ca şofer, mai ales in UK, că nu o fi făcut avere în Ro în 5 ani ca şofer la vreo autobază Codreanu sau la RATB cu 1300 lei.

 Nero-d, on 13 august 2016 - 02:08, said:

integrarea e infinit mai usoara in UK... infinit mai usoara
cunoasterea limbii e un avantaj major!...
apăi cine nu ştie engleză?

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate